ilginç fikirler üreticisi olarak ben..

Yazıldımı bilmiyorum ama,başka bir bebeği emzirmektede belirli kriterler var. Mesela yenidoğum yapmış bir anne 9 aylık bir bebeği emzirse bile bu yeterli gelmez. Miktar açısından demiyorum,bahsettiğim içeriği. Bebek büyüdükçe anne sütü yoğunlaşır,yağ bakımından zenginleşir vs. Yada 1 yaşındaki bebeğini emziren bir annenin yenidoğana süt vermesi doğru değildir. Çünkü yenidoğanın bağışıklığını güçlendirecek kolostruma ihtiyacı varsır ve bu doğumdan hemen sonra salgılanır. Yada doğumdan sonra gelen süt bol suludur yani hafif ve hazmı kolay,giderek süt beyaza döner. Yani kısaca her annenin sütü bebeğine göre şekillenir. Süt annelikte bebekler arasında en fazla 3 ay olmalı gibi bir durum söz konusu yanlış hatırlamıyorsam.
Siz doğum yapmadığınızı yazmışsınız sizden gelen süt neye göre şekillenecek yada bir bebeği doyurmaya yetecek oranda bollaşacak mı bilmiyorum.
Ama düşünceniz çok içten ve samimi. Tebrik ederim sizi. Yazdığım konuyuda araştırmanızda fayda var daha önce yazılmadıysa eğer
daha önceki sayfalarda sütün cocugun ayına göre değişkenlik gösterdigini yazan oldu. sende yazdın.
tam hatırlamamak ile birlikte - tam emin de degilim - bakmak lazım..
ama bebekler emme sırasında türkürük yolu ile gögsün koyu halkası tarafından anne beynine ihtiyaclarını hissetiryordu.
bunun da bir adı varfdı ama salgıların neydi bilemiyorum.
mesela grip oılacak cocuk c vitaminie ihtiyacı var. beyin bunu algılıyor ve buna uygun süt cıkartıyor gibi...
şimdi degil ama birazdan bunu araştırıcam...

yanlış bilgi vermişim düzeltiyorum.
serotonin-dopamin-oksitosin ve endorfiin
bu arada dun çikolata yiyince, vucut mtluluk hormonu salgılar- oda endorfin yazmıştım. yanlış bilgiymiş., düzeltiyorum
serotonin miş o.
:)) biliyordum aslında ama karıştırıyorum hep.
siz söyleyince doğrudur diye bakmadım netten:)
teşekkür ederim.artık unutmam bende umarım:110:

Afedersin amacım seni incitmek değildi benim bu konudaki bilgilerim tamamen kulaktan dolma elbette yaşayıp tecrübe etmiş biri olarak sen daha bilgilisin
Ben de bi süre tedavi oldum pro yüzünden mr falan çekildi ordan bildiğim kadarıyla sordum
Öğrenmiş oldum tşekkürler
hayır incinmiyorum. bu gercek. bende bunu biliyorum. kabul ettim.
ama sürekli bunu birilerine anlatmak şişiriyor.

Birde sanırım bir yakınım için doktor araştırırken infertilite başlığında eşi globozoospermia rahatsızlığından muzdarip bayanların açtığı bir konu vardı. Orada gittikleri merkezleri ve doktorları paylaşıyorlardı ve içinden gebe kalanlar vardı. Gözünüze çarpmadıysa okumakta fayda var derim.
Eğer istiyorsanız en hayırlı zamanda sağlıklı bir şekilde olur bebeğiniz

Anne sütünde son yıllarda yapılan incelemelerde, sahip olduğu mucizelerin yanında, bebek ile etkileşim kurarak, bebeğin ihtiyaçlarına göre form değiştirdiği de ispatlanmıştır.

2013 yılında, Harvard Üniversitesi Asistan Profesörlerinden İnsan Evrimi biyolojisti Katie Hinde (PhD), memelilerde anne sütünün bebeğin bağışıklık sistemi üzerine değişimi hakkında bir araştırmaya başladı.

Yapılan araştırmada, anne sütünde bağışıklık değişkenlerinin, bebeğin hastalıklarına göre değişimi gözlemlenmiştir.

Bebek hasta olduğunda, annede hastalık semptomları gözlenmese dahi, anne sütünün hastalığa bağışıklık sağlayacak elementler içerdiği saptanmıştır.

