3 senelik arkadaş grubundan ayrılmaya çalışmak

bengokyuzunututamam

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2024
296
35
13
buraya açtığım tüm konuların asıl sebebinin arkadaş grubum olduğunu anladım. arkadaş grubum 4 kişilik ve bunlardan 2’si kız 1’i erkek. Benim sebgilim ise uzak mesafe ve o her zaman yanımızda değil. Geçen trip atan arkadaşım da bu grupta erkek tabii ki.

Diğer kız arkadaşım laf sokmaları ve karşı çıkmalarıyla ünlüdür. Grubun hepsiyle problem yaşar ve en basit şeyde bile bana laf sokar. O kadar batıyor ki bazen gerçekten iyi taraflarını göremiyorum bile. İşin kötüsü bu üç kızla ben aynı odadayım.sevgilisi olmadan önce bize ahkam keser dururdu “sevgilinizin bir yıl olmadan elini mi tutuyorsunuz” falan diye. Kendi sevgilisinin ilk haftadan ağzından çıkmayan birine dönüştü. Kimse yüzüne vurmuyor ama herkes tavırlarından çok rahatsız, ben de gülüp geçiyorum.

Diğer kız ise en anlaştığım kişi ama sevgilisini önceki konularda da anlattım inanılmaz tuhaf biri. Grupta en yüksek notu ben alırım çocuk sevgilime “onu ben çalıştırdım şans eseri en yüksek notu aldı” diyor klasik sınav için. sürekli “ben ve sevgilim çok şükür notlarımız iyi” diyip durur ortamda. Durduk yere hem de. Bütün notlarımı benden öğrenir kendininkini söylemez. Durduk yere sevgilisini mver falan. Değişik bir ilgi meraklısı size bu çocuğu anlatsam şaşırırsınız. En son benim sınıftaki en yüksek notları aldığım bir sınavda “duyhu kusura bakma üstüne de alımma ama en yüksek notu senden bile ben fazla hak ettim. Sen şansa aldın” gibi bir şey dedi sesimi çıkarmadım. Kız ise o taraklara girmiyor ama sesini de çıkarmıyor sevgilisini uyarmıyor. Sevgilisiyle arası iyiyse iyi kötüyse kötü morali.

Ben bu gruptan velhasıl kelam gerçekten ayrılmak istiyorum. Ama üç senelik grup olduk artık yeni grup bulmaya tahammülüm de yok. Bana iyi gelmiyorlar, hepsinin hayatında bir şeyler var ve beni mutlu etmiyorlar. Herkesin moralsizlik yükünü çekmek zorunda değilim gibi hissediyorum.
Odalarımız kızlarla aynı.
Siz benim yerimde olsanız arkadaşlığınızı nasıl sonlandırırdınız? Bu kararı almak sizce mantıklı mı yoksa sene sonuna kadar idare et mi dersiniz?

Son düzenleme:
Bana iyi gelmiyorlar, hepsinin hayatında bir şeyler var ve beni mutlu etmiyorlar.

bu gruptan velhasıl kelam gerçekten ayrılmak istiyorum. Ama üçüncü sınıf olduk artık yeni grup bulmaya tahammülüm de yok.

Yalnız kalmamak için anlaşamadığım insanlarla arkadaşlık kurmayı sürdürmezdim.
Siz benim yerimde olsanız arkadaşlığınızı nasıl sonlandırırdınız?
''... nedenlerinden dolayı sizinle görüşmek istemiyorum.''

Kendi düzenini neden bozasın? Arana mesafe koy. Birlikte takılma ya da azalt. Fakat bu kadar etkileniyorsan artık görüşmek istemiyorum de. Üniversite arkadaşlarıyla ömrünün sonuna kadar görüşmüyorsun zaten. Hele yurt arkadaşlığı kadar saçma gelen şey yoktur bana şahsen. Saçma sapan bir grup ilişkisi. O erkeklerle evlenecek misiniz bakalım. İki sene sonra mezun olunca herkes birbirini unutacak zaten. Boşver üniversitenin tadını çıkar. Böyle şeylere zaman harcayacağına git çalış, staj falan yap. Part time iş bul. Geleceğine yatırım yap.

Yalnız kalmamak için anlaşamadığım insanlarla arkadaşlık kurmayı sürdürmezdim.

