- 28 Mart 2012
- 428
- 2
- 68
- 38
- Konu Sahibi meleksimam
hamilelik öncesinde demir depolarının dolu olması gerekiyormuş çünkü gebelikte demir ihtiyacı 2 katına çıkıyormuş.kırmızı et, kümes hayvanları, kuru üzüm, kurubaklagiller ve yumurtada demir varmış.
Follik asit bebeğin omuriliğini oluşturan nöral tüpün gelişmesine yardımcı oluyormuş. Koyu yeşil yapraklı sebzeler kurubaklagiller karaciğer ve yağlı tohumlarda follik asit bulunurmuş (yağlı tohumları nedir anlayamadım).
Kalsiyum bebeğin kemik ve dişlerinin gelişimi için önemliymiş, gebelik döneminde kalsiyuma normalden 2 kat daha fazla ihtiyaç duyurmışız. Günde en az 2 porsiyon tüketilmeliymiş. Süt, yoğurt, fındık, fıstık, tatlı badem, sardalye ve alabalık, yine koyu yeşil yapraklı sebzeler :) kalsiyum d vitamini olmadan emilemezmiş. En büyük d vitaminide güneş :) günde 10-15 dk da yeterli oluyormuş.
Benim şimdilik araştırıp öğrendiklerim bunlar arkadaşlar sizde öğrendiklerinizi paylaşın, hep beraber öğrenelim![]()
çok güzel şeyler paylaşmışsın canım, çok teşekkür ederim. Ben de yarın doktora gideceğim, buradaki en iyi doktormuş, inşallah iyidir gerçekten.