İKİNCİ EVLİLİĞİM ÇOCUK YAPMALIMIYIM ???

Belki anne de başka bir adamla evlendi ise çocuğu istememiş olabilir. O kadar sene uğraştım çocuğum olmadı. Böylelerinin çocuk sahibi olduğunu duyunca hayat ne adaletsiz diyorum. Ben de kendimi avutuyorum her işte bir hayır vardır diye. Böyle insanların çocuk sahibi olmasında ne hayır var anlamadım.
Ben bu yuzden Allah her isteyene degil Allah bakabilene versin. Kufur edesim var. Tutuyorum kendimi😑

İlk çocuğunuza şahane bakmışsınız yetmemiş yapın 2. çocuğu tabi!!! Kızınızı anneannenin üstüne atmışsınız bravo bahane de bulmuşsunuz anneanne yalnız kalmasın diye. Kocanız da babaannenin başına atmış çocuğu 2niz de harika ebeveynlersiniz tencere kapak.

bana annelik yapmadın yeni çocuk yaptın demeyecek mi kızınız, yüzünüze tükürmeyecek mi? Kızınızın yerinde olsam karşınıza dikilir neden bir herif için beni attın derdim şahsen.
ya allah aşkına detayları benim yaşam şartlarımı bilip bilmeden neden bu kadar hadsiz konuşuyorsunuz malum bizim insanımızın en güzel özelliği direk bi kalıba koymak bu daha kolay değilmi

Kendi evladınız eften püften sebeple anneanne yanında, bence sırf evinizde kocanızla düzeniniz bozulmasın diye anneanne yanında. Anlayışlıymışta olgun karşılarmış. Anlayışlı olmasa ne olacakki, üzülen kendi olacak. Mecbur zaten anlayışlı olmaya. Yeni çocuk can katarmış. Yapında o zaman 2 çocuk annesiz babasızken yeni bebeğinize el bebek gül bebek bi hayat sunun, diğerleri anlayışlı nasılsa.

Kusura bakmayın ama önce çalışıyoruz yanıma alamam demişsiniz çalışıyorken yeni doğan bebeğe nasıl bakacaksınız o zaman kendi kendine bakabilen çocuğa bile bakamayız demişsiniz daha sonrada tartışma olursa etkilenir bize cephe alırlar demişsiniz tartışma ihtimali varda bundan yeni bebekte etkilenir
Amaç çocukların etkilenmesi değil ki. Amaç çocuklar yüzünden kocasıyla ilişkisinin etkilenmesi..

Birincisine bakamadiniz daha,ikinciye nasıl bakacaksınız??? 7 yıldır evlisiniz, o zaman 3 yaşında olan çocuğun yani annesinin-babasinin yani mi yoksa babaannesinin evi mi?
Ayrıca anane babaanne tek diye onlarla kalmasi çok saçma değil mi? On yasinda çocuk mu bakacak babaanneye,ondokuz yaşında çocuk mu??? Neresinden tutsan elinde kalıyor, gercekten çok yazık. Yenisini düşünene kadar eskielri eve alın bence. O on yaşındaki çocuğa yaşlı babaannesi nasıl ders çalıştırabilir mesela? Böyle düşüncesizlik olabilri mi?
Gerçekten ya .. 3 yaşındaki bebeğide bırakmışlar büyük vicdansızlık..

