İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Cok uzuldum. Cok gecmis olsun. Ben de Ekim ayinin sonunda dusuk yaptim. Benim de iki cocugum var; bir kiz bir oglan. 38 yasindayim ve ucuncuyu cok istiyoruz. Dusuk sonrasi 42 gun sonra gecen hafta adet gormeye basladim. Hala da goruyorum. Bitsin, deneyecegiz yine.

Ne kadar uzucu insanlarin bunu soylemesi, "daha dusmedi mi "demek de ne oluyor? Hamile kalamamak, cocuk sahibi olamamak bir aci; hamile kalip onu dusurmek baska turlu bir aci. Ben bu kadar gozyasim oldugunu, vucudumun bu kadar gozyasi uretebilecegini bilmezdim.

Ben dusuklerin folik asit yuzunden oldugunu hic sanmiyorum ya da hamile kalamamanin. Uc dusukten sonra inceleme altina aliyorlar. Doktor birey onermedi mi test yapilmasi icin?

Coenzim Q10 (200-300 mg) + cok iyi bir Omega 3 kullanimi hamile kalmani kolaylastirir ve basarili bir hamilelik gecirmene de yardimci olur.
Eşim zaten istemeyince düşüklerin nedenini hiç araştırma gereği duymadık sanırım.
Hatta eşim, olmamış şeye üzülünür mü dedi:110:
"Erkekler, ancak çocuk baba demeye başladığında baba olduğunu anlarmış, kadın ise hamile kaldığı anda artık annedir." Diye bir söz okumuştum, hatta bir kadın, hamile kalınca bile değil, kalmayı planladığı andan itibaren anne gibi hissetmeye başlıyor.
:eek:
Size de çok geçmiş olsun, Allah hepimizin gönlündekini acilen nasib etsin

Eşim zaten istemeyince düşüklerin nedenini hiç araştırma gereği duymadık sanırım.
"Erkekler, ancak çocuk baba demeye başladığında baba olduğunu anlarmış, kadın ise hamile kaldığı anda artık annedir." Diye bir söz okumuştum, hatta bir kadın, hamile kalınca bile değil, kalmayı planladığı andan itibaren anne gibi hissetmeye başlıyor.

Siz kac yasindasiniz?

Ben 79 doğumluyum, bu kasımda 39'u doldurdum.
Büyük oğlum 99 doğumlu, 20 yaşında anne oldum ve 19 yaşını doldurmuş olan bir oğlum var, küçük oğlum da 2008'li, o da 11 yaşında
Bir de kız olsa ne iyi olur:dua:

Olur, olur. Ve olacak da. Benim kuzenim 40'ina basmak uzere ve hamile kaldi. Hic bikmadan denemeye devam ama su Coenzim Q10'i mutlaka deneyin, eve cok iyi kalite bir Omega 3'u (krill olmasi daha makbul). Iki ya dauc aya yumurta kalitesinde fark yaratacaklar.

İkinciye hamile kalmak istediğimde spiralimi çıkarmıştım, eşim gönüllü değildi ama razı oldu.
Arada da aman bunu büyütmüşüz, ne gerek var tekrar bebeğe diye laf attı bol bol:110:
Spirali çıkardıktan 3 ay sonra hamile kaldım ama kısa sürede kesenin büyümediği anlaşıldı, doktor bir ilaç verdi, kürtajsız düştü.(Sonradan yasaklanmış o ilaçlar)
Hiç adet görmeden o ay yine hamile kaldım ve sorunsuz şekilde küçük oğlum doğdu.
2 oğlumun gebeliğinde de ne kanama ne başka sorun, hiçbir sıkıntı olmadı, normal doğumla da doğdular.
Küçük oğlum 3 yaşındayken plansız kaldığım gebeliğin kimyasal olması ile bende bir bebek sevdası başladı.
Üzerine de 1 yıl içinde bir boş kese bir de 8 haftalık kalbi duran gebelik geçirdim.
Hatta 6+3'de kalp atışı görüldükten sonra doktor, riskli zamanı geçtin artık demişti ama olmayınca kalp atışı görüldükten sonra da olsa düşebiliyor demek:KK61:
Sadece en son, kalbi duran düşüğümde kürtaj oldum.
Diğerlerini doktorun kürtaj ısrarına rağmen bekledim kendi düştü.

