ilginç fikirler üreticisi olarak ben..

neden katılmıyorsunuz ? bunu acıklamazızı isterim. / ark. katılıyorsunuz - benim fikr. katılmıyorsunuz.
kıskanclık mı ? tamam 1e1 emmsin sagıp vereyim anneside evinde içirsin... ??
ama ana yazımı eşimle konuştugumda =ciddi problemli anneler veya annesiz kalan bebekler olarak alanı daralttım.
Kıskançlık mı? Açıklama yapacak bişey yok mecburiyet dışında başkasının sütüyle büyümesini istemem hepsi bu aslında aynı şeyleri yazmışız ama nedense yanlış anlaşıldık

Kıskançlık mı? Açıklama yapacak bişey yok mecburiyet dışında başkasının sütüyle büyümesini istemem hepsi bu aslında aynı şeyleri yazmışız ama nedense yanlış anlaşıldık
yanlış anlaşılmadınız... sadece nedeni sordum... ve kıskanclıkda olabilir bunun nedeni... merak ettim.

annesiz bebekler için daha uygun olur sanırım
yoksa bebeği olan anneler de sizin söylediğiniz egzersizlerle sütü sağlayabilir
sadece egzersizle hamile olmadan hormon ilacı almadan süt gelebileceğine hala inanamıyorum niyeyse
ben sadece mama içmişim annemin sütü olmamış hiç
bi sıkıntım da olmadı bu güne kadar şükür
anneme süt anne fikrini önermişler ama annem istememiş
bebekle süt anne arasında oluşan bağı bildiği için
süt annenin de sürekli evde olması lazım o da sıkıntı
bebek kokusuna alışır
sıkıntılı bi durum cidden

bag kurarım tabii ama bu ne kadar sancı yaratır bende onu bilmiyorum.
teşbihte hata olmaz -köpeklere gecici ailelik yapıyorum ve yeni ailerine giden biri ki tanesi ile cok yakınlaşmıştım. salya sümük aglamıştım arkalarından. hatta benden alınacakları gun evden gitmiştim...sonra yeni ailelerinden tek ricam arada foto atmaları olmuştu. 2 sene olacak hala foto atarlar grşürüz filan...
sunu da ekliim : süt bir salgıdır. bu salgıyı beyindeki hipofiz bezi yapar. prolaktin hormonu da süttün kendidir (diye biliyorum) ve bebek emdikce bu artar.
herşey beyinde bitiyor yani...
Bilimsel kısmını bahsedeyim. Beyinden salgılanan oksitosin ve prolaktin hormonu emzirmede etkilidir.

Prolaktin süt üretimini oksitosin ise üretilen sütün kanala geçmesini sağlar. Oksitosin hormonu aynı zamanda rahim kaslarını kasılmasını sağlar. Bu sebepten normal doğum süreci başladığında süt üretimi için hazırlıkta başlar. Bebek emzikçe de oksitosin salgısı artar.

Konu ile ilgili cayimin sekeri cayimin sekeri ne katılıyorum. Psikolojik olarak sizi etkileyebilir. Ayrıca annelerin ürettiği süt bebeğin gelişim ayına uygun oluyor. Sütün içeriği değişiyor.

Böyle bir durumda üretilen sütün içeriği nasıl olur bilemiyorum

Nedeni tiksinirim midem bulanır başkasının emzirdiğini görünce
heh işte bir nedeni vardır...
tiksinmek cok kişisel ve sonradan gelişen birşey ama... bebekler bu olguyu bilmezler ki ?
sen tiksidigin için hayır demek bebege haksızlık bile olabilir (tabi mecburiyette işle değişebilir demişsin )
ve bunu da deftere not aldım. saol.

İlginç bir fikir ama hayatı bir durum olmadığı sürece bebeğimi başkasinin emzirme sini istemezdim.Bu kıskançlık değil bence annelik içgüdüsü.Emzirme anne ile bebek arasında çok farklı bir bağ kuruyor.Kimseyi kırmak istemem ama bir kadın ne kadar sütü çok olsa da başka bir bebeği kendi yavrusu gibi emziremez bence .Annem küçük kardeşimi doğurdugunda hastanede annesinin sütü yetmeyen bir bebek varmış bebeğin ağlamasina dayanamamış emzirmis ama hep bebeğin gerçek annesinin emzirtmek istemediği ni kendisinin de zoraki emzirdiğini anlatir

