- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
- Konu Sahibi champagneshimmer
-
daha önceki sayfalarda sütün cocugun ayına göre değişkenlik gösterdigini yazan oldu. sende yazdın.Yazıldımı bilmiyorum ama,başka bir bebeği emzirmektede belirli kriterler var. Mesela yenidoğum yapmış bir anne 9 aylık bir bebeği emzirse bile bu yeterli gelmez. Miktar açısından demiyorum,bahsettiğim içeriği. Bebek büyüdükçe anne sütü yoğunlaşır,yağ bakımından zenginleşir vs. Yada 1 yaşındaki bebeğini emziren bir annenin yenidoğana süt vermesi doğru değildir. Çünkü yenidoğanın bağışıklığını güçlendirecek kolostruma ihtiyacı varsır ve bu doğumdan hemen sonra salgılanır. Yada doğumdan sonra gelen süt bol suludur yani hafif ve hazmı kolay,giderek süt beyaza döner. Yani kısaca her annenin sütü bebeğine göre şekillenir. Süt annelikte bebekler arasında en fazla 3 ay olmalı gibi bir durum söz konusu yanlış hatırlamıyorsam.
Siz doğum yapmadığınızı yazmışsınız sizden gelen süt neye göre şekillenecek yada bir bebeği doyurmaya yetecek oranda bollaşacak mı bilmiyorum.
Ama düşünceniz çok içten ve samimi. Tebrik ederim sizi. Yazdığım konuyuda araştırmanızda fayda var daha önce yazılmadıysa eğer
:)) biliyordum aslında ama karıştırıyorum hep.yanlış bilgi vermişim düzeltiyorum.
serotonin-dopamin-oksitosin ve endorfiin
bu arada dun çikolata yiyince, vucut mtluluk hormonu salgılar- oda endorfin yazmıştım. yanlış bilgiymiş., düzeltiyorum
serotonin miş o.
hayır incinmiyorum. bu gercek. bende bunu biliyorum. kabul ettim.Afedersin amacım seni incitmek değildi benim bu konudaki bilgilerim tamamen kulaktan dolma elbette yaşayıp tecrübe etmiş biri olarak sen daha bilgilisin
Ben de bi süre tedavi oldum pro yüzünden mr falan çekildi ordan bildiğim kadarıyla sordum
Öğrenmiş oldum tşekkürler
Birde sanırım bir yakınım için doktor araştırırken infertilite başlığında eşi globozoospermia rahatsızlığından muzdarip bayanların açtığı bir konu vardı. Orada gittikleri merkezleri ve doktorları paylaşıyorlardı ve içinden gebe kalanlar vardı. Gözünüze çarpmadıysa okumakta fayda var derim.
Eğer istiyorsanız en hayırlı zamanda sağlıklı bir şekilde olur bebeğiniz
ya bi de herkes sarkma vs demiş de emzirme gerçekten bu akdar etkiliyo mu? hele biri sönmüş balon gibi yazmışvalla korktum ben seviyorum memelerimi ....
A cup memelerim eskisi kadar dolgun olsa b cup olurdu. Öyle diyeyim. Sarkıyor o kahverengi bölüm büyüyor koyulaşıyor falan.
Ki doğru düzgün emmedi benimki.
Valla emzirmek estetiği bozuyor, hamilelik de bozuyor ama garip bir şekilde mutlu oluyorsun
İnternette okumuştum biri çocuk sağ yanında yatarken sol memeyi verebildiğini yazmıştı. Henüz o aşamaya gelmedim ama gözümde canlandı.
benim minik zaten inan nasıl sakarlar bilmiyorumya bi de herkes sarkma vs demiş de emzirme gerçekten bu akdar etkiliyo mu? hele biri sönmüş balon gibi yazmışvalla korktum ben seviyorum memelerimi ....
75 b. yim ben. o zaman 80 b olurum... uhuuhhh sexiA cup memelerim eskisi kadar dolgun olsa b cup olurdu. Öyle diyeyim. Sarkıyor o kahverengi bölüm büyüyor koyulaşıyor falan.
