İkiz Anneleri Kulübü

merhaba pamuk26 bebeklerin kaç aylık ne yediriyorsun bunlarıda yazarsan yardımcı olmak isterim.

merhaba esterya ne öğrenmek istersen sorabilrisin.endişelenmekte haklısın bu bebekleri çok istiyorsun.benimde kanama olunca düşücekler diye çok korktum.ama her şey takdiri ilahi.bebekler arasında gelişm farkı oluyor.benimkilerin arasında 1 gün var.sen hep iyi düşün.allah yardımcın olsun.

canım yardımların icin cok sagol bir sey sormak istiyorum
ben sat a gore 6+2 yim fakat bebek en fazla 5 haftalık gorunuyor. ve beta hcg olcumumde 7407 cıktı yani 5 haftalık ikiz gebelikte cok daha yuksek olmalıymıs.
ayrıca gectigimiz carsamba bir doktor iki kese var demisti fakat dun aksam kendi doktorouma gittim ve soylemedim iki kese oldugunu baktı bir kese gordu ve eger 10 gun sonra da bu kese bu sekilde gorunurse almamız gerekicek dedi.
kafam karmakarısık ve cok uzuluyorıum. ama pes etmeyecegim gerekirse 2 hafta doktora gitmeyecegim ben inaniyorum ki Allah bebeklerimi bana bagıslayacak.
carsamba gittigim doktorun ultrasonu superdi sanırım o nedenle gordu benim doktorumun ultrasonu cok iyi degil.

canım yardımların icin cok sagol bir sey sormak istiyorum
ben sat a gore 6+2 yim fakat bebek en fazla 5 haftalık gorunuyor. ve beta hcg olcumumde 7407 cıktı yani 5 haftalık ikiz gebelikte cok daha yuksek olmalıymıs.
ayrıca gectigimiz carsamba bir doktor iki kese var demisti fakat dun aksam kendi doktorouma gittim ve soylemedim iki kese oldugunu baktı bir kese gordu ve eger 10 gun sonra da bu kese bu sekilde gorunurse almamız gerekicek dedi.
kafam karmakarısık ve cok uzuluyorıum. ama pes etmeyecegim gerekirse 2 hafta doktora gitmeyecegim ben inaniyorum ki Allah bebeklerimi bana bagıslayacak.
carsamba gittigim doktorun ultrasonu superdi sanırım o nedenle gordu benim doktorumun ultrasonu cok iyi degil.

merhaba,

Canım ikiz gebeliklerde yaşananlar birbirine çok benziyor.Ben ilk kontrole gittiğimde bebekler 6+5 günlüktü.Ve tek kese görünüyordu.Değerlerimde normal gebelikten biraz yüksekti o yüzden ikiz olabileceğini hiç düşünmedik.15 gün sonra tekrar kontrole gittim ve iki keseyi görünce hem ben hem doktorum şok olduk.Ancak keselerden birinde kalp atışları görünmedi sanki boştu.15 gün sonra yine gittiğimde ufaklık diğer keseye yetişmiş gayetde sağlıklıydı.İkiz gebeliklerde de doğumdan sonra da bir tanesi diğerinden hep geride kalıyor.O yüzden hemen ümitsizliğe kapılıp üzülme canım.Bak benim yaramazlar 23 aylıklar hala biri diğerinden hep geride geliyor.Sağlık sorunu olmasında gerisi dert değil.Canım umarım sağ salim alırsın kucağına bebeklerini bizide haberdar et gelişmelerden olur mu?

merhaba,

Canım ikiz gebeliklerde yaşananlar birbirine çok benziyor.Ben ilk kontrole gittiğimde bebekler 6+5 günlüktü.Ve tek kese görünüyordu.Değerlerimde normal gebelikten biraz yüksekti o yüzden ikiz olabileceğini hiç düşünmedik.15 gün sonra tekrar kontrole gittim ve iki keseyi görünce hem ben hem doktorum şok olduk.Ancak keselerden birinde kalp atışları görünmedi sanki boştu.15 gün sonra yine gittiğimde ufaklık diğer keseye yetişmiş gayetde sağlıklıydı.İkiz gebeliklerde de doğumdan sonra da bir tanesi diğerinden hep geride kalıyor.O yüzden hemen ümitsizliğe kapılıp üzülme canım.Bak benim yaramazlar 23 aylıklar hala biri diğerinden hep geride geliyor.Sağlık sorunu olmasında gerisi dert değil.Canım umarım sağ salim alırsın kucağına bebeklerini bizide haberdar et gelişmelerden olur mu?

