İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Açılın uzun uzun ben geldim :)
Şimdi akıdeşler ben özel eğitim sınıf öğretmeniyim. Yani hem otistik, down sendromlu, zihinsel engelli, bedensel engelli gibi gelişim geriliği olan çocuklarla hem de atipik otizmli ve dislektik normal ve üstün zekalı çocuklarla çalışıyorum. Gelelim mevzuya. :)
Bu folik asit mevzusu gebeliğin ilk ayından sonra tartışmalı bi konu. Yani elbette takviye alınmalı ancak abartmadan alınmalı. Çünkü zaten hergün aslında sebzeden kuruyemişe, etten çöpe çoğu gıdadan bunu alıyoruz. Hiç almamış gibi düşünülerek gebelik öncesi günde en az 400 mcg alınması isteniyor. Yediğimiz içtiğimizle zaten 700 mcg oluyodur o.
Ama, eğer, şayet :) ailenizde ya da önceki çocuklarınızda spina bifida gibi (omiriliğin oluşurken tam kapanmaması sebebiyle omirilik sıvısının vücut dışında oluşan kesede birikmesi ve yürüyememe durumu) anomaliler görüldüyse genetik olarak folik asitin vücutta tam olarak sentezlenemediği düşünülür ve yüksek dozda folik asit kullanılması önerilir. B vitamini tahlillerinde bu çıkar zaten. Folik asit b vitamini türevidir. Ayrıca fazla folik asit çinko emilimini azaltıyor ki çinko kardeş çok önemli bi kardeş. Bir de iki yıl boyunca hergün yüksek dozda folik asit kullananlarda kanser ve kalp hastalıklarında artış gözlenmiş mesela. Ekmeğe folik asit ekleyen ülkeler başta olmak üzere.
Şimdi, son zamanlarda artan otizm ve öğrenme güçlüğü (disleksi) vakalarındaki artışın kesin sebebi bilinmiyor ancak yapay gıdaların dolayısıyla sentetik takviyelerin de bunlara sebep olabileceği düşünülüyor. Mesela hamilelik boyunca sürekli folik asit kullanılmasında sıkıntı olabilir. Folik asitin en önemli olduğu dönem, aslında çoğu kadının hamile olduğundan haberdar olmadığı ilk 4 hafta. O yüzden gebelik öncesinde kullanılmaya başlanmış olması gerekiyor. Çünkü omirilik 3. Haftada oluşmaya başlıyor ve gebelik öncesinde mevcut olan günlük folik asit deposuyla oluşumunu tamamlıyor. Aslında sadece omirilik de değil, kafatası oluşumunda da aktif bi vitamin kendisi. Kafatası kemikleri tam kapanmadığında da beyinle ve beyin sıvısıyla ilgili sorunlar (hidrosefali) sıkıntılar yaşanıyor mesela. Yani folik asit aslında gebelik boyunca değil öncesinde lazım olan bir vitamin. 6 haftalık hamile olduğunuzu öğrendiğinizde laf olsun diye folik asit veriliyor. Genel gelişime faydası olur belki diye. Halbuki asıl lazım olduğu dönem çoktan geçmiş oluyor.
Gebelikte fazla vitamin göz çıkarır mı çıkarmaz mı net bi veri yok. Ama doğuştan gelen anomalilerde inanılmaz bi artış var. Mesela özellikle eğitimli ailelerin çocuklarında niyeyse otizm vakası daha fazla. Benim şahsi kanatim bunun sebebi ailenin beslenme şekli, yaşadığı bölge, gebelik boyunca kullandığı destek ürünler ve gebelik için geciken yaş, sadece annenin değil babanın yaşı da etkili.
Çalışan çiftler doğal beslenmeden uzak. Özellikle şehirli aileler vakit kazandırdığı için hazır gıda, dondurulmuş ve en kötüsü konserve gıdalar, genetiği değiştirilmiş gıdalar ile besleniyor. Ne yediği yoğurdun anlamı var ne de yumurtanın, tavuğun ve kırmızı etin de anlamı yok. Hepsi içine hızlı verim almak için antin kuntin şeyler basılmış gıdalar. Kırsal kesimdeki ailelerin çocuklarında otizm oranı daha az. Muhtemel sebebin doğal beslenme olduğunu düşünüyorum. Bir de oralarda ağır metallere maruz kalmıyor anneler. Ben mesela jeotermal tesislerin bol olduğu bi bölgenin ortasında yaşıyorum. Zeytinlerimiz de eskisi gibi değil incirlerimiz de. Ama dağ köylerindekiler on numara.
Bir de bu bilinçli anne adayları atıyorum omega 3 kullanayım diyor ya da doktor kullan diyor, rastgele alıp geçiyorlar. Omega 3'ün hangi balıktan geldiği belirsiz, dip balıklardan mı, balığın iç organından mı bilmeden hergün içerek kendine fayda yerine zarar yükleyen çok kişi var. Ağır metaller balık yağı içerek de alınıyor olabilir yani. Sigarayı saymıyorum bile.
Özetle diyeceğim o ki; çok uzun süre ya da yüksek dozda vitamin takviyesi almamak lazım. Almak zorundaysak da markayı iyi araştırmak lazım. Tablet içeriğini didiklemek lazım. Önemli şeyler bunlar. Uyanık olalım. :KK66:

Cok tesekkurler. Cok guzel ve aciklayici bir bicimde yazmissin. Ellerine saglik.

Evet sahiden de cok kotu besleniyoruz. Icim kurudu birden dusununce neler yedigimizi...

Benim son hamileligimde (diger iki hamileligimin aksine) asiri bagirsak calismasi, hatta ishal olmustu. Genelde kabizlikla kendini belli eder hamilelik ancak ben ishal yasadiktan sonra arastirdim biraz. Kimi zaman da ters tepiyormus. Yani hamile kalip asiri bagirsak calismasi hatta ishal olanlar var. Cok umitlendirmek istemem ama bir belirti olabilir. Soguk alginligi, ya da virutik bir durumda olabilir tabii.
Valla bilmiyorumm ondan mi hayirlisi olsun bakalim.. ama kalktigimda hapsirdim simdi bisey yok.. bugun iyi uyumusuz gece ayaga dikince 2.44tu sonra ne zmn daldim bilmiyorum..
Kocam mandalina portakal sıktı onu ictik iyi gitti...
Demirim iki katina cikmis 1 ayda keciboynuzu ozu de ictim oroferon hapini kullandim. Ama doktor reglle attigimizi 8 9 gun boyunca icmem gerektigini soyledi regl olmadan 1 2 gun once baslarim diyorum.. keci boynuzu ozunu icmiyorum az bir sey kaldi..

Bir de kaşımla gozum arasinda bir sivilce cikti cok aci veriyor.. bunu da belirti sayalim mi:KK48:

Açılın uzun uzun ben geldim :)
Şimdi akıdeşler ben özel eğitim sınıf öğretmeniyim. Yani hem otistik, down sendromlu, zihinsel engelli, bedensel engelli gibi gelişim geriliği olan çocuklarla hem de atipik otizmli ve dislektik normal ve üstün zekalı çocuklarla çalışıyorum. Gelelim mevzuya. :)
Bu folik asit mevzusu gebeliğin ilk ayından sonra tartışmalı bi konu. Yani elbette takviye alınmalı ancak abartmadan alınmalı. Çünkü zaten hergün aslında sebzeden kuruyemişe, etten çöpe çoğu gıdadan bunu alıyoruz. Hiç almamış gibi düşünülerek gebelik öncesi günde en az 400 mcg alınması isteniyor. Yediğimiz içtiğimizle zaten 700 mcg oluyodur o.
Ama, eğer, şayet :) ailenizde ya da önceki çocuklarınızda spina bifida gibi (omiriliğin oluşurken tam kapanmaması sebebiyle omirilik sıvısının vücut dışında oluşan kesede birikmesi ve yürüyememe durumu) anomaliler görüldüyse genetik olarak folik asitin vücutta tam olarak sentezlenemediği düşünülür ve yüksek dozda folik asit kullanılması önerilir. B vitamini tahlillerinde bu çıkar zaten. Folik asit b vitamini türevidir. Ayrıca fazla folik asit çinko emilimini azaltıyor ki çinko kardeş çok önemli bi kardeş. Bir de iki yıl boyunca hergün yüksek dozda folik asit kullananlarda kanser ve kalp hastalıklarında artış gözlenmiş mesela. Ekmeğe folik asit ekleyen ülkeler başta olmak üzere.
Şimdi, son zamanlarda artan otizm ve öğrenme güçlüğü (disleksi) vakalarındaki artışın kesin sebebi bilinmiyor ancak yapay gıdaların dolayısıyla sentetik takviyelerin de bunlara sebep olabileceği düşünülüyor. Mesela hamilelik boyunca sürekli folik asit kullanılmasında sıkıntı olabilir. Folik asitin en önemli olduğu dönem, aslında çoğu kadının hamile olduğundan haberdar olmadığı ilk 4 hafta. O yüzden gebelik öncesinde kullanılmaya başlanmış olması gerekiyor. Çünkü omirilik 3. Haftada oluşmaya başlıyor ve gebelik öncesinde mevcut olan günlük folik asit deposuyla oluşumunu tamamlıyor. Aslında sadece omirilik de değil, kafatası oluşumunda da aktif bi vitamin kendisi. Kafatası kemikleri tam kapanmadığında da beyinle ve beyin sıvısıyla ilgili sorunlar (hidrosefali) sıkıntılar yaşanıyor mesela. Yani folik asit aslında gebelik boyunca değil öncesinde lazım olan bir vitamin. 6 haftalık hamile olduğunuzu öğrendiğinizde laf olsun diye folik asit veriliyor. Genel gelişime faydası olur belki diye. Halbuki asıl lazım olduğu dönem çoktan geçmiş oluyor.
Gebelikte fazla vitamin göz çıkarır mı çıkarmaz mı net bi veri yok. Ama doğuştan gelen anomalilerde inanılmaz bi artış var. Mesela özellikle eğitimli ailelerin çocuklarında niyeyse otizm vakası daha fazla. Benim şahsi kanatim bunun sebebi ailenin beslenme şekli, yaşadığı bölge, gebelik boyunca kullandığı destek ürünler ve gebelik için geciken yaş, sadece annenin değil babanın yaşı da etkili.
Çalışan çiftler doğal beslenmeden uzak. Özellikle şehirli aileler vakit kazandırdığı için hazır gıda, dondurulmuş ve en kötüsü konserve gıdalar, genetiği değiştirilmiş gıdalar ile besleniyor. Ne yediği yoğurdun anlamı var ne de yumurtanın, tavuğun ve kırmızı etin de anlamı yok. Hepsi içine hızlı verim almak için antin kuntin şeyler basılmış gıdalar. Kırsal kesimdeki ailelerin çocuklarında otizm oranı daha az. Muhtemel sebebin doğal beslenme olduğunu düşünüyorum. Bir de oralarda ağır metallere maruz kalmıyor anneler. Ben mesela jeotermal tesislerin bol olduğu bi bölgenin ortasında yaşıyorum. Zeytinlerimiz de eskisi gibi değil incirlerimiz de. Ama dağ köylerindekiler on numara.
Bir de bu bilinçli anne adayları atıyorum omega 3 kullanayım diyor ya da doktor kullan diyor, rastgele alıp geçiyorlar. Omega 3'ün hangi balıktan geldiği belirsiz, dip balıklardan mı, balığın iç organından mı bilmeden hergün içerek kendine fayda yerine zarar yükleyen çok kişi var. Ağır metaller balık yağı içerek de alınıyor olabilir yani. Sigarayı saymıyorum bile.
Özetle diyeceğim o ki; çok uzun süre ya da yüksek dozda vitamin takviyesi almamak lazım. Almak zorundaysak da markayı iyi araştırmak lazım. Tablet içeriğini didiklemek lazım. Önemli şeyler bunlar. Uyanık olalım. :KK66:
Sana kolayliklar dilerim canim zor gorunuyor burdan bakinca.. umarim severek yapiyorsundur meslegini..:KK200:
Zaten simdiki bebeler durmuyor soyleler boyleler dendikce diyorum bunlar folik asit bebeleri:)))
Evet gebe oldugunu ogrendikten sonra icmenin ne kadar faydasi oldugu tartisilir.. elimizden geldigince duzgun beslenmeye calisiyoruz Rabbim gonlumuze gore versin insallah..:dua:

Sana kolayliklar dilerim canim zor gorunuyor burdan bakinca.. umarim severek yapiyorsundur meslegini..:KK200:
Zaten simdiki bebeler durmuyor soyleler boyleler dendikce diyorum bunlar folik asit bebeleri:)))
Evet gebe oldugunu ogrendikten sonra icmenin ne kadar faydasi oldugu tartisilir.. elimizden geldigince duzgun beslenmeye calisiyoruz Rabbim gonlumuze gore versin insallah..:dua:

Zor bi iş ama seviyorum. Çünkü ufacık bi ilerleme bile hem aileler için hem bizim için inanılmaz mutluluk verici oluyor. Benim öğrencilerim daha çok dislektik ve üstün zekalı öğrenciler. O yüzden hergün yeni şeyler öğrenmeye çalışıp durmadan bir şeyler araştırıyorum. :)

Zor bi iş ama seviyorum. Çünkü ufacık bi ilerleme bile hem aileler için hem bizim için inanılmaz mutluluk verici oluyor. Benim öğrencilerim daha çok dislektik ve üstün zekalı öğrenciler. O yüzden hergün yeni şeyler öğrenmeye çalışıp durmadan bir şeyler araştırıyorum. :)
Zihinsel engelli otistik down sendromlu demistin.. o bahsettiklerin senin ogrencilerin yani biraz daha kolaydir saniyorum.. sevgin bile onlarin bir adim atmasini saglar.. kaldi ki calisiyormussun.. ustun zekali olmasi da dert ya.. cunku burda imkanlar kisitli sayili bir kac okul var.. onlar da ne kadar yardimci olabiliyorlar acaba..

Senella Senella Merhaba
Arada bir uğrayıp kim ne yemiş ne içmiş işe yaramış mı diye bir bakıp çıkıyorum ancak bu ara bundan ziyade burçlar konuşulduğundan pek yorum yazmıyorum açıkcası sağlıklı bir evladım olsun burcunun ne olacağı hiç önemli değil benim için. Sanki böyle pazarlıklar yaparsak Allah'ın gücüne gider diye düşünüyorum. Burcunun ne olacağından çok vicdanlı merhametli Allah sevgisi olsun yüreğinde yeterli. Hayatımda varlık gösteren insanları da bu kriterlere göre seçiyorum burcuna göre değil. Tabii bu nacizane benim fikrim....
Aret Kamar'da tedavideyim eylül ayında klomen kullanıp kontrole gittiğimde hiç yumurta görünmedi ekim ayında ben kendi isteğimle ara verdim kasımda tekrar gittim yine yumurta yoktu cylo ile regl olup aralık ayında gittiğimde sağda ve solda 10/14mm iki yumurta ve arkadan gelen en az 4 yumurta olduğunu söyledi benim canım doktorum. İnanamadım aylardır yumurta görünmüyordu. Şimdi yine klomenle büyümeyi takip edeceğiz. Pazartesi kontrolüm var. Ben bu yumurtlamayı hergün tükettiğim karışık bitki çaylarıma bağladım. Çünki bir kaç aydır bu bitki çayının dışında özel olarak hiç bir şey tüketmiyorum. Dileyen olursa özelden çayın ismini seve seve paylaşırım. Çayın içinde hayıt tohumu,civan perçemi,aslan pençesi,hibisküs,çoban çantası,adaçayı,papatya var. Ben ayrıca demlerken bir kabuk tarçının yarısını ve 3/4 adet karanfil ilave ederek hem güçlendiriyor hem de lezzetlendiriyorum. Hazırlanışı çok kolay aktarlarda süzen poşetler halinde satılıyor. Umarım kullanan herkeze şifa olur.
Aklıma gelmişken benim doktorumda kan değerim çok düşük olduğundan folik asit olarak folbiol önerdi yaklaşık 3 aydır onu kullanıyorum ve bir de kan sulandırıcı.

