- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
- Konu Sahibi champagneshimmer
-
onları yapıyorum.Çoçuklar için başka bir şey yapmayı ister misiniz? Mesela yardım kampanyaları , gönüllü işler falan filan. Mesela bir kampanya var. Hastanede yatan hasta çocuklara ne istedikleri soruluyor , gönüllüler alıyor ve çocuklara hediyeleri veriliyor. Adını hatırlayamadım şimdi. Yani amaç yardıma muhtaç çocuklara yardım etmekse bu da olur.
Super bir fikir!bu heves de olabilir. üzerinde cok düşünmedim.yarın bu fikrimden vazgecebilirim ama şöyle;
dun ki Mina bebek ve süt anne arayışı ve bunun gibi bebeklerin durumu düşündükce içim daraldı ve
bir iki araştırma yaptım.
0-3 yaş arası bebek evlat edinen hiç dogum yapmamış kişiler belli egzersizler ile hipofiz bezini uyarıp- prolaktin hormonu salgılayıp (süt hormonudur ) bebegi emzire biliyorlarmış.
bunu zaten kısmen de olsa biliyordum ama detaylarını ögrendim.
*şimdi benim prolaktin hormonum yüksek ve gögüslerimden sıktıgımda süt gelir ( tabii bunun ne kadar süt oldugunu test yaparak anlaşılır )
* cocugumda yok. eşimden ötürü saglıklı bir bebek dunyaya getiremiyoruz.
evlat edinmek güzel ama eşim bu sorumlulugun ona agır gelecegini ifade ettigi için ona saygı duyuyorum ve bu bebek ile olan tüm konuları aramızda konuşup haledip kapattık.
acaba süt anne olabilir miyim ?
-süt sagıp göndermek veya bebegin yanına gitmek veya bebek ve ailesi yakınıma gelse gibi...
-deformasyon canımı sıkar mı ? ( meme ucu buyuyecek gögsüm baya küçük ama sarkma vs. oluır mu ?
ve buna benzer sorular kafamdan gecti...
siz olsanız ne düşünürdünüz ?
eklemem lazım ki, hali hazırda bol sütlü anneler varken- hatta ki cok süü gelip topraga dökenleri de gördüm. bu iş bana düşer mi ? düşmez mi ?
dunden beri aslında cok kafamı kurcalıyor.... bilemedim...
eşime de sordum cok kısa konuştuk bunu ama sanırım sen istersen hayır demem gibi dedi... ama iş ciddiye bindiginde ikimizde rahatsız olabiliriz bundan... hım homm..
empati yaparak bunu kafamda oturtmak için yardımcı olabilirseniz sevinirim...
benim prl düşse bile eşimden dolayı olmuıyor. globozoospermia eşim gogleye sorun okuyun lütfen.Bence proloktin seviyenizi düşürüp hamile kalmayı deneyin . Imkansız diye bir sey yok. Bana da imkansız dediler 4 çocuğum var.
tabiki buna kesin karar verirsem belki 6 ay belki 1 sene bilmiyorum. daha farklı bir besleneme şekli ile beslenmem lazım. ki aslında saglıklı da beslenirim ama olumsuz davranışlarım olmuyor degil. :)Super bir fikir!
Kesinlikle bunu yapmalisiniz ama sagliginiza dikkat etmeniz lazim.
proaktin için yeni bilgiler var.Prolaktin yüksekliği tek başına gebe kalmama sebebi iken nasıl oluyor da eşinizdeki problem yüzünden gebe kalamıyorsunuz orasını anlamadım
Bence içinden ne geliyoŕsa onu yap. Bize mantıksız gelir, senin için hayati olay gibidir. Bunun fikrini almana gerek yok. İçinden bunu yapmak geçiyorsa yap. Bir dene bakalım sütün gelirse çok da hayırlı bir işe vesile olmuş olursun. Sütü gelmeyen anneler var...bu heves de olabilir. üzerinde cok düşünmedim.yarın bu fikrimden vazgecebilirim ama şöyle;
dun ki Mina bebek ve süt anne arayışı ve bunun gibi bebeklerin durumu düşündükce içim daraldı ve
bir iki araştırma yaptım.
0-3 yaş arası bebek evlat edinen hiç dogum yapmamış kişiler belli egzersizler ile hipofiz bezini uyarıp- prolaktin hormonu salgılayıp (süt hormonudur ) bebegi emzire biliyorlarmış.
bunu zaten kısmen de olsa biliyordum ama detaylarını ögrendim.
*şimdi benim prolaktin hormonum yüksek ve gögüslerimden sıktıgımda süt gelir ( tabii bunun ne kadar süt oldugunu test yaparak anlaşılır )
* cocugumda yok. eşimden ötürü saglıklı bir bebek dunyaya getiremiyoruz.
evlat edinmek güzel ama eşim bu sorumlulugun ona agır gelecegini ifade ettigi için ona saygı duyuyorum ve bu bebek ile olan tüm konuları aramızda konuşup haledip kapattık.
acaba süt anne olabilir miyim ?
-süt sagıp göndermek veya bebegin yanına gitmek veya bebek ve ailesi yakınıma gelse gibi...