Bu durumun sebebi olarak, bebek emzirilirken, göğüs ucunun büyüdüğü ve ters basınç uygulanarak bebeğin ağız salgısı ile bir miktar sütün tekrar göğüs kanallarına aktarılması ile, bebeğin hastalığına dair bilgilerin anneye iletildiği keşfedildi.

Bu duruma ters yönde süt akışı ismi verildi.

Anne sütünün, bağışıklık hücreleri ve kök hücreler içeren canlı bir yapı olduğu vurgulayan Katie Hinde, bu durumu şu şekilde açıkladı:

"Memelilerin salgı bezleri anatomisi ve psikolojisi ile bağışıklık sistemi tepkisinin göstergelerine göre, bebek tükürüğünün, anne sütündeki bağışıklık bileşenlerine yön verdiğini söyleyebiliriz."

Hastalık miktoplarından bir kısmının, tükürük yardımı ile anneye gönderilmesi, annenin salgı bezlerini tetikleyerek, ilgili hastalığa karşı bağışıklık yapacak molekülleri salgılamasını sağlıyor. Böylelikle bebek anne sütünü emerek, zayıf bağışıklık sistemine destek olan moleküller sayesinde hastalığa karşı direncini arttırıyor.

Bu bize, anne sütünün sadece besleyici bir öğe olmadığını, aynı zamanda memelerin gelişiminde bağışıklık sistemine de büyük bir destek olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Bu etkileşim yalnız biz insanlar için geçerli değil, tüm memeliler için geçerli. Yani tüm memelilerde, bebeğin tükürüğü anne göğsünden geri bildirim yaparak, bebeğin ihtiyacı olan öğeleri annesine haber vermesini sağlıyor.

Bebek tükürüğü ve anne sütü etkileişimi bu mucizeden ibaret değil, dahası da var.

Bebek tükürüğü, anne sütü ile bir araya geldiğinde, sonucunda hidrojen-peroksit üretilen bir kimyasal bir reaksiyon meydana geliyor. Evet hidrojen-peroksit, yani zararlı mikropların büyümesini engelleyen ve yararlı bakterilerin büyümesini hızlandıran bileşik.

Böylelikle, anne sütü ve bebek tükürüğü bileşimi, annenin göğsünde veya bebeğin ağız bölgesinde, bebeğe zararlı olabilecek virüslerden bebeği koruyarak, bebeğin bağışıklık sistemine ekstra bir katkı daha sağlıyor.

Tüm bu göstergeler, anne sütünün çok sayıda faydalarından sadece bir kaçı olarak, anne sütünün sadece bir besin değil, aynı zamanda kişiye özel reçetelenmiş bir ilaç olduğunu da bize kanıtlıyor.
Kaynak: http://www.people.fas.harvard.edu/~khinde/index.html

bundan yola cıkarsak dogum yapamamış bir kişide tükürük salgısı ve geri akım sayesinde bebege ihtiyacı olan sütü belki verebilir ???

ya bi de herkes sarkma vs demiş de emzirme gerçekten bu akdar etkiliyo mu? hele biri sönmüş balon gibi yazmış :KK43: valla korktum ben seviyorum memelerimi ....

A cup memelerim eskisi kadar dolgun olsa b cup olurdu. Öyle diyeyim. Sarkıyor o kahverengi bölüm büyüyor koyulaşıyor falan.
Ki doğru düzgün emmedi benimki.
Valla emzirmek estetiği bozuyor, hamilelik de bozuyor ama garip bir şekilde mutlu oluyorsun

İnternette okumuştum biri çocuk sağ yanında yatarken sol memeyi verebildiğini yazmıştı. Henüz o aşamaya gelmedim ama gözümde canlandı.

A cup memelerim eskisi kadar dolgun olsa b cup olurdu. Öyle diyeyim. Sarkıyor o kahverengi bölüm büyüyor koyulaşıyor falan.
Valla emzirmek estetiği bozuyor, hamilelik de bozuyor ama garip bir şekilde mutlu oluyorsun

İnternette okumuştum biri çocuk sağ yanında yatarken sol memeyi verebildiğini yazmıştı. Henüz o aşamaya gelmedim ama gözümde canlandı.

://
vucudumda beğendiğim başka bi yer yok ki öyle aman aman büyük filan da değildir memelerim. ki o kahverengi alanı hiç estetik bulmam.

biri bana anne olunca fikrimin değişeceğini ve hiç bi erkeğin de bunu sorun etmeyecğeini söylesin lütfen :((

ya bi de herkes sarkma vs demiş de emzirme gerçekten bu akdar etkiliyo mu? hele biri sönmüş balon gibi yazmış :KK43: valla korktum ben seviyorum memelerimi ....
benim minik zaten inan nasıl sakarlar bilmiyorum :D süzükk süzükkk böleee....

