İkizlerle Yeni Hayat

Özgeçmişini mi okudun? Yoksa sohbet mi ettiniz? Evet bende o kadar doktor gezdim en içime yatan o olmuştu.
Hastanenin sayfasında yazıyordu sonra muhabbet de ettik :)

Bu arada göbeğim kalacak nasıl toparlanır diye endişeleniyorum. Zaten kocamandı göbeğim ilk doğumdan da kaldı. Cesaret edebilirsem toplatmayı düşünüyorum ama bebelerin büyümesini beklemek lazım onun için de

İyi geceler kızlar kız annelerine bir sorum var. Bebişlerin genital bölgesini temizliyor musunuz dudak aralarında beyaz şeyler var yapışık temizlesem mi diyorum zararlı mıdır acaba sonra bi sorun olmasın. kimi diyor ellenmez haz alırmış kimi diyor yapışık kalmış bi tanıdığın ufak bi operasyonla açılmış kafam karıştı

Pişik için krem sürüyorsan onun kalıntıları olabilir. Diğer yazdıklarını bende duydum. Ama bence doktoruna danış bu konuyu.

Kahverengi leke zamanla kayboluyor zaten. Benim karin bölgem tamamen kahverengi oldu bi acayip insallah zamanla açılır. Ilk zamanlara gore biraz açıldı hatta derim döküldü kese yaptım. Ilk doğumumda 8. Ay adet olmmustum bunda da henuz olmadım.

Evet canim duzenim baya bozulucak kendi kendime bakmak cok isterdim ama anladigim kadariyla pek mumkun degil. Nezamana kadar kvleyle bakmak zorundayiz acaba ne kadarlik oldukkarinda kendimiz bakabiliruz ? okudugun bi dergi veya kitap varmiydi bebek bakimiyla ilgili?

Ilk 3 ay birileri olmalı ama ondan sonra biraz bebeklerin durumuna bağlı. Yattıkları yerde kendi kendilerine oyalanıyorlarsa şansınız yüksek. Ama sürekli sizi arıyorlarsa o zaman işiniz baya zor olur.

Konak için en kesin çözüm karbonatli su. Banyosundan yarim saat kadar önce karbonatli su galip pamukla basina sur, bi sure sonra zaten yumusayacaktir. Sonra banyo yaptir. Bu birkaç banyo öncesi uygula tahminen 3-4. Seferde birşey kalmaz. Karbonat kullancan kabartma tozu değil sakin yanlis anlasilmasin. hatta dilinde beyaz pamukçuk varsa yine karbonatli su kesin çözüm, AA bide göğüs uclarinizida arada yine karbonatli su ile silinki hem dezenfekte olsun hem de yara olmasin.. bilgiler tecrübeyle sabit

:)) merkez mi sizin? Ne güzel. Kontrollere de orada mı gidiyorsunuz? Ben sadece rota içim ASM ye gittim kontrollerim İstanbul'da oluyor.
Ben babaeskideyim hastaye edirne ekole gidiyorum

Benim 4,5 yasinda kizim var, bebekken alt temizligini 6-7.ayina kadar iliksu vepamukla yaptim. Her seferinde dudak iclerinide sildim. Vede bi kizariklik gormedigim surece pisik kremi kullanmadim. Pudra gene hiic kullanmadim. Allahima cok sukur hic pisik olmadi. O beyazlari vucut uretiyo, kiz cocugu sonucta,bide genital temizligi yukardan asgiya yapiyon dimi.. sonucta onlar kiz. Mikrop kapmamasina dikkat etmek gerek.
Benim

Kizlar bende bisey sorcam. Çanta alisverisi yaptim. Hic premature kiyafet almadim ogluslara, alayimmi, kararsiz kaldim. Sizlerden okuduğum kadariyla cabuk buyuyorlar, küçük olurlarsa diye kararsiz kaldim.

Bende oglan bakmayi bilmiyom, bende sizden ogrenicem. Mesela cis cikmasin diye pipiyi asagiya doğru mu , yoksa yukarimi yapip bez bagliyosunuz

Tabi cnm yukardan aşağı silindiğini biliyorum,daha pişik kremi kullanmadım çok şükür,bende ılık suyla yapim o zaman

Pişik için krem sürüyorsan onun kalıntıları olabilir. Diğer yazdıklarını bende duydum. Ama bence doktoruna danış bu konuyu.
Yok cnm pişik kremi kullanmıyorum,sen kızlarının temizliğini nasıl yapıyosun dediğim yerleri hiç ellemedin mi doğduğu gibi mi kaldı?

Yok cnm pişik kremi kullanmıyorum,sen kızlarının temizliğini nasıl yapıyosun dediğim yerleri hiç ellemedin mi doğduğu gibi mi kaldı?
Islak mendille siliyorum ama kaka yapmadıysa çokta kurcalamıyorum. Sildikten sonra hemen bez bağlamayıp havalandırıyorum biraz. Uni baby, Johnson baby Islak havlularından memnun kaldım.

Doğdukları hafta ve kiloda önemli Kıyafet için. Internetten sipariş verirsin duruma göre.

Ben ilk başlarda sallamaya alıştırmicam diye çok direttim.o yüzden kucağa almak zorunda kaldık.şimdi salıncak aldık baya rahatladım. Ben internetten öğrendim her şeyi.özellikle kadınlar kulübü çok faydalı oluyo.srninle aynı durumda olan insanların fikirlerini alıyosun.

