Ofisteki çalışma arkadasım da sizin gibi.
Bunalıyorum.
Sürekli başkalarının onu nasıl begendiğinden bahseder.
İlk başlarda dinlerdim ama artık illallah ettiğim için mesafe koydum.
Bir de sürekli güzel oldugunun onaylanmasını ister durur :)
İyi de bana mı güzelsin arkadaş ?
Banane yani.
En sonunda bir gün çok fazla kaşınmıştı valla hoşsun ama tipim degilsin deyince neden diye sordu.
Balık etlisin belki onun için deyince karalar bagladı ajfahfgf
hepimizin karanlık yönleri var çok güzel demişsiniz. beğenilmek, övülmek istediğiniz an zaten bu duyguyu hissediyorsunuzdur tam o an DURUN. durun ve düşünün bunu neden istiyorum diye. veya mesela yediğiniz yemeğin fotoğrafını paylaşacaksınız. yemeği ayarladınız, süslediniz tam çekeceksiniz DURUN. neden paylaşıyorum diyin. bunun bana ne faydası var? insanlar bunu bilse ne olur bilmese ne olur? bunların hepsinin cevabı eminim egonuzdur. ego kötü bişey değildir öldürmek gerekmez ancak kontrol etmeyi öğrenmelisiniz yoksa hayatınız sahte ilişkiler ve insanlarla geçer. şahsen ben hayatını bu kadar paylaşan, devamlı göstermek isteyen, sank başkaları için yaşayan insanların aslında mutlu olmadıklarını, o mutsuzluğa dönüp kendi üzerinde çalışmaktansa bir vitrin süslediklerini ve insanlara bunu gösterdiklerini düşünüyorum.
ama şunun farkında olun sahte şeylerle insanların ilgisini çekebilirsiniz, size hayran olabilirler ancak gerçekte elinizde avucunuzda ne var sadece siz bilebilirsiniz. gece olup da başınızı yastığa koyduğunuzda kimsenin umrunda değilsiniz. elinizde sadece o vitrin için harcanan GERÇEK bi zaman, emek var. çok gereksiz. sahte şeyler için gerçek zamanınızı, emeğinizi, enerjinizi harcamayın.
duygularınızı fark edin. kendinzii dinleyin...kendinizle yüzleşin
estağfurullah...aynı şeyleri yaşadım zamanında. aynı hislerle beslendim. egom o kadar büyüdü ki kim olduğumu unuttum bir zamanlar. tek arzum beğenilmek, ilgi görmek, kabul görmek olmuştu. saçma sapan hareketler yapıp çok değerli insanlar kaybettim. trip atmalar, kontrol etmeye çalışmalar, bazen manipüle etmeler...şimdi geriye dönüp bakınca gerçek bir mutsuzlukla ancak bu şekilde başa çıkabildiğimi görüyorum. sahte bir vitrin kurup oraya en güzel hallerimi koydum. çok sonra bir psikologdan yardım alıp travmalarımı atlattım. atlatmaya çalışıyorum (çünkü ego öyle bişey ki küçücük bir delik bulsa sızmaya çalışır akla)Harikasınız. Gerçekten harikasınız. Tam olarak buyum ben. Sahte vitrin... boş mutlu olma çabaları, egomu besleme arzusu. Içerde derin can sıkıntısı mutsuzluk ...
Aaa neden kova burcumusunz dediniz ben kova burcuyumdakovaa burcu musun ya da ASLANtörpülemen gereken çok huyun ve suyun var.
herkezin merkezinde olamazsın.
herkes senin mutlu olacağın anı ve durumlarını sürekli planlamak ve ayarlamak zorunda değil.
karşı kikişinin modu olmaz ,derdi var ,herkesin hayat telaşesi var.
