- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
- Konu Sahibi champagneshimmer
-
Siz ikiz bebeklerinizi 40. haftaya kadar beklediniz miBen iki gebelikte yeterince sarkmıştım. Koca göbek ,yanında sarkmış meme.Birinci çocuğumu 21 ay ikinciyi 24 ay emzirdim.
İkizlere hamile olunca deli cesareti 40. haftaya kadar bekledim. Bebeklerin de kilosu iyiydi. Biri 3800kg diğeri 3050kg doğru. Zaten esnemiş vucut, yağlar . Doğuma 115 kg ile gitmenin payı da var. Akardeondan da farklı bir şeye benzedim
Biri memelerim altında kalem durmuyor yazmış. İkizleri de 25 ay emzirdim. Ve memelerim otururken resmen dizime değecek kadar uzadı .
Bir de her hamilelikte koyu kahverengi lekeler oluştu. Doğumdan sonra azaldı ama tamamen gecmedi.
Baya araştırmışsınız. Ama ülkemizde ne kadar kabul görür hiç emin değilim. İsteğinizi kırmak istemem.süt bankası usa ve bazı avrupa ülkelerinde var.
hormon ilacları ile süt getirenler varmış. gene başka ülkelerde.
ve şu var buldugum. alıntı :
'Evlat edinilmiş bebeklerin emzirilmesi kolay değildir, ancak mümkündür. Özellikle Uluslararası Emzirme Danışmanlığı sertifikasına sahip ve bu konudaki deneyimli danışmanlar size yardımcı olabilir.'
ve bu. alıntı
Pek çok evlatlık edinmiş anne bu özel hediyenin farkında değil. Süt yapımını başlatan gebelik hormonlarının bedenlerinde mevcut olmamasına rağmen, biraz bilgi, sabır ve profesyonel destek ile aslında onların da emzirebilmesi mümkün!
Bu konudaki ilk bilimsel yayınlar 1970’lerde başlamış ve Nijerya, Hindistan, Papua Yeni Gine’de yaşayan, doğurmadan emzirebilmiş kadınların başarıları tıp literatürüne geçmiştir (Kaynak no:2).
ek : eşimle şimdi detaylı görüştük bu konuyu ve sen araştır eger sana da mantıklı geliyorsa ben hayır demem. senin de bu konuyu acele ile degil tam manası ile araştıcagını biliyorum ama tek endişem insan faktorunun zor oldugu ve sorun cıkarsa ne yapacagını iyi hesaplaman gerekiyor dedi. ve eve giren cıkanın cok olmasından ötürü ikimizinde rahatsız olacagımızı hatırlattı.
bende bu endişelerini anlaıyorum. bende eve gelip gidenin cok olması istemedigimi- böyle birşeye karar verirsem bunun da uygun bir yolunu bulacagımı söyledim.
ve öncelikli bebeklerin: annesiz veya ciddi extrem sıkıntısı olan anne -bebekler olarak kısıtlı kalması gerektigine hem fikir olduk.
gelde bu adamı sevme :)
tabi testler ve besin durumu da konıuştuk ama cok üzerinde durmadık çünkü beni bilir.
okunması gereken bölüm alt yazıdır. yukarıda ki ek bilgidir.
bu heves de olabilir. üzerinde cok düşünmedim.yarın bu fikrimden vazgecebilirim ama şöyle;
dun ki Mina bebek ve süt anne arayışı ve bunun gibi bebeklerin durumu düşündükce içim daraldı ve
bir iki araştırma yaptım.
0-3 yaş arası bebek evlat edinen hiç dogum yapmamış kişiler belli egzersizler ile hipofiz bezini uyarıp- prolaktin hormonu salgılayıp (süt hormonudur ) bebegi emzire biliyorlarmış.
bunu zaten kısmen de olsa biliyordum ama detaylarını ögrendim.
*şimdi benim prolaktin hormonum yüksek ve gögüslerimden sıktıgımda süt gelir ( tabii bunun ne kadar süt oldugunu test yaparak anlaşılır )
* cocugumda yok. eşimden ötürü saglıklı bir bebek dunyaya getiremiyoruz.
evlat edinmek güzel ama eşim bu sorumlulugun ona agır gelecegini ifade ettigi için ona saygı duyuyorum ve bu bebek ile olan tüm konuları aramızda konuşup haledip kapattık.
acaba süt anne olabilir miyim ?
