İkinci evliliklerde eski eş sorunsalı :( fikir almaya ihtiyacım var ..

Kadın 1 yaşındaki çocugunu neden almamış ayrılırken? Kadın terketmiş diyorsunuz. Bu fotolar nasıl fotolar? Çoğunlukla kadının çocuguyla çekildiği fotolar mı? Yoksa eşinizle ikisinin fotoları mı? Tamam 3-5 tane de ikisinin fotosu olsun hadi en fazla. Çocuk ana babasını birlikte görmüş olacak. Ama fazlası varsa, sarmaş dolaş bir sürü aşk dolu foto falan, bu gereksiz bir ince düşünüş tarzı. Fazla dramatik. Son olarak madem çocuk şimdi annesiyle görüşüyor, fotoların harici bir depolama aygıtında saklanması en doğru olanıdır. Çocugun kişisel bilgisayarı olur mecburen yakında. Orda saklar çocuk fotoları ilerde.

Eşinizi anlayabiliyorum. Kızının o fotoğraflara bakıp bir zamanlar annem babam mutluymuş, bir zamanlar birbirlerini seviyorlarmış diyebilmesi için saklıyor. Sizi de anlayabiliyorum kıskanıyor olabilirsiniz ama inanın ki sizin bu ufak kıskançlığınızın ileride o kızın bunları düşünmesinin yanında hiç bir önemi yok. Bırakın kalsın fotoğraflar kendinizi de eşinizi de üzmeyin. Hatta eşiniz silmeye çalışırsa bile sildirtmeyin. Kızı için o fotoğraflar ileride çok kıymetli olacak.

Önerildi mi bilmiyorum, eşinize ne var ne yok her şeyi flash belleğe aktarmasını söyleyin, bellek de kızına verilsin. Bilgisayardan sonrasında silersiniz her şeyi.

Kadın 1 yaşındaki çocugunu neden almamış ayrılırken? Kadın terketmiş diyorsunuz. Bu fotolar nasıl fotolar? Çoğunlukla kadının çocuguyla çekildiği fotolar mı? Yoksa eşinizle ikisinin fotoları mı? Tamam 3-5 tane de ikisinin fotosu olsun hadi en fazla. Çocuk ana babasını birlikte görmüş olacak. Ama fazlası varsa, sarmaş dolaş bir sürü aşk dolu foto falan, bu gereksiz bir ince düşünüş tarzı. Fazla dramatik. Son olarak madem çocuk şimdi annesiyle görüşüyor, fotoların harici bir depolama aygıtında saklanması en doğru olanıdır. Çocugun kişisel bilgisayarı olur mecburen yakında. Orda saklar çocuk fotoları ilerde.
Kadın çocuğunu almış elbette yanına, benim yakındığım yalnız çocukla olan fotoğraflar değil, çoğunlukla birlikte oldukları fotoğraflar ve ben bunlardan rahatsız olma güdümü bastıramıyorum. Önerimi yaptım, başka bir yerde depola , benim ulaşabileceğim bir yerde olmasın dedim. Tamam dendi ve öylece kaldı. Geçtiğimiz günlerde bana " bilgisayarı biraz temizledim. Bazı dosyaları sildim " deyince ben de bunu benim için yaptığını düşündüm. Ancak baktığımda yerli yerinde duruyor geçmişi bilgisayarda. Yani teknoloji ile iç içe olan bi adam başka bi depolama alanını akıl edemeyecek değil. Yapmak isteyen yapardı. Şayet aynı durumda ben olsaydım kesinlikle bu rahatsızlığı ortadan kaldırmak için birşeyler yapardım. Böylesine ne denir bilmiyorm.

Siz eski eşinizle olan anılarınızı,oğlunuzun babası ile olan resimlerini ne yaptınız?
Oğlumun adına bi google hesabı edindim ve orada depoladım. Şifresini yalnızca ben biliyorum ancak oğlum büyüdüğünde ona vereceğim. Ne benim ne de eşimin kolay ulaşabileceği bir yerde değil. Kimseyi rahatsız etmeyecek yani fotoğraflar
. Doğru olan da bu değil midir ?

