İkiz Anneleri Kulübü

inşallah sütün bol olur.ikiz anneleri maşallah süt makinesi gibi olurlar genelde tabi emzirme sayına da bağlı.ben emzirdiğim saati ve herşeyini bir deftere yazdım böylece ne kadar emzirdiğimi gördüm.her biri 11 er kez emiyordu yani 22 kez emziriyordum.seninde böyle olabilir hormon çift kat yükseliyor.sen süt pompası aldın mı?şu elde sıkmalılardan sakın alma.wee markasının bir pompası var harika fiyatıda makul.mutlaka edin hatta hastanede yanında bulundur.pompan iyi olsun.

nazlımelek meraba bende ikiz bebeklere hamileyim benimde çift yumurta ikizi bugün kontrole gittim aralarında 1-1,5 hafta fark var doktorum çok canımı sıktı amniyosenteze varana kadar konuştu senin şu anda nasıl bebişlerinin durumu pzt 3 tarama testi yapılacak ama şimdiden sıkılıyorum ben
deneyimlerini söylersen beni çok rahatlatırsın

kizlar sut olmasi icin bol bol rezene cayi ve elma suyu icin su mamalardan mecbur kalmadikca vermeyin valla bizimde ailede cok sut olmaz ama benim bunlar sayesinde asiri sutum oldu eltimede dedim oda yapti kucuk goguslu ama valla bebek yukuna yutkuna iciyor siz genede enaz iki litre sivi tuketin rabbimin izniyle olur sut allah yardimciniz olsun

merhaba arkadaşlar 8 aylık ikizlerim var .sütüm az olduğundan 6 ay mama destekli emzirebildim.6. aydan sonra biberona alıştıkları için memeyi bıraktılar .şimdi kaşık mamalarını ve ek gıdalarla besleniyoruz .

selam kızlar 31 martta kızlarım zeren ve zeynep doğdular kullandığınız şeylerden bahsetmişsiniz ben medelanın pompasını kullanıyorum birini emziriyosam diğeri için sağıyorum çok memnunum sağarken yormayan bi pompa canımıda açıtmıyor sütü az olanlara humana stiill tea kesinlikle tavsiye ederim ben bi damla sütün peşinden koştum iki gün boyunca sonra bu çayı içmeye başladım hayretler içinde kaldım gerçekten işe yaradı birde gaz problemii yaşayanlar dr brown diye bi biberon buldum hiç hava kabarcığı yapmıyor bide çocuk dr umuz laktazin diye bi damla yazdı emzirmeden 5 dk önce damlatıyosun bebişin ağzına süt şekerinin neden olduğu gazı önlüyo bu desteklerin yardımıyla kendi başıma bakıyorum ikizlere 2 haftadır bi problem yaşamıyoruz umarım yardımcı olabilir yazdıklarım hee bide kendinizi korkutmayın kızlar Allah dağına göre kar verirmiş başedemicek olsak bu mucizeyi bize bahşetmezdi rahat olun tek başına bile bakılabiliyor elbette yoruluyosunuz uykusuz kalıyosunuz ama beceriyosunuz vesselam hepinize kolaylıklar diliyorum:içelim:kaydirigubbakcemile5

canım senin yazıdklarını okudumda banada dr öyle dedi.yani aralarında 1-1,5 hafta fark var dedi ve biri 6+6 biri 5+3 oldugundanbirinin kalp atısını duyuduk digeri cok küçük olduguna duyulmadı dedi.ve onda düşme riski var dedi ay cok üzüldüm nasıl bi yol izlemem lazım bilmiyorum progestan kullanıyorum ve bana 1 ay sonra gel dedi.agrılarımda cok oluyo.

canım bak banada uclu test yaptılar ve sonuc kotu cıktı cok uzuldum.....sonra docent dra gttım hep ve bırsuru dra danıstım ıkızlere uclu test taraftarı degıller......surdan pay bıc bana sagdakı su kadar soldakı bu kadar rısklı deyıp amnıyosentezden bahsettı ve cok korktum meger benım bebıslerım saglı sollu degılmıs.bırı yukarıda bırı asagıdaymıscok sukur kı dr yanılmıs bı tup kanla ıkızlerın durumu anlasılmaz yanı....en ıyısı sen ya ayrıntılı ultrasona grceksın,yada uc boyutluya ıcın rahatlıcak....uclu test yada amnıyosentez saglıklı degıl bızler ıcın:1hug::teselli:

rezeneyı bende duydum canım dusunuyorum sutum olmassa....masaallah yaramıs sanaa.s.
altı ay yınede ıyı bır sure canım ıkızler ıcın.....saglıcakla buyusun bebıslerın:Saruboceq:Şeniz

