ilginç fikirler üreticisi olarak ben..

hımm... benim olan beni emsin emmiyorsa başkası ile yakınlık kurmasın mı ? kıskanclık gibi bir his mi ?
Kıskançlık mı bilemedim...belki de...
Bebek süt anneyle, süt anne bebekle süt vermenn dışında fazla duygusal bi bağ kurabilir... Sonrasında bu sizede güç geleblr sizin orda, onların sürekli sizde olmasi,eşiniz sıkılabilir gibi gibi bir sürü nedeni var.
Tabi başta da söyledim Allah korusun böyle bir mecburiyet vermesin....
Düşüncenz çok marjinal ama güzel...

Düşünceniz çok güzel. Ben de duymuştum bunu. Ama şöyle birşey var. Ben emzirirken neler neler yapıyordum. Bitkisel çaylar, kompostolar, bol bol su. Yani sütüm olsun diye kızımı düzenli emzirip sonrasında sütümü sağıyordum. Kızım için yetti ama öyle başkalarından duyduğum gibi göğüslerimden sütler fışkırmıyordu. Şimdi hiç çocuk doğurmadan dağıtacak kadar sütü olur mu bir kadının şüpheliyim açıkcası. Ama mesela tek böyle bir çocuk olsa çevrenizde ona süt annelik yapmak için belki böyle bir yoka başvurabilirsiniz. Hem çocuk emdikçe çoğalır derler. Kim bilir?!!
emdikce cogalır. ben endokrin dokt. sormuştum ve hiç sıkma kendini cogalır demişti. hatta bana ilişkide memeye temeas yasaktı. uyarıldıkca şişiyor memişlerim. hoşuma da gidiyor aslında minik benimkiler... :D
sıkı sutyen de bana iyi gelmiyor.

Kıskançlık mı bilemedim...belki de...
Bebek süt anneyle, süt anne bebekle süt vermenn dışında fazla duygusal bi bağ kurabilir... Sonrasında bu sizede güç geleblr sizin orda, onların sürekli sizde olmasi,eşiniz sıkılabilir gibi gibi bir sürü nedeni var.
Tabi başta da söyledim Allah korusun böyle bir mecburiyet vermesin....
Düşüncenz çok marjinal ama güzel...
benim evimde kalmayacaklar. ama yakınımda olacaklar. bu konuda cok katıyımdır. benden olmayanın benim evimde işi yok.

Bir iki emzirmeyle de süt anne olunuyor fakat siz bir bebeğin tüm ihtiyacını karşılamaktan bahsediyorsumuz sanıyorum. Çok büyük fedakarlık gerektiren bir iş. Bebek memeye alışıp biberonu almayabilir (kızım gibi) gece nasıl beslenecek o zaman? Siz kendinizin olmayan bir bebek için ne kadar ve nelerden fedakarlık yapabilirsiniz?

Eşinizle konuşup evlat edinme fikrini tekrardN yatırabilirsiniz masaya. Ya da hiç gerek kalmaz Allah ol der ve sizin de misler gibi kokan bir evladınız olur inşallah.

Teşevizyon programındaki bir ilahiyatçıdan duymuştum bu anne olmadan süt gelmesi olayını. Ne güzel yaratılmışız:)
düşünüyorum ve ...akşam üzeri sagar veririm ellerine gece içirirler... ne biliyim... fedakarlıgıda bebek kendini kurtana kadar yaparım mesela...
ama dun ki mina bebek gibi sorunlu bebekler öncelik olur. yani öncelik sırası olur filan... ay bilemedim..

