• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilginç fikirler üreticisi olarak ben..

evet herşey beyinde bitiyor.
bu yüzden bebek annenin göğüs ucuna dokununca beyinde birşeyler harekete geçiyor ve süt salgiliyor.
tıp dilinde adını çok bildigimi soyleyemem ama çikolata yedigimizde salgilanan hormonun bizi mutlu hissetmemize neden olmasi gibi.
diyeceğim o ki aslinda emzirme döneminde nasil bebek dokununca süt hormani harekete geciyor ayni anda vücutta bir cok hormon harekete geçiyor.
çok mantıklı ve herseye mantik çerçevesinde bakan biri olduğunuzu anladim az çok yorumlarinizda.böyle bir konuda ağır basan hormonlar sizi bile şaşırtabilir.herşeyin beynimizde başladığını bildigimiz halde beynimizin bu algisini piskolojinize beneninize verecegi değişimi mantikli bulmadiginiz halde başa cikamayabilirsiniz.
yaniliyor da olabilirim tabiki.sadece sizin açınizdan tahmininizden daha fazla yaşanabilecek duygular olabileceğini söylemek istiyorum.
insallh gönlünüzce olsun herşey.gercekten tebrik ederim hassas yaklasiminiz için.:)
ne kadar gzel yazmışsın ... dönüp dönüp okudum. ve haklısın. ummadıgım duygular ile karşılaşabilirim ve bunlarla verdigim mudace beni daha fazla htta cok cok fazla yorabilir.
bu yazdıgını kaydettim.
 
çok tatlısın ya :)

tanımadan seviyorum seni, değişiksin, meğişiksin ama seviyorum napim :KK70:
Katılıyorum :)) değişik ama sevdiriyor kendini konulardaki yorumlarını okuyasim geliyor surekli.pozitif bi enerjisi var
 
Son düzenleme:
Yazıldımı bilmiyorum ama,başka bir bebeği emzirmektede belirli kriterler var. Mesela yenidoğum yapmış bir anne 9 aylık bir bebeği emzirse bile bu yeterli gelmez. Miktar açısından demiyorum,bahsettiğim içeriği. Bebek büyüdükçe anne sütü yoğunlaşır,yağ bakımından zenginleşir vs. Yada 1 yaşındaki bebeğini emziren bir annenin yenidoğana süt vermesi doğru değildir. Çünkü yenidoğanın bağışıklığını güçlendirecek kolostruma ihtiyacı varsır ve bu doğumdan hemen sonra salgılanır. Yada doğumdan sonra gelen süt bol suludur yani hafif ve hazmı kolay,giderek süt beyaza döner. Yani kısaca her annenin sütü bebeğine göre şekillenir. Süt annelikte bebekler arasında en fazla 3 ay olmalı gibi bir durum söz konusu yanlış hatırlamıyorsam.
Siz doğum yapmadığınızı yazmışsınız sizden gelen süt neye göre şekillenecek yada bir bebeği doyurmaya yetecek oranda bollaşacak mı bilmiyorum.
Ama düşünceniz çok içten ve samimi. Tebrik ederim sizi. Yazdığım konuyuda araştırmanızda fayda var daha önce yazılmadıysa eğer
 
Birde sanırım bir yakınım için doktor araştırırken infertilite başlığında eşi globozoospermia rahatsızlığından muzdarip bayanların açtığı bir konu vardı. Orada gittikleri merkezleri ve doktorları paylaşıyorlardı ve içinden gebe kalanlar vardı. Gözünüze çarpmadıysa okumakta fayda var derim.
Eğer istiyorsanız en hayırlı zamanda sağlıklı bir şekilde olur bebeğiniz
 
ek : eşimle şimdi detaylı görüştük bu konuyu ve sen araştır eger sana da mantıklı geliyorsa ben hayır demem. senin de bu konuyu acele ile degil tam manası ile araştıcagını biliyorum ama tek endişem insan faktorunun zor oldugu ve sorun cıkarsa ne yapacagını iyi hesaplaman gerekiyor dedi. ve eve giren cıkanın cok olmasından ötürü ikimizinde rahatsız olacagımızı hatırlattı.
bende bu endişelerini anlaıyorum. bende eve gelip gidenin cok olması istemedigimi- böyle birşeye karar verirsem bunun da uygun bir yolunu bulacagımı söyledim.
ve öncelikli bebeklerin: annesiz veya ciddi extrem sıkıntısı olan anne -bebekler olarak kısıtlı kalması gerektigine hem fikir olduk.
gelde bu adamı sevme :)
tabi testler ve besin durumu da konıuştuk ama cok üzerinde durmadık çünkü beni bilir.