annesiz bebekler için daha uygun olur sanırım
yoksa bebeği olan anneler de sizin söylediğiniz egzersizlerle sütü sağlayabilir
sadece egzersizle hamile olmadan hormon ilacı almadan süt gelebileceğine hala inanamıyorum niyeyse
ben sadece mama içmişim annemin sütü olmamış hiç
bi sıkıntım da olmadı bu güne kadar şükür
anneme süt anne fikrini önermişler ama annem istememiş
bebekle süt anne arasında oluşan bağı bildiği için
süt annenin de sürekli evde olması lazım o da sıkıntı
bebek kokusuna alışır
sıkıntılı bi durum cidden
dogurmadan süt gelenler var inanmak istemeyebilirsin.
kurulan bağ bence kıskanclıktan baska birşey degil. ki burada süt anne bulmuş bir arkadaş yazdı ve inanılmaz kısıkanıyorum kadını diye. ama cocugu için katlantıdıgını bu his ile başa cıktıgını yazmış.
kesinikle her bebek-anne için degil ama extrem sorunları olan annelere ve annesi kalanlara
artık eskisi gibi degil ille evde kalmak gerekmiyor bence. artık kırk tane yontem var. sag gönder- onlar yakınında ev otel bulsunlar belli br süre kalsınlar. vs.sv.vs. ben zaten başkasının evinde kalmam onlarda bende kalamaz.
he şu olur. annesiz terk edilmşi bebeklerden gecici ailelik yapmak istersem bebek yanıma gelir. kimsesiz oldugu için sorun teşkil etmez.
ama biz eşimle böyle bir sorumlulugu almak istemiyoruz. süreklilik arz etmeyecek kendini kurtarana kadar yardımcı olunacak.
hala düşünme aşamasında sonucta... herşeyi degerlendiriyorum...

İlginç bir fikir ama hayatı bir durum olmadığı sürece bebeğimi başkasinin emzirme sini istemezdim.Bu kıskançlık değil bence annelik içgüdüsü.Emzirme anne ile bebek arasında çok farklı bir bağ kuruyor.Kimseyi kırmak istemem ama bir kadın ne kadar sütü çok olsa da başka bir bebeği kendi yavrusu gibi emziremez bence .Annem küçük kardeşimi doğurdugunda hastanede annesinin sütü yetmeyen bir bebek varmış bebeğin ağlamasina dayanamamış emzirmis ama hep bebeğin gerçek annesinin emzirtmek istemediği ni kendisinin de zoraki emzirdiğini anlatir
bence bir başklası da kendi evladı gibi emziririr. buna da annelik içgüdüsü diyelim

Bilimsel kısmını bahsedeyim. Beyinden salgılanan oksitosin ve prolaktin hormonu emzirmede etkilidir.

Prolaktin süt üretimini oksitosin ise üretilen sütün kanala geçmesini sağlar. Oksitosin hormonu aynı zamanda rahim kaslarını kasılmasını sağlar. Bu sebepten normal doğum süreci başladığında süt üretimi için hazırlıkta başlar. Bebek emzikçe de oksitosin salgısı artar.

Konu ile ilgili cayimin sekeri cayimin sekeri ne katılıyorum. Psikolojik olarak sizi etkileyebilir. Ayrıca annelerin ürettiği süt bebeğin gelişim ayına uygun oluyor. Sütün içeriği değişiyor.

Böyle bir durumda üretilen sütün içeriği nasıl olur bilemiyorum
heh sayfaları dsaha gecersen bende bununla iligli birşeyler bulşdum ve ekledim.
zaten bilir kişi ve danışlman olarak bir dokt. muhakkak olacak- test mest vs..
hatta bu işe başladam önce beslenme şekli harici bir diet vs. yapılır..
ihtiyacı cocuk belirliyor ve beyin bunu anlayıp ona göre üretimi yapıyor. yazılı bir belge buldum. ama ay sınırlaması koymamışlar yazıya.
tükürük salgısı ve sütün geri akım yapması ile memenin içinde ki sinrler diyeyim uyarılıyor ve beyne ileti gönderiyormuş: cocogun antikora ihtiyacı var. hoopp beyin antikor uretip süğtle bebege gönderiyor.

