İkinci evliliklerde eski eş sorunsalı :( fikir almaya ihtiyacım var ..

7 sene olmuş, ayrılmış evlenip barklanmış bir adamı neden eski eşinden kıskanıyorsunuz ki. Eski foto çocuğum büyüdüğünde hiç mi aile fotosu olmasın. Ha adam oturup da fotolara mı bakıyor hangisi birlikteyse silelim. Bende silmedim duruyor fotolar kızım için. Gelecekte mutlu bir yuvaya doğduğunu bilsin. Resmi boşanmadık daha ama inan böyle fotoya aklıma gelip de açıp bakmıyorum. Merak bile etmiyorum. Boşuna sinirlenip huzursuz oluyorsunuz.

Bi usb ye aktarıp kızına vermesini söyledim. Küçük değil 8 yaşında ve sorumluluk bilinci olan bi çocuk. Annesine verip kızı için o saklayabilirdi. Onu da geçtim, daha ulaşılmaz bir yerd3 olabilirdi.. Bi yanlış kaÇ doğruyu silmeli ?
Ne dedi olmaz mi dedi

Bi usb ye aktarıp kızına vermesini söyledim. Küçük değil 8 yaşında ve sorumluluk bilinci olan bi çocuk. Annesine verip kızı için o saklayabilirdi. Onu da geçtim, daha ulaşılmaz bir yerd3 olabilirdi.. Bi yanlış kaÇ doğruyu silmeli ?
Size akıl vermek ya da kışkırtmak istemem, burdaki cevaplara göre değil, hislerinize göre hareket edin. Ben kabul etmezdim ama ne yapardım onu bilemiyorum. Çirkin bir bir olay

Ben size hak verdim, kim ne derse desin eşimin kızının annesi bile olsa başka bir kadınla mutlu pozlarını görmek istemem. Biz de biliyoruz neyin ne olduğunu tamam aralarında bir bağlantı olacak ama bu laptopta gözümün önündeki bi klasörde sarmaş dolaş resimlerinin olması anlamına gelmiyor. Belli ki üzülmüşsünüz ve anlatım tarzınızdan uzlaşmacı biri olduğunuz belli, o yüzden eşiniz hassasiyetlerinize saygı gösterip fotoları sizin gözünüzün önünde olmayacak şekilde saklamalı. Laptop göz önü demektir.

Kıskanç bir yapım var ama buna rağmen ben olsaydım anlayış gösterirdim. Ne güzel kızı için çok güzel anılar biriktirmiş. Müdahale etmeye hakkınız yok bence

Son düzenleme:
Kızlar selam herkese ; böyle bir konunun elle tutulur nasıl bir yanı var cozemedigimden yazıyorum sizlere. Kendi halime çıkamadım işin içinden :KK43: .. 26 yaşındayım , dünyalar tatlısı bi oğlana sahip bi anneyim. İkinci evliliğim , daha çok taze 4 ay oldu , en güzel zamanlarımız olması gereken dönemlerdeyiz. Aramızda 11 yaş gibi bi ffark var , şimdiye kadar bu yaş farkının dezavantajiyla karsilasmadığımızı düşünürdüm. Geçtiğimiz günler de meRakıma yenilip beyzademizin bilgisayarını kurcalayana kadar. 7 yıl önce ayrılmış eşinden, 7 yıl önce bitmiş bir evlilik. Ancak bilgisayarında yıllar öncesine ait bi dünya fotoğraf , video. Kocamın eski eşiyle mutlu pozları.. aklimdan çıkmıyor.. fotoğrafların oluşu değil , böyle kolay ulaşılabilir bir yerde olması beni çıldırtan. Sordum , neden saklıyorsun hala dedim. Yalnızca kızım için, dedi. 8 yaşında bi prensesimiz var , sevdiğim adamın can parçası, benim de canim. Elbette evlatlarımız için bir çok şeyden fedakarlık edebiliyoruz . Ancak böyle bir durum çok saygısızca. Defalarca kez tartışmasını yaptım , silmesini istedim. Yok , hala duruyor. Ben n3 düşüneceğimi şaşırdım. Sevgisinden şüphem yok ancak böyle bir durumla ben baş edemiyorum , fikirlerinize ihtiyacım var .. şimdiden teşekkürler.
Aslında o fotoğrafların kolay ulaşılabilir olması silinme riskini de artırıyor bence (yanlışlıkla) ..Ben olsam D sürücüsüne atardım,hem ayak altı da olmazdı,neyse..
Ben de şu an boşanma aşamasında olduğum eşimle fotoğraflarımizi silemiyorum,sosyal medyadan da PC den de çocuk ilerde merak eder diye ama yeniden evlenecek olsam yeni eş ister mi bakalim o resimleri 🤨 biz kadinlsr sil deseler aman ağzımızin tadı bozulmasın diye sileriz erkekler öyle değil

Son düzenleme:
Kötü bir bitiş olmuş, çok seviyormuş eşini vaktinde , bunları biliyor olmak beni düşündürüyor. Evet belki takıntı olarak görünüyor olabilir ancak kızına saklıyor madem bir yerde şifreli olarak saklaması daha doğru olmaz mıydı, iki tıkla bütün fotoğraflar önümüzde, bilmiyorum , çok mu abartıyorum, teşekkürler ilginiz için..🌸

Şifreli olsa ne fark eder? Eşiniz şifreyi bilecek sonuçta. Ayrıca şifreli olsa "bu ne böyle, çok önemliymiş gibi bir de şifre koymuş" demeyecek miydiniz?
İkinizin de 2. evliliği ve çocuklarınız var. Neyin ne olduğunu bilerek evlenmişsiniz.
Gereksiz tepki veriyorsunuz.