''... nedenlerinden dolayı sizinle görüşmek istemiyorum.''
Ya özellikle bu sene son birkaç aydır neredeyse her davranışları bana batmaya başladı. içlerinden tek anlaştığım kişi de o erkeğin sevgilisi olan napacam bilemedim.

hayatımda böyle radikal bir şey yaşamadığım için sizinle görüşmek istemiyorjm benim için fazla sert bir giriş olabilir

Kendi düzenini neden bozasın? Arana mesafe koy. Birlikte takılma ya da azalt. Fakat bu kadar etkileniyorsan artık görüşmek istemiyorum de. Üniversite arkadaşlarıyla ömrünün sonuna kadar görüşmüyorsun zaten. Hele yurt arkadaşlığı kadar saçma gelen şey yoktur bana şahsen. Saçma sapan bir grup ilişkisi. O erkeklerle evlenecek misiniz bakalım. İki sene sonra mezun olunca herkes birbirini unutacak zaten. Boşver üniversitenin tadını çıkar. Böyle şeylere zaman harcayacağına git çalış, staj falan yap. Part time iş bul. Geleceğine yatırım yap.
Ben zaten diş hekimliği öğrencisiyim stajyer diş hekimiyim, çalışacak staj bulacak vaktim yok hali hazırda staj zaten yapıyorum fkdskkdk

Ben zaten diş hekimliği öğrencisiyim stajyer diş hekimiyim, çalışacak staj bulacak vaktim yok hali hazırda staj zaten yapıyorum fkdskkdk
E tamam işte daha ne istiyorsun ki? Mis gibi mesleğini alacaksın eline. Böyle çoluk çocukla uğraşmağa değer mi? Bölüm arkadaşlarınla takılırsın, neden yalnız kalasın? Sana iyi gelmeyen insanlarla görüşmezsin olur biter. İki sene sonra iş hayatına atılacaksın. Politik olmayı öğren.

E tamam işte daha ne istiyorsun ki? Mis gibi mesleğini alacaksın eline. Böyle çoluk çocukla uğraşmağa değer mi? Bölüm arkadaşlarınla takılırsın, neden yalnız kalasın? Sana iyi gelmeyen insanlarla görüşmezsin olur biter. İki sene sonra iş hayatına atılacaksın. Politik olmayı öğren.
Ya orası öyle :( yalnız kalmak değil tani de böyle radikal kararlar alamadığımdan sordum aslında. en iyisi iletişimi azaltmak

Üniversite arkadasliklarini asla umursama memlekete gittiğin an bitiyorlar uzun süre görüşmeye devam eden çok az insan var. Canını sıkan insanları hayatından çıkarınca daha mutlu olursun hiç endişe etme

Almayı öğreneceksin hayat böyle geçmez. Bazen de kestirip atmak gerekir. Sürekli birilerini taşıyan sen olamazsın.
Ya ben gerçekten yanlış mı istiyorum bilmiyorum ama bütün hepsinin tonla deddi var her gün üzüntüden her gün dert dinlemekten çok yoruldum. Her gün biri ağlıyor niri bana destek olmadın diye trip atıyor

Ya özellikle bu sene son birkaç aydır neredeyse her davranışları bana batmaya başladı. içlerinden tek anlaştığım kişi de o erkeğin sevgilisi olan napacam bilemedim.

hayatımda böyle radikal bir şey yaşamadığım için sizinle görüşmek istemiyorjm benim için fazla sert bir giriş olabilir
O zaman size uymayan davranışları olduğunda bunu konuşmayı deneyin.
Görüşmeyi sonlandıracaksanız sizinle görüşmek istemiyorum çünkü ... diye açıklama yaparsınız yani. Sert bir çıkış değil ki bu.

buraya açtığım tüm konuların asıl sebebinin arkadaş grubum olduğunu anladım. arkadaş grubum 4 kişilik ve bunlardan 2’si kız 1’i erkek. Benim sebgilim ise uzak mesafe ve o her zaman yanımızda değil. Geçen trip atan arkadaşım da bu grupta erkek tabii ki.

Diğer kız arkadaşım laf sokmaları ve karşı çıkmalarıyla ünlüdür. Grubun hepsiyle problem yaşar ve en basit şeyde bile bana laf sokar. O kadar batıyor ki bazen gerçekten iyi taraflarını göremiyorum bile. İşin kötüsü bu üç kızla ben aynı odadayım.sevgilisi olmadan önce bize ahkam keser dururdu “sevgilinizin bir yıl olmadan elini mi tutuyorsunuz” falan diye. Kendi sevgilisinin ilk haftadan ağzından çıkmayan birine dönüştü. Kimse yüzüne vurmuyor ama herkes tavırlarından çok rahatsız, ben de gülüp geçiyorum.

