- 14 Haziran 2019
- 15.668
- 78.995
- 598
Bu bakan gibisi de gelmez ama. Rektör olması için 24 saatlik kararname çıkan bir adamdan bahsediyoruz. Gayet sistemi komple değiştirmek için geldi.Bakanların kararı değil ki yapılanlar…
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu bakan gibisi de gelmez ama. Rektör olması için 24 saatlik kararname çıkan bir adamdan bahsediyoruz. Gayet sistemi komple değiştirmek için geldi.Bakanların kararı değil ki yapılanlar…
herkesin okulunu tek tek bilmiyorum ama bildiklerimin çoğu 2'li eğitimKendi okullarında tam gün eğitim veriliyor da olabilir. Bizim okul da öyle. İlkokula giden çocuğum da olmadığı için hiç gündemimde olmamıştı bu mesele. Zaten yaşadığım çevrede ikili eğitim veren okul da yok hiç.
Ne rahatlık yahu. Vicdani boyutunu geçtim, normalde yasak bir de bu. Ders zamanı raporlu dahi olsa yurt dışına çıkıp gezdiği şikayet edilse başına iş açılır. Ben çocuklar hastayken bile rapor alabilecek durumda olmama rağmen babaannesine emanet edip okula geliyorum, konularda ipin ucunu kaçırınca iyice çıkmaza giriyorum çünkü. Bu sefer başka öğretmenden ders alıp telafi etmeye çalışıyorum. Bu beni daha çok yoruyor. Benim branşım mı böyle, millet mi fazla rahat anlamadım.herkesin okulunu tek tek bilmiyorum ama bildiklerimin çoğu 2'li eğitim
bak bi tanesi de milano senin venedik benim gezide şu anda, onunki nasıl eğitim acaba?
Bir Ziya Selçuk vardı öğretmeni anladığını hissettiren o da barınamadı malum. Rektör olması konusu arkasının sağlam olduğunu gösteriyor evet ama milli eğitim politikası denen şey bir hükümet kararıdır.Bu bakan gibisi de gelmez ama. Rektör olması için 24 saatlik kararname çıkan bir adamdan bahsediyoruz. Gayet sistemi komple değiştirmek için geldi.
Çünkü ziya Selçuk öğretmen asıllıydı.Zaten bence sistemin en temel hatası bu. Sağlık bakanı doktor, eğitim bakanı öğretmen, savunma bakanı asker olmalı. İçinden gelmeden ne sorunları tam idrak edebiliyorlar ne empati yapabiliyorlar.Bir Ziya Selçuk vardı öğretmeni anladığını hissettiren o da barınamadı malum. Rektör olması konusu arkasının sağlam olduğunu gösteriyor evet ama milli eğitim politikası denen şey bir hükümet kararıdır.
Deprem bölgelerinde okullar yıkılıp birleştirilince ikili eğitime geçildi. Bu durumda da kışın çocukların okula gelip gidiş saatleri karanlıkta olduğu için ders saatleri kısaltıldıNeden böyle bir şey yapıldı 1 saati neden kıstılar? Nerede yaşıyorsunuz?
Bu nasıl bir bakış açısı. Gerçekten öğretmen rahatı için olduğunu mu düşündünüz.tamam da okulu neden 1 saat erkene çektiler?
yaz günü günler uzun zaten 18'de hava kararmıyor ki
servislere uymuyor desek servisçinin işine bile gelir 5te memurları dağıtır 6da gelir öğrencileri dağıtır 2 tur yapar mutlu bile olur
sebep ne? kim istedi bunu?
sebep öğretmenleri daha az okulda tutmak mı? öğretmen rahatı için yapılmış bişey mi?
E bu da kış saati uygulamasındaki inat yüzünden. Saati eskisi gibi bir saat alsak bunlar olmayacak. Ne ders saatleri azalacak ne çocuklar karanlıkta okula gidecek. En temeli bu kış saatindeki kör inat zaten.Bu nasıl bir bakış açısı. Gerçekten öğretmen rahatı için olduğunu mu düşündünüz.