Ki doğru düzgün emmedi benimki.
Valla emzirmek estetiği bozuyor, hamilelik de bozuyor ama garip bir şekilde mutlu oluyorsun
İnternette okumuştum biri çocuk sağ yanında yatarken sol memeyi verebildiğini yazmıştı. Henüz o aşamaya gelmedim ama gözümde canlandı.
://
vucudumda beğendiğim başka bi yer yok ki öyle aman aman büyük filan da değildir memelerim. ki o kahverengi alanı hiç estetik bulmam.
biri bana anne olunca fikrimin değişeceğini ve hiç bi erkeğin de bunu sorun etmeyecğeini söylesin lütfen(
tabi sorun etmeyecek... sonra o kahverengilik azalıp gidiyor.://
vucudumda beğendiğim başka bi yer yok ki öyle aman aman büyük filan da değildir memelerim. ki o kahverengi alanı hiç estetik bulmam.
biri bana anne olunca fikrimin değişeceğini ve hiç bi erkeğin de bunu sorun etmeyecğeini söylesin lütfen(
Eşimin fikrini sormak hiç aklıma gelmedi şahsen
Memelerim sarktı, doğum öncesi kiloma dönmeme rağmen göbeğim çıplakken hala sarkıp katlanıyor, nerdeyse kasıktan boğaza kadar çatlaklarım vardı, akerdeon gibi şu an orası daderi yukarıda çatlaklar aşağıda kalıyor.
Ama mutluyum, yaşadığım heyecanları tekrar hissetmek için ve biraz daha deforme olmak için sabırsızlanıyorum
tabi sorun etmeyecek... sonra o kahverengilik azalıp gidiyor.
hormonlar yüzünden o.
birede neden başka bir yerini begenmniyorsun ? kolun bacagın gögegin ? omuz popo ? yok mu?
+1Şahsen ben bebeğin sağlık problemi yoksa yani illaki anne sütü gerekmiyorsa...
Süt annesi yerine mama vermeyi tercih ederim....
Tabi belki buna sıcak bakanlarda olablir...
Saygı duyarım...
spor yap spor. az diet ille kas yaptın mı yumuşlar toplanır.var da. aslında fiziksel olarak dışarıdan bi sıkıntım yok. ama etim çok yumşaktır. o yüzden erken sarkıcam filan d,yorum hep kendi kendime( bi de iki senedir masa başı çalışmaktan popom düzleşti snaki.
aman ne bileyim. ortada daha koca yok emzireceğim bebenin tasasına düştüm. belki o da kısmet olmayacak.
neyse konunu kaynatmayalım.
dediğim gibi yapabilirim sorun olmaz diyosan go girl !!
aslında şimdi senin begenmedigin kahverengi alan varya eşine cok sexi gelecektir emin ol. memenin tamamından daha sexidir o bölüm. azıcık sütyenden taşsın :) evlenince anlarsıon hepsinivar da. aslında fiziksel olarak dışarıdan bi sıkıntım yok. ama etim çok yumşaktır. o yüzden erken sarkıcam filan d,yorum hep kendi kendime( bi de iki senedir masa başı çalışmaktan popom düzleşti snaki.
aman ne bileyim. ortada daha koca yok emzireceğim bebenin tasasına düştüm. belki o da kısmet olmayacak.
neyse konunu kaynatmayalım.
dediğim gibi yapabilirim sorun olmaz diyosan go girl !!
İki çocuk emzirdim ve memelerimin altında kalem durmuyor://
Sana katılıyorumŞahsen ben bebeğin sağlık problemi yoksa yani illaki anne sütü gerekmiyorsa...
Süt annesi yerine mama vermeyi tercih ederim....
Tabi belki buna sıcak bakanlarda olablir...
Saygı duyarım...
basarılıİki çocuk emzirdim ve memelerimin altında kalem durmuyorsarkmadı ve pörsümedi. Emzirmeden önce 75 bedendim şimdi 80. Belki büyük olmamasının da etkisi vardır tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?