çok bencil gördüm seni.
hayat pembe değil.
yaşlada alakalı olabilir.
tecrübede(az çok öğrenmişsin kendinden kaynaklı olduğunu)
birde insanların seni mutlu etmesini beklemek yerine kendini geliştirebeileceğin alanlara yönelmen bu huyunu törpülemene yardımcı olur.
kendının farkındasın bu çok güzel.
insanları sevmende güzel.
ketum ve nemrutluk insanları mutlu etmez.
ben öyleydim öğrendikçe özüme eski neşeli halime dengeli şekilde döndüm.
sende öyle olursun zamanla.
estağfurullah...aynı şeyleri yaşadım zamanında. aynı hislerle beslendim. egom o kadar büyüdü ki kim olduğumu unuttum bir zamanlar. tek arzum beğenilmek, ilgi görmek, kabul görmek olmuştu. saçma sapan hareketler yapıp çok değerli insanlar kaybettim. trip atmalar, kontrol etmeye çalışmalar, bazen manipüle etmeler...şimdi geriye dönüp bakınca gerçek bir mutsuzlukla ancak bu şekilde başa çıkabildiğimi görüyorum. sahte bir vitrin kurup oraya en güzel hallerimi koydum. çok sonra bir psikologdan yardım alıp travmalarımı atlattım. atlatmaya çalışıyorum (çünkü ego öyle bişey ki küçücük bir delik bulsa sızmaya çalışır akla)
size biraz faydası olabilirse ne mutlu olurum bu sahte dünyadan birinin yolunu bulmasına ufacık bir yardımım olsa... bence siz çok cesur bi insansınız. bu site acımasızdır buna rağmen linç yiyeceğinizi bile bile yazmışsınız. normalin ne olduğunu bilmiyorum demişsiniz. normal diye bir kıstas yok. normal nedir diye sorsanız alacağınız en genel cevap "herkes nasıl mutluysa normali odur" olacaktır eminim. ama bence mutluluğumuz kadar mutsuzluklarımızla da yaşamaya başladığımızda, kusurlarımızı gördüğümüzde, dengede olduğumuzda bence normali bana göre" bu...
yıkın vitrininizi, dükkanın içinde çalışma vakti :)
Aynada kendime bakıp geldim ayıptır söylemesi bugün geç uyandım. Öyle olunca da yüzüm gözüm şişmiş ama güzelliğime güzellik katmış
Neyse yorumuma geçebilirim şartları sağladığıma göre.
İnsanların genelde kaçtığı, bunalttığı bir insan tipisiniz. Bu gördüğünüz huylarınızı değiştirmek için bir çaba harcadınız mı?
Sosyal olmak kendinizi kitap okurken çekip sıradan insanlara atmak değildir. İnsanlar da salak değil yani kendilerine özel muhabbet açmadığınızı tahmin ediyorlardır.
Psikologa gidin bence bir şeyleri çözemese de sizi bol bol tek taraflı olarak dinler.
ben aslan burcuyum hic boyle huylarim yok.kovaa burcu musun ya da ASLANtörpülemen gereken çok huyun ve suyun var.
herkezin merkezinde olamazsın.
herkes senin mutlu olacağın anı ve durumlarını sürekli planlamak ve ayarlamak zorunda değil.
karşı kikişinin modu olmaz ,derdi var ,herkesin hayat telaşesi var.
çok bencil gördüm seni.
hayat pembe değil.
yaşlada alakalı olabilir.
tecrübede(az çok öğrenmişsin kendinden kaynaklı olduğunu)
birde insanların seni mutlu etmesini beklemek yerine kendini geliştirebeileceğin alanlara yönelmen bu huyunu törpülemene yardımcı olur.
kendının farkındasın bu çok güzel.
insanları sevmende güzel.
ketum ve nemrutluk insanları mutlu etmez.
ben öyleydim öğrendikçe özüme eski neşeli halime dengeli şekilde döndüm.
sende öyle olursun zamanla.
Gidiyorum üzerine elbette. Ama sorun ne biliyor musunuz ? Normalin ne olduğunu bilmediğim için ben bana normal geliyorum.