Park yatağın sallama aparatı vardı. Ben cesur Yürek sallamayacağım takma onu dedim sevgili eşime. Şimdi bana içinden gülüyor mudur diye düşünmüyor değilim:)) offff ikizler tüm kurallarımı yerle bir etti. Ya lütfen bir fikir verin sallamadan kucağa almadan nasıl uyur iki bebe aynı odada aynı anda?

Yine tek bebek tecrübemle yazayım, tracy hogg, bebek sorunlarına mucize çözümler diye bir kitap vardı ben oglana oradaki yöntemle 4 aylikken kendi kendine uyumaya alıştırmıştım ama kitapta ikiLerle ilgili bir bölüm var miydi hatırlamıyorum ama kucağa sakinleştirmek icin illa alıyordun o yolda. Iki bebekle nasıl olur hic bilmiyorum ama başlangıç icin denetebilirsin belki. Ya tutarsa :)

Bir de ikizler hep aynı odada mı uyumalı? Hele ilk aylarda birbirleri ile iletişimleri yokken ayrı yatmazlar mı ?

biz son günlerfe odalarını da ayırdık. Yoksa onlar dahil kimse uyuyamıyodı evde

Bende tek oğluma 4,5 aylıkken öğretmiştim ama bunlara nasıl yapılır bilmiyorum. 2,5 aylık benimkiler şimdilik ayrı uyutup birlikte yatırıyoruz. Ama iki gecedir beraber uyanıyorlar muhtemelen biri uyanıp digerini uyandırıyor. Ben uyanana kadar:) koro halinde bağırincada çabucak uyanıyorsun:) ilk baslarda ayni yere yatırmak anne icin kolay cunku 2 saate bir kalkıp doyuruyorsun zaten birbirlerinden hic etkilenmiyorlar anne zor uyandırıyor besleyebilmek icin.

Merhaba ikiz anneleri, arada fırsat bulup yazıyorum belki denk geleniniz olmuştur. benim ikizlerim 17 aylıklar...
Kendi kendine uyuma anneyi çok rahatlatan birşey ama ikizlerde uygulaması gerçekten zor. Ben de denedim sanırım 4 aylık falanlardı. Oğlumda başarılı olacak gibiydim ama kızım için imkansızdı. her çocuk farklı bir karakterle doğuyor, kızım gündüz uykusunu sevmez mesela. İkisiyle uğraşmak zorunda olunca oğlanın da düzeni bozuldu tabi. Sonuç olarak ben de o savaşı vermekten yoruldum ve uyusunlar da nasıl uyusunlarsa uyusunlar dedim ikiz annesi hep yorgun oluyor, bir de mücadele vermek hiç kolay değil. baktım kendim yıpranıyorum, vazgeçtim. gerçekten ekstra sabırlı olmanız gerekiyor. benim bebeklerim zaten yorucuydu, hala da öyleler, zaten yorulmuş ve sinirleri yıpranmış olan ben bir de uyku eğitimine dayanamadım. Ama sizler başarabilirseniz güzel olur tabi ki, naçizane tavsiyem eğer psikolojiniz bozuluyorsa hiiç kasmayın :) benimkiler hala ayakta, kucakta ya da salıncakta sallanarak uyuyor, en fazla 5 dakika sallıyorum, varsın öyle olsun. 3 yaşından sonra sallanan çocuk yok ya

ikizler büyüdükçe bakımı kolaylaşıyor kızlar, olumsuz şeyler söyleyenler varsa çevrenizde sakın kulak asmayın. Onlarla iletişim kurabildikçe güzelleşiyor herşey. Hala çok yoruluyorum tabi ki, onların enerjisi bitmiyor çünkü, özellikle hafta sonu 5 dakika oturmaya fırsat yok, hep bir aktivite :) ama güzel geçiyor zaman emin olun, fiziksel yorgunluğu olsa da, psikolojik yıpranma yorgunluk azalıyor.

sormak istediğiniz birşey varsa kendi tecrübelerimden anlatabilirim... görüşmek üzere

benim ikizler 11 aylık. 8 ay beşiklerinde sallanarak uyudular. 8 ayın sonunda artık sallanmayı bırakmaya karar verdik çünkü ev dışında başka hiç bir yerde uyutamıyorduk, beşiklerini istiyorlardı bir de ağırlaştıklarından sallamak da zorlaşmıştı. Biz sırtlarını hafif vurarak, eee şeklinde pışpışlayarak uyutmaya başladık. Mızmızlanırlarsa yönlerini değiştirdik, sağa yatıyorlarsa sola gibi.ancak mutlaka uykuları gelmeli. Uykuları yoksa çok ağlıyorlar çünkü. Biz 1 hafta sürmedi alıştırdık. Önce ağladılar tabi, ama kararlı olursanız alışıyorlar. Şimdi her yerde uyuyorlar. Bazen hiç bir şey yapmadan kendi kendilerine de uyuyorlar.

Biz şimdi emekleme aşamasındayız. Büyüdükçe gerçekten çok zevkli ama yorucu da. Sürekli oyun istiyorlar, sürekli takip etmeniz gerekiyor. Ama her şeye değerler...

Tecrübeli annelere gerçekten çok ihtiyacımız var. Küçüklükten bu yana ne Tür akTiviteler yaptınız. Onlar oyalanırken nasıl iş yaparız mesela? Dönmeye başladıklarında yataklarını ayırdınız mı yoksa araya engel mi koydunuz. Gece beslenmesini kaç aylıkken kestiniz? Gibi bir Sürü soru var? :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…