bag kurarım tabii ama bu ne kadar sancı yaratır bende onu bilmiyorum.
teşbihte hata olmaz -köpeklere gecici ailelik yapıyorum ve yeni ailerine giden biri ki tanesi ile cok yakınlaşmıştım. salya sümük aglamıştım arkalarından. hatta benden alınacakları gun evden gitmiştim...sonra yeni ailelerinden tek ricam arada foto atmaları olmuştu. 2 sene olacak hala foto atarlar grşürüz filan...
sunu da ekliim : süt bir salgıdır. bu salgıyı beyindeki hipofiz bezi yapar. prolaktin hormonu da süttün kendidir (diye biliyorum) ve bebek emdikce bu artar.
herşey beyinde bitiyor yani...
evet herşey beyinde bitiyor.
bu yüzden bebek annenin göğüs ucuna dokununca beyinde birşeyler harekete geçiyor ve süt salgiliyor.
tıp dilinde adını çok bildigimi soyleyemem ama çikolata yedigimizde salgilanan hormonun bizi mutlu hissetmemize neden olmasi gibi.
diyeceğim o ki aslinda emzirme döneminde nasil bebek dokununca süt hormani harekete geciyor ayni anda vücutta bir cok hormon harekete geçiyor.
çok mantıklı ve herseye mantik çerçevesinde bakan biri olduğunuzu anladim az çok yorumlarinizda.böyle bir konuda ağır basan hormonlar sizi bile şaşırtabilir.herşeyin beynimizde başladığını bildigimiz halde beynimizin bu algisini piskolojinize beneninize verecegi değişimi mantikli bulmadiginiz halde başa cikamayabilirsiniz.
yaniliyor da olabilirim tabiki.sadece sizin açınizdan tahmininizden daha fazla yaşanabilecek duygular olabileceğini söylemek istiyorum.
insallh gönlünüzce olsun herşey.gercekten tebrik ederim hassas yaklasiminiz için.:)

Bildigim kadariyla memeden sut getirme isi hormon ilaclariyla oluyor. Egzersizle olacak kadar basit degil.
Ben ABD'de yenidogan yogun bakim hemsiresiyim. Burada sut bankasi denen bir sey var. Cocuk hastanesinde calisiyorum, bizde var mesela. Isteyen bagisliyor, o sut teslerden gecirilerek saklaniyor, gerektiginde kullaniliyor. Oyle bir sey lazim Turkiye'ye.
burda o iş yürümez. kimin kiminle süt kardeş olacağı belli değil, nikahta problem çıkar derler. eminim. bizim o seviyelere gelebilmemize daha çoooook var.

Düşünceniz çok güzel. Ben de duymuştum bunu. Ama şöyle birşey var. Ben emzirirken neler neler yapıyordum. Bitkisel çaylar, kompostolar, bol bol su. Yani sütüm olsun diye kızımı düzenli emzirip sonrasında sütümü sağıyordum. Kızım için yetti ama öyle başkalarından duyduğum gibi göğüslerimden sütler fışkırmıyordu. Şimdi hiç çocuk doğurmadan dağıtacak kadar sütü olur mu bir kadının şüpheliyim açıkcası. Ama mesela tek böyle bir çocuk olsa çevrenizde ona süt annelik yapmak için belki böyle bir yoka başvurabilirsiniz. Hem çocuk emdikçe çoğalır derler. Kim bilir?!!
benim 2 tanıdıgım inanılmaz sütlülerdi. ve en son biri süt anne buldu biri de maalesef etrafında kimseyi bulamayınca topraga dökmüş sütünü. büyükler öyle demiş oda öyle yapmıştı. annemde aşırı sütlüymüş. ablam cok zorlanmışti süt cıkartmak için. zar zor 6 ay emdirdi.ablamda lise ögrencisiydim. o zaman bu kadar bilmiyordum...

düşünüyorum ve ...akşam üzeri sagar veririm ellerine gece içirirler... ne biliyim... fedakarlıgıda bebek kendini kurtana kadar yaparım mesela...
ama dun ki mina bebek gibi sorunlu bebekler öncelik olur. yani öncelik sırası olur filan... ay bilemedim..
Düşünceniz çok güzel, Allah gönlünüze göre versin. Ama bana olabilitesi düşük bir fikir gibi geldi.

