İkiz Anneleri Kulübü

canım crınorıneyı bende ortalama o haftalara kadar kullandım.......5-6 haftalıkken kanamam da olmustu proluton ıgne kullandım......crınorıneyı gunde bır uyguluyordum.....senın saglık durumuna gore bu sureler degısebılıra.s.

canım öncelikle hoşgeldin.Ben bu testi yaptırmadım.Çünkü doktorumuz çoğul gebeliiklerde net sonuç vermediğinden gerek duymadı ama tabi herşeylerini ayrı ayrı üstünde dura dura inceledi.İnşallah bebeklerini sağlıcakla alırsın kucağına.

puregestan fitili 10.haftadan itibaren bıraktırdı doktorum. şimdi sadece vitaminim var , coraspirinin birde folik asit içiyorum o kadar

canım merhaba ikili test içingirdiğim ayrıntılı ultrasondu dediğim bizde bugün 16+3 olduk en son c.tesi kontrolümüz vardı tekrar baktı kesin bir kız bir erkek dedi 20.haftada ileri düzey ultrasona girecekmişim bebişlerimizin herşeyi tek tek incelenecekmiş bakalım hayırlısı rabbim sanada herkese gönlüne göre verir inşallah

ikiz anneleri yardım edin..iyice kafayı yicem...ben bunlara bişey yediremiyorum..sizler ne veriyorsunuz...sabah öğle akşam...ara öğün...ne olur akıl verin...fikir verin...

MERHABA ARKADAŞLAR BEN SEMA 18 HAFTALIK BİR KZI BİR ERKEK ANNE ADAYIYIM SİZLERE AMERİKAN HASTANESİNİN DÜZENLEDİĞİ 21/2/09 YANİ YARIN İLKİ OLACAK PROGRAMDAN HABERDAR ETMEK İSTEDİM BİZİM İÇİN SÜPER FIRSAT GÖRÜŞMEK ÜZERE

"Harika Çoğullar" Doğum Öncesi Eğitim Programı

İkiz – üçüz bebek bekleyen ailelerimiz için başlattığımız "Harika Çoğullar" Çoğul Gebelikler İçin Doğum Öncesi Eğitim Programı, 2 hafta "Cumartesi günleri 09:30 – 12:30 " saatleri arasında yapılmaktadır. İkiz - üçüz bekleyen anne - baba adaylarımızı, hamilelik sürelerince desteklemeyi ve doğum sonrası bebeklerinin bakımlarına hazırlamayı hedeflediğimiz programımıza bekliyoruz.

Programımızın Konu Başlıklarından bazıları şöyledir:
- Çoğul Gebeliklerde Riskler, Testler ve Doğum
- Doğumda Anestezi / Ağrısız Doğum
- Anne - Baba - Çocuk İletişimi ve Etkileşimi
- Hamilelikte Beslenme - Bebek Bakımı
- Bebek Beslenmesi
- Bir İkiz Annesi Tecrübelerini Paylaşıyor

Kayıt İçin : 444 3 777 / 1640 veya 6885
erguna@amerikanhastanesi.org

ben progestan kullanmıştım, doktorum 16. haftaya kadar kullan demişti ama ben 13. haftada bıraktım, kanama şikayetim hiç olmamıştı bide günde iki tane biri ağızdan biri alttan uygulaması hiç kolay değildi bırakmıştım bende.

arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum benimde ikizlerim olacağı için ikili ve üçlü test önermediler dopler ultrasyon istediler 5 buçuk aylıkken yapılacakmış şu an 3 aylık hamileyim bu kadar bekletiliyor mu ya bu dopler ulrtasyonun zamnı varmı yani hangi ayda yapılması gerekiyor

Aussie, dırımkızı, lotus79, aymak, açeyla, zeamays,
crinone konusunda sorduğum soruya verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.