canım ALLAH bagıslasın bebıslerını:Saruboceq::ecrin_bebek::ecrin_bebek: senın pompan elektrıklı mı manuel mı?????kımı elektrıklıler daha ıyı dıyor,kımıde dıgerını ovuyor....bıde wee nın bır pompası varmıs cok guzelmıs.....bıde o brownun bıberonu su egrı baslıklı olanlardan mı onlar gaz yapmıyormus sanırım.......:uhm:sevgılerımleŞeniz

canım sanada hazana tavsıye ettıgımı soyleyecegım uc boyutluya yada ayrıntılı ultrasona grdın mı???bısey olmaz ınsallah....ALLAH hepımızın meleklerını korusun:Saruboceq:Şeniz

elektirikli benim kullandığım pompa pillede çalışıyo çok kullanışlı ben çok memnunum biberon eğik değil ama içine iki farklı aparat takılıyo değişik bişey ondanda çok memnunum

merhaba ıkız annelerı bende ıkız annesıyım adım sude bır kız bır oglum var 11 aylık oldular bıle kuzucuklarım
6ay mama desteklı emzırebıldm ben zorla emzırdım emmeyınce sut sagma makınesı aldım ve bıberonla verdım 6ay aldılar anne sutu.sımdı hep mama yıorlar corba yedıremıyorum ama yemek sularından yedıgım herseyden agızlarına verıorum sevmedıklerı sey oldumu kafa sallıyorlar agzıalrını acmıyorlar zora da yedıremıyorum corba sebze puresı yogurt yedıremıyorum sımdı ara ara cıcıbebe verıyorum sutle ezıp.muhallebı falan yapıyorum ama ııhh yemıyorlar napsam bılmıyrum mama yetıremıyorum valla 5gunde 900 gr bıtıyor aranızda varmı benım durumumu yasayan yoksa benmı beceremıyorum.cok uzuluyorum yemedıklerınde.ozellıkle onlara corbalar yapıorum ama yemıorlar kafayı yıcem baskaları nasıl yedırıyorda ben yedıremıyorum dıye

merhaba arkadaşım.ben çocuklarıam sekizinci ayında mama sandalyesi aldım böylece ilk olarak sağa sola kaçamadılar.bişey yedirirken sürekli onlara çocuk şarkıları söyledim mimikler haraeketlerle ilgileri çektim.mamalarının tadına bak sende beğenmelisin onlarında damak tadı var.her şeyi dene.sabret.sürekli değiştir.yoğurdunun içine bebe biküvisi kat öyle dene.meyveyi püre yap öyle dene.bal kat .cicibebein içine tahin ve pekmez kat sütle ez öyle dene .benimkile 2 yaşına giricek ben halen yoğurtlarını muz elma ve ya başka meyve ne varsa püre yapıyorum.bal katıyoum içine gayet güzel yiyorlar.muhallaebinin içine biraz kakao katabilirsin.çikolatada dene.vanilya mutlaka kat.belki bu saydıklarımı sen hep denemişsindir ama ayrıntılı yazmadığın için ben nacizane önerilerimi yazdım.
eğer istersen daha ayrıntılı bir şekldede yazarım.sana bir bebek kahvaltısı taride yazarım.bir dene bakalım işe yarıyacakmı?

Süper yaa,ben daha erken bir anne adayıyım,daha çok var.Ama buranın takipçisiyim,yazılan herşeyin notlarını alıp defterime kaydediyorum.Teşekkürler arkadaşlara.s...

canım bazı bebekler yeni tatlara pek açık olmuyorlar.O yüzden yedirmek için zorlama ama mamayı hazırlarken içine katılabilecek farklı tatlar katabilirsin.Ne bileyim yoğudun içine meyve püreleri kat.Hergün başka meyveyle dene neyden hoşlandığını bulmaya çalış.Sebze çorbası yap önce üç sebzeyle dene yemezse pişirdiğin sebzeleri değiştir tavuk yada et suyu kullan tatlandırmaya çalış bakalım.Tabi bunlar sadece fikir inşallah yardımcı olur sana.Benimkilerde iki ay bana bu sıkıntıyı yaşatmışlardı sonra ben hergün yaptığım karışımları değiştirerek neyden hoşlandıklarını buldum ona göre yemekler hazırladım.Bebeğin birşey yememesi nasıl huzursuz eder insanı bilirim canım.ınşallah kısa zamanda düzelir bu sorun.Öpüyorum kuzularını.

