İkiz Anneleri Kulübü

çok zor ikiz gebvelik allahım yardımcınız olsun 3 üz lere d eyardım etsin oturup kalkmak yüürmek tam bir işkence geceleri hiç saymıyorum ... allahım isteyene nasip etsin ama yardımda etsin...

selam ikiz anneleri nasıl gidiyor bebişlerle hayatınız ??????
beni sorarsanız uykusuz ve yorgun insan alışıyor ama zor allah hepimizsin yardımcısı olsun

maşşallah 24 haftalık oldular benimkiler kilolarının toplamı 2 kg a yaklaştılar banada dr erken alabiliriz dedi bu arada ağrılarla nasıl başettin?

Canım hiç sorma son 1,5 ay falan hiç dışarı çıkamadım.Son 15 gün evin içinde bile yürüyemez hale geldim ben.ikisi 6,5 kg, düşün suyu plesantası falan çok ağırdı yüküm. çok baskı vardı dolayısıylada ağrım çoktu.Geceleri ağlıyordum hep.Sabretmekten başka bir formülü yok bence.Emin ol çekilenlerin hepsi unutuluyor.Yüzlerini gördüğünde değermiş çektiklerime diyeceksin...Allah kurtarsın hayırlısı ile...
doğduktan sonrada uyku problemleri gaz problemleri falan olmadı pek...şu ana kadar...O kadar zorlanmıyoruz açıkçası ben çalışıyorum ikisinede annem bakıyor...

Ağrı kesici falan kullandınız mı? Dr um arada alabilirsin diyor ama ben daha hiç kullanmadım.

Ağrı kesici falan kullandınız mı? Dr um arada alabilirsin diyor ama ben daha hiç kullanmadım.

Hayır canım kullanmadım hiç.Doktorum önermedi sadece sabretmek gerektiğini anne karnında 1 günün bile çok önemli olduğunu söyledi ve teselli etti beni devamlı..

doğum yapan arkadaşlar ortalama kaçıncı haftalarda oluyor ben erken doğumdan korkuyorum kaçıncı haftada olursa bebişler kuvöze konmuyor biz 27. haftayı bitirdik.

doğum yapan arkadaşlar ortalama kaçıncı haftalarda oluyor ben erken doğumdan korkuyorum kaçıncı haftada olursa bebişler kuvöze konmuyor biz 27. haftayı bitirdik.

canım 33 haftadan sonra küveze gerek kalmıyor bende çok korkardım şükür iyi geçti hamileliğim 36 hafta 5 günlük doğuma alındım epidürel sezeryan oldum bebeklerim de şükür sağlıklı oldular..........allahım sanada nasip etsin

amin inşallah canım Allah seninkilerede sağlıklı uzun ömürler nasip etsin

herkeze sevgiler...ben de ikiz bebek anne adayı oldum.şu an bebeklerim10 haftalık ,ama hiç olmayan göbeğim artık dikkat çekiyor.sizin yaşadığınız sıkıntıları okudukça biraz korkmaya başladım açıkçası..kızlarr çok zor mu gerçekten ikiz bebek annesi olmak??ben galiba mutluluktan henüz zorlukları farkedemedim..bana da bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu olurum gerçekten..doktorum bana folik asit vermedi,henüz hiç bir tahlil yapılmadı sizce normal mi??ilk 3 aylık dönemde hangi tahliller olmalı ve ek vitamin kullanımı gerekli mi sizce ??sizler nasıl geçirdiniz 3 aylık dönemi?

merhaba canım bende 14 haftalık ikiz anne adayıyım hiç korkma ben çok rahat bir 3 ay geçirdim folik asidi ilk hamile öğrendiğim gün verdi dr.mutlaka doktoruna sor çünkü 6-12 arası bebeğin sinir ve omurilik geliişimi için çok yararlı 13 ten itibaren folik asidi bırakıp multivitamin elevit kullanmaya başladım.göbeğim hiç çıkmadı daha yapısal olarak biraz kiloluyum ondan herhalde.tahlillere gelince ben 12+5 te iken ikili test oldum ve detaylı ultrasona girdim. ense kalınlığı ölçümü ve kan alınıyor.şükür olumsuz bişey çıkmadı.sen bunuda sor çünkü 14 ten sonra ikili test yapılmıyor testin adı 11-14 arası ikili test.onu da olmassan üçlü testi önerecektir herhalde.. aramızda 1 ay var galiba yakınız birbirimize kocaelindesin sanırım ben istanbul

kızlar 22 haftalıkken benim meleklerimin kilosu 564 507 gr sizce nasıl kusmaktan çok iyi beslenemiyorum ben ........vitaminle demir hapımıda içemiyorum mideme çok dokunuyor iğnelerini isteyecem doktorumdan........o yüzden zayıf olmalarından korkuyorum

canım,bilgilerin için çok sağol,doktorum bizi bu konuda pek yönlendirmedi henüz. biz sormadan kendisi de bize bişey söylemiyor aslında çok önceden de gittiğim ve durumumu iyi bilen doktor ama bu bizi biraz çelişkide bırakıyor..ikili testten de bahsetmedi bize. en son kontrolüm cumartesi günü idi.ve 1 ay sonra gelmemizi söyledi.dolayısıyla tekrar kontrole gittiğimde ben 14 haftamı doldurmuş olacağım ..şu an kullandığım hiç bir ilaç yok.folik asit için gerek yok deyip geçiştirdi.canım sıkılıyo bu duruma..6 yıl sonra bebeklerimizi bulmuşken sanki ihmal ediliyor gibi geliyor bana ..

