Ilgi delisi olmakla suçlanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kendini sevmiyosn ve değerini dışardakilerin onayı, övgüsü ve sana tahammülü belirliyor. onlar dayanıo diye iyiyim sanıyosn ve sürekli izleniyormus gibi yasıyosun hayatını seyirci etkisi. başkaları görsün onaylasın diye.. kendinle kalmaya korkuyo da olabilirsin kendinle sıkılabilirsin çünkü , kendi benliğini doyuramayabilirsin. evet sosyal varlıklarız. ben de cok severim arkadas vs ilgi delisi değilim ama yalnız asla kalmamıstm pandemi ile beraber kendimle yüzleştim. kendimle vakit geçirmeyip hep sosyal çevreye yatırım yaptığım için kendimi tanıma ve geliştirme fırsatım olmamış. tavsiyem yalnızlığı tat.. önce zor. hep birilerini arama buluşma isteği gelebilir. sonra düşüncelerinde kaybol ve keyif almaya bak. beelki bu onay ve ilgi ihtiyacın azalır. arkadaşların sabırlıymıs ama kimse tahammül etmez bu kadar.

bu bozukluk ilgi görmekten dğil hep kaygı duyulan bir ortamda yetşmekten olabiliyo. yetersiz hissedip sürekli yeterli oldugunu kanıtlmaya çalışma isteği. düşük özsaygı. psikoterapi görün burası fayda etmez . ayrıca konuya yaptıgınız yorumlarda bile dikkat çekme ve akılda kalma çabanız var. baklava meselesi ti ye alındıgı halde haklıyım sanki demeniz trolll ..

1 Kadın 1 Erkek'te Zeynep, sevgilisi onun yemediği marka yoğurt aldığında "sen beni yeterince tanımıyorsun, hiç beni düşünmüyorsun, bu yoğurdu gördüğünde 'Zeynep bunu yemez' diye düşünmeyip bunu almışsın!" demişti. O baklava kısmında aklıma bu sahne geldi .

Normal değilsin onu soyliim.
Bana sevgilim "sıcak ve damağıma yapışan taze baklava getir" dese, sen nerenin padişahısın derim yani inadına getirmem...Uslup kötü.
Ve aşırı bi değersizlik hissi var, yardım almalısın

Acik acik her seyi yazdigin icin takdir ettim. Kendini iyi taniyor, iyi elestiriyorsun.

Uzmani teshisi koymus zaten. Muhtemelen cocuklugunuzda cok anlayan olmadi sizi, bu yüzden hep bi begenilme isteginiz var.

Küçükken şımartılmayan ve erken olgunlaşmal zorunda kalan çocuklar hiç büyüyemezmiş.. Böyle birşey okumuştum. Sizde de öyle bir durum olabilir mi? Burcunuz ne? Yeryüzünde bizden epey bir var çok önemli bir durumda değiliz yani kendinizi abartmayın.. İnsanların bizi şımarma gibi bir görevi yok,sevmek zorunluluğuda yok..Ve herkesin kendi derdi kendine büyük. Ayrıca sizi büyütmesini istediğiniz insanlar kendisi küçükse sizi gözünde büyütmekle uğraşamaz..Başkalarının ne düşündüğünü bu kadar önemsemeyin. Birileriyle sürekli görüşme isteği sakat bir durum. Kendinize yetmeyi öğrenin derim. Malesef kaçan kovalanıyor. Benim zamanında hadi görüşelim dediğim herkes,sonradan benim kendi dünyama dönüşümle hadi görüşelim diyip sitem eden tarafa dönüştüler.. Kısacası kaçan hep kovalanıyor

baklavada ben de çok güldüm bazıları abartı evet ama bazıları da normal geldi.
Uzakta otursam ve ziyarete gelsem ben de tabi ki özenle karşılanmak isterim.
Her gün istisnasız bekletilsem ben de uyuz olurum
yalnız olduğum zamanlarda ben de bazı şeyleri paylaşıyorum, geçen aldıklarımı mesela hemen hamileler grubuna yazdım :)
yalnız da değilim hele her yediğini içtiğini gezdiğini paylaşan 10 arkadaş/yakınımı sayabilirim
bazı davranışlarınızın da törpülenmesi gerekiyor onun için doktora gidiyormuşsunuz zaten.
ben genelde böyle aktif, her şeyimi paylaşan canlı bir insan olmadığım için de çok yadırgamadım hoşuma da gitti aslında

Aslan burcuyum. Ben hep kısıtlanarak büyüdüm aslında. Özgürlesecegim alanlarım yoktu. Erken olgunlaşmak zorunda kalanlardan değil de belki de büyümesine izin verilmeyen kesimdeydim. Hic yalnız kalmadım. Hep birilerine ihtiyaç duydum bağımlı kişilik gösterdim. Biri bana destek olmazsa hayatta kalmak zor diye düşünüyordum. Aştım biraz biraz . Bakalım ilerliyorum her geçen gün kendimi biraz daha toparlıyorum. Buraya yazmakla çok iyi etmişim. Gerçekten çok iyi geldi herkes bana.

Ahahaha şuan size fotoğraf atmak istedim yüzümdeki gülümsemeyi göstermek için

Ama Zeynep hakli. Bakalvadan daha mantikli.