evet herşey beyinde bitiyor.
bu yüzden bebek annenin göğüs ucuna dokununca beyinde birşeyler harekete geçiyor ve süt salgiliyor.
tıp dilinde adını çok bildigimi soyleyemem ama çikolata yedigimizde salgilanan hormonun bizi mutlu hissetmemize neden olmasi gibi.
diyeceğim o ki aslinda emzirme döneminde nasil bebek dokununca süt hormani harekete geciyor ayni anda vücutta bir cok hormon harekete geçiyor.
çok mantıklı ve herseye mantik çerçevesinde bakan biri olduğunuzu anladim az çok yorumlarinizda.böyle bir konuda ağır basan hormonlar sizi bile şaşırtabilir.herşeyin beynimizde başladığını bildigimiz halde beynimizin bu algisini piskolojinize beneninize verecegi değişimi mantikli bulmadiginiz halde başa cikamayabilirsiniz.
yaniliyor da olabilirim tabiki.sadece sizin açınizdan tahmininizden daha fazla yaşanabilecek duygular olabileceğini söylemek istiyorum.
insallh gönlünüzce olsun herşey.gercekten tebrik ederim hassas yaklasiminiz için.:)
cikolata -endorfin yani mutluluk hormonu salgılanmasına yardım eder.
aslında süt hormonu bebek dogunca artmıyor. gebe kaldıgın andan itibaren doguma kadar artış içindedir. maksat bebegin olacak onu doyuracak sütü hazırlamam lazım... sonrada emdikce artıyor.
evet bedenimde ki değişiklik beni rahatsız eder mi ? bunu daha cok dşünüyorum. ama duydugum mutluluk yardım edebilme hisssi bunu bastırır mı? yada cok baglanırım beniiimmmm bu mu dedirttir bana.. bilemiyorum... cok zor birşey..
ya yazım da belirtigim gibi dun ve bugun buna taktım. olabilir veya yarın hayır diyip rafa kaldırabilirim. bilmiyorum. sadece acabalarımı paylaşıp fikir edimmek istedim....

hayır buna katılmıyorum...
sütüm 1 aylıkken kesildi . bebegimin bu kadara ihtiyac duyuyormuş denemez.
yada birşekilde hiç süt gelmedi. aa bebegin süte ihtiyacı yokmuş denemez.

Bebeğin gereksinimine göre süt üretir derken süreyi kastetmemiş arkadaş...

Mesela bir annenin bebeği 1 aylıkkenki sütü ile 5 aylıkkenki sütü farklıdır. Bebeğin gelişimine göre sütün içeriği ve besleyicilik özelliği değişiyor...

Sizin durumunuzda nasıl olur bilemiyorum tıbbi açıdan...

Ama bence bu fikir sorunlar yaratabilir. Sütün bol gelip hem kendi bebeğini hem başka bi bebeği beslemek ayrı, hiç bebeğin yokken bi bebeğe süt anne olmak ayrı... bence duygusal açıdan çok yıpratıcı olabilir, çok fazla bağlanma duygusu gelişebilir, bebeğin annesi bundan rahatsız olabilir...

Ayrıca bebek memeye alışınca biberonu reddedebilir. Siz her ne kadar sağıp verseniz bile, içirmesi sıkıntı olabilir...

Emin olmamakla birlikte, bebek sizin kokunuza alışıp gece bu kokuyu arayabilir...

İnşa
bu heves de olabilir. üzerinde cok düşünmedim.yarın bu fikrimden vazgecebilirim ama şöyle;
dun ki Mina bebek ve süt anne arayışı ve bunun gibi bebeklerin durumu düşündükce içim daraldı ve
bir iki araştırma yaptım.
0-3 yaş arası bebek evlat edinen hiç dogum yapmamış kişiler belli egzersizler ile hipofiz bezini uyarıp- prolaktin hormonu salgılayıp (süt hormonudur ) bebegi emzire biliyorlarmış.
bunu zaten kısmen de olsa biliyordum ama detaylarını ögrendim.
*şimdi benim prolaktin hormonum yüksek ve gögüslerimden sıktıgımda süt gelir ( tabii bunun ne kadar süt oldugunu test yaparak anlaşılır )
* cocugumda yok. eşimden ötürü saglıklı bir bebek dunyaya getiremiyoruz.
evlat edinmek güzel ama eşim bu sorumlulugun ona agır gelecegini ifade ettigi için ona saygı duyuyorum ve bu bebek ile olan tüm konuları aramızda konuşup haledip kapattık.
acaba süt anne olabilir miyim ?
-süt sagıp göndermek veya bebegin yanına gitmek veya bebek ve ailesi yakınıma gelse gibi...
-deformasyon canımı sıkar mı ? ( meme ucu buyuyecek gögsüm baya küçük ama sarkma vs. oluır mu ?
ve buna benzer sorular kafamdan gecti...
siz olsanız ne düşünürdünüz ?
eklemem lazım ki, hali hazırda bol sütlü anneler varken- hatta ki cok süü gelip topraga dökenleri de gördüm. bu iş bana düşer mi ? düşmez mi ?
dunden beri aslında cok kafamı kurcalıyor.... bilemedim...
eşime de sordum cok kısa konuştuk bunu ama sanırım sen istersen hayır demem gibi dedi... ama iş ciddiye bindiginde ikimizde rahatsız olabiliriz bundan... hım homm..
empati yaparak bunu kafamda oturtmak için yardımcı olabilirseniz sevinirim...
İnşallah bunları kendi çocuğuna yaparsın.
Gün doğmadan neler doğar