Kız annesiyle, iletişimi amca sağlıyor, benimle ilgili bi durum değil , 7 yıldır böyle devam ediyormuş. Sorunlu bi bitiş olmuş. Fotografları silmesini istemenin doğru olmadığını biliyorum. En azından daha saklı bi yerde korunabilir , ilerde kızına vermek için. En azından hayatında ki insana saygı için bu gerekmez mi sizce ?
belki kizina izletmistir daha onceden o yuzden ortada olabilir. ama kafaya takmaya degmez. cocuk icin cok degerli, esiniz hakli bu yonde, tabi daha ozenli olunabilirdi ama kendince cok da onemsememis olabilir. erkekler genelde cok onemsedikleri seyleri derinlerde sakliyor

Kızlar selam herkese ; böyle bir konunun elle tutulur nasıl bir yanı var cozemedigimden yazıyorum sizlere. Kendi halime çıkamadım işin içinden :KK43: .. 26 yaşındayım , dünyalar tatlısı bi oğlana sahip bi anneyim. İkinci evliliğim , daha çok taze 4 ay oldu , en güzel zamanlarımız olması gereken dönemlerdeyiz. Aramızda 11 yaş gibi bi ffark var , şimdiye kadar bu yaş farkının dezavantajiyla karsilasmadığımızı düşünürdüm. Geçtiğimiz günler de meRakıma yenilip beyzademizin bilgisayarını kurcalayana kadar. 7 yıl önce ayrılmış eşinden, 7 yıl önce bitmiş bir evlilik. Ancak bilgisayarında yıllar öncesine ait bi dünya fotoğraf , video. Kocamın eski eşiyle mutlu pozları.. aklimdan çıkmıyor.. fotoğrafların oluşu değil , böyle kolay ulaşılabilir bir yerde olması beni çıldırtan. Sordum , neden saklıyorsun hala dedim. Yalnızca kızım için, dedi. 8 yaşında bi prensesimiz var , sevdiğim adamın can parçası, benim de canim. Elbette evlatlarımız için bir çok şeyden fedakarlık edebiliyoruz . Ancak böyle bir durum çok saygısızca. Defalarca kez tartışmasını yaptım , silmesini istedim. Yok , hala duruyor. Ben n3 düşüneceğimi şaşırdım. Sevgisinden şüphem yok ancak böyle bir durumla ben baş edemiyorum , fikirlerinize ihtiyacım var .. şimdiden teşekkürler.
Keske dızın gormucenız bı yerde saklasaymıs.Ama hızlı ıs cevırmıyor en axından .Neyse artık

Linçleyen arkadaşları ben anlayamıyorum cidden. Şaka mı yapıyorsunuz arkadaşlar?
Kızı için gizliyorsa kızı için de bir başkasıyla evlenmeseymiş madem?

kızını kabul etti diye el ele diz dize fotoğraflarını saklaması mı gerekiyor? ne diyecek ileride kızım bak biz annenle böyle mutluyduk ama boşandık ve ben bir başkasıyla evlendim. ümmeti Muhammet aşkına marjinal olacağız diye de bu kadar saptırtmayın.

Kötü bir bitiş olmuş, çok seviyormuş eşini vaktinde , bunları biliyor olmak beni düşündürüyor. Evet belki takıntı olarak görünüyor olabilir ancak kızına saklıyor madem bir yerde şifreli olarak saklaması daha doğru olmaz mıydı, iki tıkla bütün fotoğraflar önümüzde, bilmiyorum , çok mu abartıyorum, teşekkürler ilginiz için..🌸
Bence abartmıyorsun canım.. Zaten yaptığın da birşey yok ki sadece fotoğrafları görmek istememişsin bunu dile getirmişsin evi adamın başına yıkmamışsın ki.. Düşündüğümde bende istemem tabi ki.. Kızlarıyla olan fotoğrafları neyse ama sadece ikisinin samimi pozları beni rahatsız ederdi elbette.. Kızı için saklıyorsa da bir flaşa atıp büyüdüğünde kızına vermek üzere bir yere kaldırabilir.. Gerek yok yani ikinizin ortak kullandığı bilgisayarda o fotoğraflara..Sadece kendisi de kullanıyor olsa gerek yok..

Bence abartmıyorsun canım.. Zaten yaptığın da birşey yok ki sadece fotoğrafları görmek istememişsin bunu dile getirmişsin evi adamın başına yıkmamışsın ki.. Düşündüğümde bende istemem tabi ki.. Kızlarıyla olan fotoğrafları neyse ama sadece ikisinin samimi pozları beni rahatsız ederdi elbette.. Kızı için saklıyorsa da bir flaşa atıp büyüdüğünde kızına vermek üzere bir yere kaldırabilir.. Gerek yok yani ikinizin ortak kullandığı bilgisayarda o fotoğraflara..Sadece kendisi de kullanıyor olsa gerek yok..
Bu mantıklı yorumun için öncelikle ben teşekkür ederim

Elbet benim de bi geçmişim var ancak yalnızca benim ulaşabileceğim bir yerde , ne diye adamın gözüne sokarcasina ortada bırakayım ki.
Bir flaş bellek alıp tüm fotoğrafları oraya yükleyip, bilgisayardan silebilirsiniz. Gözünüzün önünde olmaz. Ben eşimin eski sevgilisinin fotoğraflarını flaş belleğe atıp, eski sevgilisine vermesini rica etmiştim,biz sevgiliyken. Ortada çocuk olmasa bile bu onların meselesi. Onların anıları. Kendimde böyle bir hakkı göremem. Evet insanın canını acıtıyor biraz ama böyle bir orta yol bulabilirsiniz.