CANIM yazdıkların beni o kadar rahatlattı ki Allah senden razi olsun.
Bana moral oldun destek oldun bu bebekleri oyle cok istiyorum ki
Allah insallah hayırlısı ile kucagima almayı nasip eder.
Benim kafama takılan kese bıyutları haftasına gore oldukca kucuk..
yinede hep dua ediyorum

sevgilerimle

CANIM yazdıkların beni o kadar rahatlattı ki Allah senden razi olsun.
Bana moral oldun destek oldun bu bebekleri oyle cok istiyorum ki
Allah insallah hayırlısı ile kucagima almayı nasip eder.
Benim kafama takılan kese bıyutları haftasına gore oldukca kucuk..
yinede hep dua ediyorum

sevgilerimle

sevgili esterya daha çok erken aslında biraz daha sabret inşallah allah gönlüne göre verir.ulrtason ve hatta doktor bile fark eder ama doktora ikiz gebelik olduğunu söyle başka doktora yani.çünkü o zaman daha da inceliyor ikizlerden biri bazen gözükmeyebilr bunu yaşayan bir tanıdığım kişi var tek hamilelik yaşadığını sanarken ikizi oldu ultrasonda gözükmemeiş hiç.ben ilk ultrasonuma 8,hafatamda gittim ilk doktor kontrolümdü aynı zamanda.keselerin içinde nokta gibi görünüyordu bebekler.bir ay sonra gittiğinde bebeklerini görüyorsun bacak kol falan.hepsi olucak çok güzel inşallah sende yaşıyacaksın bu duyguyu.seni okadar iyi anlıyorum ki bende hep korkuyla geçirdim hamileleiğim.hep kaybetme korkusu ama hiç ağzıma almak istemedim içmden düşündüm korktum.doğdularda ama küçük oldukları için bu seferde acaba diyorsun hep paranoyak hep paranoyak yani.

sevgili esterya daha çok erken aslında biraz daha sabret inşallah allah gönlüne göre verir.ulrtason ve hatta doktor bile fark eder ama doktora ikiz gebelik olduğunu söyle başka doktora yani.çünkü o zaman daha da inceliyor ikizlerden biri bazen gözükmeyebilr bunu yaşayan bir tanıdığım kişi var tek hamilelik yaşadığını sanarken ikizi oldu ultrasonda gözükmemeiş hiç.ben ilk ultrasonuma 8,hafatamda gittim ilk doktor kontrolümdü aynı zamanda.keselerin içinde nokta gibi görünüyordu bebekler.bir ay sonra gittiğinde bebeklerini görüyorsun bacak kol falan.hepsi olucak çok güzel inşallah sende yaşıyacaksın bu duyguyu.seni okadar iyi anlıyorum ki bende hep korkuyla geçirdim hamileleiğim.hep kaybetme korkusu ama hiç ağzıma almak istemedim içmden düşündüm korktum.doğdularda ama küçük oldukları için bu seferde acaba diyorsun hep paranoyak hep paranoyak yani.

evet canım ya cok paranoyak oldum nerde ise hergun gidip beta hcg yaptıracagım ve ultrason a girecegim..
kendimi dinliyorum başım dönmüyor midem bulanmıyor kafayı yiyiorum
ellerim goguslerimde sızlama varmı diye .. goya belirti olmayınca bebekler buyumuycek gibi.
Allah yardımcımız olsun dua ediyorum.. bebeklerimle konusuyorum ha gayret evlatlar diyorum :) onlari simdiden cok seviyorum :):nazar:

evet canım ya cok paranoyak oldum nerde ise hergun gidip beta hcg yaptıracagım ve ultrason a girecegim..
Kendimi dinliyorum başım dönmüyor midem bulanmıyor kafayı yiyiorum
ellerim goguslerimde sızlama varmı diye .. Goya belirti olmayınca bebekler buyumuycek gibi.
Allah yardımcımız olsun dua ediyorum.. Bebeklerimle konusuyorum ha gayret evlatlar diyorum :) onlari simdiden cok seviyorum :):nazar:

canım merhaba haddim olmadan konuşmanıza daldım ama kusura bakma öncelikle hayırlı sağlıklı evlatlar dilerim allahtan bende ikiz annesiyim 5. Ayımıza giricez ben hamile olduğumu anlamadım biliyormusun ne mide bulantısı ne baş dönmesi eşim bile inanmıyordu bebekleri görene kadar ilk başlarda 1 hafta falan mide bulantısı oldu sonra tamamen bitti oda hafifti zaten yani kiminin bünyesi bu şekilde oluyormuş arkadaşlarım istifra etmekten ölürken bende tık yok fazla takma canım kafana bunları hakkında hayırlısı öncelikle birde drunu çok iyi seç ultrason bile çok önemli bizim durumlarımızda benim drum renkli ultrason çekti dizleri kıvrıktı cinsiyetler gözükmüyo dedi aynı ggün başka hastaneye gittim 1 kız 1 oğlan olucak dedi yani ultrason iyi oluyo dr anlamıyo dr iyi oluyo ultrason kötü aman diyeyim tercihini düşünerek yap inşallah güzel haberler alırsın sağlıkla ve bebeklerinle kal canım

