İlkokul eğitim sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Video derken?

Evet, biz öğretmenler çok paramız olduğu için, para konuşmayı pek severiz

Her gece parçacıklarımızı sayıp uyuyorum

Bir de yaz tatilinde çalışmadığımız halde, maaş aldığımız doğrudur

*Paracıklarımızı

Lise öğretmeniyim, konu sahibi üzülmekte çok haklı. Teneffüs molası vermemesi kabul edilemez.

Bu sene birinci sınıfa başlayan kızım için tek dileğim, az ödev veren, bol oyun onayan, sevgi dili yüksek bir öğretmene dek gelmeseydi. Şansımıza öğretmenimiz öyle.
Hatta etüt açacağını, ama ödev yaptirmayacagini,eğlenceli aktiviteler yaptıracağı söylediği için etüte yazdırdım.

İlkokul çocuğu, hala oyun çocuğudur. Beş dakika bile olsa teneffüse çıkmalı.
Üzüldüm çocuğunuza...

Elbette, milyon dolarlar kazanıyorsunuz sonra Bali senin Maldivler benim geziyorsunuz

herkesin okulunu tek tek bilmiyorum ama bildiklerimin çoğu 2'li eğitim

bak bi tanesi de milano senin venedik benim gezide şu anda, onunki nasıl eğitim acaba?
Bakanlık görevlendirmesi (uluslararası spor müsabakaları ) ile yurtdışına gidiyor bizim öğretmen yerine derse müdür giriyor o dönem şikayet edenler olduğu için açıklamıştı
benim de çok öğretmen tanıdığım var yaz tatili dışında tatil yapmıyor çoğunluğu

ben de cok üzüldüm. ama zaten 4. sinifmis. seneye ortaokul. bu problemle son bir ayiniz. mayis sonunda zaten sınavlar oluyor daha da ders islenmiyor.

Migren’in çevresindeki tüm öğretmenler toksik tipler bence. Daha önce de bahsetmişti. Benim de hiç tanıdığım yok ders döneminde yurt dışında gezen, sürekli para konuşan, araba yarıştıran vs. Ki arkadaş çevremin eşleri hep sanayici, doktor falan. İmkanları da var hani, her türlü yaparlar isteseler. Herkes işinde gücünde. Ama bu benim çalıştığım okulla da alakalıdır muhtemelen.

Ben öğretmen olarak 40.dakikadan sonra sıkılıyorum.bu zamanın çocuklarına yazık ya.ilkokul çocuklarına bile deneme yapılıyor.zavallilar at yarışına girdi resmen.yapmasan eğitim sistemi berbat diğerlerinin de geri kalacak.yapsan bütün hayatlari bu saçma döngüde gidiyor.en güzel yıllarını dersle heba ediyorlar.eskiden deneme falan yoktu yine eğitim kaliteliydi.simdi herkes üniversiteli ama kalite yerlerde.

Onlardan biri benim.dusuk yaptıktan sonraki gün okula gittim.peki bilin bakalım okul müdürümüz kim? Eşim

Herhangi bir konuyla alakalı bir etkinliği çocuklar uygularken video çekme. Eğer sosyal medyaya koyacak kadar kusursuz değilse bir daha çekmek gibi..
Sosyal medyaya koyması için Onay vermeyin. Gerçi okulların bitmesine de az kaldı. Çok sorun yapıp arayı bozmak ne kadar mantıklı bilemedim. Ama teneffüsü konuşurdum . Gerçi beni oğlan şikayet etmezdi

Oğlum özelde okuyor. Çok sık video yada fotoğraf çekilmiyor. Wp grupta paylaşılıyor. O da haftada bir kere bile değil.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım öğretmen derste iki soru eksik yapıp teneffüse çıkarsa, beden eğitimi derslerini es geçmese, panoyla falan uğraşmasa yazar çağırmasa daha rahat eder mi etmez mi… ben öğretmenin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. benim kızım geçen sene dördüncü sınıftaydı kocaman bir çocuk benim gözümde. Yani vay beden eğitimine neden çıkmıyor diye dert etmezdim.

Öğretmen iyi niyetli çünkü o teneffüsler bir öğretmen için çok değerli. Fakat yazık çocuklara. Mutlaka teneffüse çıkıp bi nefes alsınlar.

Veliyi memnun edemezsin. Tam vaktinde çıkarsa bu sefer ''çocukları yarım saat geçince başından atıyor dersi kısa kesiyor konuları yarım anlatıyor'' derlerdi. Ahhh ahhh, mesleğe ilk başladığımdaki idealist halimi görüyorum Kendimi parçalıyordum... Sonra anladım ki iş yapan öğretmenler sevilmiyor. Ben kendimi kurtardım darısı isteyenin başına

Çocukları hem her şeyi çok iyi öğrensin çok başarılı olsun hem de hiç yorulmasın, üzülmesin, sabretmesin törpülenmesin… bunları sağlayan bir okul varsa ben de göndereyim hemen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…