Burçlar işin esprisi benim açımdan. Gönül ister tabi ama mevlam neyi nasıl ne zaman vereceğini çok iyi biliyor. Nokta atışı da yapsan bir erken doğum gene burcu değiştirir bu da senin elinde değil zaten. Stresli surecteyiz hepimiz, umut edip mutlu olmaya çalışıyoruz. 10 yıl önce de olsaydım bu çocuk meselesindeki stresim 10 kat daha az olurdu. Olmus olmamış takmazdık. Ama yaş tak diyor. Bugün doktora gittim. Allah'tan ümit kesilmez diyerek teselli veriyor. Benim umudum olmasa doktora gelmem sonuçta. Ister istemez bizi o strese sokuyorlar.

Maşallah arkadaşım (Ben isterim cayın adını) bende dün mesir macununun içeriğini okudum ki bu otların hepsi var nerdeyse yesem mi acaba evde var.

Benimde ferritin değerim düşük doktor bişey demedi ama değer düşük bakınca, bende kan ilacı mi alsam.

Neyse bugün doktora gittim Sağ da 16 mm yumurta olmuş. Klomen 2 -3 gün daha iç bırak dedi. Solu hiç göremedi. Solun ya anatomisi farklı dedi yumurtaligi göremedi. Arî sütünü devam edeyim mi kızlar 1-2 gün daha.

Senin doktora bende gidecem şu arı sütü fayda sağlasın 2-3 ay. Sen hiç kullanmadin mi arı sütü.

Burçlar işin esprisi benim açımdan. Gönül ister tabi ama mevlam neyi nasıl ne zaman vereceğini çok iyi biliyor. Nokta atışı da yapsan bir erken doğum gene burcu değiştirir bu da senin elinde değil zaten. Stresli surecteyiz hepimiz, umut edip mutlu olmaya çalışıyoruz. 10 yıl önce de olsaydım bu çocuk meselesindeki stresim 10 kat daha az olurdu. Olmus olmamış takmazdık. Ama yaş tak diyor. Bugün doktora gittim. Allah'tan ümit kesilmez diyerek teselli veriyor. Benim umudum olmasa doktora gelmem sonuçta. Ister istemez bizi o strese sokuyorlar.

Maşallah arkadaşım (Ben isterim cayın adını) bende dün mesir macununun içeriğini okudum ki bu otların hepsi var nerdeyse yesem mi acaba evde var.

Benimde ferritin değerim düşük doktor bişey demedi ama değer düşük bakınca, bende kan ilacı mi alsam.

Neyse bugün doktora gittim Sağ da 16 mm yumurta olmuş. Klomen 2 -3 gün daha iç bırak dedi. Solu hiç göremedi. Solun ya anatomisi farklı dedi yumurtaligi göremedi. Arî sütünü devam edeyim mi kızlar 1-2 gün daha.

Senin doktora bende gidecem şu arı sütü fayda sağlasın 2-3 ay. Sen hiç kullanmadin mi arı sütü.

