Ilgi delisi olmakla suçlanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yok aslında ben beklentiye girdiğimi yansımıyorum ama etrafımdaki arkadaşlarım farkediyor ve çok güzelsin çok hoşsun kıyafetin çok güzel diye beni tiye alıyorlar gülüşüyoruz. :)) itici oldugumu düşünmüyorum. öyleysem de hic elestiri almadim

Harikasınız. Gerçekten harikasınız. Tam olarak buyum ben. Sahte vitrin... boş mutlu olma çabaları, egomu besleme arzusu. Içerde derin can sıkıntısı mutsuzluk ...

kovaa burcu musun ya da ASLAN törpülemen gereken çok huyun ve suyun var.
herkezin merkezinde olamazsın.
herkes senin mutlu olacağın anı ve durumlarını sürekli planlamak ve ayarlamak zorunda değil.
karşı kikişinin modu olmaz ,derdi var ,herkesin hayat telaşesi var.
çok bencil gördüm seni.
hayat pembe değil.
yaşlada alakalı olabilir.
tecrübede(az çok öğrenmişsin kendinden kaynaklı olduğunu)
birde insanların seni mutlu etmesini beklemek yerine kendini geliştirebeileceğin alanlara yönelmen bu huyunu törpülemene yardımcı olur.
kendının farkındasın bu çok güzel.
insanları sevmende güzel.
ketum ve nemrutluk insanları mutlu etmez.
ben öyleydim öğrendikçe özüme eski neşeli halime dengeli şekilde döndüm.
sende öyle olursun zamanla.

Harikasınız. Gerçekten harikasınız. Tam olarak buyum ben. Sahte vitrin... boş mutlu olma çabaları, egomu besleme arzusu. Içerde derin can sıkıntısı mutsuzluk ...
estağfurullah...aynı şeyleri yaşadım zamanında. aynı hislerle beslendim. egom o kadar büyüdü ki kim olduğumu unuttum bir zamanlar. tek arzum beğenilmek, ilgi görmek, kabul görmek olmuştu. saçma sapan hareketler yapıp çok değerli insanlar kaybettim. trip atmalar, kontrol etmeye çalışmalar, bazen manipüle etmeler...şimdi geriye dönüp bakınca gerçek bir mutsuzlukla ancak bu şekilde başa çıkabildiğimi görüyorum. sahte bir vitrin kurup oraya en güzel hallerimi koydum. çok sonra bir psikologdan yardım alıp travmalarımı atlattım. atlatmaya çalışıyorum (çünkü ego öyle bişey ki küçücük bir delik bulsa sızmaya çalışır akla)

size biraz faydası olabilirse ne mutlu olurum bu sahte dünyadan birinin yolunu bulmasına ufacık bir yardımım olsa... bence siz çok cesur bi insansınız. bu site acımasızdır buna rağmen linç yiyeceğinizi bile bile yazmışsınız. normalin ne olduğunu bilmiyorum demişsiniz. normal diye bir kıstas yok. normal nedir diye sorsanız alacağınız en genel cevap "herkes nasıl mutluysa normali odur" olacaktır eminim. ama bence mutluluğumuz kadar mutsuzluklarımızla da yaşamaya başladığımızda, kusurlarımızı gördüğümüzde, dengede olduğumuzda bence normali bana göre" bu...
yıkın vitrininizi, dükkanın içinde çalışma vakti :)

Aaa neden kova burcumusunz dediniz ben kova burcuyumda

Aynada kendime bakıp geldim ayıptır söylemesi bugün geç uyandım. Öyle olunca da yüzüm gözüm şişmiş ama güzelliğime güzellik katmış
Neyse yorumuma geçebilirim şartları sağladığıma göre.
İnsanların genelde kaçtığı, bunalttığı bir insan tipisiniz. Bu gördüğünüz huylarınızı değiştirmek için bir çaba harcadınız mı?
Sosyal olmak kendinizi kitap okurken çekip sıradan insanlara atmak değildir. İnsanlar da salak değil yani kendilerine özel muhabbet açmadığınızı tahmin ediyorlardır.
Psikologa gidin bence bir şeyleri çözemese de sizi bol bol tek taraflı olarak dinler.

Bu duygular konusunda yalnız olmadığıma çok sevindim. Bunu farkedince düzelebileceğim konusunda da umutlandım. Bencil biri miyim? Evet bencilim. Bunlar beni mutlu etmiyor. Çünkü artık disardan insanlarin tepkilerine göre kontrol edilebilir olmak istemiyorum. Ben kendi hayatımın kontrolünü kendi içimden gelecek hislerle yönetmek istiyorum. Kabuklarımdan vitrinimden sıyrılmak istiyorum.

