merhaba esterya ne öğrenmek istersen sorabilrisin.endişelenmekte haklısın bu bebekleri çok istiyorsun.benimde kanama olunca düşücekler diye çok korktum.ama her şey takdiri ilahi.bebekler arasında gelişm farkı oluyor.benimkilerin arasında 1 gün var.sen hep iyi düşün.allah yardımcın olsun.
canım yardımların icin cok sagol bir sey sormak istiyorum
ben sat a gore 6+2 yim fakat bebek en fazla 5 haftalık gorunuyor. ve beta hcg olcumumde 7407 cıktı yani 5 haftalık ikiz gebelikte cok daha yuksek olmalıymıs.
ayrıca gectigimiz carsamba bir doktor iki kese var demisti fakat dun aksam kendi doktorouma gittim ve soylemedim iki kese oldugunu baktı bir kese gordu ve eger 10 gun sonra da bu kese bu sekilde gorunurse almamız gerekicek dedi.
kafam karmakarısık ve cok uzuluyorıum. ama pes etmeyecegim gerekirse 2 hafta doktora gitmeyecegim ben inaniyorum ki Allah bebeklerimi bana bagıslayacak.
carsamba gittigim doktorun ultrasonu superdi sanırım o nedenle gordu benim doktorumun ultrasonu cok iyi degil.
merhaba,
Canım ikiz gebeliklerde yaşananlar birbirine çok benziyor.Ben ilk kontrole gittiğimde bebekler 6+5 günlüktü.Ve tek kese görünüyordu.Değerlerimde normal gebelikten biraz yüksekti o yüzden ikiz olabileceğini hiç düşünmedik.15 gün sonra tekrar kontrole gittim ve iki keseyi görünce hem ben hem doktorum şok olduk.Ancak keselerden birinde kalp atışları görünmedi sanki boştu.15 gün sonra yine gittiğimde ufaklık diğer keseye yetişmiş gayetde sağlıklıydı.İkiz gebeliklerde de doğumdan sonra da bir tanesi diğerinden hep geride kalıyor.O yüzden hemen ümitsizliğe kapılıp üzülme canım.Bak benim yaramazlar 23 aylıklar hala biri diğerinden hep geride geliyor.Sağlık sorunu olmasında gerisi dert değil.Canım umarım sağ salim alırsın kucağına bebeklerini bizide haberdar et gelişmelerden olur mu?
CANIM yazdıkların beni o kadar rahatlattı ki Allah senden razi olsun.
Bana moral oldun destek oldun bu bebekleri oyle cok istiyorum ki
Allah insallah hayırlısı ile kucagima almayı nasip eder.
Benim kafama takılan kese bıyutları haftasına gore oldukca kucuk..
yinede hep dua ediyorum
sevgilerimle
sevgili esterya daha çok erken aslında biraz daha sabret inşallah allah gönlüne göre verir.ulrtason ve hatta doktor bile fark eder ama doktora ikiz gebelik olduğunu söyle başka doktora yani.çünkü o zaman daha da inceliyor ikizlerden biri bazen gözükmeyebilr bunu yaşayan bir tanıdığım kişi var tek hamilelik yaşadığını sanarken ikizi oldu ultrasonda gözükmemeiş hiç.ben ilk ultrasonuma 8,hafatamda gittim ilk doktor kontrolümdü aynı zamanda.keselerin içinde nokta gibi görünüyordu bebekler.bir ay sonra gittiğinde bebeklerini görüyorsun bacak kol falan.hepsi olucak çok güzel inşallah sende yaşıyacaksın bu duyguyu.seni okadar iyi anlıyorum ki bende hep korkuyla geçirdim hamileleiğim.hep kaybetme korkusu ama hiç ağzıma almak istemedim içmden düşündüm korktum.doğdularda ama küçük oldukları için bu seferde acaba diyorsun hep paranoyak hep paranoyak yani.
evet canım ya cok paranoyak oldum nerde ise hergun gidip beta hcg yaptıracagım ve ultrason a girecegim..
Kendimi dinliyorum başım dönmüyor midem bulanmıyor kafayı yiyiorum
ellerim goguslerimde sızlama varmı diye .. Goya belirti olmayınca bebekler buyumuycek gibi.