okunması gereken bölüm alt yazıdır. yukarıda ki ek bilgidir.

bu heves de olabilir. üzerinde cok düşünmedim.yarın bu fikrimden vazgecebilirim ama şöyle;
dun ki Mina bebek ve süt anne arayışı ve bunun gibi bebeklerin durumu düşündükce içim daraldı ve
bir iki araştırma yaptım.
0-3 yaş arası bebek evlat edinen hiç dogum yapmamış kişiler belli egzersizler ile hipofiz bezini uyarıp- prolaktin hormonu salgılayıp (süt hormonudur ) bebegi emzire biliyorlarmış.
bunu zaten kısmen de olsa biliyordum ama detaylarını ögrendim.
*şimdi benim prolaktin hormonum yüksek ve gögüslerimden sıktıgımda süt gelir ( tabii bunun ne kadar süt oldugunu test yaparak anlaşılır )
* cocugumda yok. eşimden ötürü saglıklı bir bebek dunyaya getiremiyoruz.
evlat edinmek güzel ama eşim bu sorumlulugun ona agır gelecegini ifade ettigi için ona saygı duyuyorum ve bu bebek ile olan tüm konuları aramızda konuşup haledip kapattık.
acaba süt anne olabilir miyim ?
-süt sagıp göndermek veya bebegin yanına gitmek veya bebek ve ailesi yakınıma gelse gibi...
-deformasyon canımı sıkar mı ? ( meme ucu buyuyecek gögsüm baya küçük ama sarkma vs. oluır mu ?
ve buna benzer sorular kafamdan gecti...
siz olsanız ne düşünürdünüz ?
eklemem lazım ki, hali hazırda bol sütlü anneler varken- hatta ki cok süü gelip topraga dökenleri de gördüm. bu iş bana düşer mi ? düşmez mi ?
dunden beri aslında cok kafamı kurcalıyor.... bilemedim...
eşime de sordum cok kısa konuştuk bunu ama sanırım sen istersen hayır demem gibi dedi... ama iş ciddiye bindiginde ikimizde rahatsız olabiliriz bundan... hım homm..
empati yaparak bunu kafamda oturtmak için yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Ilkkez sizden duyuyorum. Boyle birsey mumkun mu? Yani egzersizle sut gelmesi? :KK57: Ben kizimi hic emziremedim de. :(
 
unuttum belirtmem şart. bu zamana kadar veya tüp bebek yapacagımız zaman prl degerimi düşürmedigimi sanıyorsun
eger böyle düşünürseniz yanılıyorsunuz. ben ilaçlar aldım gereksi seviyeye getirdim cokca muddet de bu ilaçalrı kullanmdım ama eşimin sonucları cıkıp bu durumu netleştirdirkten sıonra ilaç almayı kestim.
Her sey gönlünüzce olsun . Kıŕdıysam kusura bakmayın
 
Ilkkez sizden duyuyorum. Boyle birsey mumkun mu? Yani egzersizle sut gelmesi? :KK57: Ben kizimi hic emziremedim de. :KK43:

Evet mümkün.
Hiç doğum yapmadığı halde evlat edinip çocuğunu emzirerek büyüten anneler var.


Konu sahibi ben fikrini çok güzel buldum fakat bir kaç şey hatırlatmalıyım. Tabi %100 değil fakat yüksek ihtimaller bunlar.

Gece sağıp verdiğinde bebek biberona alışıp memeyi bırakabilir. Gece finger feeding falan vermeli aile, onunla da uğraşılır mı emin değilim... Yani bebek büyüdüğünde verilen miktar arttığında sıkıntı yaşamak yüksek ihtimal.
Arada emzik yada biberon olduğunda meme reddi yaşama ihtimali çok yüksek.
Arkadaşlar değinmiş içeriği değişiyor sütün. Muhtemelen bebekle tanıştığında ona göre süt üretirsin, memeler depo değil fabrika çünkü.
Bir de çoğu bebek öyle ha deyince emmiyor, krizlere sürükleyen bir emmeme süreci var. Karşılaşabileceğin bebek büyük ihtimal öyle olur çünkü zaten emmesi gerektiği gibi emse annesinden de getirir o sütü mutlaka.

