İkizlerle Yeni Hayat

C
Benim ikizler ilk dodugunda 40 gun bendeydi annem ve kv sirayla geldiler sonra geceleri esim evde oldugu surece snnem gunduzleri geldi ara ara hep yanliz kaldim ama ev isi yemek falan yok tabiki 3 aya girdikten sonra degisti baya yanliz kalmalarim artti yada ben anneme geldim ilcedeyim ben yakiniz annemle son zamanlarda artik anlamaya basladilar ya tek bakabiliyorum yemek olayida var artik ev isimide yapabiliyorum ama agirlik cocuklarda tabikid kendimi kaptirmiyorum ev isine yere yatirip oyuncak asiyorum sıkılana kadar biraz isimi hallediyorum biraz besige yatirip ordaki oyuncaklarla oyaliyorum tv acip pusetlere koyuyorum ordaki hareketler renkler dikkatlerini cekiyor uykulari geliyor sonra uyutuyorum boyle geciyor simdilik onlar oyalabirken evimin isini yapiyorum nerdeyse
Canım 2 yaşına kadar bebişlere TV izletmemelisin. TV izleyen bebeklerde otizme yatkınlığı artıyor. Tabi genetik faktörlerde etkili. TV onların algılarından çok hızlı oyalanıyor sanırsın ama şaşkına dönüyorlar.

Cok faxla bakmiyolar ama haberi okudum bundan sonra daha dikkatli davranicam canim saol

BeN her gün su dökmeye çalışıyorum üzerlerine. 2 günde 1 ise şampuanla yıkıyorum. Yıkadığım yerde ısıtıcı kullanmıyorum. Giysi olarak askılı body giydiriyorum. Bende cereyanda kalmalarından korkuyorum ama havalar çok sıcak şu günlerde de biraz basık. Çok terliyorlar. Serum fizyolojikte tuzlu su aslında. Bende arada sırada yapıyorum. Bir öğünde kaç ml veriyorsunuz mama olarak şu an?

Daha mamaya başlamadık.pompayla sütü çekip 75,80 civarı veriyorum.2 saat sonra tekrar acıkıyolar.emzirince de üstüne yaklaşık 40 civarı içiyolar.

Bizde bu hafta 120 ml geçtik. Ben bazen çıt çıtlarını kullanmıyorum. Sereserpe yatıyorlar. Bazende elbise giydiriyorum gecelik niyetine:)) ( hevesli anne)

Nerde yaşıyosunız.ben konyadayım şu an uzun kollu giydiriyorum.kısa giyince elleri ayakları soğuk gibi geliyo.ama alışmaları da lazım.çıkamadım işin içinden.evde de sürekli bi esinti.

Ben şu an Edirne'de annelerin yanındayım. Burası aşırı rüzgârlı. Normalde İstanbul'da yaşıyorum. Ikizlerin üzerini örtsemde açıyorlar. Uzun kollu bir şey giydirmiyorum. Ama bende hastalanırlar diye korkuyorum. Konya çok sıcak bir memlekettir aslında? Birde siz her gün Güneş'e çıkarıyor musunuz?

Ben şu an Edirne'de annelerin yanındayım. Burası aşırı rüzgârlı. Normalde İstanbul'da yaşıyorum. Ikizlerin üzerini örtsemde açıyorlar. Uzun kollu bir şey giydirmiyorum. Ama bende hastalanırlar diye korkuyorum. Konya çok sıcak bir memlekettir aslında? Birde siz her gün Güneş'e çıkarıyor musunuz?

Ben cam açıp odanın güneş almasını sağlamaya çalışıyorum.kv lerde kalıyorum.onların da ailece sıcağa alerjileri var.evdeki bütün kapı ve pencereleri açık. Her yer esiyo.o yüzden bulunduğum odadan pek çıkmıyorum.

Ben cam açıp odanın güneş almasını sağlamaya çalışıyorum.kv lerde kalıyorum.onların da ailece sıcağa alerjileri var.evdeki bütün kapı ve pencereleri açık. Her yer esiyo.o yüzden bulunduğum odadan pek çıkmıyorum.
Bizimkiler de kapı pencere açıyorlar arkadan ben kendi durduğum yerleri kapatıyorum cereyan olmayacak şekilde. Bebekli hayata alışamadılar bir türlü tam uyutuyorum yüksek sesli konuşuyorlar, rüzgâra dikkat etmedikleri için kapıyı çarptırıyorlar. Babamı defalarca uyarmama rağmen üstelik:))

Kizlar ikizlere tek basina bakabilen var mi tek basina bakmak mumkun mu ? Benim annemin evi cok uzak kayvalidemlede bakmak istemiyorum cok ic ice olupta herseye karisip kaynanalik taslicak biri cunku uzerimde oterite kurmaya calisabilir :KK43:

Ben de yalnız bakmayı çok istemiştim.ama doğduktan sonra en azından 3 ay kv ile bakayım dedim. 3 aylık olcaklar.şimdi 6. Aya kadar beraber bakalım diyorum.sana tavsiyem bebek bakımıyla ilgili her şeyi önceden okuyup bilgi sahibi ol. O zaman çok ahkam kesemiyolar.:KK66::KK66:

Bizimkiler de kapı pencere açıyorlar arkadan ben kendi durduğum yerleri kapatıyorum cereyan olmayacak şekilde. Bebekli hayata alışamadılar bir türlü tam uyutuyorum yüksek sesli konuşuyorlar, rüzgâra dikkat etmedikleri için kapıyı çarptırıyorlar. Babamı defalarca uyarmama rağmen üstelik:))

