Ilgi delisi olmakla suçlanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sosyal medya açsam ay kendimi düşünemiyorum. Beğeni aldıkça coşarım coştukça paylaşırım. Sonum iyi olmaz sanırım

Almadı bana baklava almış olsaydı evet beni çok seviyor diye mutlu olacaktim. Sorunum bu zaten. O baklavayı almasa da beni sevdiğini hissetmem lazimdi.

Beni sevdiğini anlamam için ne olması gerekir ? Bana emek vermesi gerekmez mi ? Cidden bunu çok merak ediyorum. Sonuçta gidip bi pastaneye en yakın baklava ne zaman çıkacak desem o sıcak baklavayı kendime kendim de gayet alabilirim fazlasıyla. Ama neden karşıdan bekliyorum. ? Kadın ilişki içinde kendini nasıl değerli hisseder ?

Şimdi beni lincleyecekler biliyorum ama ben evliyken sevilmek kısıtlanmak sanıyordum. Bana öyle empoze etti çünkü. Şimdi özgür kalınca ben çok şaşırdım. Nasıl izin verdim bunca şeye dedim. Babam da çok otoriterdi korumacıydı. Sevgi böyle verilir sanıyordum.

Benim bu çemberden kurtulmam lazım.

Almadı bana baklava almış olsaydı evet beni çok seviyor diye mutlu olacaktim. Sorunum bu zaten. O baklavayı almasa da beni sevdiğini hissetmem lazimdi.
Düşüncemde haklıymışım. Bak güzelim bana baklava alamadı olabilir demiyorsun da almadı baklava diyorsun. Annende mi böyleydi onun davranışlarını kader motifi olarak uyguluyor olabilir misin ?

Öyle bir yazmışsın ki bu halinden çok memnun gibisin.
Teşhis belli tedavi yöntemi planlanmıştır. Fakat bunu dert ediyor gibi değilsin, normal gibi kabul edilmek istiyorsun.
İnsanlar doktor olmadığı halde sendeki problemi tespit etmiş. Bu suçlamak değil. Tedavi olmak yerine dört elle sarılırsan o zaman suçlamak sayılabilir.
Çok yorucu bir insansınız. Eminim bulunduğunuz ortamda kendiniz gibi veya baskın karakterli, dikkat çeken insanlar olduğunda sinirleniyorsunuz, üzülüyorsun vs.
Hayran olduğunuz tipleme ise büyük ihtimalle olmak istediğiniz ama olamadığınız kişiler.
Narsistler gibi özellikle o insanları arayıp bulup hayatınıza dahil edip etmediğinizi merak ettim.
Mesela sevgililerin böyle tipler miydi? Arkadaşların?

Size birşey söyleyim mi? Siz çevreenizdekilerin enerjilerinden besleniyorsunuz ben herkese herşey söylerim yaparım bana kimse yapamaz kafasındasınız. Rabbim bu mübarek gece hurmetine çevrendeki herkese sabır ihsan etsin. Yemin ederim bak ben kimseye olumsuz yorum yazmamaya çalışırım ama okurken yoruldum yarım bıraktım.

Teşekkür ederim farkına vardım bu gece. Bir yerden başlayacağım. Yoruldum kendimden. Cidden insanin sevilme ihtiyacının olması ilgi ihtiyacının olması da cehennem gibi bir şey. Varsa mutlusun. Yoksa yalnız ve mutsuz...

gerçekten sevildiğinizde bunu anlarsınız diye düşünüyorum. türkiye'de yaşayan kadınlar olarak pek çoğumuz ilişkilerimizin bir yerinde bir şekilde kısıtlandık. kimimiz bunu olur böyle diye rasyonelize etmeye çalıştı, kimimiz karşı koydu, kimimizin belki hoşuna gitti. ama bu sevgi değil. sevgi kısıtlanmak ya da ilginin metaya dönüşmesi değil. bir insanın size bakışından, size seçtiği kelimelerden, sizin yaşadığınız zorluklara yaklaşımından anlarsınız zaten sevdiğini ya da sevmediğini.
bir insanın size emek vermesi maalesef ki sizin çabalarınızla olmamalı. bir ilişkinin en ürkütücü yanı da bu. bir şeyi hep kendi çabalarınızla yaptırıyorsanız neyin doğru neyin yanlış neyin emek neyin ilgi olduğunu asla anlayamayabilirsiniz. insanları bazen eylemlerinde özgür bırakmak lazım. bu demek değil ki size istediği gibi davransın. kendi özsaygınızı koruyarak kendinizi, duygularınızı güvenceye alarak insanları gözlemlemeyi öğrenmek gerekiyor. bazı insan sevdiği için bir şey yapmaya alışmamıştır, sevgi metasal bir şekilde öğretilmemiştir, prensip olarak yanlış bulur birinden bir şey istemeniz geri bile tepebilir hatta.
ama kendi haline bıraktığınızda bir insan o haldeyken bile sizin için bir şey yapıyorsa, siz istemeden talep etmeden bence gerçek ilgi gerçek sevgi böyle bir yerlerde olabilir.