heh sayfaları dsaha gecersen bende bununla iligli birşeyler bulşdum ve ekledim.
zaten bilir kişi ve danışlman olarak bir dokt. muhakkak olacak- test mest vs..
hatta bu işe başladam önce beslenme şekli harici bir diet vs. yapılır..
ihtiyacı cocuk belirliyor ve beyin bunu anlayıp ona göre üretimi yapıyor. yazılı bir belge buldum. ama ay sınırlaması koymamışlar yazıya.
tükürük salgısı ve sütün geri akım yapması ile memenin içinde ki sinrler diyeyim uyarılıyor ve beyne ileti gönderiyormuş: cocogun antikora ihtiyacı var. hoopp beyin antikor uretip süğtle bebege gönderiyor.
Uygulandığı bir ülke var mı bilmediğim için soruyorum

Eşimin fikrini sormak hiç aklıma gelmedi şahsen :KK70:
Memelerim sarktı, doğum öncesi kiloma dönmeme rağmen göbeğim çıplakken hala sarkıp katlanıyor, nerdeyse kasıktan boğaza kadar çatlaklarım vardı, akerdeon gibi şu an orası da :KK70: deri yukarıda çatlaklar aşağıda kalıyor.
Ama mutluyum, yaşadığım heyecanları tekrar hissetmek için ve biraz daha deforme olmak için sabırsızlanıyorum :KK70:
Ben iki gebelikte yeterince sarkmıştım. Koca göbek ,yanında sarkmış meme. :KK70:Birinci çocuğumu 21 ay ikinciyi 24 ay emzirdim.
İkizlere hamile olunca deli cesareti 40. haftaya kadar bekledim. Bebeklerin de kilosu iyiydi. Biri 3800kg diğeri 3050kg doğru. Zaten esnemiş vucut, yağlar . Doğuma 115 kg ile gitmenin payı da var. Akardeondan da farklı bir şeye benzedim:KK45:

Biri memelerim altında kalem durmuyor yazmış. İkizleri de 25 ay emzirdim. Ve memelerim otururken resmen dizime değecek kadar uzadı .:rolleyes:
Bir de her hamilelikte koyu kahverengi lekeler oluştu. Doğumdan sonra azaldı ama tamamen gecmedi.:KK61:

Uygulandığı bir ülke var mı bilmediğim için soruyorum
süt bankası usa ve bazı avrupa ülkelerinde var.
hormon ilacları ile süt getirenler varmış. gene başka ülkelerde.
ve şu var buldugum. alıntı :
'Evlat edinilmiş bebeklerin emzirilmesi kolay değildir, ancak mümkündür. Özellikle Uluslararası Emzirme Danışmanlığı sertifikasına sahip ve bu konudaki deneyimli danışmanlar size yardımcı olabilir.'
ve bu. alıntı
Pek çok evlatlık edinmiş anne bu özel hediyenin farkında değil. Süt yapımını başlatan gebelik hormonlarının bedenlerinde mevcut olmamasına rağmen, biraz bilgi, sabır ve profesyonel destek ile aslında onların da emzirebilmesi mümkün!

Bu konudaki ilk bilimsel yayınlar 1970’lerde başlamış ve Nijerya, Hindistan, Papua Yeni Gine’de yaşayan, doğurmadan emzirebilmiş kadınların başarıları tıp literatürüne geçmiştir (Kaynak no:2).

Ben iki gebelikte yeterince sarkmıştım. Koca göbek ,yanında sarkmış meme. :KK70:Birinci çocuğumu 21 ay ikinciyi 24 ay emzirdim.
İkizlere hamile olunca deli cesareti 40. haftaya kadar bekledim. Bebeklerin de kilosu iyiydi. Biri 3800kg diğeri 3050kg doğru. Zaten esnemiş vucut, yağlar . Doğuma 115 kg ile gitmenin payı da var. Akardeondan da farklı bir şeye benzedim:KK45:

Biri memelerim altında kalem durmuyor yazmış. İkizleri de 25 ay emzirdim. Ve memelerim otururken resmen dizime değecek kadar uzadı .:rolleyes:
Bir de her hamilelikte koyu kahverengi lekeler oluştu. Doğumdan sonra azaldı ama tamamen gecmedi.:KK61:
gülmektenn yaarıldımm.. sen cok yaşa emi :D allah sana-eşine ve cocuklarına saglıklı ve mutlu bir hayat versin..
:D :D

Back
X