İkizlerle Yeni Hayat

onun dışında havalar ısındığından beri her gün akşam 2,2-5 saat dışardayız. Park park geziyoruz
Park olayını bende istiyorum ama istanbul gibi bir yerde kolay kolay park bulmak zor.
Ikizleri taşımak için kanguru kullandınız mı? Kullandıysanız kaç aylıkken başladınız kullanmaya.
Bende ikizleri yere koymak istiyorum ama yerden çekerler diye çekiniyorum. Onun için yatakta oyalıyorum.
Oyun Halısı olarak bir marka önerebilir misiniZ?

kanguru tavsiye etmediler , özellikle de erkek bebekler için. kalçalarına baskı yapıyormuş. Zaten kızım hiç sevmedi oğlumu da koymadım. Valla biz kışın bile yere koyduk ama halımız kalın hiçbir şey olmadı. Kışı çok iyi geçirdik. Bizim oyun halımız tiny love. Hediye gelimişti. Her gün mutlaka dışarı çıkarın bu havalarda. Temiz hava çok iyi geliyor, güzel uyuyorlar. Ben de istanbulda oturuyorum bakırköyde. Burada bir sürü park var.

benim bildiğim kadarıyla hepsi birbirine uyumlu değil. marka modele göre de değişiyor, maxi cosi ana kucakları quinny model arabalara uyuyor ama sanırım.

benimkiler de 35 haftalık. kapalı yerlere girmemekte haklısınız ama açık hava ideal bunun için. hep kaynatmadım vallahi onunla uğraşamam :) bitkisel biberon temizleyiciler var, biberon fırçası ve o sıvı temizleyiciyi kullanarak yıkadım önce, sonra da kaynak suda duruladım. hatta 7-8 aydan sonra sanırım, çok da net hatırlamıyorum, sadece o deterjanla yıkayıp duruladım, kaynar su kullanmadım bile. herşeyi steril etmek iyi değil, temiz olsun yeterli.

tükürürler çok normal, bebeklerin yeni bir dokuya, tada alışmaları 15 gün bazen 1 ay sürebiliyormuş. siz hergün teklif edin, bazen gün aşırı teklif edin, ama sakın çok zorlayıcı ısrarcı olmayın. ben çok söylendiğimi bilirim bunlar yemeyecek diye. arkadaşımın ikizleri benimkilerden 3-4 ay büyüktü, o bana baştan öyle oluyor sabret bekle derdi. hakikaten sonradan alışıyorlar, siz de göreceksiniz.

ben hiç kanguru kullanmadım o nedenle birşey diyemeyeceğim.
ama yere koyma konusunda hiç endişe etmeyim, soğuk olmuyor.şimdi zaten yaz. halının üzerine bir pike çarşaf serin yeter. biz kışın bir yorgan seriyorduk onun üzerinde takılıyorlardı. halısız bir bölüm vardı, yorganı oraya seriyorduk. kas gelişimleri, hareket becerileri için kendi başlarına serbestçe yuvarlanmaları gerçekten önemli. hem de güvenli oluyor.

5 gundur kizlarima tek bakiyorum ve psikolojim yerlerde onlar agliyor ben agliyorum 4 bucuk ayligiz p.tesi asimiz vardi o gun bugundur cok huysuzlar. Allahim ne yapacam ben demekten kendimi alamiyorum ailelerden ayri sehirdeyiz simdiye kadar onlarin yanindaydik. Kac aylikten sonratek basima bakabilirim

Aslında 3 Ay'ı geçmişler biraz daha sakin olurlar diye düşünmüştüm. Sizinkiler hep mi böyleydi? Belki aşıdan sonra geçici bir huysuzluktur. Bu arada sizinkiler ne kadar oldular kg ve boy olarak? Bir de ne aşısı var bu ayda?

Bende sizin gibi yere pike yada yorgan seriyorum yyvarlanarak oynuyorlar yüz üstü dònmeye calisiyorlar hem düsme korkusu yok

Son düzenleme:
Boyle aglayarak yipratma kendini anlamaya calis neden agladiklarini mesala sallayinca susuyolarmi yada oynatinca uykusu gelincede cok mizmizlaniyorlar ilk yanliz kalinca insan cok kotu oluyor sonra alisiyorsun ne istediklerini anliyorsun ama tek cokta bunaliyorsun bu bir gercek bende 4 gundur yanlizim gercekten cok yogun ve yoruluyorum birkac gun sonra tasi taragi toplayip annemlere gidicem esim vardiyali calisiyor o geceye gecince gidiyoruz o bile cok iyo geliyor annem ve babamdan pek bana dusmuyor

benimkiler 17 aylık. moralinizi bozmak istemem kesinlikle, her çocuk da bir olmuyor ama ben kısa süreler (yarım saat 1 saat gibi) hariç hiç yalnız bakamadım. şimdi de bakmam pek mümkün değil. ikizlerine tek bakanlar var ama, biraz da çocuk karakteriyle ve evin olanaklarıyla alakalı sanıyorum.

