Klomeni günde kaç tane aldınız? PCO durumunuz var mı? Klomen’i doktorlar PCO ‘lu hastalara veriyorlar ya ondan soruyorum
canımsın Allah razı olsun
başka doktordan görüş aldık canım bahçeci doktorlarından randevu almıştık ya spontane gebelik olunca ve hikayemi bildiği için ona da sorduk o da hem coraspin hem iğne devam et dedi zaman belirtmedi henüz ama büyük ihtimalle sonuna kadar devam ederiz
Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alın İnşAllahBenim sormak istediğim kan sulandırıcı iğne veya coraspin kullanıyor musunuz yada gebeliğinizin bir döneminde kullandınız mı?
Öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun sağlıkla kolaylikla kucağıniza alın inşAllah bebeğiniziKan sulandırıcı iğnenizin dozu ne kadar acaba ben 76kiloyum ve dr'um 0,4'lük kullanacağını söyledi ki bu herkese uygulanan ortalama bir doz araştırdığım kadarıyla kilo başına 1mg olması gerekiyormuş yani yuvarlak hesap 0,8 olması gerekmiyor mu Doz yetersiz kalır diye çok korkuyorum..
Geçen ay düşük yaptım.. Corasipirini kendim istemiştim zaten dr'dan kan sulandırıcı iğne veya progesteron vermedi 9. haftada kontrole gittiğimizde kalp atışının olmadığinı gördük ilk soylediğim sòz "kan sulandırıcı mı kullanmalıydık" oldu..Şimdi bana eğer ki hamile kalabilirsem 0,4'lük igneye başlayacağız dedi ve 76 kiloyum burada doz yetersizliğinden tekrar düşük yapanları okuyorum ve korkuyorum tabii..Size neye göre 0,8 verdiler test mi yaptırdınız hamileyken ya da öncesinde teşekkür ederim şimdidenŞimdi hamile misiniz? Bunu bi eczacı da söyledi kilo artınca dozda artıyor diye. 0.4 le başlayan 0.6 ya çıkıyor. Ben başlarda 0.8 kullandım sonra 0.6 ya geçtim. Coraspin 32.haftaya kadar kan sulandırıcı doğuma kadar planlandı.
Kesinlikle tup bebek dr'ları daha bilgili ve en önemlisi tedbirli.. Benim bu dr değiştirmem lâzım anlaşıldı zaten pandemiden dolayı sürekli evdeyiz bir de üzerine düşük eklenince üzüntüden hormon düzenim bozuldu siz hamilesiniz benim için dua eder misiniz lütfen... Size de sağlıklı kolay bir doğum dilerim Allah'tan verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkür ederim benim için çok kıymetliGünde 2 tane 5 gün kullandım. Pko yoktu. Yumurta büyütmeyi klomen ile yaptı hoca.
Sevindim canım. O kadar emek çekiliyor ki ben iğneyi bırakıcaksın diye tedirgin oldum.
Amin inşallah. Allah size de nasip etsin. İdrarda gebeliği gördüğüm anda coraspine kendim başladım. (Adetten önce öğrendim bu arada) sonra doktora kanda 50 değerini görünce telefonda danıştım. (Daha ikinci kanı vermeden) Hemen coraspini onlarda söyledi ve oksapar iğne ve progestan iğne başlattılar. İğne dozum 5.aya kadar 0.4 X2 idi. 64 kiloda. Ama bana sebep olarak kimyasal gebeliklerim olduğu için yüksek doz kullandırdıklarını söylediler. Bu iğne ve ilaçlarını tüp bebek doktoru verdi. Aynı zamanda normal bir kadın doğumcuya gittim. Sürecimi anlattım. Yaşadıklarımı. O bana kalp atışlarını duyduktan sonra iğne vermeyi uygun bulduğunu söyledi. Tabi ki koşarak kaçtım. Bu tip hassas konularda tüp Bebek doktorları daha bilgili.