Ari sutunu adetin baslangicindan ovulasyonun bitimine kadar diyorlar. Hani yumurta dollenir ve bir gebelik olduysa bilinmedik bir etkisi olmasin diye. Ben de yine basladim bugun almaya ari sutu. Bir kac gun ara vermistim. Bir de Krill Omega 3 kapsulleri aldim. Normal Omega 3 yerine Krill aliyorum simdilik, kalitesi daha yuksek (fiyati da). Ama panic_attack panic_attack 'in da dedigi gibi kalitesiz bir balik yagi icmektense belki biraz daha para verip kaliteli birsey almak cok daha iyi olacak bu surecte. Zaten hamile kalinca ben her turlu ari sutu ve diger destekleyicileri birakiyorum (kizimda zaten tiksinti gelmisti balik yagi kapsullerinden, oglana hamile kaldigimda da bilerek almadim herhangi birsey, bitki cayi da dahil). Vitamini de iki gunde bir aliyorum hamile kalinca.

Senella Senella Burclar konusunda ben de sana katiliyorum. Isin espirisi bu. Konuyu biraz baska yerlere cekmek, biraz rahatlamak, stresten arinmak icin. Stres bu surecteki en buyuk dusman, o yuzden bazi seylere tolerasyon gostermek gerekiyor. Zaten en basindan da diyorduk, saglikli olsun da ne burcu olursa olsun diye. Allah sanmiyorum ki sirf burctan konustun, "cocugum keske su burc olsun," dedin diye cocuk vermemezlik yapsin; oyle kisiler cocuk sahibi oluyor ki (uyusturucu bagimlisindan dogan cocuklarini satan, bebeklerine iskence eden kisilere kadar) burc konusunu konusmak saflik kalir... bearnguin bearnguin

Merhaba, mesajını okuyunca burayı aradım ve buldum sonunda:KK200:
Bir önceki sayfada 5mg folik asit yazdığını okudum, folbiol'den bahsediyorsun sanırım.
Özel durumlar haricinde folbiol kullanmanı önermem, çünkü içindeki folik asit miktarı çok fazla ve aşırı folik asit kullanımının gebelikte otizme neden olabileceği ile ilgili çalışmalar var.

Merhaba, mesajını okuyunca burayı aradım ve buldum sonunda:KK200:
Bir önceki sayfada 5mg folik asit yazdığını okudum, folbiol'den bahsediyorsun sanırım.
Özel durumlar haricinde folbiol kullanmanı önermem, çünkü içindeki folik asit miktarı çok fazla ve aşırı folik asit kullanımının gebelikte otizme neden olabileceği ile ilgili çalışmalar var.
Merhaba canim hos geldin ben arayacagini bilseydim burdan etiketlerdim seni:) zor oldu galiba bulman:)
Kullanmayacagim bende zaten veririm pazartesi geri folic1e devam ederim. Senin kullandigin neler varr.. bir seyler denedin mi?
Insallah guzel haberini alalim yaa ..

Merhaba canim hos geldin ben arayacagini bilseydim burdan etiketlerdim seni:) zor oldu galiba bulman:)
Kullanmayacagim bende zaten veririm pazartesi geri folic1e devam ederim. Senin kullandigin neler varr.. bir seyler denedin mi?
Insallah guzel haberini alalim yaa ..
Hoşbulduk canım sağol:)
Ben hiçbir şey kullanmıyorum, aslında ilk haftalar folik asitin çok önemli olduğunu biliyorum, hele ki benim gibi defalarca düşük yapan biri için:110:
belki de kendim de inanmıyorum henüz, o yüzden de eski gebeliklerimi hatırlatacak birşey yapmak içimden gelmiyor
Son 3 yıldır, ara ara umutlansam da, bu defteri kapatmıştım.
O düşüklerim sırasında folik plus kullanmıştım.
Ve sonrasında da aylarca kullandım ve öyle tahmin ettim ki hamile kalmayı bile zorlaştırıyor olabilir.
Daha önce düşükle sonuçlansa da kolay hamile kalıyordum.
Belki ilgisi yok ama folik asit kullandığım 1 yılda hamile kalamadım, ayrıca bu forumda biri de böyle birşey yazmıştı.
Bir defasında da hamile olduğumu sanıp başlamıştım, olmadığımı öğrenince bıraktım:KK43:
Yani canım anlayacağın folik asit ismini duymak bile beni kötü etkiliyor.