Bilgisayar onun evet ama bazen benim de işlerim oluyor , bunda sakınca yok . Dosyasını açtım sadece. Kurcalamak sayılmaz sahiden çok ulaşılabilir bir yerde idi.. sizin böyle bi durumda tepkiniz ne olurdu ?
Eşinize hak verdim. Bugün boşansam hiç bir fotoğrafı atmam. Geçmişimizi, hikayemizi görmek hakkı çocuğun. İleride ona verilecektir zaten. Ki ablam boşandı tüm albümler evde çekmecede durur. Neden atsın yok etsin. Artık çocuğun anıları onlar. Ben de boşansam çocuğumdan önceki ve sonrali fotoğrafları atmam. Onlar bir insanın ailesinin fotoğrafları.

Annem ben küçükken öldü,babamı da yeni kayb ettim ve onların hiç yan yana fotoğrafı yok bende.bizim hiç aile fotoğrafımız yok ve bu beni inanılmaz üzüyor.annem ve babam zamanında iyi anlaşmamış ola bilirler ama biz bir aileydik yinede.çok isterdim bi sürü hatıralarımız olmasını.şimdi kendinizi o çocuğun yerine koyun siz ne hiss ederdiniz o hatıraların kıskançlık yüzünden yok olsaydı?

Bu arada Ben olsam kendim temizlerim o resimleri :KK66: kizi ile olanlar haric
Buna hakkınız yok. Yarın boşanıp gidebilirsiniz. Bir insanın ailesinin fotoğraflarını silemezsiniz. Eşim bunu yapsa büyük bir saygısızlık olarak alırım, ilişkimiz asla düzelmez. Hadsizlik bu. Siz anne ve babanızın sizden önceki fotoğraflarına bakmayı sevmiyor musunuz? O çocuktan bunu alamazsınız

Kiz 1 yasindayken annesi babasi ayrilmis. O fotolar olmasa anne babasinin bir zamanlar bir arada oldugunu asla goremeyecek yani. Silinmez ki bu durumda,gunahtir ya. Benim babamin da eski esiyle fotolari vardi,ablalarimin odasinda cercevede dururdu hatta. Albumlerden de hic cikarilmadi o fotolar. Dogru olani yapti annem.

Saçmalamayın lütfen . Belli ki kızı sizde seviyorsunuz ee o çocuğun geçmişini elinden almayın yıllar sonra çok değerli olacaklar. Geçmişi bırakın evliliginize bakın derim.

Kötü bir bitiş olmuş, çok seviyormuş eşini vaktinde , bunları biliyor olmak beni düşündürüyor. Evet belki takıntı olarak görünüyor olabilir ancak kızına saklıyor madem bir yerde şifreli olarak saklaması daha doğru olmaz mıydı, iki tıkla bütün fotoğraflar önümüzde, bilmiyorum , çok mu abartıyorum, teşekkürler ilginiz için..🌸
Sizinde ikinci evliliğiniz sizde eminim o zamanlar eski eşinizi çok seviyordunuz eee ne var bunda ? Sanki daha önceden evlendiğini bilmiyormuşta o fotoğraflarla öğrenmişsiniz gibi davranıyorsunuz şuan.

Data lar var 250 liraya falan hem güvenilir asla silinmez flashlar güvenilir değil ama data alıp komple dataya atabilir hemde bilgisayara ağırlık yapmaz.7 yıl geçmiş takılmayın bence çok güzel bir şey aslında kızını düşünmesi çünkü kız çocukları çok önem verir böyle şeylere birde bunu babanın düşünmesi anne belkide çok ince ruhlu değildi yok sanıyoruz ama gerçekten var öyle kadınlar
Kısmen sizde haklısınız ama 7 yıl geçmiş bir oluru yok boşuna yuvanızı huzursuz etmeyin
Kendinizden örnek verdiniz mi -ben böyle yapsaydım ne hissederdin diye

Kız annesiyle, iletişimi amca sağlıyor, benimle ilgili bi durum değil , 7 yıldır böyle devam ediyormuş. Sorunlu bi bitiş olmuş. Fotografları silmesini istemenin doğru olmadığını biliyorum. En azından daha saklı bi yerde korunabilir , ilerde kızına vermek için. En azından hayatında ki insana saygı için bu gerekmez mi sizce ?
Açıkçası flash belleğe atmasını ya da albüm yapmasını tercih ederdim. Kıskanmanızı da normal buldum.

Benim eşimin anne-babası eşim 3 yaşındayken boşanmış. Biz evlenirken nikahımızda slayt Show yaptık. Kayınvalidem bütün fotoğrafları saklamış, onları koyduk.
Eşler ayrılabilir ama anılara çocuk için sahip çıkmak lazım. Sizin kıskançlık aldı altında bunu sorun etmeniz gereksiz. Ve bence esas şifre koyması sorun olurdu. Bir insan bir dosyaya neden şifre koyar. Gizli tutmak istediği için, başkası görsün istemediği için. Demek ki onun için sıradan bir dosya ki şifre koyma gereği hissetmemiş. Siz onun geçmişine takılırsanız geleceğiniz olmaz. Hata yapıyorsunuz.

X