-süt sagıp göndermek veya bebegin yanına gitmek veya bebek ve ailesi yakınıma gelse gibi...
-deformasyon canımı sıkar mı ? ( meme ucu buyuyecek gögsüm baya küçük ama sarkma vs. oluır mu ?
ve buna benzer sorular kafamdan gecti...
siz olsanız ne düşünürdünüz ?
eklemem lazım ki, hali hazırda bol sütlü anneler varken- hatta ki cok süü gelip topraga dökenleri de gördüm. bu iş bana düşer mi ? düşmez mi ?
dunden beri aslında cok kafamı kurcalıyor.... bilemedim...
eşime de sordum cok kısa konuştuk bunu ama sanırım sen istersen hayır demem gibi dedi... ama iş ciddiye bindiginde ikimizde rahatsız olabiliriz bundan... hım homm..
empati yaparak bunu kafamda oturtmak için yardımcı olabilirseniz sevinirim...
ne için hormon enfjeksiyonu anlamadım ?Baya araştırmışsınız. Ama ülkemizde ne kadar kabul görür hiç emin değilim. İsteğinizi kırmak istemem.
Hormon enjeksiyonu da yapılıyor olabilir mi
İnanır mısınız şu an sinirimden ağlıyorum. Ne beddualar ediyorum o kaynanaya. Sütüm az oldugu icin demedigini birakmayan etmedigi kalmayan kaynana bozuntusuna cok kizginim. Alev alev yaniyo icim. Kizimi emziremedim diye. Buyuyunce kizima diyecegim; "Sen babannen olacak o kadin yuzunden emmedin hep eziyet cektik ac kaldin." diyecegim.Evet mümkün.
Hiç doğum yapmadığı halde evlat edinip çocuğunu emzirerek büyüten anneler var.
Konu sahibi ben fikrini çok güzel buldum fakat bir kaç şey hatırlatmalıyım. Tabi %100 değil fakat yüksek ihtimaller bunlar.
Gece sağıp verdiğinde bebek biberona alışıp memeyi bırakabilir. Gece finger feeding falan vermeli aile, onunla da uğraşılır mı emin değilim... Yani bebek büyüdüğünde verilen miktar arttığında sıkıntı yaşamak yüksek ihtimal.
Arada emzik yada biberon olduğunda meme reddi yaşama ihtimali çok yüksek.
Arkadaşlar değinmiş içeriği değişiyor sütün. Muhtemelen bebekle tanıştığında ona göre süt üretirsin, memeler depo değil fabrika çünkü.
Bir de çoğu bebek öyle ha deyince emmiyor, krizlere sürükleyen bir emmeme süreci var. Karşılaşabileceğin bebek büyük ihtimal öyle olur çünkü zaten emmesi gerektiği gibi emse annesinden de getirir o sütü mutlaka.
Bu arada mesela doğumdan sonra 3 aylık iğne oldum, prolaktini hormonum daha da uçtu gitti bu sebeple. Süt artışı oldu haliyle. Aramızda şu an çok fark olduğunu düşünmüyorum. Tıbben bir sorun yaşamazsın muhtemelen.
Ay masallah masallah benimde ikizlerim olacak insallah ne guzel 40.haftaya nasil geldiniz genelde erken doğum oluyormus endişeliyim umut oldunuz bana :))Ben iki gebelikte yeterince sarkmıştım. Koca göbek ,yanında sarkmış meme.Birinci çocuğumu 21 ay ikinciyi 24 ay emzirdim.
İkizlere hamile olunca deli cesareti 40. haftaya kadar bekledim. Bebeklerin de kilosu iyiydi. Biri 3800kg diğeri 3050kg doğru. Zaten esnemiş vucut, yağlar . Doğuma 115 kg ile gitmenin payı da var. Akardeondan da farklı bir şeye benzedim
Biri memelerim altında kalem durmuyor yazmış. İkizleri de 25 ay emzirdim. Ve memelerim otururken resmen dizime değecek kadar uzadı .
