Ilk çocuğunu düşünenler...

Canım devlet hastanelerindeki doktorların çoğu aynı, bana da şu dr çok iyi dediler gittim boş çıktı.. Bende baktım en az hastası olan doktor hangisi diye, şunu düşündüm mantıken hastası çok olan doktor doymuştur ve yeni gelenlerle ilgilenmiyordur ama hastası az olan daha fazla ilgilenebilir hem hasta çoğaltmak için hemde fazla hastası olmadığından daha fazla zaman ayırabilir, ben bu düşünceyle doktor seçtim şimdilik memnunum gayet güzelde ilgileniyor. Özel doktorda değil, devlet hastanesindeki bi doktora gittim bilgin olsun.
Bu arada dr. sana hap falan verdi mi?

Burda doğumevindeki doktorlar(devlet hastanesi) özel hastanelerdeki doktorlara göre daha çok deneyimli deniyor.Ben ayın 26 sına randevu aldım.İnşallah güzel ilgilenir doktorda doğumuma kadar oraya giderim

canım gittiğim hastane güya çok iyi bir özel hastane. Dünyanın parasını verdim, üstelik randevu alana kadar da canım çıkmıştı. Dediğin çok mantıklı, ben de bundan sonraki doktorumu öyle seçeceğim. Tabi antepe de gidebilirim.bakalım artık. Bana iki tane tahlil yaptılar, daha onların da sonucunu almadım, biri ankaraya gidecekmiş... Bir de folik asit verdi. Ultrasonla baktı, bir sorun yok dedi. Alerjimi ve ilaç kullanıp kullanamayacağımı sordum, net bir cevap alamadım. Başka da sorularım vardı ama çoktan başka hastaya geçmişti. Tuhaf bir doktordu, hiç ısınmadım. öyle işte, hayırlısı...

burda doğumevindeki doktorlar(devlet hastanesi) özel hastanelerdeki doktorlara göre daha çok deneyimli deniyor.ben ayın 26 sına randevu aldım.inşallah güzel ilgilenir doktorda doğumuma kadar oraya giderim

inşallah canım iyi bir doktora düşersin. Ben ilkinde tökezledim. Bakalım ikincisi ne olacak.

İnşallah iyi bir doktor bulursun canım. Verdiği folik asit için eşinde kullansın dedi mi? Benim dr. eşinde kullansın dedi de ondan soruyorum içimizde var mı bilgisi olan?

Şimdi internetten araştırdım da bakın ne yazıyor bende ilk defa öğreniyorum Folik asit erkeklerde sperm kalitesini arttırıyormuş.

FOLİK ASİT eksikliği, sadece bebeği taşıyan anne adayı için değil, baba adayı için de büyük önem taşıyor. Bahçeci Kliniği Aile Hekimi ve Beslenme Danışmanı Dr. Murat Berksoy, “Araştırmalar, folik asidin erkeklerde sperm kalitesini sağlamak için gerekli olduğunu gösteriyor. Sperm sayısı azlığı durumunda folik asit eksikliği düşünülüyor” dedi.

Düşük folik asit seviyesinin, sperm içindeki DNA bozuklukları ile ilişkili olabileceğinin saptandığının söyleyen Dr. Murat Berksoy, konuyla ilgili şu bilgileri veriyor:
“Folik asit eksikliğinin, bebeklerdeki doğumsal defektlerle ve ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek kanser hastalıkları ile ilişkili olduğu düşünülüyor. Folik asit seviyesindeki yetersizliğin düşük sperm yoğunluğu ile ilişkili olduğu da ortaya kondu. Ayrıca, gelecekte çocuk sağlığı alanında önemli bir rolü olabileceği öngörülen folik asidin spermin DNA bütünlüğünü korumak için gerekli olduğu bildiriliyor. Folik asit eksikliğinin, anemi ve büyüme geriliği gibi hastalıklarla bağlantılı olduğu saptandı. Yani; DNA üretimi için gerekli olan folik asit, düzgün sperm gelişimi için hayati önem taşıyor.”