Bu duygular konusunda yalnız olmadığıma çok sevindim. Bunu farkedince düzelebileceğim konusunda da umutlandım. Bencil biri miyim? Evet bencilim. Bunlar beni mutlu etmiyor. Çünkü artık disardan insanlarin tepkilerine göre kontrol edilebilir olmak istemiyorum. Ben kendi hayatımın kontrolünü kendi içimden gelecek hislerle yönetmek istiyorum. Kabuklarımdan vitrinimden sıyrılmak istiyorum.
Bana kesinlikle çok destek oldunuz. Ben farkındayım ya içimdeki karadeliğin, ışık var. Kimseye bağımlı olmadan ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Ben gerçekten o dükkanda vitrin olmak değil o dükkanın sahibi olmak istiyorum.
Enerjimi ölü yatırım olarak harcamak istemiyorum. Çünkü yıprandım da. Insanlar çok acımasız. Benim gibi insanlar zayıf noktalarını hemen ele verir. O yüzden çok incitiliriz. Ben kendimi korumayı da öğrenmek istiyorum.
Yorumlariniz için çok teşekkür ederim. Inşallah ben de çok yol alıp, geçmişe bakınca " ben de böyleydim ama törpuledim kendimi " diyebilirim.
Doğrudurben aslan burcuyum hic boyle huylarim yok.
aslan burcunun liderlik aşkindan dolayi boyle soylediyseniz bu durumun alakasi yok.
Genel bir normal yok zaten, başkalarının normalini kopyalamanız gerekmiyor. Kendinizi bilmeniz ve kendi normalinizi oluşturmanız gerekiyor. Bunun için psikoterapi desteği alabilirsiniz.
Övgüyü seven, eh biraz tripli prenses, girişken bir karakterseniz, bunun tam tersi olamazsınız ve tam tersinin çok daha normal olduğunu da söyleyemeyiz.
İhtiyacınız olan şey, bir tutam kontrol, size zarar verdiğini düşündüğünüz yönlerinizi törpülemek, karakterinizi anormal ilan ederek çöpe atmak değil.
Beğenmeyen küçük oğluna almasın. :)
"Normali bilmiyorum nasıl anlayacağım" kısmı, histir ya da gözlemdir.
Sıkıntı hissi mi geliyor, konuşmayı ufaktan keseceğinize işarettir o hissi dinleyin. Anlatmayacağınız olayları belirleyin. Anlatmaya başlar kendinizi tutamazsanız, önce dramatize etmemeyi kural edinin, basitleştirin.
Basitleştikçe anlatmak da gelmez içinizden.
Her şeyi paylaşmak için heyecan mı geliyor, temkini hatırlayın. Kota koyun, her gün değil, gün aşırı paylaşın vb.
Öfkeleniyor, trip atmaya doğru mu geçiyorsunuz; ne için olduğuna bakın.
İletişim teknikleri üzerine çalışın.
Bu davranışları sergilerken hangi duygu ve düşüncelerin hakim olduğunu gözlemleyin. Sonra o düşünceleri irdeleyin biraz.
Çözersiniz, zor değil. Destekle de daha kolay olur; yaşınızın da ufak olduğunu düşünüyorum ayrıca, bu da bir etkendir.
Mesele şu aslında, bu rahatsızlık kısa vadeli yüzeysel ilişkiler kurmada avantaj iken, uzun vadeli ilişkileri ise baltalıyor.
Birçok minik minik arkadaşlığınız olmasına şaşırmadım, kaybetme korkunuz olmadığı için çok girişken bir yapınız var bu da çekici görünür.
Yalnız insanları hem yüzeysel tanıyıp ilişkinin derinleşmesine fırsat vermeden reddettiğiniz için aile ve güzel dostluklar kurmakta çok zorlanabilirsiniz. Kendi kendinize uzun vadeli ilişkilere sabotaj uyguluyor olabilir misiniz dikkat edin.
Tedaviye devam.
Teşekkür ederimher zaman burdayım ve size inanıyorum inanın dükkan sahipliği çok daha güzel, çok daha keyifli, anlamlı, istediğinizi buyur ediyor istediğinizi kovuyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?