Başta (0,4+0,4) 0,8 kullandım sonra 0,6'ya geçtim demişsiniz sabah ve akşam 0,6 mı yoksa günde sadece 1kere 0,6mı kullanıyorsunuz? sizi de yoruyorum kusura bakmayınGeçen ay düşük yaptım.. Corasipirini kendim istemiştim zaten dr'dan kan sulandırıcı iğne veya progesteron vermedi 9. haftada kontrole gittiğimizde kalp atışının olmadığinı gördük ilk soylediğim sòz "kan sulandırıcı mı kullanmalıydık" oldu..Şimdi bana eğer ki hamile kalabilirsem 0,4'lük igneye başlayacağız dedi ve 76 kiloyum burada doz yetersizliğinden tekrar düşük yapanları okuyorum ve korkuyorum tabii..Size neye göre 0,8 verdiler test mi yaptırdınız hamileyken ya da öncesinde teşekkür ederim şimdiden
Öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun sağlıkla kolaylikla kucağıniza alın inşAllah bebeğiniziKan sulandırıcı iğnenizin dozu ne kadar acaba ben 76kiloyum ve dr'um 0,4'lük kullanacağını söyledi ki bu herkese uygulanan ortalama bir doz araştırdığım kadarıyla kilo başına 1mg olması gerekiyormuş yani yuvarlak hesap 0,8 olması gerekmiyor mu Doz yetersiz kalır diye çok korkuyorum..
ne kadar oldu senin canım kaç haftalıksınızŞimdi hamile misiniz? Bunu bi eczacı da söyledi kilo artınca dozda artıyor diye. 0.4 le başlayan 0.6 ya çıkıyor. Ben başlarda 0.8 kullandım sonra 0.6 ya geçtim. Coraspin 32.haftaya kadar kan sulandırıcı doğuma kadar planlandı.
Amin inşAllah canım siz de sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alın inşAllah bebeginiziAllah razı olsun inşallah Rabbim dileyen isteyen herkese nasip etsin bizimkini de sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
kan sulandırıcı iğnemiz 0,4 lük 44 kilo ile hamile kaldığımı öğrendim
Valla ben doktor değilim o kadarını araştırmadım çünkü ne kadar çok araştırırsak o kadar çok stres oluyoruz az bilgi az stres tavsiye ederim akışına bırakın bence doktorunuz eminim sizin için en doğru kararı vermiştir
Rabbim hayırla gönlünüze göre nasip etsin inşallah tüp bebek doktorlarından da doğru bilgi alabilirsinAmin inşAllah canım siz de sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alın inşAllah bebeginiziÖyle olduğunu düşünmek isterdim ama coraspin haricinde herhangi birşey vermedi ben de bilmişlik yapıp istemiyeyim dedim sonuç düşük oldu ben 76 kiloyum eğer hamile kalırsam bana da 0,4'lük verecekmiş yani olacak iş mi bu.. En iyisi perinatoloğa gitmek herhalde benim için dua edin lütfen
Allah razı olsun..Rabbim hayırla gönlünüze göre nasip etsin inşallah tüp bebek doktorlarından da doğru bilgi alabilirsin
Geçen ay düşük yaptım.. Corasipirini kendim istemiştim zaten dr'dan kan sulandırıcı iğne veya progesteron vermedi 9. haftada kontrole gittiğimizde kalp atışının olmadığinı gördük ilk soylediğim sòz "kan sulandırıcı mı kullanmalıydık" oldu..Şimdi bana eğer ki hamile kalabilirsem 0,4'lük igneye başlayacağız dedi ve 76 kiloyum burada doz yetersizliğinden tekrar düşük yapanları okuyorum ve korkuyorum tabii..Size neye göre 0,8 verdiler test mi yaptırdınız hamileyken ya da öncesinde teşekkür ederim şimdiden
Başta (0,4+0,4) 0,8 kullandım sonra 0,6'ya geçtim demişsiniz sabah ve akşam 0,6 mı yoksa günde sadece 1kere 0,6mı kullanıyorsunuz? sizi de yoruyorum kusura bakmayın
ne kadar oldu senin canım kaç haftalıksınız
Allah razı olsunBen öncesinde pıhtılaşma testi yaptırdım. MTHFR1298AC homozigot çıktı sonuç. Ama dozumun neden 0.8 olduğunu sorduğumda kimyasal gebelik geçirdiğim için olduğunu söylediler.