O bşzde de var. Tam birini uyutuyorum kv bağıra bağıra diğerni seviyo:)

Benim ikizler bugun tam bir aylik oldular ama tabi 34 haftalik dogmuslardi aslinda gunleri dolmadi daha ben suan yalniz bakiyorum genelde gunduzleri annem geliyo ama bebeklern bakimi hep bende onlar uyuyunca isimi bile yapiyorm mama olarak aptamil prematil kullaniyoduk suan SMA ya gectik bisey sormak,istiyorum sizlere suanda 1 ayliklar ve 2.5 saat en fazla 3 saatte 1 yani aciktiklari zaman belli ediyolr zaten genelde 2.5 saat oluyo 50 bazende 60 ml mama yiyolar az mi veriyorz bilemedim benim sutum cok az yani cok az aliyolar kilolarini suan bilmiyorm carsmb gidicez doktora ama 2 hafta once oglum 2650 kizda 2200 du

Sen de edirneli misin :) bu sitede bulduğum ikinci edirneli ikiz annesisin :) ben istanbulda yaşıyorum ama ailem Edirne'de. daha doğrusu selected_79 selected_79 ve ben ikiz anne adaylarıyız :) benim annem de tam tersidir sen açarsın o üstünü örter ve bebekler kuş kanadından yel alır der :)

B
hanımlar sizin göbeğiniz ve sarkma çok varmı varsa neler yapıyorsunuz.
benim göbek doğumdan oncede vardı zaten ama özellikle göbek deliğimin üzeri cok çatladı. Enine ince ince bir sürü catlak var. Cildim burus burus ve sarkik. Ayrıca koyu bir kahverengi. Zaten esmerim ama benden 2-3ton daha koyu bir renk. Doğumdan 10 gün sonra korse takmaya başladım ama havalar cok sıcak oldugundan uzun sure takamadim, cok terletiyor. Su anda birsey yapmıyorum zaten ne yapsamda bu durum düzelmez sanırım. Ancak ameliyat paklar herhalde onuda ben yapamam:KK43: sizde durum nasıl?

B

benim göbek doğumdan oncede vardı zaten ama özellikle göbek deliğimin üzeri cok çatladı. Enine ince ince bir sürü catlak var. Cildim burus burus ve sarkik. Ayrıca koyu bir kahverengi. Zaten esmerim ama benden 2-3ton daha koyu bir renk. Doğumdan 10 gün sonra korse takmaya başladım ama havalar cok sıcak oldugundan uzun sure takamadim, cok terletiyor. Su anda birsey yapmıyorum zaten ne yapsamda bu durum düzelmez sanırım. Ancak ameliyat paklar herhalde onuda ben yapamam:KK43: sizde durum nasıl?
canım benimde çatlak çok var koyu kahve rengi bende korse aldım kullandığım zaman karnım biraz sıkılaşıyor sıcak olduğu için arada çıkarıyorum ama çıkarınca gene sarkıyor:KK12: benim hamile kalmadan önce hiç göbeyim yoktu ama şimdi 5 aylık hamile bayanlar gibiyim ne yapacağımı bilmiyorum baya rahatsız ediyor:KK43:

canım benimde çatlak çok var koyu kahve rengi bende korse aldım kullandığım zaman karnım biraz sıkılaşıyor sıcak olduğu için arada çıkarıyorum ama çıkarınca gene sarkıyor:KK12: benim hamile kalmadan önce hiç göbeyim yoktu ama şimdi 5 aylık hamile bayanlar gibiyim ne yapacağımı bilmiyorum baya rahatsız ediyor:KK43:
Bende aynı durumdayım kızlar göbeğim kaldı. Hamilelikten dolayı oluşan kahverengi bir leke vardı göbeğimde boydan boya. O leke açılmaya başladı. Hala eşimin tshirtlerini giyiyorum. Ben hamile kalmadan hiç bol giyinmezdim. Bu durum canımı sıkıyor. Birde kızlar adet görmeye başladınız mı?

Sen de edirneli misin :) bu sitede bulduğum ikinci edirneli ikiz annesisin :) ben istanbulda yaşıyorum ama ailem Edirne'de. daha doğrusu selected_79 selected_79 ve ben ikiz anne adaylarıyız :) benim annem de tam tersidir sen açarsın o üstünü örter ve bebekler kuş kanadından yel alır der :)
:)) merkez mi sizin? Ne güzel. Kontrollere de orada mı gidiyorsunuz? Ben sadece rota içim ASM ye gittim kontrollerim İstanbul'da oluyor.

:)) merkez mi sizin? Ne güzel. Kontrollere de orada mı gidiyorsunuz? Ben sadece rota içim ASM ye gittim kontrollerim İstanbul'da oluyor.

Yok ben de istanbulda yaşıyorum ama ailem merkezde. Senin gibi centralda Figen Hanım'a gidiyorum o da hemşeri zaten. Ondan diyorum herhalde çok sevdim kendisini :)

Yok ben de istanbulda yaşıyorum ama ailem merkezde. Senin gibi centralda Figen Hanım'a gidiyorum o da hemşeri zaten. Ondan diyorum herhalde çok sevdim kendisini :)
Özgeçmişini mi okudun? Yoksa sohbet mi ettiniz? Evet bende o kadar doktor gezdim en içime yatan o olmuştu.

Benim gobek gitti sayılır. Ama catlaklar duruyor. Resmen dünya haritasi çizilmiş karnima. Bu arada arkadaşlar bebekleriniz küvezde iken refakatçi izni aldiniz mi

X