Ofisteki çalışma arkadasım da sizin gibi.
Bunalıyorum.
Sürekli başkalarının onu nasıl begendiğinden bahseder.
İlk başlarda dinlerdim ama artık illallah ettiğim için mesafe koydum.
Bir de sürekli güzel oldugunun onaylanmasını ister durur :)
İyi de bana mı güzelsin arkadaş ?
Banane yani.
En sonunda bir gün çok fazla kaşınmıştı valla hoşsun ama tipim degilsin deyince neden diye sordu.
Balık etlisin belki onun için deyince karalar bagladı ajfahfgf

Hayatımda mesafe koyduğum insanların tamamı saydığınız özelliklere sahip. Çok da güzel açıklamışsınız, gömmüşsünüz kendinizi iyice.
Bu kadar farkında olup çözememeniz çok ilginç. Sürekli övgü beklemek nedir? Napıyorsunuz okulda mesela? Ufacık bir iş yapıp tek tek herkese anlatan, müdürün odasından çıkmayan öğretmenlerden olmayın lütfen aşırı itici bir durum.
Allah hem size hem de çevrenizdekilere yardım etsin hiç hoş değil anlattığınız şeyler.

Ahahaha şuan size fotoğraf atmak istedim yüzümdeki gülümsemeyi göstermek için

ahah dur bak geçen de kocam "başta eşim olmak üzere bütün kadınların kadınlar gününü kutlarım siz mucizesiniz" falan yazmıştı instagramda. Ben de beni etiketlememişsin diye, trip atmadım da şey dedim tam olmamış bunu beni de etiketleseydin ya falan dedim ahahahahah
ya bunu da ilgi deliliği değil bazen çok yoğun stresli oluyoruz biri nazımızı çeksin diye saçma sapan davranıyoruz diye düşünüyorum. Şimdi patrona ne diyim trip atayım, işe streslenip stresi başka bir şeye yöneltme gibi. Asla doğru olduğunu savunmuyorum bu arada.
bir de illa ki siz de sevgiliniz için, bir çaba, bir sürpriz, ekstra bir özen sergiliyorsunuzdur.
ben en azından öyle yapıyorum yani.

ya ama konu sahibi o tarz yapmıyor ama sanırım
ayy o tiplere ben de uyuz olurum uyuz
bekarlığımda çok vardı çevremde böyle tiplerden
biri es kaza onu değil sizi beğenirse de "o herkesi beğenen yavşak bir tiptir zaten" olur hahaha

hepimizin karanlık yönleri var çok güzel demişsiniz. beğenilmek, övülmek istediğiniz an zaten bu duyguyu hissediyorsunuzdur tam o an DURUN. durun ve düşünün bunu neden istiyorum diye. veya mesela yediğiniz yemeğin fotoğrafını paylaşacaksınız. yemeği ayarladınız, süslediniz tam çekeceksiniz DURUN. neden paylaşıyorum diyin. bunun bana ne faydası var? insanlar bunu bilse ne olur bilmese ne olur? bunların hepsinin cevabı eminim egonuzdur. ego kötü bişey değildir öldürmek gerekmez ancak kontrol etmeyi öğrenmelisiniz yoksa hayatınız sahte ilişkiler ve insanlarla geçer. şahsen ben hayatını bu kadar paylaşan, devamlı göstermek isteyen, sank başkaları için yaşayan insanların aslında mutlu olmadıklarını, o mutsuzluğa dönüp kendi üzerinde çalışmaktansa bir vitrin süslediklerini ve insanlara bunu gösterdiklerini düşünüyorum.
ama şunun farkında olun sahte şeylerle insanların ilgisini çekebilirsiniz, size hayran olabilirler ancak gerçekte elinizde avucunuzda ne var sadece siz bilebilirsiniz. gece olup da başınızı yastığa koyduğunuzda kimsenin umrunda değilsiniz. elinizde sadece o vitrin için harcanan GERÇEK bi zaman, emek var. çok gereksiz. sahte şeyler için gerçek zamanınızı, emeğinizi, enerjinizi harcamayın.
duygularınızı fark edin. kendinzii dinleyin...kendinizle yüzleşin

insanlardan sürekli sizi pohpohlamarı şımartmaları, istediğinizi anında yerine getirmeleri ilgi göstermeleri konusunda talepkarsınız peki soruyor musunuz kendinize ben bunları isterken karşımdakine de aynı şekilde davranıyor muyum diye? Arkadaşınız 6 dk bekletti diye bunu güzelce ifade etmek yerine tartışan ve bunun için mesafe koyan, erkek arkadaşı sıcak damağa yapışan baklava almadı diye kavga eden, ailesinin onu coşkuyla karşılamasını isteyen hep iltifay bekleyen biri bir süre sonra sıkar bencilliğinden dolayı dışlanır çünkü hep kendine ister kendisi etrafındakine yapmaz kimsede sizin tribinizi şımarıklığınızı çekmez bu yüzden de ilişkileriniz sürmemiş. Biraz düşünün ve toparlanın artık

Offf siz fena arıza bir tipsiniz hafazanallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…