Bu arada mesela doğumdan sonra 3 aylık iğne oldum, prolaktini hormonum daha da uçtu gitti bu sebeple. Süt artışı oldu haliyle. Aramızda şu an çok fark olduğunu düşünmüyorum. Tıbben bir sorun yaşamazsın muhtemelen.
 
Tlc kanalında öyle bir program seyretmiştim. Arkadaşı bebeğine süt veremediği için kadın kendisi emzirmişti bebeği. Ama sanırım sütü oluşsun diye bayaa bir süre hormon ilaçları almıştı. Araştırılabilir. Ben olsam sanırım istemezdim. Anne sütü yoksa mama vermeyi tercih ederdim. Genede sizi tebrik ediyorum. Büyle insancıl bir düşünceye sahip olduğunuz için
 
Ilkkez sizden duyuyorum. Boyle birsey mumkun mu? Yani egzersizle sut gelmesi? :KK57: Ben kizimi hic emziremedim de. :KK43:
%60 kadında işe yarıyor. ama b,ir kre yaptım süt geldi yok. sürekli yapacaksın. hatta yurtdışında süt getirici hormon ilacları var ama türkieyde yok. yada var doktr. inatla bunu annelere yazmıyor. yada annelerden böyle bir talep gelmedigi için..
bilmiyorum...
 
Birde sanırım bir yakınım için doktor araştırırken infertilite başlığında eşi globozoospermia rahatsızlığından muzdarip bayanların açtığı bir konu vardı. Orada gittikleri merkezleri ve doktorları paylaşıyorlardı ve içinden gebe kalanlar vardı. Gözünüze çarpmadıysa okumakta fayda var derim.
Eğer istiyorsanız en hayırlı zamanda sağlıklı bir şekilde olur bebeğiniz
carptı carpaz olur mu :) ama şöyle fish testi diye birşey var. dna hasar testi bizde cok berbat.
fish testinde spermin dna hasarına bakılıyor ve ona göre değerlendirip tüp bebek ted. uygun veya degil deniyor. belli bir takım ilaclar vitaminler ile bu hasarı cok olmayanlar gebe kalabiliyor ama belki 4 deneme belki 8deneme den sonra şansı varsa 2.cide tutuyor.
 
kırmadın. bu bir gercek ben bunu kabul ettim. neden kırılayım.
ama yıllardan beri bunu her sorana anlatmaktan içim şişti.
Benim de zorlu tedavi sürecinden sonra oldu . Bana da zor dediler . Evlenmeden önce sorunu nasil anlatacağımı bilemediğimden eşime benik çocuğum olmayacak ona göre karar ver dedim .
Yeni gelisitirilen yöntemler insallah size de şans getirir. Sizin de muzice bebeğiniz olur
 
Katılıyorum :)) değişik ama sevdiriyor kendini konulardaki yorumlarını okuyasim geliyor surekli.pozitif bi enerjisi var
saol akradaşım sizlerde öylesiniz.
her türlü hormon bende salgılanır :P
serotonin-dopamin-oksitosin ve endorfiinnn
bu arada dun çikolata yiyince mtluluk hormonu salgılar oda endorfin yazmıştım. yanlış bilgiymiş., düzeltiyorum
serotonin miş o.
 
Benim de zorlu tedavi sürecinden sonra oldu . Bana da zor dediler . Evlenmeden önce sorunu nasil anlatacağımı bilemediğimden eşime benik çocuğum olmayacak ona göre karar ver dedim .
Yeni gelisitirilen yöntemler insallah size de şans getirir. Sizin de muzice bebeğiniz olur
senn sorıunu neydi ki ?
birde kök hücre tedavisi deniyor ama tc de ne olur ne zaman gelir kim yapar, kaça yapar, diger ülkelerde de olsa bu cok kesin bir yontem degilmiş filan...
ve inan yoruldum... bir şelkilde kendiliginden olursa ok. ama diger türlü tüp müp ugraşamam.
 
