Ilgi delisi olmakla suçlanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aynı insanlar değiliz, bir yetiştirme yurdunda büyüseydiniz "Arkamda duracak kimse yok, kendim başa çıkmalıyım" diyebilir, hayatın mücadeleci yönü ile daha çabuk tanışarak insansız olmayı zorundalık olarak görüp bu yönden törpülenebilirdiniz; bir ailenin güven ve koruması altında, diğer insanlara güvenmek ve barış içinde kalmak fikri daha baskın olabilir, dış dünyada hüsrana uğradıkça mücadele fikri zamanla oluşur ya da bir süre bunun hayal kırıklığını-bocalamasını yaşayabilirsiniz. Yani "Onlar güçlüydü, ben zayıfım" diye bir durum yok, herkes neresinden, hangi mevsiminde ne zaman budandı, kim nasıl bir ağaçtı ve ne çeşit meyveler verdi bunlar farklı.

Klişe olacak ama, bir kiraz ağacı olmak isteyip kiraz meyvesi vermeye kendinizi zorlamanın, bunu sorgulayıp kendinize haksızlık etmenin manası yok; elma ağacısındır ve yapabileceğin şey de elma vermektir. Güzel bir elma vermeyi öğrenin. Sadece kiraz ağacı dolu bir bahçe, başka renk ve tatlardan mahrum tekdüze, sıkıcı bir yer olurdu.

Anladım. Sosyallikten hoşlanan bununla beslenen biriysem, sırf hayran olduğum için soğuk mesafeli kişileri taklit etmem özüme aykırı olur.

Sosyallikten besleniyorsam, duygusal zekami gelistirmeli , iletisim becerilerimi kuvvetlendirmeli, içimde beni insanlara karşı dolduran kısmı düzeltip, insanları olduğu gibi kabul edip, insanlara hem yakın olmak isteyip hem de mesafe koymamalıyım.

Yakınlaştıkça çevremi yoracak düşünce kalıplarımı törpülemeliyim. Çevremi yorarak ilgi bekleyerek değil de faydalı ve üretici olarak oluşturabilirim.

Gerçekten Anladim bu sefer ne demek istediğinizi. Kendimi de olduğum gibi kabullenmem lazım. Böyle yaratıldım sonuçta:)) çok tatlı ve haklıyım falan dermişim

Aslında bütün mesele kendimi tanımamam değer vermemem. Bu yönlerimi geliştirmem lazım.

Çok çok çok çok çok teşekkür ederim yorumlariniz için yordum sizi biraz ama bence değdi. Çok iyi anladım konuyu.

Siz de bu olgunluğa ve empati duygusuna ulaşmak için eminim çok şey yaşadınız tecrübe ettiniz. Ne kadar güzelsiniz. Insan sadece kalemini kullanarak başka insanların hayatına bu kadar güzel dokunabilir. Sizi çok sevdim

Kusura bakmayın ama konunuzu okurken iki dakika kendisiyle ilgilenilmezse küsen, her an ilginin onda olmasını bekleyen, bilmiş bilmiş konuşan 7 yaşında bir kız çocuğu belirdi gözümde
Sürekli insanlardan ilgi, alaka, sohbet istiyorsunuz ama siz onlara ne kadar veriyorsunuz?

Aslında kendi durumunuzu anlamış ve çözüm aramaya kalkmıssınız, bunu linçlemez kimse diye düşünüyorum. Çünkü aynı davranışları sergileyen insanlar durumun pek farkında olamıyor. Size ne yapmanız gerektiğini söyleyemem ilişkilerde bilinçli bencillik de iyidir ama karşı taraf inanın çok sıkıntı yaşıyor. Yemeğe gittiğimizde onun çok canının çekmediği için surat asan mı dersiniz, grup halinde plan yaparken o istediği için bir aktiveteye kalan 5 kişi hayır dediği için sapma sapan davranan bir arkadaşım var. Bazı zamanlarda biri mutlu olsun diye bir şeyler yapılır ama mesela siz tatile gittiğinizde o insanlar tatile gitmiş olmuyor, yoğun ve yorucu bir zaman diliminde size zaman ayırılıyorlar. Bunu Almanyadan gelen kuzenlerim yapardı isterlerdi ki ben her şeyi bırakayım onlara koşayım ama hayat böyle değil, siz tatile gittiğinizde diğer insanların akışta olan bir hayatları oluyor maalesef konfetiler patlamıyor. Sürekli ilgi isteyen biriyle arkadaşlık yapmak, devamlı ilişkide olmak inanın çok zor. Çok sevdiğim bir arkadaşımla aramda bu yüzden mesefe var. Çünkü yaş geçtikçe insan inanılmaz yoruluyor. Etrafınızdaki insanların bununla baş etmekte çok zorlandığı görüp hissederseniz belki de kendinizi frenlemenize destek olur bu durum.
Anladığım kadarıyla bir ilişkiniz yok, umarım sorunu çözünce sağlıklı bir ilişkinizde olur. Yıpranmaz ve yıpratmazsınız

Aynen öyle, sosyal kelebeksen sosyal skillerini geliştir, sınırlarını bil, iletişimi bil, duygu kontrolünü bil, sadece çevreni yoracak değil seni yoran şeyleri de bil ve onlardan korun; ihtiyacına göre geliştir, değiştir; çöpe atıp anormal ilan etme. :)