Küçücük çocuklar karanlıkta okula gittiği için kısaltıldı. Gerçekten kızım sabah ezanında kalkmak zorunda kalıyordu. Günler de daha yeni uzadı ama sistem hala değişmedi. Muhtemelen bir çalışma yapıyorlar.
Ha ama merak ettiğiniz için söyleyeyim servisçilerin de işine geldi bu durum. İkili eğitim yapan okul saati çakışmadığı için iki okul servisi alan servisçiler bile var
Ben uygulamaya bişey demedim ki. Yanlış yanlıştır.... Öğretmenler rahat etsin diye yapılmış demesine söyledimE bu da kış saati uygulamasındaki inat yüzünden. Saati eskisi gibi bir saat alsak bunlar olmayacak. Ne ders saatleri azalacak ne çocuklar karanlıkta okula gidecek. En temeli bu kış saatindeki kör inat zaten.
Bu konuda size katılıyorum.Konular neden yetişmiyor biliyor musunuz? Çünkü bazı öğretmenler sosyal medya öğretmenciliğini seviyor. Yani her yaptığı etkinlikleri video çekip paylaşma merakı yüzünden istediği video olmazsa 5-6 kez o etkinliği baştan çekebiliyor. Öğretmenimiz sene başından beri 7-8 tane yazar getirdi okula ( o yazarların kitaplarını belli bir sayıda velilerine aldırırsa yazar koşa koşa geliyor zaten) yazarları kendi getirdiği için onla kendi ilgilenmesi gerekiyor ve o gün sadece bizim sınıf ders işlemiyor. Yazarın gelmesine bir gün kala da pano yapmak Süslemek vs ile yine ders verimli geçmiyor. Ve sanki bütün yük bizim öğretmenimizin sırtındaymış gibi okulda ki neredeyse tüm panoları kendi isteğiyle ve tek başına velilerin den destek isteyerek bizim öğretmen yapıyor. Öğretmenimiz biraz genç diğer olgun öğretmenler fısır fısır alttan gülüyor. Yani bu şekilde toplu yapılması gereken yada panolar etkinlikler arası görev dağılımı yapılması gereken tüm işler bizim öğretmenin sırtında ve kendisi istediği için. Ve acılarını da maalesef bizim çocuklar çekiyor. 4. Sınıf olmasaydı çoktan sınıfını değiştirmiştim. Bu sene çok arttığı için bu durum sorun haline geldi
Buradan da anladığımız üzere mesele ders saati değil sizin öğretmenim plansızlığı. Öğrencileriyle ilgilense bahsettiğiniz bu angaryaları yapacağına gayet de konuları yetişir...Konular neden yetişmiyor biliyor musunuz? Çünkü bazı öğretmenler sosyal medya öğretmenciliğini seviyor. Yani her yaptığı etkinlikleri video çekip paylaşma merakı yüzünden istediği video olmazsa 5-6 kez o etkinliği baştan çekebiliyor. Öğretmenimiz sene başından beri 7-8 tane yazar getirdi okula ( o yazarların kitaplarını belli bir sayıda velilerine aldırırsa yazar koşa koşa geliyor zaten) yazarları kendi getirdiği için onla kendi ilgilenmesi gerekiyor ve o gün sadece bizim sınıf ders işlemiyor. Yazarın gelmesine bir gün kala da pano yapmak Süslemek vs ile yine ders verimli geçmiyor. Ve sanki bütün yük bizim öğretmenimizin sırtındaymış gibi okulda ki neredeyse tüm panoları kendi isteğiyle ve tek başına velilerin den destek isteyerek bizim öğretmen yapıyor. Öğretmenimiz biraz genç diğer olgun öğretmenler fısır fısır alttan gülüyor. Yani bu şekilde toplu yapılması gereken yada panolar etkinlikler arası görev dağılımı yapılması gereken tüm işler bizim öğretmenin sırtında ve kendisi istediği için. Ve acılarını da maalesef bizim çocuklar çekiyor. 4. Sınıf olmasaydı çoktan sınıfını değiştirmiştim. Bu sene çok arttığı için bu durum sorun haline geldi