Baba adaylarına da folik asit başlıyoruz

Anne adaylarına hamile kalmadan en az bir yıl önce folik asit almalarını önerdiklerini söyleyen Dr. Berksoy, “Kliniğimizde kadın doğum uzmanları, bizlerle işbirliği içinde çalışıyor. Düne kadar sadece anne adayına, gebelik başlangıcında folik asit başlanırdı. Şimdi baba adaylarına da başlatıyoruz. Bir yıl önce başlayan anne adayları için erken doğum riski yüzde 70 azalıyor. Bebekte zeka geriliği, körlük ve kronik akciğer hastalıkları gibi ciddi sorunlara yol açan, hamileliğin 20 ve 28. haftaları arasında olabilecek erken doğum riskleri yüzde 70 oranında, 28 ve 32. haftalar arasındaki erken doğumlar ise yarı yarıya azalıyor” diyerek şunları söylüyor:
“Folik asit genellikle yeşil yapraklı sebzelerde, portakal suyu, baklagiller ve güçlendirilmiş tahıl ürünlerinde bolca bulunuyor. Fazla miktarda alkol alan, bazı mide ve barsak rahatsızlıkları bulunan ve kanser tedavisi için antifolat ilaçlar kullanan erkekler besinlerdeki folik asitten yeterince faydalanamaz. Bildiğiniz gibi folik asit; sağlıklı bir hamileliğe ve sağlıklı bir bebeğe katkıda bulunabilecek bir B vitaminidir (B9). Bir anne adayının, hamilelik başlamadan en az 3 veya 4 ay öncesinden başlayarak, her gün 0.4 mg (400 mikrogram) folik asit alırsa, gelişen bebeğini nöral tüp kusurları adı verilen omurga ve beyin ile ilgili doğumsal kusurlara karşı koruyabildiğini biliyoruz. Bugün artık şunu da biliyoruz ki; baba adayları da eşleriyle birlikte folik asit kullanımına başlamalı ve günde 400 mikrogram folik asit almalılar. Yaygın olarak tükettiğimiz pek çok gıda folik asit içeriyor aslında…Muz, fasulye, brokoli, turunçgiller ve suları, yumurta, folik asit katkılı ekmekler ve tahıllar, yapraklı yeşil sebzeler, mercimek, karaciğer, bezelye, ıspanak, çilek, ton balığı, buğday tohumu, yoğurt, avokado.”

hanımlar hamileliğin ilk dönemlerinde kesinlikle özel hastanelere gitmenizi tavsiye ederim ben 8 haftalık hamileyin ilk izlenimleri özel hastanede yaptırdım çok güzel ilgileniyorlar devlet hastanesinde ilgilenmiyorlar yani. hem insanın aklındaki bütün soruları yanıtlıyorlar devlet hastanesinde soru sormaya korkuyor insan...

inşallah iyi bir doktor bulursun canım. Verdiği folik asit için eşinde kullansın dedi mi? Benim dr. Eşinde kullansın dedi de ondan soruyorum içimizde var mı bilgisi olan?

yok canım hiçbir şey demedi, aslında araştırmalarıma göre folik asitini de tahlil yapmadan vermemesi lazım.neyse, zararlı bir şey değil, kullanıyorum. Inşallah iyi olur. Bu arada araştırmanı okudum. Ilginç! Ben de uzun süredir çok araştırıyorum, böyle bir şey okumadım. Ama çok mantıklı. Eşime de vermeyi düşünüyorum. Kabul etmezse yazan besinleri bol bol yediririm. :)) zafer kadınların...

ay benim eşim maymun gibi bi oturuşta 3-4 muz yiyor bende kızıyorum o kadar yen ir mi dokunur diye bundan sonra kilo kilo muz olıcam onaa :)

Bana da tahlil yapmadan verdi. Benim eşim uyumludur gece işten gelince onada içiriyorum hatta suyu eşim getirir aynı bardaktan içeriz :) Gerçi isterse içmesin Zafer her zaman bizim tabiki de ama çaktırmıyoruz onlar başbakansa biz cumhurbaşkanıyız

oksee çok hoşsun ya :))

Canım bence doktordan doktora değişiyor. Özel hastanelerde de bazı doktorların ilgilenmediklerini duydum. Tabi hamilelik dönemi önemli, o günleri görürüz inşallah, özel hastaneye de gideriz. Genel olarak fiyatlar nasıl canım onun hakkında da bilgi verebilir misin?

Nezamandir ugrasiyorsun?

Ben daha bu ay başladım :) Kısmet belki ilk aydan olur umuduyla...

Gerçi bundan 5 ay önce istiyordukta adet düzensizliğim başladı bende hamileyim sanmıştım 2 ay adet olamadım sonra dr yasmin verdi 3 ay kullandım hapım bu ay bitti adetimde nisanın 11inde bitti, önümüzdeki hafta yumurtlama dönemim sanırım. İnşallah olur :)

Hadi bakalım hayırlısı olsun Canim ins benim de ilk ayım ama olurmu olmazmı tedirginim

Ohh hadi bakalim hayirlisi insallah olur
Bende mart'ta dogum kontrol hapi biraktim, 1 hafta once regl olmam lazimdi ama olmadim, 8 gündür geciktim.. Hormonlar vucudundan ciktigi icin, yuzum hep sivilce oldu ya. sendede oldumu?
doktor gecikmen normal diyo, vucudun duzene girmesi lazim..

Son düzenleme:
Hadi bakalım hayırlısı olsun Canim ins benim de ilk ayım ama olurmu olmazmı tedirginim

evet canım hayırlısı olur inşallah, tedirgin olma bu ay olmazsa önümüzdeki ay olur rahat bırak kendini, bu tür düşünceler insanı sıkıntıya sokuyor. Ben o ilk 2 ay ikide bir test yapıp durdum olmayacak diye çok sıkıntı yaptım, üzüldüm ama hiç faydası yok daha çok zararı var.

Sende mi yasmin kullandın, Ben kullanırken çok kötü oldum neler çektim neler.... Psikolojimi bile bozmuştu, durduk yere ağlıyordum sonrada kahkahalarla gülüyordum, deli gibiyidim Çok şükür her şey yoluna girmişte dr. hapı kesti zaten versede kullanmayacaktım çok etkiledi beni.

Ooo ne güzel geçikmen olmuş inşallah güzel haber verirsin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…