tesekkur ederım arkadaslar verdıgınız bılgıler ıcın yogurtun ıcın ebal pekmez meyve puresı cılek recelı aklınıza gelen herseyı katıp denedım.cıcıbebenın ıcıne bal yada pekmez koyuyorum onuda yenı yemeye basladılar.muhalebıyı dedıgın gıbı denıcem arkadasım onu yapmamıstım.meyve puresınıde yaptım ama ben daha once yemıyorlar dıye hazır bebelacın meyve purelerı varya ondan hergn duzenlı yedırıyordum ona alıdtılar galıba evde muz elma puresı yapıyorum ama hazırın tadıyla benım yaptıgımı bılıyor keratalar valla bır kasık alıp agızlarını acmıyorlar.cok sınır bı durum.
etsuyunu hazırladım zaten buzluguma koydum corba yapıcamda alıp ıcıne koyuyorum ama ııhh onuda yemıyorlar ama sabır tabıkı zamanla mutlaka herseyı yıcekler.ama encok sevdıgım sey yumurtayı severek yıyorlar peynır yıyorlar sut ıcırıyorum arada haftada bır falan mutlu oluyorum boyle yedıkelrı zaman.
kahvaltı tarıfı yazıcaktın beklıyorum arkadasım hatta baska tarıflerde yazarsanız sevınırım valla

arkadaşım benim ikizlerin biri çok mızımız herşeyi yemez.ama pişirdiklerimi yiyor eline bir şey versem yemiyor çoğunu işhalı değil yani.kahvaltıya alıştırdım ama tavada yumurta yediriyorum.sucuklu,sosisli,sade.birde trabzon yöresine ait bir yemek var kahvaltıda yenir genelde onları bebeişler uyarladım.iki kişlik tarif bu,iki çorba kaşığı tereyağını tavada erit.içine iki çorba kaşığı mısır ununu kat ve kavur biraz kavurduktan sonra içine yavaş yavaş ılık su dök ve hızlı karıştır topaklaşır gibi oluyor ama düzelir.helva yapar gibi yani.muhallebi kıvamına gelene kadar suyu ekle ve karıştır.sonra eteşi kıs ve içine bebeklerinin yiyebileceği çok tuzlu olmayan bir peynir koy ben beyaz peynirde koyuyorum yada kırk kaşar alıyorum ondanda güzel oluyor.neyse daha sonra peynirler erisin ve içine iki yumurta kır azıcıkta tuz at peynirin tuz durumuna göre muhallebi kıvamında olcak.yumurtalarda pişince içinde hazırdır maman.ister elinde küçük bir ekmek parçasına banarak ister çatalla sade ver çok acayip doyurudur tok tutar sen bile yersin onlarla birlikte belki tadını beğenirler bir dene bakalım.yemeğin adı kuymak belki duymuşsunuzdur trabzonda çok tüketilir.

yapıyormusun bilmiyorum ama krep yap çocuklarına kahvaltıda çok yumuşak bebekler için tam.çiğnemeyi biliyorlar heralde değil mi?gerçi bilmeseler bile bunuda yerler gibi geliyor bana .

ben geçen gün bulgur pilavı yedirdim çok zevkle yediler.ama epeyce sulu yaptım tıkamasın diye.çok azıcık yap dene bakalım yazıyım nasıl yaptığımı.
soğan sarımsak yeşil biber kırmızı biber havuç domates ince ince doğra ve ya rendele kavur biraz yumuşayana kadar içine azıcık salça kat bulguru kat suyunu fazla kat nane kat tuz kat az karabiber tavuk suyun da varmış hazırda ondan da kat içine .ben minnoşlarıma böyle yapıyorum.

imdattttttttttttttttttttttttttt...ikiz bebek bekliyorum...9 haftaliklar...kucuk oglum daha 8 aylik...imdatttttttt....ikiz anneleri bana moral vermenize ccok ihtiyacim var..

imdattttttttttttttttttttttttttt...ikiz bebek bekliyorum...9 haftaliklar...kucuk oglum daha 8 aylik...imdatttttttt....ikiz anneleri bana moral vermenize ccok ihtiyacim var..

canım ya masallahhhhhhhhh ne dıyeyım senın yerınde olmak ısteyen bınlerce ınsan var bılıyorsun degıl mı???????senın ıcın zor belkı ama ınan RABBIM tasıyabılecegınden fazla yuk vermez ınsana....sevgılerımle............:1hug:

kızlar pompayla sut sagmak sutu hemen bıtırıyor mu????oyle bırsey duydum daCADIARZUsılıkon meme bası kullan ama pompa kullanma bıkac haftada sutun bıter dedıler hıc duydunuz mu?????????kaydirigubbakcemile5

bebeklerin hayırlı olsun.allah sana yardımcı olsun bol bol sabır versin.güç kuvvet versin işin zor olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…