Kızlar selam herkese ; böyle bir konunun elle tutulur nasıl bir yanı var cozemedigimden yazıyorum sizlere. Kendi halime çıkamadım işin içinden :KK43: .. 26 yaşındayım , dünyalar tatlısı bi oğlana sahip bi anneyim. İkinci evliliğim , daha çok taze 4 ay oldu , en güzel zamanlarımız olması gereken dönemlerdeyiz. Aramızda 11 yaş gibi bi ffark var , şimdiye kadar bu yaş farkının dezavantajiyla karsilasmadığımızı düşünürdüm. Geçtiğimiz günler de meRakıma yenilip beyzademizin bilgisayarını kurcalayana kadar. 7 yıl önce ayrılmış eşinden, 7 yıl önce bitmiş bir evlilik. Ancak bilgisayarında yıllar öncesine ait bi dünya fotoğraf , video. Kocamın eski eşiyle mutlu pozları.. aklimdan çıkmıyor.. fotoğrafların oluşu değil , böyle kolay ulaşılabilir bir yerde olması beni çıldırtan. Sordum , neden saklıyorsun hala dedim. Yalnızca kızım için, dedi. 8 yaşında bi prensesimiz var , sevdiğim adamın can parçası, benim de canim. Elbette evlatlarımız için bir çok şeyden fedakarlık edebiliyoruz . Ancak böyle bir durum çok saygısızca. Defalarca kez tartışmasını yaptım , silmesini istedim. Yok , hala duruyor. Ben n3 düşüneceğimi şaşırdım. Sevgisinden şüphem yok ancak böyle bir durumla ben baş edemiyorum , fikirlerinize ihtiyacım var .. şimdiden teşekkürler.
Teknoloji çok gelişti bilgisayarda ulu orta bir yerde tutmasına gerek yok ki flash belleğe atılsın ortalıktaki silinsin büyüyünce kızına verir mantıklı olan bu yani çok normal sizin canınızın sıkılması üzülmeyin

Kolay Ulaşılabilir olmasaydı en gizli yerden bulsaydınız sorun olmayacak mıydı?Ortada çocuk var ve o çocuğun ileride o anıları görmeye hakkı var.Eşinizden emin değilseniz o ayrı konu

Hiç üzmeyin kendinizi... Benim eşimle ilgili bir tek iyi düşüncem, sevgim, saygım kalmadı ama bende eşimle olan toplu fotoğraflarımızı atmadım ve silmedim. Bir tane kızımız var hepsini onun için sakladım. Anne babasına ait güzel olan birseyleri görmesi ve hatıra olarak saklaması hakkı diye düşündüm.. Siz mutluluğunuza bakın naçizane tavsiyem eşinize asla eski eşiyle ilgili sorular sormayın.. 7 yıl çok uzun zaman , bitmiş gitmiş. Çok mutlu olun inşallah..

Kadın çocuğunu almış elbette yanına, benim yakındığım yalnız çocukla olan fotoğraflar değil, çoğunlukla birlikte oldukları fotoğraflar ve ben bunlardan rahatsız olma güdümü bastıramıyorum. Önerimi yaptım, başka bir yerde depola , benim ulaşabileceğim bir yerde olmasın dedim. Tamam dendi ve öylece kaldı. Geçtiğimiz günlerde bana " bilgisayarı biraz temizledim. Bazı dosyaları sildim " deyince ben de bunu benim için yaptığını düşündüm. Ancak baktığımda yerli yerinde duruyor geçmişi bilgisayarda. Yani teknoloji ile iç içe olan bi adam başka bi depolama alanını akıl edemeyecek değil. Yapmak isteyen yapardı. Şayet aynı durumda ben olsaydım kesinlikle bu rahatsızlığı ortadan kaldırmak için birşeyler yapardım. Böylesine ne denir bilmiyorm.
Siz bir kere rahatsızlıgınızı dile getirip başka yere aktar demişsiniz zaten. Yapmamış. Bu durumda tekrar tekrar söylemeniz, olayı sizin zararınıza çevirebilir. Bir daha mevzusunu açmayın. Çünkü erkekler kıskanan, bunaltan kadınları sevmiyor, çok çabuk soğuyorlar. Bir de eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi olur ki, bu laf da erkeklere pek uygun 😂 Sonuçta dosyayı açıp açıp bakmıyorsa, elleşme dursun. Zaten pc de son açılan dosyalara bakabiliyorsun. Ordan görebilirsin adamın dosyayı açıp bakıp bakmadıgını.

