İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Coraspin kullanıyorum.Pıhtılaşmanın çözümü var canım evet , ikizleri kaybedişimle kan sulandırıcı iğnelerin yapılmayışının ne kadar ilişkili olduğu ayrı bir tartışmalı konu fakat orada geciktirilerek yapılan kürtaj endometirumda 5 yıldır dönüşü olmayan hasar ve inceliğe yol açtı.Bunun çözümü olmadı işte canım.Bana 5 yıl kaybettirdi.Ve belki de böyle devam edecek.

Canım nar suyunu denedin mi? Saraçoğlu'nun tavsiyesi var ve kullananlar çok iyi sonuç almışlar zaten her ay yenilenen birşey olur Allah"ın izniyle umutsuzluğa kapılma sağlıklı beslen tatlıyı azalt bol su iç hareket ve kafa dağıtacak bir hobi bul.. Nar mevsimi de geliyor zaten regl zamanından sonra limolukta limon gibi ortadan ikiye kesip sık sabah akşam aç karnına taze taze iç şifâ olsun inşAllah

Ah canım bir bilsen neler denedim neler.Teşekkür ederim yine de , nar suyunu yazdığın için.Deneyenlerin %90'ında işe yarıyor ama her ne hikmetse ben de daha da incelme yapıyor.Dile kolay 5 senedir her ay tedavideyim doktordayım ,kalınlaştığını göremedim , yaşım 44 artık değişeceğine umudum kalmadı.
Yaz aylarını karbonhidratı kesip bol yeşillik tüketerek ve günde 6-8km yürüyüş yaparak geçiriyorum canım.
Aldığım tek tatlı, polenli bal oldu.
Rahim duvarı dinamik bir doku ,her ay kendini yenileyen doku evet canım ama bu sağlıklı dokular için geçerli.Benim gibi kürtajla ve histeroskopilerle iyice travmatize olmuş dokularda yenilenme minimal düzeyde.Duvar 5-6mm üstüne çıkamıyor bu nedenle.

Canım öncelikle 5-6 mm hiç de az bir kalınlık değil 8 mm yeterli diyor birçok makalede ki burada neler okuduk Allah ol dedi mi oluyor biliyorsun.. Bak canım insanlar defalarca kürtaj geçiriyor evet rahim hırpalanıyor ama bir süre sonra yeniden toparlanıyor kendini yenileyen bir organ belki hormonların da burada etkisi olabilir hayıt ekstresi veya çayı hormonları dengeler soğan kürü adeti söktürür rahmi kuvvetlendirir aslinda sana hacamat ve sülük tedavisi de tavsiye etmek istiyorum kılcal damarları açması için ama malûm korona var biraz zor olabilir.. Karnına zeytinyağı veya çörekotu yağı ile masaj yap sabah akşam adet bittikten sonra kan deveran etsin Allah'ın izniyle olur inşAllah canım birbirimize dua edelim

O kadar iyimser ve yardımcı olmaya çalışıyorsun ki çok teşekkür ederim canım.
Histeroskopide kürtaj gibi etki yapıyor .Herkesin bünye aynı değil kuzum evet kiminin 5-6 kürtajı olur yine hamile kalır ama hem incelik hem bizde de 5-6 kürtaja eşdeğer işlem ve ileri yaş çözümü imkansıza yaklaştırıyor.
Hayıtı da denedim , soluğu acilde aldım.Karaciğeri hastanede bırakacaktık neredeyse.Çokşey denedim .Hacamat ve sülük kaldı yapmadığım .Onda da heryere güvenemem.Devlet hastanesinde İstanbul da yapan yerler var.Bura da yok.

Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim canım o senin güzel bakışın kendi iyiliğin inan ki moral olsun diye söylemiyorum ilaçla adet görüp hamile kalan arkadaslar var mühim olan yumurta ve sperm kalitesi diye düşünüyorum endometrium bebeğin tutunması için gerekiyor bat tarihinden 4/5 gün önce gebeliği yakalayıp erkenden progestan takviyesi alsan nasıl olur ben de yüksek derecede pıhtilaşma var mesela ve burada gebeliği erken yakalayan arkadaşların genellikle hamileliklerini problemsiz geçirdiklerini görüyorum o sebepten ben de bat'tan 4/5 gün önce test yapıp tedbirli olmaya çalışıyorum şu ana kadar pozitifi görmedim hayırlısı ama lütfen olumsuz düşünme Allah nasip etti mi olur

Kuzum 5,5mm endometriuma yapılanembriyo transferi ile 8mm ve üzeri endometriuma yapılan transfer arasında tutunma ihtimali açısından dağlar kadar fark var.Burada kalite çok önemli faktör elbette ama en az onun kadar endo da önemli.
Mucize bekliyoruz.
Yaş kaç kuzum ?

40'ım canım Vallaha ben her zaman ümitvar olmaktan yanayım ki Allah'tan ümit kesilmez zaten biz elimizden geleni yapalım hayırlısı neyse o olsun inşAllah ama dediğim mantıklı değil mi adetten 5/6 gün önce kan testi veya erken gebelik testi ile yakalasan sonra progestan iğne veya fitille takviye yapsan tutunmasına yardımcı olmaz mı Bir arkadaşımın reglisi 3 gün sürüyordu 2 çocuğu oldu çok şükür senin de olur inşAllah

Progestan başlamış olan gebeliğin devamını sağlar sadece , buraya kadar ki kısmının benim 5,5mm lik endoda gerçekleşebildiğini bilmek isterdim gerçekten.Gerisi teferruat olurdu çünkü :) .Progestanla süreci uzatırdık.Ama bizim doğala bırakma sürecimiz olmadı çok fazla , hep endo için tedavideydim.
Kanamanın toplam günü ve hatta miktarının çok üstünde durmuyor drlar.
Ultrason ve tahlillere bakıyorlar.
Ben kanaması 1 gün süren bir arkadaşa denk gelmiştim, ince duvarı vardı onun da ama bir şekilde tedavilere yanıt veren endosuyla 8mm i gördü .
Allah bugünümüzü de aratmadan sağlıklı , hayırlı evlat nasip etsin hepimize.

Amin Allah şifa versin rast getirsin inşAllah canım hiç Aidin Salih'i okudun mu bende kitabı var, senin bir rahatsızlığın yok aslinda sadece vücut düzeninde bir bozulma olmuş ama geri döndürülebilir İnşallah Aidin Salih kitabında açlıklarla kılcal damarların açılacağını söylüyor ve şöyle diyor kan temiz olmalı ve bu temiz kan her yere ulaşmalı eğer ki vücut bu şekilde sağlıklı bir mekanizmaya sahip olursa Allah'ın izniyle kolay kolay hasta olmaz olur ise de hızlı bir şekilde iyileşme gösterir.. gerçekten günümüzde hava kirliliğinden yediklerimizden giydiğimiz giysilere kadar çok fazla kimyasalla iç içe yaşıyoruz vücut dengelerimiz bozuldu bu açlıklar toksinleri atmamıza yardımcı oluyor bir araştır istersen canım.. Ben hâlâ senin çok önemli bir probleminin olmadığını düşünüyorum Allah tez zamanda doğru tedavi buldursun inşAllah canım

Regl düzenim yerinde onda sorun yok ama yaş tek başına bir sorun başka sorun olmasa bile .Aİdin Salih i biliyorum.Yalnız kılcal damarların açılması farklı birşey , kılcal damarların parçalanması , travmatize olması farklı bir şey.Kılcal damarların açılması için öncelikle o kılcalların yerinde olması lazım.Histeroskopiler ve kürtajlar uterusta kılcal damarların parçalanmasına , zarar görmesine neden oluyor.Bu geri dönüşsüz işte.Keşke yazdığınız gibi tıkalı kılcaldamar sorunu olsaydı da açmak için uğraş verseydik.
Teşekkürler canım güzel dileklerin için.Hepimiz şifamızı bulalım isterim.Şükür genel sağlığımız yerinde ,biraz daha denerim olmazsa ,elimdeki var olan koşullarımla mutlu olmaya çalışırım.Belki günün birinde eşim evlat edinmeye sıcak bakıverir,bir çocuğun yaşamına dokunuveririz.

