Ilk çocuğunu düşünenler...

Alerji ilacımı da bıraktım, hapşurmaktan hiçbir şey yapamıyorum( asyy sana teşekkür ederim, çarşamba günü gideceğim çarşıya, ilk işim üzerlik tohumunu alacağım. Inşallah faydası olur.

ben de düzgün bir doktor bulamıyorum, kolay değil, çocuğumuzu ve canımızı emanet edeceğiz. Allah yardımcın olsun canım...

ben hastane buldum internetten araştırmasınıda yaptım hiç kötü yorumlar yok hep iyi yorumlar var doktorlar içinde öyle hastanenin sitesinden resimlerede baktım gayet temiz ve güzel görünüyo pendik şifa hastanesi doktoru da buldum Op.Dr. Soner Sezer SEZGİ

eşimin atama yeri adıyaman olduğu için buradayım. Burada hastane ve doktor kıtlığı var. Sadece 2 tane özel hastane var, bunlardan da en iyisini araştırdım ve 1 haftadır randevu almaya çalışıyorum. Inşallah değer de doktor iyi çıkar. şansıma artık... Sen şanslısın, büyük bir yerde yaşadığın için. Esasen antepliyim. Keşke orada olsam, imkanları en az istanbulunki kadar iyi... ( herhalda de buraya güvenemem, yine de doğumu antepte yaparım.

Arkadaşlar kısa bi süre önce doktora gittim enfeksiyonun var dedi alttan bakti fitil verdi 7tane 3tanesini kullandım sadece enfeksiyon hamileliğe engel diye duydum geri kalanını da şimdi kullansam mi

yok ben aslında yalovadayım burda da 2 tane özel var ve güvenmiyorum burdaki özel hastanelere onun için istanbul pendikteki hastaneye karar verdim çok yakın değil ama çokta uzak değil

arkadaşlar kısa bi süre önce doktora gittim enfeksiyonun var dedi alttan bakti fitil verdi 7tane 3tanesini kullandım sadece enfeksiyon hamileliğe engel diye duydum geri kalanını da şimdi kullansam mi

canım, ben ilk defa çarşamba günü doktora gideceğim, hiçbir fikrim yok. Ama sana tavsiyem doktoruna güveniyorsan o ne derse yap. Madem sana onları vermiş, bence bitir. Zaten az kalmış, hamilelik için hiçbir şey ihmale gelmez.

yok ben aslında yalovadayım burda da 2 tane özel var ve güvenmiyorum burdaki özel hastanelere onun için istanbul pendikteki hastaneye karar verdim çok yakın değil ama çokta uzak değil

senin de benden pek farkın yokmuş, iyi git bakalım, önce hangimiz müjdeyi vereceğiz? :))

selam kızlarbende ilk,çoçugu düşünüyorumm neler yaparsınız ne yer içerisinzzz

Son düzenleme:
slm kızlar ben de ilk bebeğimi düşünüyorum. Tavsiyeleriniz var mı

inan ilk olduğu için biz de acemiyiz. Tek doğru bildiğim şey hamile kalmadan önce ve kaldıktan sonra folik asit almak gerekiyormuş. çocuk için çok faydalıymış. Onun dışında kesinlikle doktor kontrolünde hamile kalınmalı, daha sonra bir sıkıntı yaşamamak için. :))

selam kızlarbende ilk,çoçugu düşünüyorumm neler yaparsınız ne yer içerisinzzz

canım bizim de pek bir şey bildiğimiz yok, buradan öğrendiklerimizi paylaşıyoruz. Allah hepimize de sağlıklı ve hayırlı çocuklar nasip etsin inşallah...

Selam kızlar ben dün dr. gittim çok şükür herşey yolundaymış Follik asite ve demir hapına başladım.
Allah hepimizin gönlüne göre versin, İnşallah en kısa zamanda hepimiz güzel haberler veririz

doktor kontrolü derken canım

Hamilelik öncesinde demir depolarının dolu olması gerekiyormuş çünkü gebelikte demir ihtiyacı 2 katına çıkıyormuş.Kırmızı et, kümes hayvanları, kuru üzüm, kurubaklagiller ve yumurtada demir varmış.
Follik asit bebeğin omuriliğini oluşturan nöral tüpün gelişmesine yardımcı oluyormuş. Koyu yeşil yapraklı sebzeler kurubaklagiller karaciğer ve yağlı tohumlarda follik asit bulunurmuş (yağlı tohumları nedir anlayamadım).
Kalsiyum bebeğin kemik ve dişlerinin gelişimi için önemliymiş, gebelik döneminde kalsiyuma normalden 2 kat daha fazla ihtiyaç duyurmışız. Günde en az 2 porsiyon tüketilmeliymiş. Süt, yoğurt, fındık, fıstık, tatlı badem, sardalye ve alabalık, yine koyu yeşil yapraklı sebzeler :) Kalsiyum D vitamini olmadan emilemezmiş. En büyük D vitaminide güneş :) günde 10-15 dk da yeterli oluyormuş.

Benim şimdilik araştırıp öğrendiklerim bunlar arkadaşlar sizde öğrendiklerinizi paylaşın, hep beraber öğrenelim

Canım kadın doğum doktoruna gidip gebelik düşündüğünüzü söylersen yardımcı olur. Gerekli olan testler yapılır, vitamin ve folik asit verebilir.

iki ayrı doktora gittim. hiç önmsemediler. biri zaten falik aside falan gerek yok dedi. yeterli aydınlatmadılar beni ya. ama başka dr araştırıyorum

iki ayrı doktora gittim. hiç önmsemediler. biri zaten falik aside falan gerek yok dedi. yeterli aydınlatmadılar beni ya. ama başka dr araştırıyorum

Her yerde gebelik öncesi muhakkak dr. gidin derler. Dr. gideriz gebelik düşünüyoruz deriz "ee napayım" dermişcesine muameler ederler. İyiki 3-5 tane iyi dr varda ilgileniyorlar. Ben 2 şehirde (biri ilçe biri il) 3 dr gezdim. Sonunda biri ilgilendi sağolsun, şimdilik memnunum doktorumdan, inşallah sanada iyi biri denk gelir.

canım ben de dr a gittim folik asite başladım ama demir almıyorum onun için hamile kaldıktan sonra alınmalı deniyor..doktorun mu demir kullanmalısın dedi sana

canım ben de dr a gittim folik asite başladım ama demir almıyorum onun için hamile kaldıktan sonra alınmalı deniyor..doktorun mu demir kullanmalısın dedi sana

Canım Kadın doğum doktoruna çıkmışken birde endokrinolojiyede çıkayım dedim, (ben troid hastasıyımda) endokrinoloji doktorunada gebelik düşündüğümüzü söyledim, oda eski raporlarıma baktı "demir eksikliğin varmış daha önceden, sana demir hapıda yazalım iyi olur" dedi. Araştırmalarıma göre de demir depolarının dolu olması gerekiyormuş, tahlil yaptırmakta fayda var sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…