Yani kime ne faydası var bu durumun? Ben cidden anlamıyorum. Bundan fayda sağlayacak tek grup okulda çalışanlar olur. Çocuklara bir faydası yok, madem ders saatlerini kısaltmak gerek o zaman 1 ders daha konulamazmıydı? Yine çıkış saatleri değişmezdi ama çocuklar en azından tenefüse ,beden dersine falan çıkarlardı. İkili eğitimde zaten 1 ders yemeğe gidiyor(çocuklar illaki yemek yiyor) ya da yemek saati olurdu o kısaltılan süre,yine çocuklara faydalı olurdu.Merhabalar, çocuğum ilkokul 4. Sınıfa gidiyor. Okul sabahçı öğlenci olarak ikili sistem şeklinde eğitim veriyor. Ders saati 30 dk ya düştü. 13.20 de başlayıp 18.10 da biten ders saatleri giriş aynı kalarak çıkış saati 17.10 olarak revize edildi. Yani günde 1 saat daha az eğitim görüyor. Öğretmen de konuları yetiştirmek için teneffüsleri çoğu zaman ortadan kaldırarak dersleri birleştiriyor. Yani çocuklar 1.5 saat bazen 2 saat aralıksız ders işlemek durumunda kalıyor. Dikkat süreleri kısa olan çocuklar bu konuda oldukça zorlanıyor.
Haftada 2 saat beden eğitimi dersleri var. Bir öğretmen giriyor fakat kadrolu değil. Bir hafta varsa üç hafta yok. Okulda bir etkinlik bir fotoğraf çekimi vs olacaksa sınıf öğretmenimiz beden dersine denk getiriyor. Yada konular yine yetişmediyse bedene çıkarmıyor. Bu konulardan oldukça müzdarip olduğumuzu dile getirsekte öğretmenimizin cevabı" Ben sindire sindire ders işliyorum alel acele geçiştirmek istemiyorum bu benim tarzım ." onu anlıyorum. Çocuklarımızı " Bak öğretmeninin de teneffüse çıkmaya ihtiyacı var ama size birşeyler öğretebilmek için kendisi de çıkmıyor diye teselli ediyoruz. Ama genel anlamda bana oldukça üzücü geliyor bu durum. Kendi çocukluğumu hatırlıyorum o teneffüsler özellikle ilkokul çocukları için ne kadar kıymetli, keza beden dersleri de öyle o gün beden varsa okula daha bir hevesli giderdik. Fakat çocuklar ne de olsa beden öğretmeni yoktur yada öğretmenimiz zaten çıkarmaz diyerek mutsuz gidiyorlar.
Bizim durumumuzu yaşayanlar var mı?
Neden böyle biliyor musun çünkü meb’e fazla kaynak aktarmayalım da ekonomi batmasından tut eğitime darbe vuralım da bla bla gibi daha karanlık ihtimallere kadar bir sürü yolu var… eğitim 86543. planda kaldığından öğretmen bakana da ihtiyaç yok. Zaten bakanların hepsi kodaman farkındasın. Köyde öğretmenlik yapmış hangi insan siyasette o kademelere geliyor ki. Yani bizim gözümüzü boyamak için bile oraya koyabilecekleri kimse yok, Ziya hoca gibi biri de geldiğinde yapılanları desteklemeyeceği için koltukta oturtmazlarÇünkü ziya Selçuk öğretmen asıllıydı.Zaten bence sistemin en temel hatası bu. Sağlık bakanı doktor, eğitim bakanı öğretmen, savunma bakanı asker olmalı. İçinden gelmeden ne sorunları tam idrak edebiliyorlar ne empati yapabiliyorlar.
Bu son bakanın bir tane öğretmen ve öğrenci hayrına icraati olmadı. Bu kadar şikayete rağmen de hala orada duruyor tabii.
Kimsenin öğrenci yada öğretmeni umursadığı da yok.