Allah'ım kimsenin başına vermesin kızınıza ve üvey kardeşine çok üzüldüm. Siz yeni hayat kuracaksınız diye öz çocuklarınız neden nene dede elinde büyüdü yıllarca? Nasıl rahat etti vicdanınız. Asıl önemlisi o çocuklar anne baba sevgisi tatmadan, sıcak bir yuva görmeden büyümüşken nasıl başka çocuk düşünebiliyorsunuz. Hiç mi utanmayacaksınız onlardan. Eve neşe katsın diyorsanız eşinizin oğlunu alın o zaman yanınıza, kızınız da şehir dışında değil bulunduğunuz yerde üniversite okusun onu da alın. Neden bu seçenek hiç düşünülmüyor? Çünkü alelamin kadınından adamından olan çocuğu evimde istemem kavgası dönüyor değil mi eşinizle aranızda. Olan da masum çocuklara oluyor, evladınızı tercih edip başlarım evliliğine dryip çekip gitmek işinize gelmiyor
bakın siz benim hayatımı resmen kendi kafanıza göre yazıp çizmişsiniz bizim çocuklarımızın üzülecek durumu yok kızımla karşılıklı binalarda oturuyoruz hergünüm zaten kızımla geçiyor olayları neden dram haline getiriyorsunuz kızımın babası vefat ettı ve rahmetli kızının başını birkez okşamış biri değildi şimdiki eşimle aralarında çok güzel bir bağ var zaten ben buraya yazma sebebim benim hayatımı yargılamanız veya bilip bilmeden olayları çıkılmaz hale sokup topa tutmanız çok can sıkıcı bizim çocuklarlada sıkıntımız yok maddi manevi herzaman yanlarındayız 2.evlilik yapan kadınlar çocuklarını atmışmı oluyor bu nasıl bi sabit düşünce yurdum kadınlarının yorumlarından ben utandım inanın benim kızımla aramdaki bağ belkide sizin çocuklarınızla aranızda olan bagdan daha kuvvetli bundan emin olun vah tüh çocuklar ortada anne baba da suçlu lütfen hepiniz kafa yapınızı düzeltin kimse kimsenin ne yaşadıgını bilmeden ağır cümleler kuramaz yanlış yazmışım ben kadınlar kulubune yazarak hemcinslerim anlar yada anlamaz ise kırıcı olmadan yorum yapar diye düşünmüştüm ama yanılmışım.(bu mesaj kötü yorum yapanlara geneldir )

s
eşimin çocuğu 10 yaşında küçük okula gidiyor,kızımda annenneye bakmıyor annenne kızıma bakıyor biz eşimle çalıştığımızdan dolayı yanımıza almamız mümkün değil,kızım bu sene üniverseteye gidiyor şehirdışına ama lütfen yorum yaparken iyi okuyun 30 yaşında dul kaldım ve dul yaşamanın zorluklarının altında ezildim artık da evlendim bir nevi kurtuluş yolu oldu malum ülkemizde tek kadın olmak çok zor yaşadığım memleket mütasıp bir yer ben kızımı yanıma alsam yada eşim alsa ev hali bir bağrışmada anne babalara cephe alınacaktı sonuçta üvey oluyorsunuz yeni bir çocuk bize can katar diye düşünüyorum üzerime çok düşer eşim öyle böyle değil onunda tek kusuru kavga edince küfür etmek
sen önce kendi cocuguna neden sahip cıkmadın bide üstüne baskasından yapıcan ayıp yaptıgın neden evlenirken cocugumda benle olucak demedin kız zaten annesi babas ayrılmıs bide ananeyle yasasın ne demek ben calısıyorum o zaman ya evlenmicen yada evlenicegin adama dicen kızım yoksa bende yokum ne sacma cümleler bunlar ben calısıyorum bilmemne

Gerçekten ya .. 3 yaşındaki bebeğide bırakmışlar büyük vicdansızlık..
İlk çocuğunuza şahane bakmışsınız yetmemiş yapın 2. çocuğu tabi!!! Kızınızı anneannenin üstüne atmışsınız bravo bahane de bulmuşsunuz anneanne yalnız kalmasın diye. Kocanız da babaannenin başına atmış çocuğu 2niz de harika ebeveynlersiniz tencere kapak.