Özel hayatınız üzerine de çalışın tabi. Biraz uç örnekler olmuş, altında bir şeyler vardır bu tepkilerin kuvvetle muhtemel. Uyumazsam uyumasın, baklava unuttun ayrılıyorum filan evet bunlar tek başına uç tepkiler. Sizi yalnızlaştırmaktan başka bir işe yaramaz ve istediğiniz de bu değildir haliyle. Bunu biraz irdeleyin, ilişkiler üzerine biraz kitap karıştırabilirsiniz de.

bu mesaja bayıldım bende de biraz bu var ama sizin olduğunuz gibi değil konu sahibesi bu biraz da neyden kaynaklanıyor biliyor musunuz hayatınıztaki insanlar bensiz yapamaz beni bırakmaz modunda olup hor görmedkten yani arkadaşın dediği gibi kaybetme korkusu yaşamamaktan bence ikili ilişkilerinz de sizin değil daha çok karşı tarafın sizi daha çok sevdiği ilişkilerdi kendimi sizinle sadce şu konuda benzer buldum bende mesela bir olay karşısında sevgilimin benim düşündüğüm tarzda düşünmesi ve istediğim tarzada istediğim zamanda yapılması gibi gereksiz bi tavrım var mesela bişey istesem ve yapılmasa ben de siz gibi değer vermiyo diye düşünürm demek ki sallamamış derim bişey benim kafamda istediğim tarzda olmazsa ve istediğim zamanda olmazsa yüzüm düşüyor sabırsızlık huyunuz da var mı bende bu da var mesela erkek arkadaşım ben zaten alacaktım sabretmeyi bilmiyorsun tarzı çok duyarım mesela

gittikçe size benzer özelliklerim ortaya çıkıyor bende kesinlikle birşeye kızdığımda agresif bir şekilde hemen kırıldığım noktayı belli ederim karşı taraf da alttan almaz genelde ve ağzımdan bana yakışmayan şeyler çıkar ama normalde asla öyle biri değilken sinirlenince kendimi tanıyamıyorum ve bende siz gibi sonradan hakaret ettiğim için özür dilemek zorunda kalıyorum ve çoğu zaman haklı iken haksız konuma düşüyorum ve bende aynı siz gibi o konuya o an tepki vermezsem içim soğumuyo sürekli o konuyu düşünürüm aklımdan çıkmaz ve o an tepki vermezsem daha sonra zaafıma oynar tepeme çıkar karşımdaki gibi geliyor bana ulaşırmısınız

Evet çok sabırsızım. Çok kolay telkin olurum ama kendi kendimi sakinleştirmek konusunda da çok zorlaniyorum. Beklentim yüksek oluyor duygusal ilişkilerimde. Evet çok sevildim çok fedakarlıklar yapıldı bana. Ama mutlu olamadım yine de

işte bu yüzden hani anlayışlı demişsiniz ya
benim anladığım demek ki hep insanlar sizi idare etmiş
biri de dememiş ki kimse seni çekmek zorunda değil

ailenizin tek çocuğu musunuz? anneniz babanız nasıl insanlar?

sizi anlıyorum benim hayatımdaki erkek arkadaşımda çok fedakarlıklar yaptı ama benim aklıma hep yapmadığı şeyleri gelir en yakın arkadışm der çocuk bak şöyle yapıyor böyle yapıyor ama gene kötü huyları ve özelliklerine odaklanırım maalesef

Neden böyleyiz peki? Ilişki bitince de dönüp arkaya bakıyorum cok haksizlik etmisim diyorum.

Neden böyleyiz peki? Ilişki bitince de dönüp arkaya bakıyorum cok haksizlik etmisim diyorum.
hayatımızdayken kıymet bilemiyoruz bence daha sonradan da pişmanlık oluşuyor kaybedince değeri anlaşılıyor her şeyde olduğu gibi aslında bu insanın fıtratında olan birşey bazıları ise bununla daha kolay başa çıkıyor ve kıymet bilip küçük şeylerden de mutlu olmaya bakıyor ama bazılarıda biz gibi illa farklı birşey bekliyoruz bizi sevdiğini anlamamız için mesela ben de tam olarak sevgi sevmek nasıl birşey bilmiyorum sanki

Aman allahım ben ne okudum böyle
Her gittiğiniz yerde de çok seviliyorsunuz öyle mi?
üstelik her zamanki gibi çok haklısınız
Bu kadar sık yer değiştirme sebebiniz sevilmemeniz olabilir mi?

Edit: Valla bir şeyler yazmıştım ama çok da yararlı olmayacağında karar kıldım. En iyi psikoloğunuz yönlendirecektir sizi :)

Dünya sizin etrafınızda malesef dönmüyor... Egonuzu biraz daha aşağı indirin bence... Sizi şeye benzettim kırmızı odadaki nazlı bence psikolojik destek almanız lazım

Aynada kendime baktım, çok güzelim maşallah

Bir arkadaşımın histrionik kişilik bozukluğu olduğunu düşünmüşümdür hep. Böyle bir teşhis almış değil, ben de psikiyatrist değilim zaten ve hiç yüzüne söylemedim ama hep böyle düşünürdüm.
Konunuzu okuduktan sonra arkadaşıma gerçekten haksızlık ettiğimi anladım.
Terapiye devam etmiyorsanız edin.

Neden sorusunu kendinize sık sık sorarsanız da faydası olur belki. Mesela;
- Neden insanlarla sohbet etmek isterken kitap okuyormuş gibi yapmak zorunda hissediyorum?
- Neden herhangi biri damağıma yapışacak baklavayı kendisine dert edinmeli?
gibi gibi...

Cevap veremediğiniz sorularda o eylemi yapmaktan ya da beklentinizden vazgeçersiniz belki.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…