Duanız için Allah razı olsun. Rabbim en kısa zamanda nasip eder inşallah. Burda pıhtılaşma ile ilgili sayfa var orayı muhakkak okuyun. Benim ordan anladığım asprin ve iğne şart herkes o şekilde bebeğine kavuşmuş. Bunu bildiğimden doktor kes dese bile ben kesmemeyi kafama koymuştum. Ben öğrenir öğrenmez hemen aradım ve hiç beklemeden iğne asprine başlattılar. Başka bir kadın doğumcuya göre kalp atışı duyunca başlanmalıymış. İlaçlarımı bile yazmadı bu zihniyette olduğu için. Tüp bebek doktorumun reçetesini yazdıramıyordum. Sen 0.8 istiyorsan 0.8 kullan kilon var bayağı çünkü. Hamilelik ilerledikçe daha kilo alacaksın birde.
0.6 tek doz kullandım günde bir kere o da 5.aydan sonra nerdeyse. Ama ben 4 kilo gibi bir kilo alımım oldu. Bende doz düştü o da ben çok rahatsız oldum günde 2 iğne bunalttı sordum 0.6 kullanabileceğini söylediler.
Az kaldı inşallah canım. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz.
Allah razı olsunSenella güzel dualarınız için çok teşekkür ederim Benim de 1 kimyasalım var dediğiniz sayfayı da takip ediyorum ben de çok şey öğrendim oradan Kafamda sorular korkular vardı şimdi sizinle konuşunca taşlar yerine oturdu tabiri caizse huzur geldi içime eğer hamile kalırsam ne yapacağımı biliyorum en azından hayırlısı Allah'tan artık.. dvtb arkadaşıma da çok teşekkür ederim nasip olur da mutlu haberi alırsam ilk iş tüp bebek uzmanı veya perinatoga görünmek olacak.. Kızlar iyi ki varsınız ya siz benim içimi ferahlattıniz Allah da sizin içinizi ferahlatsın hayırlı kolay doğumlar nasip etsin evlatlarınız ve eşinizle birlikte sağlıklı uzun ömürler versin inşAllah
Evet ben de çeyrek kadın doğumcu oldum sayılır herhaldeAmin inşallah hepimize. Kafada sorular hep oluyor hepimiz yaşadık bazen doktorların umursamaması onlara göre 3 ten sonra anormal kabul ediliyor. Ama bakalım bizim 3 şansımız var mı diye düşünmüyorlar. Zaten sağlıklı olmayan düşüyor diyorlar. İğneyle alakası yok diyorlar. Belki ilkte kullansaydım olacaktı şu an 2 yaşındaydı. O yüzden bizi doktorlar kendi doktorumuz olmaya itiyor. Çünkü sen yaşıyorsun yaşadıklarını sen çekiyorsun.
Kan sulandırıcıyı 12 hafta kullanmışım en baştan beri, rapor çıkarmak istedim devlette. Sonuna kadar kullanıcam doktorum öyle dedi diye. Ben yazamam bence spontane gebelikte gerek yok, o onun tedavisi o yazsın diye rapor bile alamadım.
Sonra özele gittim işte biz yazabiliyor muyuz. Yazamayız diye (yazabildiği halde) o da yazmadı. Aylık 300 lira iğne parası ödedim onlar yüzünden.
