belki de bekliyorsunuz. dürüst olmak gerekirse zaten insan ilişkileri bir çeşit alışveriş aslında. en azından hepimiz değer gördüğümüzü hissetmek, görmek istiyoruz. ama bu bana baklava almayı unuttun küstüm sana olmamalı. insan bu unutabilir. ha bir insan söylediğiniz her şeyi unutuyor ya da göz ardı ediyorsa zaten o insanla ilişki kurmamanız gerekir. ama bunun yolu tartışmak olmamalı. çok sevdiğiniz bir insanla gemileri yakmadan önce derdinizi nazik bir şekilde anlatabilecek bir yol yaratmalısınız kendinize.
Adam unutmayıp getirse bile bu sıcak değil ve damağıma yapışmıyor, sen beni yeterince sevmiyorsun derdi konu sahibi kuvvetle muhtemel.
Ahahaha valla bilmiyorum ne derdimAdam unutmayıp getirse bile bu sıcak değil ve damağıma yapışmıyor, sen beni yeterince sevmiyorsun derdi konu sahibi kuvvetle muhtemel.
tersinden düşünün o zaman. o da böyle her istediğini yaparsam tepeme çıkar diyorsa. karşınızdaki sevgiliniz emir eriniz değil ki. ona bir alan tanıyın. bu baklava ya da başka bir şey olmasın ama yalan olsun mesela aldatmak olsun. incitici bir söz olsun. bunları yaparsa silin. değer böyle bir şeydir, salt fiziksel evrende boşluk dolduran şeyler değildir. size çok pahalı hediyeler alır sonra bir gün öyle ağır bir cümle kurar ki evreniniz şaşar. insanları böyle isteklerle sınamayın bence. insanları karakterleriyle sınayın.Tamam mesela trip atmayım, beni önemsemedi o baklavayı benim için almadı diyelim, çok abartmayım diyelim ama içimden bir ses sürekli diyor ki o anlarda , "böyle alışırsa seni uzer ezer tepene çıkar seni incitir , o baklava fragman daha film başlamadı " falan hep kötü senaryolar geliyor aklıma
Hayatının bi yerlerinde belki çocukluk belki ergenlik bilemiyorum ya çok sevilmiş övgü almış her ortamda parmakla gösterilmişsiniz ya da tam tersi itilmiş sevilmemiş hor görülmüşsünüz. Benliğinizdeki bu sosyal açlığın sebebi yaşadığınız bir travmada yatıyor olabilir. Zor bi kişilik yorucu bir arkadaşlık tavrınız var. Sınırlarınızı koyamıyorsunuz. Kendinizi de tanımıyorsunuz bence sosyal çevremde çok sevilen biriyim kısmı bile sanki gerçekten mi emin misiniz arkadaşlarınızın gözünde nasılsınız dedirtiyor insana. Kesinlikle iletişim bozukluğu da yaşıyorsunuz? Konuşma denen şey her aklına geleni söyleme durumu değildir belli ki kimse sizi patavatsızlığınız yüzünden ya da boş konuşmanız yüzünden uyarmamış ya da karşınıza gerçekten 2 düşünüp 1 söyleyen biri çıkmamış. Ya da arkadaşlarınıza fotoğrafınızı atıp napıyorsunuz yazdığınızda uf bıktık artık yollama diyen olmamış. Sizin önemsediğiniz ve lafına itimat ettiğiniz birileri tarafından gerçekten uyarılmamışsınız sanırım. Kişilik bozukluğunuzun tedavisi psikolojide maalesef. Youtubedan iletişim videoları izleyebilir psikologların videolarına bakabilir psikoloji kitapları okuyabilirsinşz. Bi yerden kendinizi törpülemeye başlamanız gerekiyor.
Adama gıcık dediğinize inanamıyorumAhahaha valla bilmiyorum ne derdimgetirmedi zaten gıcık adam. Cıktı zaten hayatımdan.
Yazdığınız birkaç detayı hatırlıyorum da hiçte öyle bir dediğinizi iki etmeyen biri yoktu gibi karşınızda ama siz daha iyi bilirsiniz.Bu tarz kişilikler çok değer gördükleri ilişkileri kaybetmemek için kimliklerinden ödün verirlermiş. Eski eşim bir dedigimi iki etmezdi. Ama karşılığında her dediğini yapmak kendime hapis hayatı yaşatmak karşılığındaymış. Bunu yeni yeni farkediyorum. Onunla da hep bu döngülerde tartışırdık. Onu da bezdirmisim . Ama hayatımda ondan başka hiçbir aktivitem yoktu. Zaten aldatılınca ben iyileşmek için ilkokuldaki arkadaşlarıma kadar sosyalleştim.
O soğuk herkesle bağ kurmayan ketum insanlar bunu planlayarak yapmıyor. Siz böylesiniz o insanlr öyle.. şahsen birileriyle telefonda konşmaktan nefret ederim 2 arkadaşım vardır sık aık haberleştiğim hayatıma yeni insan almak külfet geliyor tanımak tanımaya çalışmak istemiyorum. Siz canayakın kalabilirsiniz sohbeti seviyor olabilirsiniz ancak hayattan kişilerden beklentileriniz ne kadar fazla olursa o ladar çok hayal kırıklığınız olur. Beklentileriniz kendinizden olsun. Hesap kitabı denemeleri va bırakın hayat bir savaş değil. İnsanları olduğu gibi kabul edin. Kendinize söz verin çok çok haklı oldupunuzu düşünseniz de fevri karar verip aksiyon almayın. Evet çok haklıym ama üstüne bir 15 20 dk geçsin bir düşüneyim diye durdurun kendinizi.
