İkinci evliliklerde eski eş sorunsalı :( fikir almaya ihtiyacım var ..

Ben evlendim boşandım. Şimdi o fotoları silsem 5 yılımı silmiş olurum. Hepsinin iyi kötü anısı var, hepsi şu anki benin bir parçası. Bilgisayar ortak kullanılmıyorsa, eşinizin şahsi bilgisayarı ise karıştırılmaması taraftarıyım.

bir arkadaşım 3 senedir biri ile beraber. adam boşanmış. 7 sene evli kalmıs aynı sekilde.sevgisiz bir evlilikmiş. eski eşi ile beraber olan fotografı duvardan 3.senede kaldırdı. bu arada eski eşinin de sevgilisi var. ben ilk başta şaşıırdm ama olabiliyomusss.. anlam yüklememek lazım. dipnot: çocukları yoktu.

Şimdi benimde ikinci evliliğim eşim benden 15 yaş büyük ikinizinde ikinci evliliği ikinizinde birer çocuğu var ilk eşlerden..fakat bende böyle bir durumla karşılassaydim bende hoşlanmazdim..çocuk tabiki evladidir ..ama şu an başkasıyla evliysen eski eşe ait fotoğraf olmamalı diye düşünüyorum..acaba hala aklı ordami diye düşünmeyin hiç öyle olsaydı sizin erisebileceginiz bir yerde muhafaza etmezdi..muhtemelen düşünmemiştir..konuşursunuz rahatsız olduğunuzu anlatırsanız anlayışla karşılayacaktır ..iyi aksamlar

Niye geçmiş rafa kaldırılsın?
Bizi biz yapan bugünle birlikte geçmişimiz, anılarımız, tecrübelerimiz değil mi?
Ortak çocukları olmasa bile fotoğraflarını saklayabilir bana göre eski eşler.
Sizinle evlendi diye adam tüm geçmişini, duygularını yok mu saymalı?
Bunlar gençliğin getirdiği toyluklar.
Yaşınız benim gibi 50’ye yaklaştığında daha farklı bakıyorsunuz bu tip durumlara.
Kendinize dert aramayın, rahatsız oluyorsanız eşinizin bilgisayarını kurcalamayın.
Bakmazsanız görmezsiniz.

Son düzenleme:
Rahatsızlığınızı anlayabiliyorum bi yerde ancak eşinizi takdir ettim.Benim anne babam ayrı.Tek bir fotoğrafımız bile yok ailecek.Ailecek olmasını geçtim,düğün fotoğrafları bile yok.Tüm akrabalara sordum soruşturdum,bir tane bile bulamadım.Keşke benimkilerde eşiniz gibi düşünceli olsaydı.

Şahsen ben de silmem eski fotoları .Onları saklamam hala sevdiğim anlamına gelmiyor ki. Geçmişim onlar benim yaşanmışlıklarım neden sileyim ki. Ama tabi sevdiğim adamın exleri de karşıma çıksın pc yi her elime aldığımda istemem tabi.Ben yerinizde olsam harici disk al ona at ben karsıma cıktıkca rahatsız oluyorum derdim o kadar.

Ee sizde saklıyorsunuz şifreli tek fark adam gizli saklı olayı yok kızı için saklıyor. Madem yanlış sizinki niye yanlış değil? Silin diyenler bile olmuş pess. Hangi hadd ile? Adamın zamanında eşi değil miydi? Şu an boşanmışlar diye çocuğunun annesi değil mi?Ebeveyn olmaları baki bunu kimse değiştiremez . İlerde tabiki çocuk eski anılara bakıcak saklıcak. Benim annemle babamın resımlerini silse kesinlikle bunu babamdan bilir o eve adım atmam zira her şeyden önce o çocuğun hakkına girilir. Siz bir çocuğun anne babasının resimlerini silme haddinde bulunamazsınız. Konu sahibi bunu size demiyorum zira siz silme taraftarı değilsiniz. Empati yapıyorum böyle bir durum olsa bana ve çocuğuma saygısızlık olarak görüp o ilişki benim için biter. Çocuğuma saygısı olmayanın bana hiç saygısı olmaz

Erkekler biz kadinlar kadar dikkatli değiller kolay ulaşılabilir veya degil o bunun farkında bile değildir. Silmek asla doğru değil ısrar etmek onu soğutur gerer. Kıskanmaktan haklısınız insan kıskanır ama mantıklı değil. Kendiniz içinizde aşın bir durumu bence . Resimlerine kendiniz göz önünde olmayacak şekilde dosyaların . Eşinizede bilgi verin bu konuda. Gercekten altında birsey aranacak durum yoktur ortada boşuna yipranmayin

Eşinizin bilgisayarını açıyorsunuz ve resimler kısmında eski eşle onlarca resim. Aradan da 7 sene geçmiş üstelik. Kimse kusura bakmasın da benim için kabul edilebilir bişey değil kesinlikle. Kizim için saklıyorum demis ya, merak ettim, bu resimlerde anne baba çocuk bir arada mi yoksa sadece eşinizle eski eş mi var?