Bir de her hamilelikte koyu kahverengi lekeler oluştu. Doğumdan sonra azaldı ama tamamen gecmedi.
kaç yaşında cocugun ?İnanır mısınız şu an sinirimden ağlıyorum. Ne beddualar ediyorum o kaynanaya. Sütüm az oldugu icin demedigini birakmayan etmedigi kalmayan kaynana bozuntusuna cok kizginim. Alev alev yaniyo icim. Kizimi emziremedim diye. Buyuyunce kizima diyecegim; "Sen babannen olacak o kadin yuzunden emmedin hep eziyet cektik ac kaldin." diyecegim.
dini konuya cözüm getirdik ya.. liste tuttucaz. 300 tane cocuk emziremeyecegime göre max 5 olour. onlarda birbirir ile tanışır kaynaşır. tanırlar birbirlerini.Düşünceniz çok merhamet dolu tabi bu düşünce annesi olmayan veya sağlık sorunu olan bir bebek için olabilir sanırım kızımı sırf emzirirken aramızda oluşan bağ yüZünden 28 ay emzirdim kızım bir gecede emmeyi bıraktı ama ben ondan daha kötü oldum kızımın bu bağı benden başka birisiyle kurmasını istemezdim sanırım ne kadar istemesende bir kıskançlık oluşur annede. emzirirken ilk 1 yıl yediğime içtiğime maximum dikkat etmiştim gazlı içecek cips fastfood bile tüketmemiştim birde dini içerik yasak ama Müslümanlıkta süt kardeşler öz kardeş hükmünde bu konuyada çok dikkat etmek gerekiyor bazıları için önemsizdir ama bu olan bişi inkar edemeyiz emzirirken anneden bebeğe canlı hücre geçişi söz konusu Müslümanlık mantık dini ve bununda mantıklı bir açıklaması vardır illaki
kesinlilkle.Annesiz bebekler için olabilir
Su an tam iki yasinda.kaç yaşında cocugun ?
@mune @kazen rica etsem konumu evlat edinme böl. taşıyabilir misiniz ? bana daha fazla yardımcı olacaklar hisssine kapıldım :)piihuuukadınlar aşmış. evlat edinenler bölümünde bu zaten varmış... ben konu eger orada aktif veya onların ayrı bir bölümü varsa oraya taşıyayım bari
DOĞURMADAN EMZİRMEK adlı kitaptan çevirdiğim önemli notlar I--------
Emzirmek bir ilişkidir. Anne ve bebek arasında güven duygusunu besler.
Yakın, ten tene değecek şekilde fiziksel duruş bebeğiniz için çok faydalıdır.
Bebeğinizi tamamen sadece anne sütüyle besleyemeseniz bile, emzirdiğiniz kadarıyla bile onun bağışıklık sistemini korumasına yardımınız olacaktır. Miktarı bu aşamada önemli değil, çünkü anne sütünde konsantre biçimde antikorlar mevcut. O yüzden bebeğimin tüm beslenmesini karşılayamıyorum ya da karşılayamam diye baştan moral bozmak yok, azıcık anne sütü bile bağışıklık konusunda bebeğinize yardımcı olacaktır.
DOĞURMADAN EMZİREBİLMENİN 4 ANAHTARI:
Evet katiliyorum kesinlikle.dini konuya cözüm getirdik ya.. liste tuttucaz. 300 tane cocuk emziremeyecegime göre max 5 olour. onlarda birbirir ile tanışır kaynaşır. tanırlar birbirlerini.
son emzirme yaşı 2 mi 3 mü bilmiyorum ama aylık olsa idi hala emzirebilirsin diyecektim :) evlat edinme böl. kadınlar var baya yazmışlar.Su an tam iki yasinda.
Sizi kırmak istememiştim özür dilerimdini konuya cözüm getirdik ya.. liste tuttucaz. 300 tane cocuk emziremeyecegime göre max 5 olour. onlarda birbirir ile tanışır kaynaşır. tanırlar birbirlerini.
kırılmadım ki... ben kolayına kırılmam. ki yazdıgından kırılacak birşey görmedim. :)Sizi kırmak istememiştim özür dilerim
Yani süt üretimini arttırmak için prolaktin falan veriliyor mudur?ne için hormon enfjeksiyonu anlamadım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?