Hiçlik dediğim şey kendinizi aşağıya çekmek, küçümsemek değil, aksine karşınızdakini kendinizden aşağıda görmemek, küçümsememektir. Velhasılkelam karşınızdakine yukarıdan bakmayıp, yüzyüze bakmayı denerseniz ne demek istediğimi çözmüş olursunuz.Teşekkür ederim o zaman. Bozuldum ben yorumunuza o yüzden öyle yazdım. Aslında haklisiniz. Hiç olduğumun bilincine varsam bu kadar ilgi delisi olmazdım. Ama kendimi hiç gibi hissedersem sanki ezilirmisim küçümsenirmişim kendimi koruyamazmışım haksızlığa uğrarmışım gibi handikaplar yaşıyorum.
Sürekli iletişim halinde de olsam en yakın arkadaşım da olsa e artık anladık gönderme sürekli foto derdim ben ya da artık cevap vermez tavrımı belli ederdim. Bazı şeyler herkese hitap etmez siz kendi kişiliğinizi tatmin edecek arkadaş ortamı yaratmışsınız sanırım kendinize. O yüzden bu tip durumları da doğal karşılıyorsunuz. Bi kontrol edin çoğu aynı tipte insanlardır ya da size tepkisini koyamacak insanlardır.Bana yıkıcı konuşacak incitecek tek bir arkadaşım bile yok etrafımda . Ben bi de alakasız kişilere de göndermiyorum fotolarımı. Sürekli iletişim halinde olduğum insanlarla paylaşım yapıyorum. Sosyal medya bile kullanmıyorum mahremiyete önem verdiğim için.
Sadece yakın arkadaşlarımla iletişimde bulunmaktan , bu rujum bana çok yakismis di mi :) diye mesaj atmaktan cok keyif alıyorum.
Aslında çok yüzeysel konuşmalar oluyor. Günlük stres düzeyimi azaltacak şeyler falan.
Patavatsız miyim bilmiyorum hiç. Bu konuda uyarı almadım hiç. Ben insanlarla ilgili değil de kendimle ilgili konuşurum genelde.
Yazdığınız birkaç detayı hatırlıyorum da hiçte öyle bir dediğinizi iki etmeyen biri yoktu gibi karşınızda ama siz daha iyi bilirsiniz.
Uzunca bir süre eski eşinizden ibaret olan hayatınıza başka insanları dahil etmişsiniz. Sosyal ilişkiler konusunda ne yapacağınızı, nasıl davranacağınizi bilemiyor durumdasiniz. Arkadaşlarım tarafından çok seviliyorum cümleniz bile tam aksi olan durumu ört bas etmek için kendinizi kandırmaniz da olabilir.
Linclemek için yazmıyorum yanlış anlamayın ama bu konuda da tutarsızlıklar var, baştan beri çizdiğiniz profilde de.
Kestirip attığı da olur insanın ya da aşırı tepki verdiği ama şunu gördüm o aşırı tepkileri ana baba ve seni şok seven eşten gerisi çekmiyor. Temkinli yaklaşmak lazım herkese. Siz sonrasında haklıylen bile özür dilemek zorunda kalıyorum deidğiniz için bu önerim. Ani tepki verince demek ki gözünüz dönüyor be deidğinizi bilmiyorsunuz ve pişman oluyorsunuz. O yüzden düşünün derim.15 20 dakika geçmeli biraz düşünmeliyim. Ama bu sefer de zamanında tepki vermediğim için iş işten geçmiş olmaz mı? Aslında çok haklısınız. Fevri oluyorum öyle de. Şuan da her şeye bi savunma moduna girdim farkındayım. Aslında yapmam gereken şey normalin ne olduğunu bilmek. Belki de bu şekilde kendimi törpüleyebilirim.
Mesela sağlıklı insanlar haksızlığa uğrayınca sessiz kalırlar sonra düşünüp tepki verirler.
Ben ne yapıyyorum? Susuyorum susuyorum sonra fevri fevri konuşup pişman oluyorum. Rahatsız olduğum an sakince dile getirsem düzelir mi bilmiyorum. Hiç denemedim açıkçası. Ama düşüneceğim bu konu üzerinde. Çok teşekkür ederim.
Sürekli iletişim halinde de olsam en yakın arkadaşım da olsa e artık anladık gönderme sürekli foto derdim ben ya da artık cevap vermez tavrımı belli ederdim. Bazı şeyler herkese hitap etmez siz kendi kişiliğinizi tatmin edecek arkadaş ortamı yaratmışsınız sanırım kendinize. O yüzden bu tip durumları da doğal karşılıyorsunuz. Bi kontrol edin çoğu aynı tipte insanlardır ya da size tepkisini koyamacak insanlardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?