Mesela bir annenin bebeği 1 aylıkkenki sütü ile 5 aylıkkenki sütü farklıdır. Bebeğin gelişimine göre sütün içeriği ve besleyicilik özelliği değişiyor...

Ama bence bu fikir sorunlar yaratabilir. Sütün bol gelip hem kendi bebeğini hem başka bi bebeği beslemek ayrı, hiç bebeğin yokken bi bebeğe süt anne olmak ayrı... bence duygusal açıdan çok yıpratıcı olabilir, çok fazla bağlanma duygusu gelişebilir, bebeğin annesi bundan rahatsız olabilir...

Ayrıca bebek memeye alışınca biberonu reddedebilir. Siz her ne kadar sağıp verseniz bile, içirmesi sıkıntı olabilir...

Emin olmamakla birlikte, bebek sizin kokunuza alışıp gece bu kokuyu arayabilir...
peki emmesin sagıp vereyim. mesela ? ama test yapılamdan zaten bu işe ben girmem ki.. besleyiciligi ne dir ne degildir süt müdür degil midir.. vs...
5 aylık ile 1 yaşındaki cocugun emdigi sütün cok fazla değişecegini sanmıyorum. ama emin deiglim...

Masajla sütün çoğaldığını bilmiyordum hemen araştıracağım. 1.5 aylık bebeğim var. Günde sadece 1 öğününe yetecek kadar sütüm çıkıyor, o da pompayla. Beni katiyen emmiyor çünkü sütüm az. Bir süt annemiz var, bebeğim onu sorunsuz emiyor, onun göğsünde uyuyor, hatta onu gördüğü zaman gülümsüyor sakinleşiyor. Hayatımda hiç kimseyi bu kadar kıskanmamıştım. Sırf evladım anne sütü alabilsin diye de vazgeçemiyorum. Ne yaptıysam sütümü artıramadım. Hala ısrarla hergün emzirmeye çalışıyorum. Yok olmuyor. Düşünceniz çok güzel, umarım hayata geçirebilirsiniz.