canım merhaba haddim olmadan konuşmanıza daldım ama kusura bakma öncelikle hayırlı sağlıklı evlatlar dilerim allahtan bende ikiz annesiyim 5. Ayımıza giricez ben hamile olduğumu anlamadım biliyormusun ne mide bulantısı ne baş dönmesi eşim bile inanmıyordu bebekleri görene kadar ilk başlarda 1 hafta falan mide bulantısı oldu sonra tamamen bitti oda hafifti zaten yani kiminin bünyesi bu şekilde oluyormuş arkadaşlarım istifra etmekten ölürken bende tık yok fazla takma canım kafana bunları hakkında hayırlısı öncelikle birde drunu çok iyi seç ultrason bile çok önemli bizim durumlarımızda benim drum renkli ultrason çekti dizleri kıvrıktı cinsiyetler gözükmüyo dedi aynı ggün başka hastaneye gittim 1 kız 1 oğlan olucak dedi yani ultrason iyi oluyo dr anlamıyo dr iyi oluyo ultrason kötü aman diyeyim tercihini düşünerek yap inşallah güzel haberler alırsın sağlıkla ve bebeklerinle kal canım

canım konusmaya dalmak ne demek benim konusmaya o kadar ihtiyacım varkii...
umuda ve paylasmaya..
lutfen fırsat buldukca bana yazın deneyimlerinizi paylasın.

bugun gobegimin sol tarafında bir batma var yine paranoyalardayim acaba bisi mi olcak diye..
sizler olmasanız inanın kafayı yerdim..
birde canım ticker i nasıl yaptın bana bi arkadas yapmıstı bisiler denerken kaybettim simdi yapamıyorum :KK43:

esteryacım hepimiz senin yaşadığın durumu yaşadık ben kendimi hiç hamile gibi hissetmiyordum bile anca 11. haftada ense ölçümü testinde ikisinide normal bir şeklilde görene kadar inananmadım.. benimde öyle biri sonradan süpriz yaptı haftasına göre kese küçüktü gelişirkende hep kardeşinden bir hafta geride takip etti doğum yaptım yine küçüktü ama şimdi bir görsen o geriden takip eden bıdığım kardeşini kilo olarakda geçti şimdi tam tersi oldu.. endişeni anlayabiliyorum ama deryanın dediği gibi boyutlara takılma yeterki sağlıklı olsunlar..

bu arada o btmalar benimde olmuştu.. onları bebişlerinin geliştiğinin göstergesi olarak düşün..:))

bu arada o btmalar benimde olmuştu.. onları bebişlerinin geliştiğinin göstergesi olarak düşün..:))

Sevgili Nazlı melek,

yuregime su serptin cok sagol. bugun kan testi yapilacak tekrar bakacaklar halen gelisim var mi?
eger kan degerim 30.000 civari olmussa icim cok daha rahatliyacak. sizleri haberdar edecegim. Ikı bebegimide hayırlısıyla kucagıma almayı o kadar istiyorum ki.
bu arada her sabah iki haslanmıs yumurta yemeye 2 bardak ta sut icmeye basladım. gunde bir avuc ta ceviz yiyorum. onlara iyi bakmam lazim degil mi? :) :)

kızlar aranızda bebeğin hareketlerini cd ye çektiren var mı?kaç haftalıkken çekiliyor?düzgün gözüküyor mu?çok merak ederiyorum.aslında ben istiyorum çektirmek ama 100 ytl değer mi diye düşünüyorum?

kızlar aranızda bebeğin hareketlerini cd ye çektiren var mı?kaç haftalıkken çekiliyor?düzgün gözüküyor mu?çok merak ederiyorum.aslında ben istiyorum çektirmek ama 100 ytl değer mi diye düşünüyorum?
ben çektirmedim tam bilmiyorum ama 11. haftamızda ense ölçümünde detaylı ultrasonda çok uğraşmışlardı net ölçelim diye o zamn cdyede kaydediyorlardı benim ultrasona bakmaktan aklıma gelmemiş bir dahada ayrıca onun için ayrıntılıya girmeyi düşünmedim doğuma kadar normal ultrasonla takiplarim oldu hep ..
11. haftadan sonra daha çok belirginleştiği için herşeyleri istediğn haftada çektirebilirsin..

esteryacım bende yumurtayı ve sütü çok tüketmiştim özellikle sütü pek sevmediğim halde her sabah kahvaltıdan önce içiyordum bir bardak.. bol peynir tüketiyordum tam yağlısından..

Kizlar

Sanırım bu sayfaya veda etmemin zamanı geldi...