Hoşbulduk canım sağol:)
Ben hiçbir şey kullanmıyorum, aslında ilk haftalar folik asitin çok önemli olduğunu biliyorum, hele ki benim gibi defalarca düşük yapan biri için:110:
belki de kendim de inanmıyorum henüz, o yüzden de eski gebeliklerimi hatırlatacak birşey yapmak içimden gelmiyor
Son 3 yıldır, ara ara umutlansam da, bu defteri kapatmıştım.
O düşüklerim sırasında folik plus kullanmıştım.
Ve sonrasında da aylarca kullandım ve öyle tahmin ettim ki hamile kalmayı bile zorlaştırıyor olabilir.
Daha önce düşükle sonuçlansa da kolay hamile kalıyordum.
Belki ilgisi yok ama folik asit kullandığım 1 yılda hamile kalamadım, ayrıca bu forumda biri de böyle birşey yazmıştı.
Bir defasında da hamile olduğumu sanıp başlamıştım, olmadığımı öğrenince bıraktım:KK43:
Yani canım anlayacağın folik asit ismini duymak bile beni kötü etkiliyor.
Isine yarayacak bir sey yakalarsin umarim
Geriye donuk de okuyorum bir hamile var valla umut oluyorlar bize anneve oglusu gormussundur.. tabi benim akrabam benim ablam kaldi dogurdu diyenler de var ama esas kendini gorunce bi umut oluyor ister istemez...
Hayirlisi bakalim.. sen bir daha test yapacak misin canim?

Merhaba :halay:benim iki oğlum var 17-15 yaşlarında sat 7 şubat korunarak hamile kaldım kalmadan önce diyet bol proteinli bi beslenme şekli ve günde en az 4000 adım atıyordum 5 kilo verdikten sonra hamile olduğumu anladım planlı değildi ama çok sevinip çok heyecanlandım hamile kaldığım ay sabahları kalkar kalkmaz yarım limonlu su içtim en geç 7:30 da 2 yumurta 7 zeytin salatalık domatesle kahvaltı yaptım mutlaka hurma yedim 1 tane ara öğünlerde akşam yemeğini saat 17:30 da bitirdim akşam çayın yanında 2 kayısı ve 2 incir yedim bol su içtim tabiki böyle beslendiğim ay hamile kaldım 2.5 aylık olana kadar bekledim ama kalp atışı alınamadı rahmimde ne olduğu anlaşılamayan bebeğe giden kan akışını kesen bi kese gibi görünen bişey tesbit edildi ve malesef kürtaj oldum Mayıs’ın 15 şinde kontrolüm var patolaji sonucum çıkcak ben hiç bebek düşünmezken nasıl aklıma düştü nasıl bebek istiyorum anlatamam yaşam şeklimi değiştirmem etkili oldu gibi geliyo bana yardımcı olalım inşallah birbirimize :anne:
İlk sayfalara bakayım dedim de aynı benim hikayemle karşılaştım.
Hiç aklımda yokken korunarak hamile kalıp, düşük yapıp, sonra bebek sevdasına kapılan biriyim.
Üzerine 2 düşük daha yaşayarak zaten üzüldüm.
Eşim de istemiyordu, bak başına neler geldi hala bebek mi istiyorsun dedikçe iyice üzüldüm.
Çevreden de; "Zaten iki oğlun var, 3. çocuk da ne oluyor, bak Allah sana başka vermiyor işte" diyenler mi istersiniz, "Bu defaki düşmedi mi daha" diye alay edenler mi:KK43:

Son düzenleme:
Isine yarayacak bir sey yakalarsin umarim
Geriye donuk de okuyorum bir hamile var valla umut oluyorlar bize anneve oglusu gormussundur.. tabi benim akrabam benim ablam kaldi dogurdu diyenler de var ama esas kendini gorunce bi umut oluyor ister istemez...
Hayirlisi bakalim.. sen bir daha test yapacak misin canim?
İki testim daha var, yarın ve öbür gün yaparım, sonra da adeti beklerim artık canım

Annem yay kocam yengec kizim ve ben bogayiz.. bogalari nasil bilirdiniz :KK54:
Bu ay olursa agustosta dogum gorunuyor aslandan oncesi hangi burctu o olur... oyle cok su burctan olsun diye takintim yoktur ama mayis dogumlu olmasini isterdim ben ve kizim gibi...
Akrep tanidiklarim var iyi bi burc bence..:KK53:
Ben akrebim canım:halay:
Eşim koç, büyük oğlum terazi, küçük oğlum oğlak
Akrep ve koç en birarada olmaması gereken burçlar ama birbirine en çekici gelen burçlar da onlarmış:KK56:
Annem koç, eşim koç ve iyi anlaştığım arkadaşım koçtu, tayinleri çıkınca pek haberleşmiyoruz artık.
Etrafımı koçlar sardı, nedir sizden çektiğim diyordum:KK70:

Ben akrebim canım:halay:
Eşim koç, büyük oğlum terazi, küçük oğlum oğlak
Akrep ve koç en birarada olmaması gereken burçlar ama birbirine en çekici gelen burçlar da onlarmış:KK56:
Annem koç, eşim koç ve iyi anlaştığım arkadaşım koçtu, tayinleri çıkınca pek haberleşmiyoruz artık.
Etrafımı koçlar sardı, nedir sizden çektiğim diyordum:KK70:
Bak bilmeden akrebi ovmusum bende :KK66: benim etrafim da boga dolu :) is arkadaslarim balik yay..
Artik guzel gunler gorecegiz insallah.

İlk sayfalara bakayım dedim de aynı benim hikayemle karşılaştım.
Hiç aklımda yokken korunarak hamile kalıp, düşük yapıp, sonra bebek sevdasına kapılan biriyim.
Üzerine 2 düşük daha yaşayarak zaten üzüldüm.
Eşim de istemiyordu, bak başına neler geldi hala bebek mi istiyorsun dedikçe iyice üzüldüm.
Çevreden de; "Zaten iki oğlun var, 3. çocuk da ne oluyor, bak Allah sana başka vermiyor işte" diyenler mi istersiniz, "Bu defaki düşmedi mi daha" diye alay edenler mi:KK43:

Cok uzuldum. Cok gecmis olsun. Ben de Ekim ayinin sonunda dusuk yaptim. Benim de iki cocugum var; bir kiz bir oglan. 38 yasindayim ve ucuncuyu cok istiyoruz. Dusukten 42 gun sonra gecen hafta adet gormeye basladim. Hala da goruyorum. Bitsin, deneyecegiz yine.

Ne kadar uzucu insanlarin bunu soylemesi, "daha dusmedi mi "demek de ne oluyor? Hamile kalamamak, cocuk sahibi olamamak bir aci; hamile kalip onu dusurmek baska turlu bir aci. Ben bu kadar gozyasim oldugunu, vucudumun bu kadar gozyasi uretebilecegini bilmezdim.

Dusuklerin folik asit yuzunden oldugunu hic sanmiyorum ya da hamile kalamamanin. Uc dusukten sonra inceleme altina aliyorlar. Doktor birsey onermedi mi test yapilmasi icin?

Coenzim Q10 (200-300 mg) + cok iyi bir Omega 3 kullanimi hamile kalmani kolaylastirir ve basarili bir hamilelik gecirmene de yardimci olur.

X