Bana kesinlikle çok destek oldunuz. Ben farkındayım ya içimdeki karadeliğin, ışık var. Kimseye bağımlı olmadan ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Ben gerçekten o dükkanda vitrin olmak değil o dükkanın sahibi olmak istiyorum.

Enerjimi ölü yatırım olarak harcamak istemiyorum. Çünkü yıprandım da. Insanlar çok acımasız. Benim gibi insanlar zayıf noktalarını hemen ele verir. O yüzden çok incitiliriz. Ben kendimi korumayı da öğrenmek istiyorum.

Yorumlariniz için çok teşekkür ederim. Inşallah ben de çok yol alıp, geçmişe bakınca " ben de böyleydim ama törpuledim kendimi " diyebilirim.

Hiç çaba harcamadım. Yeni farkettim açıkçası anormal olduğumu. Bakalım bir yerden başlayacağım.

ben aslan burcuyum hic boyle huylarim yok.
aslan burcunun liderlik aşkindan dolayi boyle soylediyseniz bu durumun alakasi yok.

Gidiyorum üzerine elbette. Ama sorun ne biliyor musunuz ? Normalin ne olduğunu bilmediğim için ben bana normal geliyorum.

Genel bir normal yok zaten, başkalarının normalini kopyalamanız gerekmiyor. Kendinizi bilmeniz ve kendi normalinizi oluşturmanız gerekiyor. Bunun için psikoterapi desteği alabilirsiniz.

Övgüyü seven, eh biraz tripli prenses, girişken bir karakterseniz, bunun tam tersi olamazsınız ve tam tersinin çok daha normal olduğunu da söyleyemeyiz.
İhtiyacınız olan şey, bir tutam kontrol, size zarar verdiğini düşündüğünüz yönlerinizi törpülemek, karakterinizi anormal ilan ederek çöpe atmak değil.
Beğenmeyen küçük oğluna almasın. :)

"Normali bilmiyorum nasıl anlayacağım" kısmı, histir ya da gözlemdir.
Sıkıntı hissi mi geliyor, konuşmayı ufaktan keseceğinize işarettir o hissi dinleyin. Anlatmayacağınız olayları belirleyin. Anlatmaya başlar kendinizi tutamazsanız, önce dramatize etmemeyi kural edinin, basitleştirin.
Basitleştikçe anlatmak da gelmez içinizden.
Her şeyi paylaşmak için heyecan mı geliyor, temkini hatırlayın. Kota koyun, her gün değil, gün aşırı paylaşın vb.
Öfkeleniyor, trip atmaya doğru mu geçiyorsunuz; ne için olduğuna bakın.
İletişim teknikleri üzerine çalışın.
Bu davranışları sergilerken hangi duygu ve düşüncelerin hakim olduğunu gözlemleyin. Sonra o düşünceleri irdeleyin biraz.

Çözersiniz, zor değil. Destekle de daha kolay olur; yaşınızın da ufak olduğunu düşünüyorum ayrıca, bu da bir etkendir.

Son düzenleme:
Tüm mesajları okumadım. Bir iki sayfada insanlar egolusun , kendini beğenmiş falan demişler. Ben tam tersini düşünüyorum. Muhteşem bir onaylanma ve değer görme isteği gördüm. Sanki kendi başına yaptığın şeylerin yada kendine yaptığın şeylerin değeri, önemi yok, mükemmel olsun istiyorsun bir değeri olsun diye. Kendine yapmak yetmiyor , insanlar görsün,bu yanını övsünler de mutlu ol istiyorsun. Sevgili ve arkadaşlardan çok büyük beklenti ve isteklerin var. Seni çok sevsinler ve her şekilde bunu göstersinler istiyorsun çünkü sen kendini sevmiyorsun. Öğrenmen gereken bu. Kendini sevmek. Kedi yardımcı olmaz ama yoldaş olur, alabilirsin tabi. Ama psikoterapi şart. Aceleye getirme, terapiyle zamanla değişir herşey

Hayat butun bunlari cesitli duvar carpmalari ile, hayal kirikliklari ile duzeltiyor, tecrube ile sabit..
Ama o baklava istemenin tonu cok fazla degil mi sizce de? Emir eriniz mi olur sevgiliniz!!! Hep boyle ise bundan terkedilmis ya da aldatilmis olmaniz olasi (aldatmayi tasvip etmiyorum tabi bu anlam cikmasin)
Ortada guzel bir marifet olunca zaten iltifati geliyor ama bunun icin yasamak benim acimdan bos beyhude bir caba...
Eski bir film vardi Mujde Ar'ın Afife Jale isminde, meshur, takdir ve iltifata bogulan bir kadinin hazin sonunu anlatir. Kendinize beklediginiz ilgiyi goremediginizde ruhsal bunalima girmeyeceginiz, kendinize yetebildiginiz bir yol tertib edin, gerisi zaten kısmet

her zaman burdayım ve size inanıyorum inanın dükkan sahipliği çok daha güzel, çok daha keyifli, anlamlı, istediğinizi buyur ediyor istediğinizi kovuyorsunuz