Yazıldımı bilmiyorum ama,başka bir bebeği emzirmektede belirli kriterler var. Mesela yenidoğum yapmış bir anne 9 aylık bir bebeği emzirse bile bu yeterli gelmez. Miktar açısından demiyorum,bahsettiğim içeriği. Bebek büyüdükçe anne sütü yoğunlaşır,yağ bakımından zenginleşir vs. Yada 1 yaşındaki bebeğini emziren bir annenin yenidoğana süt vermesi doğru değildir. Çünkü yenidoğanın bağışıklığını güçlendirecek kolostruma ihtiyacı varsır ve bu doğumdan hemen sonra salgılanır. Yada doğumdan sonra gelen süt bol suludur yani hafif ve hazmı kolay,giderek süt beyaza döner. Yani kısaca her annenin sütü bebeğine göre şekillenir. Süt annelikte bebekler arasında en fazla 3 ay olmalı gibi bir durum söz konusu yanlış hatırlamıyorsam.
Siz doğum yapmadığınızı yazmışsınız sizden gelen süt neye göre şekillenecek yada bir bebeği doyurmaya yetecek oranda bollaşacak mı bilmiyorum.
Ama düşünceniz çok içten ve samimi. Tebrik ederim sizi. Yazdığım konuyuda araştırmanızda fayda var daha önce yazılmadıysa eğer
bu yazdıklarının bir cogunu ben de bilemem. bunu da danışman-bilir kişi olarak bir dokt. bulunacak o bize diyecek. neye göre ne olacak vs...
ama tek bildigim sıksarsam gelen sıvının artacagı. bende sıkmıyorum.
 
evet herşey beyinde bitiyor.
bu yüzden bebek annenin göğüs ucuna dokununca beyinde birşeyler harekete geçiyor ve süt salgiliyor.
tıp dilinde adını çok bildigimi soyleyemem ama çikolata yedigimizde salgilanan hormonun bizi mutlu hissetmemize neden olmasi gibi.
diyeceğim o ki aslinda emzirme döneminde nasil bebek dokununca süt hormani harekete geciyor ayni anda vücutta bir cok hormon harekete geçiyor.
çok mantıklı ve herseye mantik çerçevesinde bakan biri olduğunuzu anladim az çok yorumlarinizda.böyle bir konuda ağır basan hormonlar sizi bile şaşırtabilir.herşeyin beynimizde başladığını bildigimiz halde beynimizin bu algisini piskolojinize beneninize verecegi değişimi mantikli bulmadiginiz halde başa cikamayabilirsiniz.
yaniliyor da olabilirim tabiki.sadece sizin açınizdan tahmininizden daha fazla yaşanabilecek duygular olabileceğini söylemek istiyorum.
insallh gönlünüzce olsun herşey.gercekten tebrik ederim hassas yaklasiminiz için.:)
yanlış bilgi vermişim düzeltiyorum.
serotonin-dopamin-oksitosin ve endorfiin
bu arada dun çikolata yiyince, vucut mtluluk hormonu salgılar- oda endorfin yazmıştım. yanlış bilgiymiş., düzeltiyorum
serotonin miş o.
 
proaktin için yeni bilgiler var.
dunya da kabul ediliyor ( prl seviyesinin yüksek oldugunu bile bilmeden gebe kalan bir cok örnek var ) prl yüksekligi belli bir seviyeye kadar gebelik görülebilir. bu yuzden prl tam anlamıyla asla gebeligi engelleciyi bir faktör olmaktan cıktı.
kaldı ki ben ilac alırsam 5 e kadar düşüyor. her ay prl yüksek bile olsa en az 2 yumurta geliştirir catlatırım. bu hep böyle.
regl günlerim asla sekmez. 28 gunde bir adet görürüm.
ama eşimin sorıunu prl den daha daha daha vahim.ç
lütfen erkeklerin en caresiz kısırlık rahatsızlıgı olan globozoospermia yi bir okuyun.
ve bana böyle akıllar vermeyin. 37 yaşındayım. bilgimde egitimimde-kendi araştırmalım dahil- tanıdıgım danıuştıgım dokt. ve tüp denemem sonucunda aldıgım tummmm bilgiler prl nin degil eşimin sorunu yuzunden cocuk sahibi olmadıgımızı gösteriyor.
köln üniversitesinde bir ark. doktr. ona bile testlerimizi gönderdim hocalarına sordu ve yorumları aynı.
Afedersin amacım seni incitmek değildi benim bu konudaki bilgilerim tamamen kulaktan dolma elbette yaşayıp tecrübe etmiş biri olarak sen daha bilgilisin
Ben de bi süre tedavi oldum pro yüzünden mr falan çekildi ordan bildiğim kadarıyla sordum
Öğrenmiş oldum tşekkürler
 
Back
X