Açıkçası, çok baskın karakterlerden de çok beslenen biriyim. Öyle sosyal ortamda sorunlu biri değilim. Uyumluyumdur. Yakın ilişkilerimde sorun yaşıyorum. Arkadaşlarım bana göre daha sakin ve ılımlı insanlar. Agresif, otoriter kişilerle anlaşamıyorum. Sevgililerim de nazımı çeken tarzda duygusal kişiler oluyor. Diğer tipler bana itici geliyor.

Evet olmak isteyip de olamadığım tarzlar o soğuk yapılı uzak mesafeli kişiler. Ben hiç aşık da olmadım bu yaşıma kadar. Ben narsist de olabilirim. Var biraz sanki.

Yazdıklarınızdan çok etkilendim ve şuan bir karar aldım. Artık sosyal çevremden sıfır beklentiye gireceğim. Özellikle duygusal ilişkimden. Nasıl yaparım bilmiyorum ama Anladim sanırım bir şeyler.

İçinizdeki o ses zaten sizin artık ne yaşadınız bilemem ama insanlara karşı güvensizliğinizin ve kendinize güvensizliğinizin bir yansıması. Kendine güvenmek her konuda haklı olduğunu düşünmek değildir, ailenizle olan tartışmalarınız için bile her zamanki gibi ben haklıyım demişsiniz, her zaman haklı olamazsınız.

empati yeteneğiniz gelişmemiş, hep bir kuşku halindesiniz gibi. Egonuzu besleyecek hareketler bekliyorsunuz karşınızdaki kim olursa olsun. Bunlar burada konuşulup halledilir problemler değil. Kişilik bozuklukları çok derine inilmesi gereken yıllar boyu terapi alınması gerekli durumlardır.

en azindan bir şeylerin yanlış gittiğini siz de anlıyorsunuz bu bile olumlu sizin için. Konuşmalarınızı ve davranışlarınızı karşınızdaki nasıl düşünür/ ne hisseder diye irdeleyerek yaparsanız dengeye biraz daha yaklaşırsınız. Durumunuz malesef normal değil umarim tedavi olup davranislarinizi yönetmeyi öğrenebilirsiniz. Ayip bir şey değil bu.. geçmiş olsun

Düşüncemde haklıymışım. Bak güzelim bana baklava alamadı olabilir demiyorsun da almadı baklava diyorsun. Annende mi böyleydi onun davranışlarını kader motifi olarak uyguluyor olabilir misin ?

Ay kıyamam yaa annem bir çöp istemezdi. Bu kişilik bozukluğu genetik değilmiş. Böyle garip bir şekilde bazılarında ortaya çıkıyormuş. Ama annemle babamdan çok bekledigim ilgiye karşılık alamadıysam demek ki bilemiyorum.

Bi kere annem demişti ki bana o zaman üniversiteye gidiyordum. Kızım yemin ederim çok seviyorum seni inanmıyorsun ama çok seviyorum nasıl ispatlanır bilmiyorum keşke kalbimi açsam da göstersem niye inanmıyorsun demişti.

Niye inanmadıysam o zamanlar. Şuan inanıyorum ama. Canım annem. Allahım hayırlı uzun ömür versin.

Beni sevdiğini anlamam için ne olması gerekir ? Bana emek vermesi gerekmez mi ?

insan gibi davranıyorsa seviyordur.
baklava almayı unuttu diye sevmiyor olmaz.
siz çocuk musunuz size emek versin? ilişkiye emek verilir.
bugün unutur yarın alır baklavayı ama siz adama fırsat vermemişsinizdir.

Evet burda herkes bana anormal olduğumu söyledi ya. Valla konuyu açarken bile dedim ki, bence Bende sorun yok herkes böyledir dedim

Cidden ben sorunluyum yaa. Baya bir taşlar oturacak yerine artık. Ben kabullendim haksızım.

Ay eski sevgilime , damağına yapışan sıcak baklava alıp kargolayasım geldi de şimdi umutlanır barışmak isterim sanır.

Allah affetsin beni

Bir an önce terapi al canım düzelmeni çok isterim. Ara ara bende annemin normal olmayan davranışlarını yapıyorum çevrem saçmalama dur diyor. Mesela annem babam bağırır genelde suçlar eleştirir ara ara bende evliliğimde annemden öyle gördüğüm için yapıyorum ama dur diyorum ya napıyorsun suçlayamazsın karşındakini iletişim kurmalısın toparlıyorum kendimi. Sen demişsin ya normali ne diye normal olan baklava almadığında 2 dakikalık naz yapıp demek almadın he baklava diyip takılmaktı 5 dakika sonra unutmak. Yeni birşeyler aldığında yaptığında kitap okuduğunda paylaşma isteğin beyninin bir komutu engel olamazsın ama bu da normal değil seni sen mutlu etmelisin başkalarının onayı değil :)

Bu yaşima kadar kalbini kırıp da helallik almadığım kimse olmadi. Ben kötü biri değilim. Sadece fevriyim . Kasıtlı kimseyi incitmem. Kimseye zarar vermem. Aklınızda art niyetli biri gibi hatırlanmak istemem. Ama yine de siz bilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…