İleri Yaşta Doğal Yolla Hamile Kalmak

Vallaha cok hosuma gitti. Kendi kendime bu forumdaki herkese sans getirecegime inaniyorum da :)

Adet gunun gecsin. Ertesi gunu yap bence. Sonra negatif cikar, moralin bozulur.
Hayirlisi bakalim... kurtajla sonuclanan gebeligimi bat gunu ogrenmistim canim.

Ilaci geri mi vereyim yaa nerdesinn ailemizin eczacisiiiii:KK68:

Ya aslinda karsi cinsle,arkadasla, anne-cocuk arasindaki iliskide vs farkli oluyo sanirim burc uyumlari.
Kova karsi cins anlasamadim; en sevdigim arkadasim ve kuzenim Kova :)
Anne-cocuk uyumlarina bakim bari :))

Bende gecen ay dusuk kanamasi bittikten 3-4 gun sonra bu seffaf akinti basladi ve 3 gun surdu! Moralim cok bozuk olmasina ragmen, deneyelim dedik ve denedik bu akintinin oldugu gunler boyunca. Sonra doktora gittim bir kac sefer, kan tahlillerime gore yumurtlama olmamis dusukten sonra, ya da dogru bir yumurtlama olmamis hormonal duzen birbirine girdigi icin.

Yani demem o ki ben o kadar emindim ki yumurtlama olduguna...Gerci senin durumun farklidir, sen normal adet duzenindesin. Seffaf akintinin oldugu gun ve 36 saat sonrasinda herhangi bir zaman yumurta atilabilir. Pas gecmeyin.

Benim adetlerim 25-26 gunde bir olur. 10 ve 11. gun yumurtlama oluyor, 14 gun de lutheal faz suruyor.

Bende 26 gün sürüyor. Hatta kısa olmasına luteal faz yetmezliği deniyormuş galiba. 12.gün yumurtluyorum. Ve adet zamanı folikül görünüyor sonuçta. Bu 7.gün görmemesi ilginç geldi. Yarın birde idrara sıkışık gideceğim.

Bende 26 gün sürüyor. Hatta kısa olmasına luteal faz yetmezliği deniyormuş galiba. 12.gün yumurtluyorum. Ve adet zamanı folikül görünüyor sonuçta. Bu 7.gün görmemesi ilginç geldi. Yarın birde idrara sıkışık gideceğim.

Hayir, hayir. Diyelim ki 26 gunde bir adet goruyorsun. Yumurtlama gunun de adet gordukten sonraki 14. gunde. O zaman dollenmis yumurtanin tutunabilmesi icin geriye sadece 12 gun kaliyor. Buna luteal faz yetmezligi deniyor.

Ancak eger yumurtlama gunun adet gordukten sonra diyelim ki 10.gunde (benimki 10 ya da 11.gunde oluyor). O zaman yumurtanin tutunmasi icin 15 gun kaliyor geriye ki bu gayet iyi bir zaman (seninkinde de 14 gun kaliyor ki cok iyi bir sure bu).

Ne kadar siklikta adet gordugun degil, yumurtlama ile bir sonraki adet arasinda kac gun oldugu onemli. Benim Turkiye'deki jinekologum bana kisa suren adet dongusune sahip kadinlarin (yani 28'in asagisi) daha saglikli oldugunu soylemisti. Uzun olmasindan daha iyidir dedi. Bilemiyorum.

Ya aslinda karsi cinsle,arkadasla, anne-cocuk arasindaki iliskide vs farkli oluyo sanirim burc uyumlari.
Kova karsi cins anlasamadim; en sevdigim arkadasim ve kuzenim Kova :)
Anne-cocuk uyumlarina bakim bari :))

Evet, ben de oyle duydum. Mesela Terazi burcu hava grubu. Hava grubu anneler (Kova, Ikizler, Terazi) su grubu cocuklarla (Balik, Yengec, Akrep) iyi anlasirlarmis.

Allahim neler biliyorum ya.

Ben az once yanlis yazmisim. Hava grubu anneler (Kova, Ikizler, Terazi) icin ates grubu bebekler (Koc, Aslan ve Yay) iyi gidiyor.

Toprak grubu (Boga, Basak, Oglak) icin de su grubu bebekler. Yani Balik, Yengec ve Akrep.
Cok tesekkur ederim canim. Hayirlisi olsun hepimiz icin insallah. :)

5mg yaziyor valla.. icmeyim mi ne diyorsunuz?

Folbiol kansızlık durumunda verilen ve fazla miktarda folik asit içeren yani gerçekten de 5 miligramlık bi hap.
Halsizlik ve kansızlık durumu yaşıyorsan içebilirsin bence çünkü fazlası idrarla atılıyor, depolanmıyor ama hamile kaldığını öğrendiğin an bunu bırakıp 400 mikrogram içerenleri kullanmanı öneririm. Gebelikte fazla doz folik asit sıkıntı yaratır mı yaratmaz mı henüz bilimsel bi veri yok çünkü. Özellikle gebeliğin ilk ayından sonra folik asit almanın da bi anlamı yok aslında. Çoğu doktor 3 aydan sonra bıraktırır.