Mesele şu aslında, bu rahatsızlık kısa vadeli yüzeysel ilişkiler kurmada avantaj iken, uzun vadeli ilişkileri ise baltalıyor.

Birçok minik minik arkadaşlığınız olmasına şaşırmadım, kaybetme korkunuz olmadığı için çok girişken bir yapınız var bu da çekici görünür.

Yalnız insanları hem yüzeysel tanıyıp ilişkinin derinleşmesine fırsat vermeden reddettiğiniz için aile ve güzel dostluklar kurmakta çok zorlanabilirsiniz. Kendi kendinize uzun vadeli ilişkilere sabotaj uyguluyor olabilir misiniz dikkat edin.

Tedaviye devam.

Evet beni çok iyi anlamışsınız ve çözmüşsünüz. Yaşım küçük değil. 34 yaşındayım. Önceden bu kadar sorun etmiyordum bu durumu. Ama yalnızlaşınca içimde bi boşluk oluştu. Tarif edemediğim bir bunalma hissi. Pandemi süreci de bunu destekledi. Sorunlarımın yüzeye çıkmasını sağladı. Kendimi dinledikçe bir yerlerde problem var nedir diye sorguladım. Bu yaşima kadsr tek başıma tek bir karar bile alamadığımı farkettim. Mutlaka etrafımda beni yönlendirecek destekleyecek kişiler bulundurdum. Hata yapmaktan korktum. Birey olamadım. Ben sorunum bağımlı kişilik olmamdan kaynaklandığını düşünüyordum. Bunun özü de histriyonik durummuş aslında. O kadar saçma sapan şeylerle kendi değerimi ölçüyorum ki.

Güzel bir sonuç ortaya çıkardığımda evet içsel olarak tatmin oluyorum ama kameralara oynamak o konuyu benim için çok daha keyifli hale getiriyor.

Bi de madalyonun diğer yüzü var. Birileriyle sorun yasayıp ters düşersem hatayı kendimde arıyorum. Asla kendime iyi davranmıyorum. Çünkü başkaları daha iyisini bilir diye bi algı var zihnimde.

Umarım Ben de bir an önce duygusal ve psikolojik olarak ayakları yere sağlam basabilen biri olurum.

Sonuçta düşünüyorum. Yetiştirme yurdunda büyümüş, annesiyle babasıyla halasıyla dayısıyla hiç tanismamis insanlar var. Onlar ayakları yere gayet nasıl güçlü basıyor diye hayret ediyorum. Çok iyi yerlere gelebiliyorlar. Kimseye ihtiyaç duymadan mutlu olabiliyorlar. Bu durum bile benim akıl sınırlarımın dışında. Bir insan nazini çekecek biri olmadan nasıl yaşar? Sevilmeden nasıl mutlu olabilir ?

Işte olunması lazım. Biz aslında yalnız insanlarız. Yalniz doğduk yalnız öleceğiz. Işte tam olarak burası bana korkunc geliyor.

Ay evet onlarca arkadaşım var. Şuan neredeyse her şehirde, ben geliyorum dediğimde tamam gel diyecek dostlarım var. Çok derin mi ilişkilerim bilmiyorum. Çok kolay arkadaşlık kurabiliyorum. Çok samimiyet bağımlılık isterlerse de uzak duruyorum. Ama işte çok cana yakın samimi bir yapıda ilişkiye başlayınca sınır cizme sorunum da oluyor.

Aslında tam olarak ne beni bunaltıyor onu da tanımlayamıyorum. Arkadaşlık ilişkilerim derinleştikçe, onları üzmeye başlıyorum beklentilerimle. Ama belli bir mesafede herkesle çok iyi anlaşıyorum

Şey gibi. Çaydanlığa yaklaştıkça yakar, ama ocağın üzerinde çok lezzetli bir çay demlenir. Böyle ilişkilerim.

En büyük zorluğu duygusal ilişkilerimde yaşıyorum. Umarim bir gun benim de saglıkli cok iniş çıkışı olmayan, karşımdaki kişinin çok uzulmediği bir iliskim olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…