öncelikle folik asit içmeyen arkadaşım dr bekleme mutlaka eczaneden folik asit al iç ben folbiol içmiştim yatarken iç yan etkilerini önlüyo biraz bulantı yapmıştı bande ben yatarken içtim doktorunun folik vermemesi çok şaşırtıcı bence dr seçimini yeniden gözden geçir diğer vitaminlerini içemeyen arkadaşım 22. hafta kilomuzu hatırlamıyorum ama 25. haftanın sonunda biri 830 diğeri 745 di fetus kilolarını veren siteler var ordan takip edebilirsin vitaminlerin konusundada dediğim gibi bendede demir ve folik mide bulantısı yapmıştı yatarken içtim eleviti sabah kahvaltı ile birlikte içiyorum onuda öyle çözdüm demir çok önemli bana tek demir yetmedi 2 tane içiyorum ayrıca pekmez yiyorum çünkü çok düştü demirim ayrıca her gün bir yumurta verdi dr biraz uzun oldu ama ikiz gebelikte durumlar biraz karışık oluyor tek gebeliklerle durumlarımızı kıyaslamak pek mümkün olmuyor bana ağaçtan düşeni getirin demiş ya o hesap benim yaşadıklarım böyle inşallah Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayıda nasip eder:Saruboceq:

canım bende 6. aya kadar bütün yediklerimi çıkarıyordum.Doktorum çıkarsanda vitaminleri bebek mutlaka alıyor meraklanma demişti.Sende danış istersen doktorlarına.Bazı bebekler son haftalarda gelişimini hızlandırabilirmiş o yüzden bebeklerinin kiloları için endişeye kapılma bence demir işini hiç ihmal etme ileriki haftalarda çok ihtiyacın olacak canım.Ama lütfen yediklerim çıkıyor ve bebeklerim zayıf olacak diye endişeye kapılma sağlıklı olsunlarda zayıf oluşları önemli değil canım.Kendine ve bebeklerine iyi bak cnm.

çok sağol cnm doktorum kilolarının iyi olduğunu söylüyor
tek bebeklerle arada çok fark yok dedi önemli olan 6 aydan sonra alınan kilosu dedi
biri iki hafta önde gidiyor....demir işini söyeleyecem tabiki iğne olarak alaam yoksa artık içemez oldumm..........

Öncelikle bebişlerin hayırlı olsun canım.Benimde ikizlerim var 23 ekimde doğum yaptım şu an 3 aylıklar.Hamileliğimin ilk aylarında çok kustum.4.aya girerken kesildi.Onun haricinde hiç bir sıkıntım olmadı (kanama falan gibi)İlla çok sıkıntılı olacak diye birşey yok.Etrafımdakiler ikiz oldukları için çok küçük ve de erken doğacakları kanısındaydı buda beni korkutuyordu.Aksine ikiside 3 kg.ın üstünde ve 37 haftayı bitirdikten sonra doğdu.Sana tavsiyem o nedenle hep pozitif ol kimsenin dediklerini takma sakın.Ben hamileliğimi planladığımız andan itibaren folik asit kullandım doktorumda çok isabetli olduğunu söyledi.Daha sonra elevit,dahada sonra başka bir vitamin kullandım adını unuttum yazarım canım bi ara.Bu arada demir hapınıda 4 aydan sonra doğuma kadar kullandım.Son iki ayım biraz zor geçti hareketlerim kısıtlandı tabi haliyle.Ama yüzlerini görünce herşeyi unuttum.Seninde öyle olacak.Allah hayırlısı ile kavuştursun seni evlatlarına...

canım kesinlikle doktorunla ilgli birdaha düşün çünkü beni 10 günde bir çağırıyor bide 1 ay sonra çağırmış seni ayrıca ikili testten falan hiç bahsetmemiş ilginç. benden sana tavsiye folik asidine hemen başla çok yararlı çünkü..o kadar zaman sonra bulmuşsunuz bu güzellikleri madem mutlaka araştır..

canım benimde hamileliğimin ilk haftalarından itibaren gelişimleri hep 2 hafta öndeydi.Ve ikiside 3kg.nun üstünde doğdu.Nasıl başladıysan öyle devam eder.kiloları iyi olunca bakımıda daha kolay oluyor canım...Hayırlısını diliyorum senin içinde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…