Folbiol kansızlık durumunda verilen ve fazla miktarda folik asit içeren yani gerçekten de 5 miligramlık bi hap.
Halsizlik ve kansızlık durumu yaşıyorsan içebilirsin bence çünkü fazlası idrarla atılıyor, depolanmıyor ama hamile kaldığını öğrendiğin an bunu bırakıp 400 mikrogram içerenleri kullanmanı öneririm. Gebelikte fazla doz folik asit sıkıntı yaratır mı yaratmaz mı henüz bilimsel bi veri yok çünkü. Özellikle gebeliğin ilk ayından sonra folik asit almanın da bi anlamı yok aslında. Çoğu doktor 3 aydan sonra bıraktırır.
Anladim canim sagol.. kansizlik degil de demir dusuk benim. halsizlik ve yorgunluktan genel olarak muzdaribim.
Gece gece niye uyandim ben ishal olmusum ne oldu bana usuttum mu acabaaa:)

Anladim canim sagol.. kansizlik degil de demir dusuk benim. halsizlik ve yorgunluktan genel olarak muzdaribim.

Hayırdır inşallah gız. :) Acı biber mi yedin? Demir hapı da içiyo musun sen? Bu arada kansızlık derken demir eksikliğinde de kullanılıyor. Yan etki olarak ishal yapıyo olabilir. :/

Son düzenleme:
bearnguin bearnguin sayfamızın sahibesi, durumun hakkında bilgi verirmisin. Seni ve sürecini merak ediyorum.
Senella Senella Merhaba
Arada bir uğrayıp kim ne yemiş ne içmiş işe yaramış mı diye bir bakıp çıkıyorum ancak bu ara bundan ziyade burçlar konuşulduğundan pek yorum yazmıyorum açıkcası sağlıklı bir evladım olsun burcunun ne olacağı hiç önemli değil benim için. Sanki böyle pazarlıklar yaparsak Allah'ın gücüne gider diye düşünüyorum. Burcunun ne olacağından çok vicdanlı merhametli Allah sevgisi olsun yüreğinde yeterli. Hayatımda varlık gösteren insanları da bu kriterlere göre seçiyorum burcuna göre değil. Tabii bu nacizane benim fikrim....
Aret Kamar'da tedavideyim eylül ayında klomen kullanıp kontrole gittiğimde hiç yumurta görünmedi ekim ayında ben kendi isteğimle ara verdim kasımda tekrar gittim yine yumurta yoktu cylo ile regl olup aralık ayında gittiğimde sağda ve solda 10/14mm iki yumurta ve arkadan gelen en az 4 yumurta olduğunu söyledi benim canım doktorum. İnanamadım aylardır yumurta görünmüyordu. Şimdi yine klomenle büyümeyi takip edeceğiz. Pazartesi kontrolüm var. Ben bu yumurtlamayı hergün tükettiğim karışık bitki çaylarıma bağladım. Çünki bir kaç aydır bu bitki çayının dışında özel olarak hiç bir şey tüketmiyorum. Dileyen olursa özelden çayın ismini seve seve paylaşırım. Çayın içinde hayıt tohumu,civan perçemi,aslan pençesi,hibisküs,çoban çantası,adaçayı,papatya var. Ben ayrıca demlerken bir kabuk tarçının yarısını ve 3/4 adet karanfil ilave ederek hem güçlendiriyor hem de lezzetlendiriyorum. Hazırlanışı çok kolay aktarlarda süzen poşetler halinde satılıyor. Umarım kullanan herkeze şifa olur.
Aklıma gelmişken benim doktorumda kan değerim çok düşük olduğundan folik asit olarak folbiol önerdi yaklaşık 3 aydır onu kullanıyorum ve bir de kan sulandırıcı.

Hayırdır inşallah gız. :) Acı biber mi yedin? Demir hapı da içiyo musun sen? Bu arada kansızlık derken demir eksikliğinde de kullanılıyor. Yan etki olarak ishal yapıyo olabilir. :/
Gunaydin hanimlar
Yok yemedim. Sabah da hapsirarak uyandim usuttum sanirim.. neyse cabuk gecer umarimm.. ben yarim kirip iciyim o vakit madem demir eksikligine de kullaniliyor.. fazlasi bebekte sikinti yaratir dediklerinden tereddut ettim.. ayy cok cahilim:KK51:

Benim son hamileligimde (diger iki hamileligimin aksine) asiri bagirsak calismasi, hatta ishal olmustu. Genelde kabizlikla kendini belli eder hamilelik ancak ben ishal yasadiktan sonra arastirdim biraz. Kimi zaman da ters tepiyormus. Yani hamile kalip asiri bagirsak calismasi hatta ishal olanlar var. Cok umitlendirmek istemem ama bir belirti olabilir. Soguk alginligi, ya da virutik bir durumda olabilir tabii.