bir çok ikiz annesi olmasına rağmen burada çok az mesajlaşma oluyor. muhtemelen doğumdan sonra iki bebeğe birden bakmaktan başka da vakit bulamıyorsunuzdur. bizler de böyle olacağız galiba. ama ikiz anne adaylarının da konuşmaya ihtiyacı var işte :)

herkese sevgiler.

selam kızlar bende ikiz kız annesi olacağım inşallah:Saruboceq:.şuan 31+5 günlük oldu prenseslerim.şuan yatak ıstiratindeyim.34 haftayı dolduralım diyor doktorum.2 hafta önce kiloları biri 1.250 biride 1.276 gr nasıl iyi mi?kızlar.:uhm:bir hafta sonra kontrolüm var akciğer geliştirici iğne yapcak erken olacak olursa diye dedi doktorum.yaptıran var mı?:uhm:neden yapıldığını tam olarak bilen var mı?kızlar:uhm:,ayrıca bebeklerinin hareketlerini cd ye aldıran var mı?:uhm:nasıl güzel izlenebiliyor mu?:uhm:sorularıma cvp verirseniz sevinirim güzel anneler.

merhaba kızlar
benim son adet tarihim 28 ocak 2009
bugun doktora gittim 5 h-aftalık hamilesin ve 2 kese var dedi

biri 0,85 cm biri 0,66 cam ama içleri boş mu dolu mu belli degil dedi.
biri devam edip digeri etmez veya ikiside devam edebili dedi.
şoktayım ve korkuyorum kızlar ya...

ama bak biz sana ne dedik kokrkmakkkkkkk yokkkkkk skıntı yokkkk stes yokkkkkkkk relaxxx olma bakem .... Ne güzel yaaaaaaaa ikitane canavar birden şaka şaka melek onlar Allahım sen bütün bebekleri koru

merhaba benimde ikizlerim var 19 aylık oldlar.oldukça tecrübeli olduğumu düşünüyorum bana herşeyi sorabilirsin.
ilk 19 soruyada cevap vermek istiyorum.ilk 19 sorununkini karşısına yazıyorum.
1- Bebeğiniz tedavi ile mi oldu? (Tüpbebek, mikroenjeksiyon, aşılama, doğal)- doğal

2- Tek yumurta mı çift yumurta ikizi mi taşıyorsunuz?-çift

3- Gebeliğinizin ilk 3 ayında kaç kilo aldınız, doktorunuzdan duyduğunuz ideal kilo skalası nasıl?4,aydan sonra aldım
4- Ne kadar sıklıkla ultrason ve doktor kontrolune gittiniz? Sizce ne sıklıkta olmalı?
ayda bir
5- Kanamanız oldu mu?
8,haftadan sonra oldu
6- Amniyosentez yaptırdınız mı?
hayır
6- Bebeklerinizi ne zaman dünyaya getireceksiniz?

7- Bebek için hazırlıklara ne zaman başlamalı? 6,aydan 24 haftalıkken yani

8- Bebekleriniz arasında büyüklük, kalp atışında farklılık var mıydı?
vardı hatta bir diğerinden bir gün büyük
9- Tehlikeli diyebileceğiniz dönemler veya yapılmaması gereken şeyler, yapılması iyi olan şeyler için tavsiyeleriniz var mı?
ilk üç ay düşük tehlikesi 5,aydan 7,aya kadar erken doğum tehlikesi .sağlıklı beslenmek gerekiyor bu dönemlerde
10- Gebelik tansiyonu veya şekeri yaşadınız mı?hayır

11- Bebekleriniz için ne tür hazırlıklar yapılmalı, hangi üründen kaç tane almalı?tülbent bezinden yumuşak bezler dikilmeli banyodan sonra silmek için ve ağız silmek için.ayrıca mayo ve ayaklı taytlardan bol alınmalı çok kullanılıyor.

12- Hangi hastanede dogum yapmayı tercih ederdiniz?valahi ben bizim asker hastanesinde istedim ve öyle oldu.diğer hastaneler tıklım tıklımdı.

