Yanlış anlaşılmak istemem kesinlikle ancak merak ettiğim bir konu var, yaş faktoru hayatın zorlukları dünyanın kötüye gidişi vs açısından nasıl motive ediyorsunuz kendinizi çocuk konusunda, ben de 39 yaşındayım, şimdiye kadar evliliğimizin ilk yıllarında maddi sıkıntılar nedeni ile bir zaman istememiştik düzenli işlerimiz yoktu ikimizin de daha sonra biraz durumumuzu düzlüğe çıkarmis olduk ama bu sürede de alışmış olduk cocuksuzluga rahatlığa vs. Dikkat ediyorduk zaten hamile kalmamak için, uzun zamandır da artık yapmayız diye düşünüyorduk ki geçen ay dikkat etmedik daha bu yaştan sonra bişey olmaz sperm ve yumurta kalitesi düşmüştür nasılsa diye dusunuyorduk ve reglim 4 gün gecikince evde test yaptığımda gördüm çizgiyi, uzun zamandır o defteri kapattigimiz hatta çocuğun getireceği zorlukları ve sorumlulugu dünyanin her gün daha kötüye gidisini güvensiz ortami ekonomik zorluklari yaşımız ilerlediği için 20 yaş fark olacak çünkü şu an doğan bir çocukla aramızda, o yirmili yaşlarında biz 60 yaşında olacagiz eğer yaşarsak belki on seneye bizim hastaliklarimiz başlayacak onun okul zamanları olacak daha vs bu gibi durumlardan su an eşim de ben de beklemediğimiz ve o defteri de kapattigimiz için saskinliga uğramış durumdayız, bizim gibi bu yaşlarda olanlar bu gibi endişeleri yaşıyor musunuz yaşıyorsunuz nasıl üstesinden geliyorsunuz , inşallah Allah isteyen herkese verir sağlıkla kucağına almasını nasip eder gönülden diliyorum