- 28 Mart 2012
- 428
- 2
- 68
- 38
- Konu Sahibi meleksimam
-
hamilelik öncesinde demir depolarının dolu olması gerekiyormuş çünkü gebelikte demir ihtiyacı 2 katına çıkıyormuş.kırmızı et, kümes hayvanları, kuru üzüm, kurubaklagiller ve yumurtada demir varmış.
Follik asit bebeğin omuriliğini oluşturan nöral tüpün gelişmesine yardımcı oluyormuş. Koyu yeşil yapraklı sebzeler kurubaklagiller karaciğer ve yağlı tohumlarda follik asit bulunurmuş (yağlı tohumları nedir anlayamadım).
Kalsiyum bebeğin kemik ve dişlerinin gelişimi için önemliymiş, gebelik döneminde kalsiyuma normalden 2 kat daha fazla ihtiyaç duyurmışız. Günde en az 2 porsiyon tüketilmeliymiş. Süt, yoğurt, fındık, fıstık, tatlı badem, sardalye ve alabalık, yine koyu yeşil yapraklı sebzeler :) kalsiyum d vitamini olmadan emilemezmiş. En büyük d vitaminide güneş :) günde 10-15 dk da yeterli oluyormuş.
Benim şimdilik araştırıp öğrendiklerim bunlar arkadaşlar sizde öğrendiklerinizi paylaşın, hep beraber öğrenelim
çok güzel şeyler paylaşmışsın canım, çok teşekkür ederim. Ben de yarın doktora gideceğim, buradaki en iyi doktormuş, inşallah iyidir gerçekten.
canım bizim de pek bir şey bildiğimiz yok, buradan öğrendiklerimizi paylaşıyoruz. Allah hepimize de sağlıklı ve hayırlı çocuklar nasip etsin inşallah...
Benimde bu ay hapım bitiyor, bakalım doktorumuz ne diyecek..
İnşallah önümüzdeki günlerde mutlu haberler alırız hep beraber :)
Slm kizlar naber ya ben biraz hem tedirginim hemde korkuyorum hemde cok heycanliyim sizde ayni durumdamisiniz :))
ya kızlarrrr gecikmeler başladıysa yakında olur diyor yaşlı teyzlerrrr böyle birşey var mı ki acabaaaa ya ümitlenmek istemiyorummmm ama ümit hiç gitmiyoooo adetliyken bile heyecnlıyım yaa offff
Canım kesinlikle yaşıyoruz..Ben daha kasımda evlendim ama zaten kendimi bildim bileli hep anne olmak istemişimdir.Ya ben hem çok istiyorum, hem de çok korkuyorum. Bu çelişkiyi siz de yaşıyor musunuz?
Canım kesinlikle yaşıyoruz..Ben daha kasımda evlendim ama zaten kendimi bildim bileli hep anne olmak istemişimdir.Ya ben hem çok istiyorum, hem de çok korkuyorum. Bu çelişkiyi siz de yaşıyor musunuz?
merhba arkadaşlarrrr :))) ben burda yeniyimmmm 1.5 yıllık evliyimmmmm ağustos ayında yasmin i bıraktım ama hala bebiş yokkk(( normalde adetm çok düzenlidir 28de gelir bu ay 33de geldi çok heveslenmiştim ama geldi işteee ( bu hap daha ne kadar koruyacak beni ((( Allah herkesin gönlüne göre versin... görüşmek dileğiyle :)
Hoşgeldin canım :) bende adet düzensizliğinden dolayı 3ay yasmin kullandım daha bu ay bıraktım ama ben yinede umutluyum. İnşallah çok uzun korumuyordur
bende bebek istiyorum ama sanırım korkuyorum onun sorumluluğunu şuan almaktan maddi manevi sıkıntılarım var biraz bu yüzden karasızım ayrıca 10 aylık evliyim yaklaşık 7 aydır da korunmuyorum... öncelikle kendime iyi bir doktor bulup kontrole gitmem lazım değilmi kızlar
Korku hepimizde var sanırım... Maddi manevi sıkıntılarınızı inşallah en kısa zamanda atlatırsınız canım. Bizimde aynı şekilde sıkıntılarımız var ama bu sıkıntılarda hiç bitmeyecek, ufak tefek sıkıntılar devamlı oluyor... İyi bi doktor bulup kontrollerini yaptırırsan çok iyi olur.
En kısa zamanda Allah bebişlerimize kovuşmayı nasip eder inşallah :)
evet heyecanlıyız kendi adıma tedirgin ve hala korkağız :):):)
bende bebek istiyorum ama sanırım korkuyorum onun sorumluluğunu şuan almaktan maddi manevi sıkıntılarım var biraz bu yüzden karasızım ayrıca 10 aylık evliyim yaklaşık 7 aydır da korunmuyorum... öncelikle kendime iyi bir doktor bulup kontrole gitmem lazım değilmi kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?