Olmamis sey olur mu ya? Daha yumurta ve sperm dollendigi anda o cocugun goz rengi, sac rengi, cinsiyeti, boyunun uzunlugu, hangi yemegi sevecegi, hangi renkleri begenecegi vs hersey belli oluyor. Kac aylikti dusuk oldugunda? Hatirlatmak istemiyorum ama...

Olur, olur. Ve olacak da. Benim kuzenim 40'ina basmak uzere ve hamile kaldi. Hic bikmadan denemeye devam ama su Coenzim Q10'i mutlaka deneyin, eve cok iyi kalite bir Omega 3'u (krill olmasi daha makbul). Iki ya dauc aya yumurta kalitesinde fark yaratacaklar.
Eşim istemiyor ama çok da sıkı korunduğumuz söylenemez:)
İnşaallah kısmette varsa olur diyorum ama gün yaklaştıkça aşırı heyecanlanmaktan da kendimi alamıyorum:)
Nerdeyse torun sahibi olacak kadınım hiç yakışıyor mu bana:KK70:

İkinciye hamile kalmak istediğimde spiralimi çıkarmıştım, eşim gönüllü değildi ama razı oldu.
Arada da aman bunu büyütmüşüz, ne gerek var tekrar bebeğe diye laf attı bol bol:110:
Spirali çıkardıktan 3 ay sonra hamile kaldım ama kısa sürede kesenin büyümediği anlaşıldı, doktor bir ilaç verdi, kürtajsız düştü.(Sonradan yasaklanmış o ilaçlar)
Hiç adet görmeden o ay yine hamile kaldım ve sorunsuz şekilde küçük oğlum doğdu.
2 oğlumun gebeliğinde de ne kanama ne başka sorun, hiçbir sıkıntı olmadı, normal doğumla da doğdular.
Küçük oğlum 3 yaşındayken plansız kaldığım gebeliğin kimyasal olması ile bende bir bebek sevdası başladı.
Üzerine de 1 yıl içinde bir boş kese bir de 8 haftalık kalbi duran gebelik geçirdim.
Hatta 6+3'de kalp atışı görüldükten sonra doktor, riskli zamanı geçtin artık demişti ama olmayınca kalp atışı görüldükten sonra da olsa düşebiliyor demek:KK61:
Sadece en son, kalbi duran düşüğümde kürtaj oldum.
Diğerlerini doktorun kürtaj ısrarına rağmen bekledim kendi düştü.

O zamanda beri deniyor musunuz? Yani son 8 senedir? Oglum simdi 11 yasinda demistin, 3 yasindayken hamile kalip dusuk yaptim deyince, merak ettim. Arada 7-8 sene var.

Eşim istemiyor ama çok da sıkı korunduğumuz söylenemez:)
İnşaallah kısmette varsa olur diyorum ama gün yaklaştıkça aşırı heyecanlanmaktan da kendimi alamıyorum:)
Nerdeyse torun sahibi olacak kadınım hiç yakışıyor mu bana:KK70:
:KK70:
Peki amh fsh kac senin canim?

Olmamis sey olur mu ya? Daha yumurta ve sperm dollendigi anda o cocugun goz rengi, sac rengi, cinsiyeti, boyunun uzunlugu, hangi yemegi sevecegi, hangi renkleri begenecegi vs hersey belli oluyor. Kac aylikti dusuk oldugunda? Hatirlatmak istemiyorum ama...
Sadece biri 8 haftalıktı, bir önceki kontrolde kalp atışını görmüştük, doktor bile riskli dönemi geride bıraktınız demişti.
Diğerleri daha küçüktü