Diğer kız ise en anlaştığım kişi ama sevgilisini önceki konularda da anlattım inanılmaz tuhaf biri. Grupta en yüksek notu ben alırım çocuk sevgilime “onu ben çalıştırdım şans eseri en yüksek notu aldı” diyor klasik sınav için. sürekli “ben ve sevgilim çok şükür notlarımız iyi” diyip durur ortamda. Durduk yere hem de. Bütün notlarımı benden öğrenir kendininkini söylemez. Durduk yere sevgilisini mver falan. Değişik bir ilgi meraklısı size bu çocuğu anlatsam şaşırırsınız. En son benim sınıftaki en yüksek notları aldığım bir sınavda “duyhu kusura bakma üstüne de alımma ama en yüksek notu senden bile ben fazla hak ettim. Sen şansa aldın” gibi bir şey dedi sesimi çıkarmadım. Kız ise o taraklara girmiyor ama sesini de çıkarmıyor sevgilisini uyarmıyor. Sevgilisiyle arası iyiyse iyi kötüyse kötü morali.

Ben bu gruptan velhasıl kelam gerçekten ayrılmak istiyorum. Ama üç senelik grup olduk artık yeni grup bulmaya tahammülüm de yok. Bana iyi gelmiyorlar, hepsinin hayatında bir şeyler var ve beni mutlu etmiyorlar. Herkesin moralsizlik yükünü çekmek zorunda değilim gibi hissediyorum.
Siz benim yerimde olsanız arkadaşlığınızı nasıl sonlandırırdınız? Bu kararı almak sizce mantıklı mı yoksa sene sonuna kadar idare et mi dersiniz?
Lisedeyken bi kaç arkadaşım vardı ama sadece bir tane dostum vardı. Can dostum dediğim kız benden uzundu yani aramızda 12 santim falan vardı lise bitince kapanmaya karar verdim herkes o kadar güzel karşıladı ki bi o arkadaşım kısasın ilkokul çocukları gibi olmuşsun dedi o kadar içime oturdu ki ne giyersem giyim beğenmedi hep bi üsten bakma kendini büyük görme. Baktım olmuyor bağı kestim üç yıldır konuşmuyoruz onu hayatımdan çıkardıktan sonra hayat kalitem o kadar arttı ki anlıyacağınız arkadaş olsun sevgili olsun kim olursa olsun sizi aşağıya çeken insanlardan uzak durun .

Sene sonu gelmiş zaten, mesafeli takılıp, biraz daha dayanıp odalar ayrılınca mesafeyi derinleştirip bitirirsin muhabbeti; suçlamalara, laf dalaşına girmeden ve uzatmadan.

Yeni grup bulmak zorunda da değilsin, zaten bence nerde çokluk orda şeylik. Kafana uyan, içine sinen birileri denk gelirse arkadaşlık/dostluk gelişir zaten; aramayla bulunacak bi şey değil.

Seni iyi hissettirmeyen kimseyle görüşmek zorunda değilsin. Madem radikal degisiklikten korkuyorsun. Yavaş yavaş mesafeni koy, toplu görüşmelere katılma. Okullar kapanınca da iletişimi iyice kesersin. Zaten sen mesafeli durunca onlar da illa görüş bizimle diye paçana yapismayacak😄 Sonrasinda da yeni bir grup bulmak zorunda değilsin. Denk gelirse muhabbet edebilecegin insanlar arkadaşlık kurarsin. Gelmezse biraz da yalnız takılırsın. Birsey olmaz.

Tamamen irtibatı kesmek istemiyorsan aşama aşama kes. Dönem sonu yaklaştı bu fırsat. Ayrıca arkadas grubu dedigin 1 kisiyle olur ya3. kişi geldiğinde bile bozuluyor. İkili dostluklar hep daha bakiidir.

3 sene ne ki 30 senelik arkadaşlık hatta evlilik bitiyor. diğer konuda da yazmıştım okul bitince otomatik olarak arkadaşlığın bitecek zaten bak gör. aynı odada olduklarınla mecburi konular hariç konuşma, buluşmalara gitme, onları memnun etmek için yorumlar yapma, işim var de bahaneler bul, o da aynı odada olduğun için yani. öbür çocukla zaten direkt uzaklaş. yalnız olmak kötü bir şey değil aksine huzur huzurrr😂 bunlar gelip sorun ne diye yüzleşmezler de muhtemelen çünkü samimi bir dostluk değil sizinkisi. arkandan dedikodunu yaparlar ya sen duyarsın ya da tavırlarından anlarsın o zaman kendiliğinden biterse biter. aynı odadayken bir de kavga edersen çekilmez olur o oda sana. hiç kendini tehlikeye atma. aynı oda olmasa bana eyvallah de çık git derdim. sorunlarını konuşarak çözemeyeceğin için tavsiyem bu şekilde. samimi dostluk olsa elbette konuş

Back
X