75 b. yim ben. o zaman 80 b olurum... uhuuhhh sexi :p
75 a oluyor ama az sıkıyor.

vucudumda beğendiğim başka bi yer yok ki öyle aman aman büyük filan da değildir memelerim. ki o kahverengi alanı hiç estetik bulmam.

biri bana anne olunca fikrimin değişeceğini ve hiç bi erkeğin de bunu sorun etmeyecğeini söylesin lütfen :KK43:(

Eşimin fikrini sormak hiç aklıma gelmedi şahsen :D
Memelerim sarktı, doğum öncesi kiloma dönmeme rağmen göbeğim çıplakken hala sarkıp katlanıyor, nerdeyse kasıktan boğaza kadar çatlaklarım vardı, akerdeon gibi şu an orası da :D deri yukarıda çatlaklar aşağıda kalıyor.
Ama mutluyum, yaşadığım heyecanları tekrar hissetmek için ve biraz daha deforme olmak için sabırsızlanıyorum :D

biri bana anne olunca fikrimin değişeceğini ve hiç bi erkeğin de bunu sorun etmeyecğeini söylesin lütfen :KK43:(
tabi sorun etmeyecek... sonra o kahverengilik azalıp gidiyor.
hormonlar yüzünden o.
birede neden başka bir yerini begenmniyorsun ? kolun bacagın gögegin ? omuz popo ? yok mu?

Eşimin fikrini sormak hiç aklıma gelmedi şahsen :KK70:
Memelerim sarktı, doğum öncesi kiloma dönmeme rağmen göbeğim çıplakken hala sarkıp katlanıyor, nerdeyse kasıktan boğaza kadar çatlaklarım vardı, akerdeon gibi şu an orası da :KK70: deri yukarıda çatlaklar aşağıda kalıyor.
Ama mutluyum, yaşadığım heyecanları tekrar hissetmek için ve biraz daha deforme olmak için sabırsızlanıyorum :KK70:

ben şokkk :oha:
yine de sevindim senin adına. var bi hikmeti demek ki.:KK31::KK31:

tabi sorun etmeyecek... sonra o kahverengilik azalıp gidiyor.
hormonlar yüzünden o.
birede neden başka bir yerini begenmniyorsun ? kolun bacagın gögegin ? omuz popo ? yok mu?

var da. aslında fiziksel olarak dışarıdan bi sıkıntım yok. ama etim çok yumşaktır. o yüzden erken sarkıcam filan d,yorum hep kendi kendime :(( bi de iki senedir masa başı çalışmaktan popom düzleşti snaki.

aman ne bileyim. ortada daha koca yok emzireceğim bebenin tasasına düştüm. belki o da kısmet olmayacak.

neyse konunu kaynatmayalım.

dediğim gibi yapabilirim sorun olmaz diyosan go girl !!

var da. aslında fiziksel olarak dışarıdan bi sıkıntım yok. ama etim çok yumşaktır. o yüzden erken sarkıcam filan d,yorum hep kendi kendime :KK43:( bi de iki senedir masa başı çalışmaktan popom düzleşti snaki.

aman ne bileyim. ortada daha koca yok emzireceğim bebenin tasasına düştüm. belki o da kısmet olmayacak.

spor yap spor. az diet ille kas yaptın mı yumuşlar toplanır.

var da. aslında fiziksel olarak dışarıdan bi sıkıntım yok. ama etim çok yumşaktır. o yüzden erken sarkıcam filan d,yorum hep kendi kendime :KK43:( bi de iki senedir masa başı çalışmaktan popom düzleşti snaki.

aslında şimdi senin begenmedigin kahverengi alan varya eşine cok sexi gelecektir emin ol. memenin tamamından daha sexidir o bölüm. azıcık sütyenden taşsın :) evlenince anlarsıon hepsini :KK70:
dogumda gebelik baya değişiyor irileşiyor filan ama kısmende olsa eski haline dönüor.

İki çocuk emzirdim ve memelerimin altında kalem durmuyor :D sarkmadı ve pörsümedi. Emzirmeden önce 75 bedendim şimdi 80. Belki büyük olmamasının da etkisi vardır tabi.

Back
X