Siz oğlunuz için saklamıyor musunuz fotoğrafları ya da videolari?
Bı harddiske yüklenebilir aslında yedek olmuş olur hem çünkü bilgisayar giderse fotoğraflar da gider.

Oğlumun adına bi google hesabı edindim ve orada depoladım. Şifresini yalnızca ben biliyorum ancak oğlum büyüdüğünde ona vereceğim. Ne benim ne de eşimin kolay ulaşabileceği bir yerde değil. Kimseyi rahatsız etmeyecek yani fotoğraflar . Doğru olan da bu değil midir ?
Açıkçası bu tür hassasiyetleri olmayan eşinizi aşırı düşünüp oğlunuzun anılarını ,babası ile olan mutlu anlarını hatırlatan resimleri köşe bucak saklamamanızı tavsiye ederim.Evinizde oğlunuzun odasında baba oğul çekilmiş birkaç fotoğrafın olması anladığım kadarıyla eşinizi rahatsız etmez ama oğlunuzu çok mutlu eder.Sizin konunuza gelecek olursam siz rahatsız olduğunuz bir durumu dile getirmişsiniz ..çözüm olarak da gayet uygulanabilir bir yöntem sunmuşsunuz ..eşiniz bunu düşünüp ,fotoğrafların kaybolmayacağı sağlamlıkta bir data almamakta ve anılarını (o anılar sadece kızının değil bunu kabul edelim) burada muhafaza etmemekte ısrar ederse bence bu konuyu bir daha dile getirmeyin..ama gösterdiği direncin nedeni "Sadehanımı ilgilendiren birşey yok..bu benim alanım olmalı" mı ..yoksa "pişmanlıklarım var..herşey farklı olabilirdi.. kızımla ve eski eşimle tekrar beraber ,aynı çatı altında olabilme umudumu bu resimleri yakınımda saklayarak bastırıyorum" mu

Bilgisayar onun evet ama bazen benim de işlerim oluyor , bunda sakınca yok . Dosyasını açtım sadece. Kurcalamak sayılmaz sahiden çok ulaşılabilir bir yerde idi.. sizin böyle bi durumda tepkiniz ne olurdu ?
Çocuk açısından silinmesini doğru bulmuyorum. Birkaç yere yedeklenebilir veya şifreli klasör haline getirilebilir. Böylece sizin karşınıza çıkmaz.

Asıl şifreli olması daha sıkıntı.Seni sevmeseydi seni alırmıydı.Canını boşuna sıkma huzurunuzu kaçırma bence canım.Empati yap sen ayri olsan çocuğunun babasıyla olan fotoğraflarını siler atarmıydın.Çocuk ileride ailesini en azından fotoğraflarda mutlu görsün,hakkıdır.Kadınlar olarak kıskancız ama çok sanslısın ki eşin saklamak yerine sana bunu dürüstlükle açıklamiş sifre koymamış.

Merhaba ben de sizinde aynı durumdayım. Benim ilk, Eşimine 2. Evliliğiyim ve ilk evliliğinden allah bağışlasın 14 yaşında bir oğlu var🙏🏻Çok akıllı kendi halinde ergenlikte olmasına çok büyük krizlerimiz olmuyor. Anne doldurmalarına rağmen.
Ben eşimin bilgisayarında asla gezinmedim.
Ama bir koliye kaldırdığı bir fotoğraf albümü olduğunu biliyorum ilerde oğluna bırakmak üzere. Saygım da sonsuz.
Eşinize güveniyorsanız ne olur ne fotoğraflara bakın, ne o kolilerdeki eşyalara bakın. Eşinizi ben görünce rahatsız oluyorum deyin. Ama silmesini istemeyin o 8 yaşındaki çocuğun hakkıdır o fotoğraflar. Onlar masumlar.
Ben inanın oğlu ile ilgili mesajlaşır oğlunun doğum gününü 3ü kutlar karışmam etmem. Arada ataklar halinde huzurumuzu kaçırmaya yönelik hareketleri olur ama ben o yemleri yememeye ve canımdan çok sevdiğim eşime o yüzden zulüm etme gafletine düşmem.
Olay yüreğinizin en derininde. Kadınlar bilir.
Adamın sizi sevdiğinden yüzde yüz eminseniz ne fotoğraf na başka bişey takmayın.
Ama o fotoğrafları sildirmek o sabinin hakkına girmek olur gibi geliyor. Kararınız yüreğinizin en derininde☺️
Canınızı sıkmayın

X