13- İkiz gebeliğin size getirdiği ekstra bir zorluk var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?ayağımı bile kıpırdatamıyordum .yatamıyordum,uyuyamıyordum,gezemiyordum hiç bir şey yapamadım.

14- Bebeklerinizin hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz?3,ayda

15- Hangi tehlike karşısında doktor aranmalıdır?kıpırdamıyorlarsa,kan gelirse,aniden oluşan ağrılarda.

16- Kaybolan ikiz (vanishing twin) sendromu yaşadınız mı?hayır

17- Reduksiyon (sonlandırma) yapıldı mı? Nedeni?hayır

18- Hangi haftada cinsiyetleri öğrenebildiniz? 20, haftada

19- Eklemek istediğiniz yorumlarınız...
alah size yardım etsin ikiz gebe olamak zor annne olmak dahada zor.

Doğum Yapan İkiz Anneleri:

20- Bebeklerinizi nerede dünyaya getirdiniz?

21- Doğumunuz normal mi yoksa sezaryen ile mi oldu?

22- Doğan bebekleriniz arasında çok fazla kilo farkı var mıydı?

23- Doğumdan sonra siz ve bebekleriniz ne kadar hastanede kaldınız?

24- Kaçıncı haftanızda doğum yaptınız?

25- Bebekleriniz için küvöz gerekti mi? Hangi hastanenin yenidoğan ünitesini tavsiye edersiniz?

26- Bebekleriniz doduktan sonra aynı odada mı yattınız, yattıysanız ne kadar süre ile?

27- Bebekleriniz için ne tur karyola yada beşik satın aldınız, en uygun yatak nasıldır sizce?

28- Burada ikiz bebek taşıyan annelerle paylaşmak istediğiniz herhangi bir eşyanız var mı? Malum ikizler maddi açıdan tüm aileleri sarsabiliyor.

20-konya asker hastanesi.
21-sezaryen belden anestezi ile.
22-300gr farkla doğdu.
23-ben doğumdan sonra kalkamadım kan verdiler sonrada bebekler sarılık oldu o yüzden 8 gün kaldık.
24-37 haftalık.
25-küvez gerekmedi.başka hastaneleri araştıramadım maalesef.
26-doğdular 1 yaşına kadar aynı odada yattık.odaları ayırdık ama halen gece yanımıza geliyorlar birlikte yatıyoruz .
27-sallanan normal küçük bir karyola aldık.bebekler için uygun yatak otopedik olmayan yada yarı ortopedik yataklardır.
28-ben eşyalarımın çoğunu halen kullanıyorum kullanmadıklarımı da ihtiyacı olan kiilere verdim.

canım merhaba banada yardımcı olabilir misin?
sorularım olsa sana
bir kac bilgi verirsen cok mutlu olurum

esteryacım bende ilk kontrole gittiğimde iki kese vardı biri dolu kalp atışları bile vardı diğeri ise küçük ve içi boştu 2 hafta sonra belli olur belki küçük olan geişmeyebilir kendiliğinden kaybolabilir yada süpriz yapıp gelişir dedi.. kontrolde o küçücül kese gelişmiş kardeşine yetişmiş kalbi bile atıyordu ve gelişim olarak aralarında bir hafta farkla tamamladılar yani biri 4 haftalıkken diğeri 3 haftalık geriden takip ediyordu ama gelişimi iyiydi..şimdi sağlıcakla kucağımdalar..
senin içinde hayırlısı olsun...

merhaba esterya ne öğrenmek istersen sorabilrisin.endişelenmekte haklısın bu bebekleri çok istiyorsun.benimde kanama olunca düşücekler diye çok korktum.ama her şey takdiri ilahi.bebekler arasında gelişm farkı oluyor.benimkilerin arasında 1 gün var.sen hep iyi düşün.allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…