Bugun, gecen hafta bana ikiz gebelik keseniz var diyen doktora muayne oldum.
Keseler gecen haftaya gore hic bir gelisim gostermemisler dedi.
Iclerinde fetal olusum yok dedi...
3-4 gun daha bekleyip seni operasyona alacagiz dedi..
Kısmet yazi kader boyleymis.
Hepinize candan destekleriniz icin cok ama cok tesekkur ederim.
Allah henpinizin bebislerine saglik sıhhat versin, hayirlisi ile hamileliklerinizi tamamina
erdirsin.
Allah hepinizden razi olsun, hakkinizi helal edin kizlar..

Kizlar

Allah henpinizin bebislerine saglik sıhhat versin, hayirlisi ile hamileliklerinizi tamamina
erdirsin.

canım ne desmkı hakkında hayırlısı olsun ama pek anlayamadım ben bos gebelık gıbı bırseymıymıs yanı????kusura bkma sordum ama ıkızlerde pek duymamıstım bunu tek gebelıkte duydum da ...sende hakkını helal et canım.insallah hayırlı ve saglıklı evlatların olur ..........:Saruboceq::Saruboceq:

Kizlar

erdirsin.
canım çok üzüldüm yaa.. geçmiş olsun..
hani hep derler ya kısmet böyleymiş.. üzülme diyemiyorum elbetteki üzüleceksin ama kendinide yıpratma.. belkide devam etselerdi sağlık sorunu olacaktı öyle düşün..
en kısa sürede tekrar hamiş kalman dileğiyle..a.s.

canım çok üzüldüm yaa.. geçmiş olsun..
hani hep derler ya kısmet böyleymiş.. üzülme diyemiyorum elbetteki üzüleceksin ama kendinide yıpratma.. belkide devam etselerdi sağlık sorunu olacaktı öyle düşün..
en kısa sürede tekrar hamiş kalman dileğiyle..a.s.

canım cok sagol

takdiri ilahi iste ne denebilir ki.
hersey ondan gelir..

dualarim saglikli ve hayirli bir evlat icin hepiniz icin

24. haftada falan yapılıyo değermi kısmına gelince ikizler okadar masraflıki anlatamam yani daha sonra ayyy 100 tl ye neler alırdım yavrularıma diyebilirsin ben böyle düşündüm yaptırmadım sana kalmış
Kizlar

erdirsin.
ben başka dr da gitmeni öneriirm ama sonuç değişmezsede allaha sığınmaktan başka çare yok verende alanda o dışarıdan konuşmak elbette kolay ama unutma her işte bir hayır vardır:teselli:

kızlar bende bazı tavsiyelerde bulunayım nacizhane ikiz gebeliğin başından beri hep düşük korkum oldu hele 8. haftada kanama geçirince 24. haftaya kadar iğne oldum düşük tehlikesi bitti erken doğum tehlikesi şimdi 36. haftamdayım hep yattım resmen yatağa bağımlı geçti erken doğum korkusu falan derken nerdeyse biz ellemesek gelmeye niyetleri yok o yüzden kafanızda böyle şeyler kurmayın ben demir sıkıntısı çok yaşadım en son pekmez bolca kırmızı et hergün yumurta bolca peynir ve demir ilaçlarımı portakal suyuyla içmek beni düzeltti unutmayın kalsiyum demiri bağlıyo emilmesini engelliyo o yüzden kalsiyum la demiir arasına biraz zaman koyun peş peşe almayın peynirle sütle falan ben yatarken portakal suyuyla içiyorum neyse çok konuştum :içelim:kendinize ii bakın

Kizlar

erdirsin.

canım bende şimdi seni kontrol etmek için açtım .çok üzüldüm ya .allah sana sabır versin çok geçmiş olsun.inşallah bundan sonra rabbim her şeyi gönlüne göre verir.unutma her şerde bir hayır vardır.tekrar geçmiş olsun.

selam kızlar,epey oldu sayfaya giremedim yazılarınızı okudum..esterya canım çok üzüldüm yazını okudum,rabbim sabırlar versin inşallah yakın zamanda güzel haberlerini alırız..geçen hafta ateşli soğukalgınlığı yaşadım çok şükür daha iyiyim.ben de detaylı ultrason için sabırsızlanıyorum 20 nisan da gireceğim ve en çok sağlıklarını merak ediyorum umarım problem çıkmaz.ikiz bebeklerimden biri kız olduğunu öğrendik ama diğeri göstermiyor henüz.bakalım işte yakında belli olur ama inşallah sağlıklı olsunlar da cinsiyet hiç önemli değil..bu arada 18+1 gün olduk.artık göbişim bayağı belli ve göğüslerim çok büyüdü dr.çatlak kremi phytolastıl verdi bana.sizce en etkili olanı ne?sizler ne kullanıyorsunuz?badem yağını hiç kullanmadım öneririmisiniz?

X