-deformasyon canımı sıkar mı ? ( meme ucu buyuyecek gögsüm baya küçük ama sarkma vs. oluır mu ?
ve buna benzer sorular kafamdan gecti...
siz olsanız ne düşünürdünüz ?
eklemem lazım ki, hali hazırda bol sütlü anneler varken- hatta ki cok süü gelip topraga dökenleri de gördüm. bu iş bana düşer mi ? düşmez mi ?
dunden beri aslında cok kafamı kurcalıyor.... bilemedim...
eşime de sordum cok kısa konuştuk bunu ama sanırım sen istersen hayır demem gibi dedi... ama iş ciddiye bindiginde ikimizde rahatsız olabiliriz bundan... hım homm..
empati yaparak bunu kafamda oturtmak için yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Prolaktin yüksekliği tek başına gebe kalmama sebebi iken nasıl oluyor da eşinizdeki problem yüzünden gebe kalamıyorsunuz orasını anlamadım
belki nete sorup okuma geregi hissetmessiniz diye özet gececegim,Bence proloktin seviyenizi düşürüp hamile kalmayı deneyin . Imkansız diye bir sey yok. Bana da imkansız dediler 4 çocuğum var.
hahahah balon haGöğüslerin sarkabilir
her nekadar sarkma emzirme ile alakalı değil deselerde bizimkiler emziren diğer arkadaşlarımın memeleri sönmüş balon gibi duruyor artık neden?
Fikir aslında çok hoş çok merhametli çok sevdim seni
bugun azıcık sıktım.. gene geldi. tadına da baktım. ilk fark ettiigimde bakmıştım :) bayayaa bayay şekerli tatlıBence içinden ne geliyoŕsa onu yap. Bize mantıksız gelir, senin için hayati olay gibidir. Bunun fikrini almana gerek yok. İçinden bunu yapmak geçiyorsa yap. Bir dene bakalım sütün gelirse çok da hayırlı bir işe vesile olmuş olursun. Sütü gelmeyen anneler var...
Prolaktin yüksekliği tek başına gebe kalmama sebebi iken nasıl oluyor da eşinizdeki problem yüzünden gebe kalamıyorsunuz orasını anlamadım
unuttum belirtmem şart. bu zamana kadar veya tüp bebek yapacagımız zaman prl degerimi düşürmedigimi sanıyorsunBence proloktin seviyenizi düşürüp hamile kalmayı deneyin . Imkansız diye bir sey yok. Bana da imkansız dediler 4 çocuğum var.
gogus ucu yarası kolay ya lonisoh muydu neydi öyle bir krem var. muhteşem ötesi bir krem.bızımde sebebsız ınfertılıtemız var uc bucuk yıkdır olmuyor harıka bı dusunce okdukca fedakar geldın bana :) ama ılerıde sorun olabılır dıye dusunuyrum ben cunku bır bebegın oldugunda (buna ımkansız deme lutfen Allah ol derse oluverır) emzırdıgın tum cocuklar onun kardesı sayılacak ılerde turk fılmı gıbı durun sız kardesınız durumu yaşanabılırdıger yandan memıtoların sarkar illaki sarkar egzersız falan hıkaye sörpük sörpüüüüük olur :) bırde sen sut cıkarmaya ugrasırken cocuklar sureklı senın elının altında olmayacak ya fazla sut bırıkıp agrı yada kıst yapabılır bırde hep duydugumuz gogus ucu yaraları var kı o knuya grmıyorum ve senı tebrık edıyorum :)
tıbben sorun teşkil etmes ise bence bir sıkıntı yok.
- İYİ NİYETİN İÇİN BENCE SEVABINI ALDIN BİLE
- Böyle birşey yaparsan hepsi Süt çoçuğun olur,
- Emzirdiğin yada sütünün gittiği her bebek birbiriyle kardeş olur,
- Kardeş olduklarını hepsinin bilmesi gerekir çünkü evlenemezler.
- Hepsi bilirse Bunu sorun olmaz ama bilinmezse Müslüman bir toplum için korkutucu bir fikir olabilir.
- İnşaallah rabbim sana hayırlı bir evlat nasip eder bol bol onu emzirirsin
sörpük memişler istemiyorum yaa.bızımde sebebsız ınfertılıtemız var uc bucuk yıkdır olmuyor harıka bı dusunce okdukca fedakar geldın bana :) ama ılerıde sorun olabılır dıye dusunuyrum ben cunku bır bebegın oldugunda (buna ımkansız deme lutfen Allah ol derse oluverır) emzırdıgın tum cocuklar onun kardesı sayılacak ılerde turk fılmı gıbı durun sız kardesınız durumu yaşanabılırdıger yandan memıtoların sarkar illaki sarkar egzersız falan hıkaye sörpük sörpüüüüük olur :) bırde sen sut cıkarmaya ugrasırken cocuklar sureklı senın elının altında olmayacak ya fazla sut bırıkıp agrı yada kıst yapabılır bırde hep duydugumuz gogus ucu yaraları var kı o knuya grmıyorum ve senı tebrık edıyorum :)
alt kısmı oıkuBaşına ek: gelince ben okuduğumdan hiç bişey anlamadım yahuama anladığım kadarıyla güzel bişeyler yapmak istiosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?