Canım senin de dediğin gibi en önemlisi çok şükür sağlığımız yerinde eğer nasip olacaksa zaten birşeyler vesile olacaktır
hepimiz için hayırlısı olsun inşAllah dua eder dua beklerim

Merhaba arkadaşlar. Bende sessiz takipte kalan üyelerdenim. 38 yaşında evlendim ve 2 sene çocuk düşünmedik. 40 yaşında denemelere başlayıncada negatif test sonuçları ile karşılaştık. Doktor tedavilerine başladık. Tabikide tüm gittiğim prof ve doçentler tüp bebek yap yaşın geçmiş. bu yaşa kadar neyi beklediniz deyip bizi hep üzdüler. İlk olarak çatlatma iğnesi arkasından aşılama ve enson tüp bebek denedik ama hepsi negatif sonuçlandı. Eşimle düşündük ve bebek fikrine artık son verdik ve evlatlık edinmeye karar verip araştırmaya başladık. Şuan 42 yaşındayım ve 3 ay önce doğal yollarla hamile olduğumu öğrendim. Bu bizim için mucize birşeydi. Çok uzun yazdım kusuruma bakmayın.İşin özeti Allaha durmadan dua edip hayırlısı ise olsun demek ve kafanızı boşaltmak.

bu paylasimin icin tesekkurler Betulcum
Allah hayirlisiyla sonuna kadar erdirsin
gozunuz aydin
darisi tum dileyenlerin basina...bak ne guzel oldu bu haber simdi herkese

Hayırlı olsun hamileliğiniz, yumurt rezerv dd sıkıntı varmıydı, tüp bebekten sonramı hemen hamile kaldınız

Yaşam o kadar ilginç ve efsunlu ki , bazen vazgeçtiğimiz umudu kestiğimiz şeyler gelip bizi buluyor mucize şekilde . Sağlıkla kucağınıza alın evladınızı inşallah.

İnşallah bebeğinizİ sağlıkla kucağınıza alırsınız. Çok rahat ve güzel bir hamilelik geçirirsiniz İnşallah.. Bu paylaşımla umut oldunuz, sağolun.. uzun yazdım demişsiniz, sizinkisi gibi umut veren hikayeleri sayfalarca sürse de okuruz.
Tüp bebek neden olmadı, döllenme oluyor muydu, kaç yumurtanız oluyordu, kaçıncı gün embriyosu transfer edilmişti, kaç kez tüp bebek denediniz, tedaviler sırasında takviye vitamin mübarek kullandınız mı
Kusura bakmayın lütfen çok sordum mahcubum ama sizin anlayacağınızı biliyorum

Arkadaşlar bende 2. çocuğumu 41 yaşımda kucağıma aldım. En önemli faktör pskolojide bitiyor. evet 3 sene deli gibi doğal yolla olsun diye uğraştıktan sonra. son çare tüp bebeğe başvurduk. diyeceksinizki zaten bi tane varmış ne diye uğraştın ama öylede olmuyor işte. kızım 9 yaşındaydı ve her gün hiç abartısız nerdeyse kardeşim olsun diye ağlayarak Allah a dua ediyordu. gördükce içim eriyodu yavrucağıma. neyse dedim ilk ve son şans deniyecem. hamd olsun tek denemede tuttu ama kafa olarak çok rahattım hiç bir şey ve doktor araştırmadan ilk reklamını gördüüm doktora teslim oldum ve o dönem herseyden mümkün olduğunca uzak durdum . pozitif oldum. ve Rabbim ol dedi oldu. şimdi kızım 3 yasında Hamd olsun. demem o ki vakit saat geldiyse önüne hiç bir engel mani olmuyor he bu arada hormon testimde fsh 25 ve amh 002 ydi okadar vahimdi durum. pes etmeyin ve bu süreçte olduğunuzu gerek doğal yol gerek tüp bebek süreci bence aileniz dahil çevrenizden kimseyle paylaşmayın inanın o sorularda yoruyor insanı. Rabbim gönlünüze göre versin. Hayırlı Evlatlar nasip etsin inş. isteyen hèrkeslere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…