Evet ben de çeyrek kadın doğumcu oldum sayılır herhaldesürekli okuyorum çünkü doktorumu tedbirsiz buluyorum insan olarak çok iyi bir insan fakat yakın takip gerektiren gebeliklerde öngörüsü zayıf neyse zaten değiştirmeye karar verdim artık.. İgne çok pahalıymış yalnız 12 aylık 300tl öyle mi Sonra rapor çıkartamadınız mı peki? Bir de iğnelerin hepsi aynı zannedersem içerik olarak oksapar,enox,innohep,cleksan fiyatları da aynı mı yada hangisi daha iyidir acaba ben de sizin gibi oksapar kullanmayı düşünüyorum şayet kısmet olursa genelde herkes onu kullanıyor galiba
AnladımAylık 300 lira 9 ay kullanılacaksa 2700 yapıyor. Raporu çıkaramadım. Bir kere daha devlette şansımı denemeyi düşünüyordum Corona çıktı kaldı. Ne bulursanız onu kullanıyorsunuz. Oksaoarda enoxda kullandım. Cleaxen hiç piyasada yok zaten.
öncesi de olur hatta daha iyi olur pıhtılaşma var mı diye test yapılabilir yoksa bile tedbir amaçlı kullanım önerebilirlerAllah razı olsun..peki önce mi gitmem gerekir, yoksa gebelik olursa hemen mi gitmeliyim takip için?
rica ederiz canım doktor değiliz tabi ki ama tecrübe diyelimAllah razı olsunSenella güzel dualarınız için çok teşekkür ederim Benim de 1 kimyasalım var dediğiniz sayfayı da takip ediyorum ben de çok şey öğrendim oradan Kafamda sorular korkular vardı şimdi sizinle konuşunca taşlar yerine oturdu tabiri caizse huzur geldi içime eğer hamile kalırsam ne yapacağımı biliyorum en azından hayırlısı Allah'tan artık.. dvtb arkadaşıma da çok teşekkür ederim nasip olur da mutlu haberi alırsam ilk iş tüp bebek uzmanı veya perinatoga görünmek olacak.. Kızlar iyi ki varsınız ya siz benim içimi ferahlattıniz Allah da sizin içinizi ferahlatsın hayırlı kolay doğumlar nasip etsin evlatlarınız ve eşinizle birlikte sağlıklı uzun ömürler versin inşAllah
Ben öncesinde pıhtılaşma testi yaptırdım. MTHFR1298AC homozigot çıktı sonuç. Ama dozumun neden 0.8 olduğunu sorduğumda kimyasal gebelik geçirdiğim için olduğunu söylediler.
Duanız için Allah razı olsun. Rabbim en kısa zamanda nasip eder inşallah. Burda pıhtılaşma ile ilgili sayfa var orayı muhakkak okuyun. Benim ordan anladığım asprin ve iğne şart herkes o şekilde bebeğine kavuşmuş. Bunu bildiğimden doktor kes dese bile ben kesmemeyi kafama koymuştum. Ben öğrenir öğrenmez hemen aradım ve hiç beklemeden iğne asprine başlattılar. Başka bir kadın doğumcuya göre kalp atışı duyunca başlanmalıymış. İlaçlarımı bile yazmadı bu zihniyette olduğu için. Tüp bebek doktorumun reçetesini yazdıramıyordum. Sen 0.8 istiyorsan 0.8 kullan kilon var bayağı çünkü. Hamilelik ilerledikçe daha kilo alacaksın birde.
0.6 tek doz kullandım günde bir kere o da 5.aydan sonra nerdeyse. Ama ben 4 kilo gibi bir kilo alımım oldu. Bende doz düştü o da ben çok rahatsız oldum günde 2 iğne bunalttı sordum 0.6 kullanabileceğini söylediler.
Az kaldı inşallah canım. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz.
Allah razı olsun çok teşekkür ederim hem dualarınız hem de değerli bilgileriniz içinrica ederiz canım doktor değiliz tabi ki ama tecrübe diyelim
Rabbim gönlüne göre versin