bana annelik yapmadın yeni çocuk yaptın demeyecek mi kızınız, yüzünüze tükürmeyecek mi? Kızınızın yerinde olsam karşınıza dikilir neden bir herif için beni attın derdim şahsen.
bunlar yarın müge anlıda cocugunu aramaya cıkan anne babalar gibi atmıslar babanneye ananeye ohhh misss saka gibi simdi biz yazınca yok kızım karsı dairede bilmemne eee öyle olsa bile 7 senedir evli kız 19 yasında suan kızı tam ergenlik cagıda bırakıp biriyle evlenmis 14 yasında cocuk yanlız aksamları üstünü annesi örtmedigi sürece istedigi kadar anane iyi olsun ana ya benzermi yaa ana bu cok yazık

bakın siz benim hayatımı resmen kendi kafanıza göre yazıp çizmişsiniz bizim çocuklarımızın üzülecek durumu yok kızımla karşılıklı binalarda oturuyoruz hergünüm zaten kızımla geçiyor olayları neden dram haline getiriyorsunuz kızımın babası vefat ettı ve rahmetli kızının başını birkez okşamış biri değildi şimdiki eşimle aralarında çok güzel bir bağ var zaten ben buraya yazma sebebim benim hayatımı yargılamanız veya bilip bilmeden olayları çıkılmaz hale sokup topa tutmanız çok can sıkıcı bizim çocuklarlada sıkıntımız yok maddi manevi herzaman yanlarındayız 2.evlilik yapan kadınlar çocuklarını atmışmı oluyor bu nasıl bi sabit düşünce yurdum kadınlarının yorumlarından ben utandım inanın benim kızımla aramdaki bağ belkide sizin çocuklarınızla aranızda olan bagdan daha kuvvetli bundan emin olun vah tüh çocuklar ortada anne baba da suçlu lütfen hepiniz kafa yapınızı düzeltin kimse kimsenin ne yaşadıgını bilmeden ağır cümleler kuramaz yanlış yazmışım ben kadınlar kulubune yazarak hemcinslerim anlar yada anlamaz ise kırıcı olmadan yorum yapar diye düşünmüştüm ama yanılmışım.(bu mesaj kötü yorum yapanlara geneldir )
Hadi senin kızın hem 12 yaşında imiş hem de karşı apartmandamış ama o 3 yaşındaki sabiyi babası nasıl birakti babannesine sen buna nasıl vicdanın el verdi 4 kişi birlikte yasayamazmıydınız hangi cümlelerle vicdanını susturdun merak ediyorum. Muhtemelen kocan kızını istemedi sen de misilleme yaptın... kocanın eski karısı hayatta mi? Oğlana çok üzüldüm yavrum ya 😔

Kızına baktırmayı düşünüyor sanırım. Onun omuzlarına ağır yük mü veririm diye yazmış.
Eğer böyle düşünüyorsan Allah rızası için bunu kızına yapma, çocuk büyütmenin ne denli zor olduğunu tecrübe edecek şartların olmamış, 17 yaşında kız bu yükü kaldıramaz. Kızının çocukluğu zaten çöp olmuş, gençliğinin en güzel yıllarını ziyan etme kızının.

ya allah aşkına detayları benim yaşam şartlarımı bilip bilmeden neden bu kadar hadsiz konuşuyorsunuz malum bizim insanımızın en güzel özelliği direk bi kalıba koymak bu daha kolay değilmi

Nedir peki niye bıraktınız bebeleri yazın herkes öğrensin

Bırakın bunları Allah aşkına insanlar temizliğe gidip çocuk büyütüyor. Koca buldum diye çocuğu atmışsınız işte

Kızımın babası öldü diyerek kendini savunmaya nasıl geçiyorsun aklım almadı. Öksüz kızını kocan icin basından atarken hiç mi için yanmadı. Her gece kocanın koynuna girerken anneliğin yok mu aklında? Keske anne olmasaydın. Kızın kendini dışlanmış hissediyor. İstediğin kadar burda yırt kendini.
Keske sen değil burada anne olmak icin canını verecek kişiler anne olsaydı. Kızının annesi olsaydı.. yazık çok yazık. Çocuğu yapar onu da nasılsa kızım büyük diyerek basına atmaya kalkarsın. Valla diyeceğim o kadar çok şey var da banlanmak istemiyorum yoksa neler neler diyeceğim.
yangında yavrularının üstüne kapanıp yanarak can veren HAYVAN GERÇEK BİR ANNE!
var gerisini anla.