Ben bunu bilmiyordum. Nasıl bakabilirim son kapatılan dosyaya ? Bunu öğrenirsem içim rahat olur belki

Ne yalan söyleyeyim. İkinci eş olmak çok zor. Hele de eşinizin bir çocuğu varsa... Bu ve bunun gibi bir sürü şeyler çıkıyor önünüze. Ne kadar saygılı, anlayışlı olmaya çalışsanız da illaki bir şeyler batıcak gözünüze. Ya hiç görmeyecek yolunuza devam edeceksiniz ya da her olay da üzüleceksiniz.
Ben bu konudan çok çektim ve çekmeye de devam ediyorum. Artık nereye kadar gidiyorsa...

Silmesini istemek yerine bir flashbellek alıp ona yüklemesini sonra pcden kaldırıp flashı saklamasını isteyebilirsiniz. Çocuğun annesi ve babasının fotolarını silmek size düşmüyor bence.

Silmesini istemek yerine ortak kullandığınız alandan kaldırıp başka belleğe aktarmasını isteyin.

Silah zoruyla mi evlendiniz?

O resimleri, o anıları sildirmek ne haddinize?
Adamın evladı için bir yerde depoladığı resimlerden rahatsız oluyorsanız belki de profesyonel destek almalısınız. Normal değil zira. Anı onlar. Çerçeveletip koymamış sonuçta. Kurcaladığınız için gördünüz. Zamanında benim de annem ve boşandı ve babamın ikinci eşi aşırı kıskanç olduğu için, annem babamın adını anmıyor olmasına rağmen sürekli hafta sonları babam biz ve annem birlikte gezip onu aldatıyoruz sanan bir paranoyaktı. Ki kendisini de kaç kere çağırdık, babam, ben, kardeşim o birlikte dışarıda gezelim diye. Yok, yanaşmadı. Mezuniyetim oldu, kalktı babama "eğer annesi geliyorsa sen gidemezsin" dedi. Başka özel bir şey oluyor, annesi varsa sen olamazsın falan diyordu. Yahu ben evladım evlat, anne ve babamı zaman zaman yanımda istemek en büyük hakkım. Ben hanımefendinin babamla kurduğu hayata saygı duydum ama o ne bize ne de geçmişteki evliliğe saygı duydu. Sonuç olarak evlat gözünden bakınca o kadını hiç sevmedik. Babam da anlaşamadı ve saçma kıskançlıklarından bıkıp boşandı. Sadece kendimden böyle bir örnek vermek istedim. Eğer eşinizin ve çocuğunun gönlünü kazanmak istiyorsanız aslında yapmanız gereken tek şey saygı duymak. Geçmişteki bir anıyı sildirmek kimsenin haddi değil zira o evladın anılarını çalmaya hakkımız yok. Sonuçta şu an sizinle evli.

Biryere yedeklese kilit koysa bulsanız kıyamet kopar adam açıkca saklamadan söylemiş size dert etmeyin bukadar çocuğun rahat girebilmesi için bakmadı için saklamamış bence takmayın tapusu sizde hangi evlilik sevmeyerek bitmişki herkes severek alıyor ama olmayınca bitiyor saygı kalıyor saygı bakidir unutmayın...

Adam resimlere , masaya bi ufak açıp yanına 2 kavun dilimleyip, müslüm'den "kaç kadeh kırıldı minnoş gönlümde" şarkısı eşliğinde saatlerce dalıp dalıp bakmıyorsa sorun etmeyin. Bizim eski sevgililerimizin resimleri, mektupları duruyor. İnsan öyle sağ tıklayıp "geçmişi sil" diyebileceğiniz bir varlık değildir. Geçmişimiz olmadan biz de olmayız. Ha, demiyorum ki geçmişle yatalım kalkalım, adam da zaten açıp açıp bakmıyor, duvar kağıdı falan yapmıyor değil mi? Konuyu açıp duran aklına sokan yani geçmişi gününüze taşıyıp duran sizsiniz asıl. Adam koymuş resimleri oraya bitti gitti, siz kolay ulaşılabilir olmasına takıyorsunuz, e ulaşmayın? Tıklamayıverin cıss diyin kendi kendinize. Kıskançlık kıyaslama falan filan ben bu duygularınızı çok iyi anlıyorum. Yaşa paralel olarak azalıyor onlar, çok normal geliyor artık böyle şeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…