:KK70:
Peki amh fsh kac senin canim?
Canım kürtaj sonrası yapıldı en son yani 3, 4 kadar önce, hatırlamıyorum ama doktor sonuçların yaşıma göre daha riskli olduğunu yani yaşı daha büyük biri gibi çıktığını söylemişti.
Diğer doktor ise sorun yok hamile kalabilirsin istediğinde demişti.
Şimdiki durum ne hiç bilmiyorum

Canım kürtaj sonrası yapıldı en son yani 3, 4 kadar önce, hatırlamıyorum ama doktor sonuçların yaşıma göre daha riskli olduğunu yani yaşı daha büyük biri gibi çıktığını söylemişti.
Diğer doktor ise sorun yok hamile kalabilirsin istediğinde demişti.
Şimdiki durum ne hiç bilmiyorum
Bu ay olur insallah da olmazsa sen de baktir bi bakalim.. insallah sorun cikmasin da..
45ine kadar yolu var dedi dr. Ne kadar normal denemeli.. tup bebege de gec kalmayalim da:/

O zamanda beri deniyor musunuz? Yani son 8 senedir? Oglum simdi 11 yasinda demistin, 3 yasindayken hamile kalip dusuk yaptim deyince, merak ettim. Arada 7-8 sene var.
Oğlum 3 yaşındayken plansız gebeliğim kimyasal olunca çok üzüldüm.
Zaten eşim de istemeyince öyle deneme yaptık denecek durum olmadı.
Kendi kendine korunuyor durumdaydık çünkü doğum kontrol hapı şiddetli migrene ve ara ara solunum sıkıntısına sebep olmuştu bende
Tabi ben hep istiyorum o ara, gebelik anlamında bir kaza olmasını falan bekliyorum:)
3 yıl sonrası yani oğlum ana sınıfındayken hamile kaldım, boş kese oldu, kürtaj istemedim, bekledim kendi düştü.
2 ay sonra yine hamile kaldım, o da 8 haftalık kalbi durdu, onda kürtaj oldum.
Oğlum 1. Sınıftaydı.
Şimdi 5. Sınıfta, uzun süredir ben de o defteri kapatmıştım, gerçi ara ara şüphelenip test yaptığım oldu ama ilk defa bu kadar ümitlendim uzun süredir
İşte hikayem böyle:)

Bu ay olur insallah da olmazsa sen de baktir bi bakalim.. insallah sorun cikmasin da..
45ine kadar yolu var dedi dr. Ne kadar normal denemeli.. tup bebege de gec kalmayalim da:/
Eşim istemediğinden tüp bebek falan imkansız bizim için
Hatta bu ay ovulasyon gününe denk gelen birlikteliğimizde eşim, tam korunamadım hamile kalırsan aldırırız bile dedi:110:

Eşim istemediğinden tüp bebek falan imkansız bizim için
Hatta bu ay ovulasyon gününe denk gelen birlikteliğimizde eşim, tam korunamadım hamile kalırsan aldırırız bile dedi:110:
Amaan benimkinden betermis o da... en azindan sen istiyorsun diye istiyorum diyebiliyor...
Allah buyuk bakalim... ben benimkini kandiramam da sen artik o yolu secersin.

Senin tüp bebek deneme şansın bile var ne güzel
Insallah gerek kalmasin da bende onu diyemedim hala gecen hala dusunuyor musun dedi.. sen dusunmuyor musun dedim yoo dedi... maddi ve manevi zorr.. o kadar para yok.. olsa hemen denenebilir belki... ama o da sorun nereye gideyim kime guveneyim bir kac hoca var ama. Ya tutmazsa.. en azindan boyle ya olursa diyerek devam ediyoruz.. olmazsa da canimiz sagolsun Rabbim kizima saglik sihhat versin, diyorum.

Amaan benimkinden betermis o da... en azindan sen istiyorsun diye istiyorum diyebiliyor...
Allah buyuk bakalim... ben benimkini kandiramam da sen artik o yolu secersin.
Yok yok şu an istiyorum demiyor sadece 2. Oğlum için spirali çıkardığımda razı olmuştu.
Şimdi hamile kalırsam aldırmaktan falan bahsediyor, nerde kaldı tüp bebek için tedavi olmak

X