Allah yardımcımız olsun dua ediyorum.. Bebeklerimle konusuyorum ha gayret evlatlar diyorum :) onlari simdiden cok seviyorum :)
canım merhaba haddim olmadan konuşmanıza daldım ama kusura bakma öncelikle hayırlı sağlıklı evlatlar dilerim allahtan bende ikiz annesiyim 5. Ayımıza giricez ben hamile olduğumu anlamadım biliyormusun ne mide bulantısı ne baş dönmesi eşim bile inanmıyordu bebekleri görene kadar ilk başlarda 1 hafta falan mide bulantısı oldu sonra tamamen bitti oda hafifti zaten yani kiminin bünyesi bu şekilde oluyormuş arkadaşlarım istifra etmekten ölürken bende tık yok fazla takma canım kafana bunları hakkında hayırlısı öncelikle birde drunu çok iyi seç ultrason bile çok önemli bizim durumlarımızda benim drum renkli ultrason çekti dizleri kıvrıktı cinsiyetler gözükmüyo dedi aynı ggün başka hastaneye gittim 1 kız 1 oğlan olucak dedi yani ultrason iyi oluyo dr anlamıyo dr iyi oluyo ultrason kötü aman diyeyim tercihini düşünerek yap inşallah güzel haberler alırsın sağlıkla ve bebeklerinle kal canım
bu arada o btmalar benimde olmuştu.. onları bebişlerinin geliştiğinin göstergesi olarak düşün..:))
ben çektirmedim tam bilmiyorum ama 11. haftamızda ense ölçümünde detaylı ultrasonda çok uğraşmışlardı net ölçelim diye o zamn cdyede kaydediyorlardı benim ultrasona bakmaktan aklıma gelmemiş bir dahada ayrıca onun için ayrıntılıya girmeyi düşünmedim doğuma kadar normal ultrasonla takiplarim oldu hep ..kızlar aranızda bebeğin hareketlerini cd ye çektiren var mı?kaç haftalıkken çekiliyor?düzgün gözüküyor mu?çok merak ederiyorum.aslında ben istiyorum çektirmek ama 100 ytl değer mi diye düşünüyorum?
Kizlar
Sanırım bu sayfaya veda etmemin zamanı geldi...
Bugun, gecen hafta bana ikiz gebelik keseniz var diyen doktora muayne oldum.
Keseler gecen haftaya gore hic bir gelisim gostermemisler dedi.
Iclerinde fetal olusum yok dedi...
3-4 gun daha bekleyip seni operasyona alacagiz dedi..
Kısmet yazi kader boyleymis.
Hepinize candan destekleriniz icin cok ama cok tesekkur ederim.
Allah henpinizin bebislerine saglik sıhhat versin, hayirlisi ile hamileliklerinizi tamamina
erdirsin.
Allah hepinizden razi olsun, hakkinizi helal edin kizlar..
canım çok üzüldüm yaa.. geçmiş olsun..Kizlar
Allah henpinizin bebislerine saglik sıhhat versin, hayirlisi ile hamileliklerinizi tamamina
erdirsin.
canım çok üzüldüm yaa.. geçmiş olsun..
hani hep derler ya kısmet böyleymiş.. üzülme diyemiyorum elbetteki üzüleceksin ama kendinide yıpratma.. belkide devam etselerdi sağlık sorunu olacaktı öyle düşün..
en kısa sürede tekrar hamiş kalman dileğiyle..a.s.
24. haftada falan yapılıyo değermi kısmına gelince ikizler okadar masraflıki anlatamam yani daha sonra ayyy 100 tl ye neler alırdım yavrularıma diyebilirsin ben böyle düşündüm yaptırmadım sana kalmışkızlar aranızda bebeğin hareketlerini cd ye çektiren var mı?kaç haftalıkken çekiliyor?düzgün gözüküyor mu?çok merak ederiyorum.aslında ben istiyorum çektirmek ama 100 ytl değer mi diye düşünüyorum?
ben başka dr da gitmeni öneriirm ama sonuç değişmezsede allaha sığınmaktan başka çare yok verende alanda o dışarıdan konuşmak elbette kolay ama unutma her işte bir hayır vardır:teselli:Kizlar
erdirsin.
Kizlar
erdirsin.