Açılın uzun uzun ben geldim :)
Şimdi akıdeşler ben özel eğitim sınıf öğretmeniyim. Yani hem otistik, down sendromlu, zihinsel engelli, bedensel engelli gibi gelişim geriliği olan çocuklarla hem de atipik otizmli ve dislektik normal ve üstün zekalı çocuklarla çalışıyorum. Gelelim mevzuya. :)
Bu folik asit mevzusu gebeliğin ilk ayından sonra tartışmalı bi konu. Yani elbette takviye alınmalı ancak abartmadan alınmalı. Çünkü zaten hergün aslında sebzeden kuruyemişe, etten çöpe çoğu gıdadan bunu alıyoruz. Hiç almamış gibi düşünülerek gebelik öncesi günde en az 400 mcg alınması isteniyor. Yediğimiz içtiğimizle zaten 700 mcg oluyodur o.
Ama, eğer, şayet :) ailenizde ya da önceki çocuklarınızda spina bifida gibi (omiriliğin oluşurken tam kapanmaması sebebiyle omirilik sıvısının vücut dışında oluşan kesede birikmesi ve yürüyememe durumu) anomaliler görüldüyse genetik olarak folik asitin vücutta tam olarak sentezlenemediği düşünülür ve yüksek dozda folik asit kullanılması önerilir. B vitamini tahlillerinde bu çıkar zaten. Folik asit b vitamini türevidir. Ayrıca fazla folik asit çinko emilimini azaltıyor ki çinko kardeş çok önemli bi kardeş. Bir de iki yıl boyunca hergün yüksek dozda folik asit kullananlarda kanser ve kalp hastalıklarında artış gözlenmiş mesela. Ekmeğe folik asit ekleyen ülkeler başta olmak üzere.
Şimdi, son zamanlarda artan otizm ve öğrenme güçlüğü (disleksi) vakalarındaki artışın kesin sebebi bilinmiyor ancak yapay gıdaların dolayısıyla sentetik takviyelerin de bunlara sebep olabileceği düşünülüyor. Mesela hamilelik boyunca sürekli folik asit kullanılmasında sıkıntı olabilir. Folik asitin en önemli olduğu dönem, aslında çoğu kadının hamile olduğundan haberdar olmadığı ilk 4 hafta. O yüzden gebelik öncesinde kullanılmaya başlanmış olması gerekiyor. Çünkü omirilik 3. Haftada oluşmaya başlıyor ve gebelik öncesinde mevcut olan günlük folik asit deposuyla oluşumunu tamamlıyor. Aslında sadece omirilik de değil, kafatası oluşumunda da aktif bi vitamin kendisi. Kafatası kemikleri tam kapanmadığında da beyinle ve beyin sıvısıyla ilgili sorunlar (hidrosefali) sıkıntılar yaşanıyor mesela. Yani folik asit aslında gebelik boyunca değil öncesinde lazım olan bir vitamin. 6 haftalık hamile olduğunuzu öğrendiğinizde laf olsun diye folik asit veriliyor. Genel gelişime faydası olur belki diye. Halbuki asıl lazım olduğu dönem çoktan geçmiş oluyor.
Gebelikte fazla vitamin göz çıkarır mı çıkarmaz mı net bi veri yok. Ama doğuştan gelen anomalilerde inanılmaz bi artış var. Mesela özellikle eğitimli ailelerin çocuklarında niyeyse otizm vakası daha fazla. Benim şahsi kanatim bunun sebebi ailenin beslenme şekli, yaşadığı bölge, gebelik boyunca kullandığı destek ürünler ve gebelik için geciken yaş, sadece annenin değil babanın yaşı da etkili.
Çalışan çiftler doğal beslenmeden uzak. Özellikle şehirli aileler vakit kazandırdığı için hazır gıda, dondurulmuş ve en kötüsü konserve gıdalar, genetiği değiştirilmiş gıdalar ile besleniyor. Ne yediği yoğurdun anlamı var ne de yumurtanın, tavuğun ve kırmızı etin de anlamı yok. Hepsi içine hızlı verim almak için antin kuntin şeyler basılmış gıdalar. Kırsal kesimdeki ailelerin çocuklarında otizm oranı daha az. Muhtemel sebebin doğal beslenme olduğunu düşünüyorum. Bir de oralarda ağır metallere maruz kalmıyor anneler. Ben mesela jeotermal tesislerin bol olduğu bi bölgenin ortasında yaşıyorum. Zeytinlerimiz de eskisi gibi değil incirlerimiz de. Ama dağ köylerindekiler on numara.
Bir de bu bilinçli anne adayları atıyorum omega 3 kullanayım diyor ya da doktor kullan diyor, rastgele alıp geçiyorlar. Omega 3'ün hangi balıktan geldiği belirsiz, dip balıklardan mı, balığın iç organından mı bilmeden hergün içerek kendine fayda yerine zarar yükleyen çok kişi var. Ağır metaller balık yağı içerek de alınıyor olabilir yani. Sigarayı saymıyorum bile.
Özetle diyeceğim o ki; çok uzun süre ya da yüksek dozda vitamin takviyesi almamak lazım. Almak zorundaysak da markayı iyi araştırmak lazım. Tablet içeriğini didiklemek lazım. Önemli şeyler bunlar. Uyanık olalım. :KK66:

X