2. çocuğun evliliğe birşey katacağını düşünmüyorum. Çocuk bu evliliğe birşey katacak olsa, zaten 1. çocukta bunlar yaşanmazdı.
Ablanız benim anladığım kadarıyla, kızı için yaşıyor ve onun istekleri çok önemli. Kendisi gerçekten bu çocuğu istiyor mu, yoksa sadece kızı kardeş istiyor diye mi istiyor. Çünkü hem bu evliliği yürütüyor ama hala unutamadı demişsiniz. Unutmayan insan kolay kolay ,ısrarla çocuk yapmak istiyorum demez.
Ha 1, ha 2, çok şey değiştiriyor. O zaman ha 3, ha 5 diye de düşünebiliriz. Nasıl olsa boşanmayacağım, bana ne yapsa boşanmayacağım mantığındaysa, o zaten baştan yanlış. Bir gün eğer ayrılmak zorunda kalırsa, o zaman 1-2-3 çok şey değiştiriyor.
Ablanız şöyle bakıyor sanırım. Bundan sonra nasıl olsa yapmaz birşey (hala %100 güven), bende ayrılmayı düşünmem ve nasıl olsa kabullendim durumu ve evliliğimi devam ettiriyorum. Bu durumda 2. çocuk neden olmasın. Nasıl olsa kabul ettim ve devam ediyoruz, edeceğizde. Belki kendince mantıklı düşünüyor, ben bunu atlattım ve devam ediyorum, nereye kadar çocuk yapmayacağım diye düşünüyor olabilir. Ömür boyu ya ayrılırsam düşüncesi ile beklenemez ki, diye düşünüyor olabilir.
Bu aldatma olayı ne zaman yaşandı ve ne kadar beklendi , onu bilemiyorum. Ama ablanıza şurada hak verdim, bu durumu kabullenip devam etmiş, nereye kadar bekleyecek bu çocuk için. Bunu düşünüyor olması ve istemesi , gayet doğal bence. Ama zaman tanımalı bence, kardeş elbette düşünsün, ama zamanını iyi düşünsün bence.
En önemliside, ne için istiyor bu çocuğu? Kızı için mi, kendisi istiyor diye mi, evliliği için mi, bunun cevabını bulmak lazım bence. Sadece kızı içinse , bence acele etmesine gerek yok. Sadece kızım kardeş istiyor diye, çocuk düşünmemeli bence.