emekleme, yürüme dönemlerinde daha da zorlaşıyor çünkü. biri bi yöne gidiyor diğeri diğer yöne :) şimdi biri bir koltuğun tepesine çıkıyor mesela öbürü diğer koltuğun. tutmasam aşağı atlıyorlar, nasıl tek bakıyım ki :) ama daha sakin mizaçlı çocuklar olurlarsa idare edilebilir.

demek istediğim işin yorgunluğundan ya da psikolojik zorluğundan ziyade, iki çocuğa güvenli bir şekilde bakmak konusunda yetersiz kalma durumu olabiliyor. birinin altına alırken öbürü kendine zarar verecek bir yaramazlık yapabilir mesela. ya da böyle durumları yönetme de ben de yetersiz kalıyor olabilirim tabi ki :)

[QUOböyle winrose, post: 42133724, member: 667496"]Aslında 3 Ay'ı geçmişler biraz daha sakin olurlar diye düşünmüştüm. Sizinkiler hep mi böyleydi? Belki aşıdan sonra geçici bir huysuzluktur. Bu arada sizinkiler ne kadar oldular kg ve boy olarak? Bir de ne aşısı var bu ayda?[/QUOTE]
Hep boyle degillerdi gece uykulari iyiydi en azından hava degisikligimi yoksa aşı huysuzlugumu bilmiyorum kilolari 6 digeri 6300 boylari ise 58 60 biraz kisalar sanki.rota 2. Doz bi de diğer aylarda yapilan asilarin 2. Dozlari heralde. Seninkiler kac aylik boy kilo ne ??

Esim hem kizlari susturuyor hem beni uyutmada ikisine yetisemiyorum biri cok huysuz yatmadan once keşke ailelerin birinin yaninda olsaydik bizde

Hep boyle degillerdi gece uykulari iyiydi en azından hava degisikligimi yoksa aşı huysuzlugumu bilmiyorum kilolari 6 digeri 6300 boylari ise 58 60 biraz kisalar sanki.rota 2. Doz bi de diğer aylarda yapilan asilarin 2. Dozlari heralde. Seninkiler kac aylik boy kilo ne ??[/QUOTE]
Benimkiler düzeltilmiş 2,5 aylık 5600-5800 58-60cm bizde rota yaptıracağız 2. Doz Eylül'de. Rota ateş yapmıyor pek. Diğer aşılar yapmış olabilir.

Zaten morelim cok kotu siz sadece gelecekte olacaklari soyluyorsunuz. Aslinda o dönemlerde park disari olur rahat ederim diye dusuuyordum. Simdilik yarim gun yardimci bulalim diyoruz belki biraz rahatlatir beni .biri sakin digeri cok bagiriyor bütün isteklerini aglayarak yaptiriyor

Benimkiler 2,5 aylık oldular. 3-4 saat tek baktığım oldu şimdiye kadar. Bebekken bakmak daha kolay oluyor tabiki. Ben ilk cocuğumda cok stres olmuştum nasıl bakicam nasıl büyüyecek diye 5,5 yasında su an. Zaman biz iyide olsak kötüde aynı hızla akıp gidiyor ve iki bebekle de bize cok hızlı geciyor. Bugüne kadar ağladığım cok oldu tabiki ama Şimdilik kendimi hep bu günler geçecek seklinde teselli ediyorum. Her biten gün mutlu oluyorum. Insallah 2,5 yasına ( 28-30 ay gibi) geldiklerinde pek cok dert bitmiş olacak. Uykuları, yürümeleri, konuşmaları, yemeleri cok sorun olmayacak. Sizinkiler 4,5 aylık ise yaklaşık 2 yıl kalmış ve bugunde bitti sayılır:)
Birde iyiki kk var ve buradaki annelerle sohbet imkanı var yoksa cidden zor olurdu:) aynı problemlerle hepimiz boğuluyoruz insallah büyüdüklerinde yeni ikiz annelerine anlaticaz tectubelerimizi:)

Yeterki büyüsünler de o günleri Görelim. Yeni doğum yapanlara oryantasyon çalışması yaparız:)) hayaldi gerçek oldu diyeceğiz inşallah.
Dişlerimi her sıktığımda " Allah'ım beni yavrularımla sınama, bugünlerde geçicek inşallah" diyorum. Önümüzde çok zaman var ama sonuçta kimse Doğduğu gibi kalmadı. Biz sadece daha Planlı hareket etmeliyiz. Eylül'de bende tek başına bakmayı deneyeceğim. Hayırlısı.

doktor bana hergün mamanın içine koyup ver dedi. canım senin bebişler kaç aylık

Eylül de bakıcı buldum ben de korkup kscmazsa ins.
Benim bebeklerin kafalarının arkası dümdüz oldu.gören de çok yatiolar uyuyorlar zanneder sonradan toparlar mi acaba boyle mi kalir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…