Herkeze merhaba,2.evliliğim 7 senedir sürmektedir,benim 1.evliliğimden 19 yaşında kızım var eşimin ise 1.evliliğinden 10 yaşında oğlu var çocuklarımız yanımızda değil annenne ve babanne tek oldugundan onların yanındalar.7 senedir gelgitler içerisindeyim yaşım 37 eşim benden 3 yaş küçük bazen çocuk olsun çok istiyorum lakin korkularım var iyi bir gelecek verebilirmiyiz özlük üveylik olurmu ,1.evliliğim çok sorunlu oldugu için ya başıma yine öyle şeyler gelirse (aldatma dayak sorumsuzluk)birtane daha çocuğu babasız büyütme gücünü kendimde görmüyorum 7 senedir eşimden tek şikayetim sinirlenince bağırması küfür etmesi başka bir sorun yaşamadım ama ya yaşarsam korkusu var hep içimde ve çocuk evde olursa bağırmalardan korkar psikolojısı bozulur diye düşünüyorum eşim çok istiyor o hep çocuk nasıbıyle dogar kafasında,kızıma haksızlık yaparmıyım acaba benim evlenmemi anlayışla karsıladı destek oldu ama içinden neler düşünür bilemiyorum kızım ben hep mutlu oluyum ister yeni bi çocuk fikrinide ben mutlu oluyum diyip kabul ederse onun omuzlarına çok ağır yükmü veririm ben özel bir firmada yönetici olarak çalışıyorum doğum yapıp işten çıkamam bu bizi maddi açıdan çok zora sokar gelgitlerim çok fazla lütfen fikirlerinizi benimle paylaşırmısınız
Insana, hele bir dogurup dünyaya getirdiklerinize anne Baba olun derler. Dogurmus atmissiniz resmen anneanne babaanne basina....

Kızına baktıracaksan asla yapma çocuk baktırmayacaksan da yapma. Ya hersey güzel olsa bile ne gerek var ki yani yapmaya herkesin cocugu varmış. Kocam iyi ilgilenir yazmışsın muhtemelen 7 senede kocanın ilgisi zayıfladı ilgiyi üzerine çekmek için mi yapacaksın cocuk? Bu sebeple cocuk yapılır mı ya.... yapma

bunlar yarın müge anlıda cocugunu aramaya cıkan anne babalar gibi atmıslar babanneye ananeye ohhh misss saka gibi simdi biz yazınca yok kızım karsı dairede bilmemne eee öyle olsa bile 7 senedir evli kız 19 yasında suan kızı tam ergenlik cagıda bırakıp biriyle evlenmis 14 yasında cocuk yanlız aksamları üstünü annesi örtmedigi sürece istedigi kadar anane iyi olsun ana ya benzermi yaa ana bu cok yazık
+10000

Benimki aslinda anneannesi, dedesiyle büyüdü. Ben doğduğunda bosandim, ben isteyken onlar baktılar. Genelde eve gitmedik orda kaldık ama yinede tek kalmıyor. Bana cok düşkün. Normalde sabaha kadar uyanmaz, daha ufakken 1 2 kere uyutup ciktim ben yaninda yoksam surekli uyaniyormus, çığlık çığlığa tel geliyor, susmuyor diye. Camda bekliyor sonrada.
Yavrum ya kiyamam biz bırakmıyoruz da böyle Allah akıl versin nasıl bir akıl tutulması ki evlat terk ediliyor ben anlamıyorum hemde keyif için

X