Ama dediğim gibi kimi kime şikayet edeceğiz
Öğretmenden de müdür istiyor, internet sistemine (instagramdan bahsetmiyorum öğretmenler sisteme x sayıda etkinlik girmek zorunda pano da böyle bir etkinlik) girilmesi zorunlu. Burada bilmeden etmeden konuşacağınıza öğretmenle görüşseniz daha iyi değil mi…Konular neden yetişmiyor biliyor musunuz? Çünkü bazı öğretmenler sosyal medya öğretmenciliğini seviyor. Yani her yaptığı etkinlikleri video çekip paylaşma merakı yüzünden istediği video olmazsa 5-6 kez o etkinliği baştan çekebiliyor. Öğretmenimiz sene başından beri 7-8 tane yazar getirdi okula ( o yazarların kitaplarını belli bir sayıda velilerine aldırırsa yazar koşa koşa geliyor zaten) yazarları kendi getirdiği için onla kendi ilgilenmesi gerekiyor ve o gün sadece bizim sınıf ders işlemiyor. Yazarın gelmesine bir gün kala da pano yapmak Süslemek vs ile yine ders verimli geçmiyor. Ve sanki bütün yük bizim öğretmenimizin sırtındaymış gibi okulda ki neredeyse tüm panoları kendi isteğiyle ve tek başına velilerin den destek isteyerek bizim öğretmen yapıyor. Öğretmenimiz biraz genç diğer olgun öğretmenler fısır fısır alttan gülüyor. Yani bu şekilde toplu yapılması gereken yada panolar etkinlikler arası görev dağılımı yapılması gereken tüm işler bizim öğretmenin sırtında ve kendisi istediği için. Ve acılarını da maalesef bizim çocuklar çekiyor. 4. Sınıf olmasaydı çoktan sınıfını değiştirmiştim. Bu sene çok arttığı için bu durum sorun haline geldi
Tüm panoları da tek kişiye yıkmış olamazlar(resmiyette), sene başında bellidir kimin sene boyunca ne yapacağı.Öğretmenden de müdür istiyor, internet sistemine (instagramdan bahsetmiyorum öğretmenler sisteme x sayıda etkinlik girmek zorunda pano da böyle bir etkinlik) girilmesi zorunlu. Burada bilmeden etmeden konuşacağınıza öğretmenle görüşseniz daha iyi değil mi…
Ben ve sosyal kulüpteki arkadaşım anlaştık. Panoları o yürütüyor, ben evrak işlerini yapıyorum. Böyle anlaşmış olabilirler.Tüm panoları da tek kişiye yıkmış olamazlar(resmiyette), sene başında bellidir kimin sene boyunca ne yapacağı.
Belli ki severek isteyerek yapıyor, ama sürekli dersten çalıyorsa olmaz.
Bilmeden etmeden konuştuğumu nereden biliyorsunuz. Tüm bu anlattıklarımı gerçekleştirebilmesi için biz veliler okulda oldukça aktifiz. Neredeyse tüm veliler seferber halinde ya etkinlik materyali hazırlama yada o etkinlik gerçekleştirme aşamasında rol alıyoruz. Dediğiniz gibi müdürün dayatması ise neden diğer öğretmenler de bu aktiflik yok. Sapla samanı karıştırıyoruz. Hani diyorsunuz ya aktif olsa bir dert pasif olsa bir dert diye. Hayır! Aktifliği sadece öğrenciler görse video çekse bile önceliği öğrencilerin öğrenmesi olsa video istediği gibi olmadığında çocuklara kızmasa mesela yada 5._6 kez videoyu tekrarlamasa da konular adam gibi yetişse çocuklarımız da baskı altında hissetmeyip teneffüslere özgürce çıksa, okula severek gitse...Öğretmenden de müdür istiyor, internet sistemine (instagramdan bahsetmiyorum öğretmenler sisteme x sayıda etkinlik girmek zorunda pano da böyle bir etkinlik) girilmesi zorunlu. Burada bilmeden etmeden konuşacağınıza öğretmenle görüşseniz daha iyi değil mi…
Bence konu sahibi daha ekstra şeylerden bahsediyor.Ben ve sosyal kulüpteki arkadaşım anlaştık. Panoları o yürütüyor, ben evrak işlerini yapıyorum. Böyle anlaşmış olabilirler.