bu heves de olabilir. üzerinde cok düşünmedim.yarın bu fikrimden vazgecebilirim ama şöyle;
dun ki Mina bebek ve süt anne arayışı ve bunun gibi bebeklerin durumu düşündükce içim daraldı ve
bir iki araştırma yaptım.
0-3 yaş arası bebek evlat edinen hiç dogum yapmamış kişiler belli egzersizler ile hipofiz bezini uyarıp- prolaktin hormonu salgılayıp (süt hormonudur ) bebegi emzire biliyorlarmış.
bunu zaten kısmen de olsa biliyordum ama detaylarını ögrendim.
*şimdi benim prolaktin hormonum yüksek ve gögüslerimden sıktıgımda süt gelir ( tabii bunun ne kadar süt oldugunu test yaparak anlaşılır )
* cocugumda yok. eşimden ötürü saglıklı bir bebek dunyaya getiremiyoruz.
evlat edinmek güzel ama eşim bu sorumlulugun ona agır gelecegini ifade ettigi için ona saygı duyuyorum ve bu bebek ile olan tüm konuları aramızda konuşup haledip kapattık.
acaba süt anne olabilir miyim ?
-süt sagıp göndermek veya bebegin yanına gitmek veya bebek ve ailesi yakınıma gelse gibi...
-deformasyon canımı sıkar mı ? ( meme ucu buyuyecek gögsüm baya küçük ama sarkma vs. oluır mu ?
ve buna benzer sorular kafamdan gecti...
siz olsanız ne düşünürdünüz ?
eklemem lazım ki, hali hazırda bol sütlü anneler varken- hatta ki cok süü gelip topraga dökenleri de gördüm. bu iş bana düşer mi ? düşmez mi ?
dunden beri aslında cok kafamı kurcalıyor.... bilemedim...
eşime de sordum cok kısa konuştuk bunu ama sanırım sen istersen hayır demem gibi dedi... ama iş ciddiye bindiginde ikimizde rahatsız olabiliriz bundan... hım homm..
empati yaparak bunu kafamda oturtmak için yardımcı olabilirseniz sevinirim...

iyi de senin sütün gelebiliyosa o egzersizlerle
bebeğin annesine tavsiye de bulunman yeterli olur bence

ben bunu yapıcam diye kendimi yollara atmıyorum sadece düşünüyorum...
bu yuzden yazıyorum ve
bu işe girişen anne sonra neden yan cevirsin ? kıskanclık olabilir. bu yuzden de bu kadarı kafi diyip olayı bitiririz.
yada sonradan pişman olacaksa hiç bu işe girişmez.
bu benim içinde gecerli yarı yolda bırakmak isteyebilirim. yüzüme tükürürüler o ayrı...
ama bunlar baştan konuşulur. herşeyin olabilecegini konuştuktan sonra kimse kimseye darılmaz veya darılsa bile sorun teşkil etmez.
ilk konu yazımda da bol sütü olanlar varken bana bu düşer mi eklemiştim. sende aynısını dile getirdin. saol.

Masajla sütün çoğaldığını bilmiyordum hemen araştıracağım. 1.5 aylık bebeğim var. Günde sadece 1 öğününe yetecek kadar sütüm çıkıyor, o da pompayla. Beni katiyen emmiyor çünkü sütüm az. Bir süt annemiz var, bebeğim onu sorunsuz emiyor, onun göğsünde uyuyor, hatta onu gördüğü zaman gülümsüyor sakinleşiyor. Hayatımda hiç kimseyi bu kadar kıskanmamıştım. Sırf evladım anne sütü alabilsin diye de vazgeçemiyorum. Ne yaptıysam sütümü artıramadım. Hala ısrarla hergün emzirmeye çalışıyorum. Yok olmuyor. Düşünceniz çok güzel, umarım hayata geçirebilirsiniz.
bak youtube da süt meme egzersizleri var. masaj. cok sıcak olmayan su ile duş al. ve bebe yagı gibi birşey ile gögüslerine masaj yap. koltuk altından meme başına kadar.- sonrada boyundan meme başına kadar.
,belli bir sitili var. bakar ögrenirsin.
meme emzirirken de gögsünün halkaları varya onun az gerisinden memeyi kıstır ve cocıugun agzına sok. o koyu renkli halka da cocugun agzına girecek. damagına yapıştırıp cekti mi oldu bu iş.
dereotu- boza- ve buydag suları var bebek marketlerinde onlardan içmeyi dene.
ayrıca bende kıskanma. sonucta öyle yada cocugun için bunu yapmışsın ve cok güzel bireşy düşünmüşsün.
sütüm gelmiyor diye sakın yılma. belli saat aralıklarında boş bile olsa sag kendini.
meme ucunu bol bol mıncır ovala.

benim evimde kalmayacaklar. ama yakınımda olacaklar. bu konuda cok katıyımdır. benden olmayanın benim evimde işi yok.
Sadece o değilki...bu işin bi de gecesi var...
Sorumluluğu var...yeme içme düzeni vs vs işin içine girince bir sürü problem türeyebilr..ama tabi yapabilirm diyene sözüm yok...

Back
X