• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk bu evlilikte mantıklı mı..

bir kadının aklında Eşiyle ilgili “acaba tekrar yaparmı “diye bi düşünce varsa kesinlikle çocuk yapması çok ama çokk saçma olur. . Ne yazıkki bir kere yapan bir daha yapar düşüncesindeyim.O yüzden tetikte beklemesi gerekir ablanın. . Güven bir kere kırıldımı tekrar geri gelmiyor ne yazıkki. . Ablanın eşinden bir kez darbe aldığını söylüyorsun .

Elif ne kadar kardeş istesede ne zman doğru ne de kişi. . . Böyle bi karar alması için üzerinden çok zaman geçmesi lazım.Bu olayn üzerinden ne kadar zamn geçti bilemicem tabi.Sonuçta yiğeniniz daha minicik annesinin sorunlarını bilmior.Sanırım ablan hala eşine deli gibi aşık . yksa bile bile lades demez. Sevgi her şey değil evlilkte . Sadakatta olmalı

anlatıkların sonucunda şunu çıkardım ki bu durumda ikinci bir çocuk ablanı daha zor durumda
bırakabilir...bu hadi evliliği kurtaralım diye çocuk olayına başvurmak gibi bir şey ...
öyle değil ama en azında onun gibi başvuru şekli olur burda kurtarılmak istenen birinci
çocuğun geleceği ve istekleri.
ama sırf çocuk istiyor diye zorla bir kardeş olayı bana mantıksız geliyor ...
hiçbir kadın yaşadıklarını iyi veya kötü hiçbir şeyi unutmaz....
avukata bile gittiğini söylemişsin demekki çok zor günler yaşamış
şimdide kızı için birlikte olan bir kadın herşeye sünger çekip nasıl bir can getirecek dünyaya ...
onun yerine kızına sımsıkı sarılıp bütün herşeyini ona versin...kardeşi olmayan bir çocuk
bencil olura katılmıyorum tabiki kardeş dünyada en güzel şeylerden biri ama şartlar
el vermiyorsa tek çocukda yetiştirmeye bağlı olarak iyi bir birey haline getirilebilir...

bir kadının aklında Eşiyle ilgili “acaba tekrar yaparmı “diye bi düşünce varsa kesinlikle çocuk yapması çok ama çokk saçma olur. . Ne yazıkki bir kere yapan bir daha yapar düşüncesindeyim.O yüzden tetikte beklemesi gerekir ablanın. . Güven bir kere kırıldımı tekrar geri gelmiyor ne yazıkki. . Ablanın eşinden bir kez darbe aldığını söylüyorsun .

Elif ne kadar kardeş istesede ne zman doğru ne de kişi. . . Böyle bi karar alması için üzerinden çok zaman geçmesi lazım.Bu olayn üzerinden ne kadar zamn geçti bilemicem tabi.Sonuçta yiğeniniz daha minicik annesinin sorunlarını bilmior.Sanırım ablan hala eşine deli gibi aşık . yksa bile bile lades demez. Sevgi her şey değil evlilkte . Sadakatta olmalı

Olayın üstünden 5 sene geçti arkadaşım, ama bu bir kriter eğil. Bence de bir defa yapan, tekrar edebilir. Karakter ile ilgili, ihaneti meşru görebilmekle ilgili.
acaba tekrar yapar mı, diye düşünmüyor pek sanırım. Belki de artık sadece baba figürü olarak görüyor ve kıskanmıyor.
Eminim Elif ileride onu anlar, hesap sormaz neden kardeşim yok benim diye..Bile bile lades olabilir, katılıyorum. Ben de öyle düşünüyorum.

düzgün konuş diyecek bişey yazmadım ama neyse hassassın galiba.
kadınlar kulübündeyiz hayatım.kadına kadın demekte mi ayıp oldu.

senin ablan aldatılmış bir bayan doktor işte.kusura bakma ama boşuna araya taş koyma. Ablan yeterince güçlü sanırım.
en az 3 çocuk yapsın sonra da baksın başının çaresine..

canım bence sen fazla negatif düşünüyorsun.aldatma olayı 5 yıl önce yaşanmış sonra eniştenin bir vukuatı olmamış.bence dersini almış
bu durumda neden 2. çocuk olmasın ki.bende her çocuğun kardeşi olmalı diyenlerdenim.sonuçta insanın anne babası hep yanında olmayacak bu dünyada kendi kanından canından bir insanın olması apayrı bir duygu bence:1hug:
birde şunu demek istiyorum beni yanlış anlama ama ben 2. çocuğu bu adama yapsam mı yapmasam mı diye tereddüte düşeceğim bir insanın yanında durmam.
ablanda ya durmayacak ya da bu şüpheden kurtulacak.yoksa kendi psikolojisini mahveder

Olayın üstünden 5 sene geçti arkadaşım, ama bu bir kriter eğil. Bence de bir defa yapan, tekrar edebilir. Karakter ile ilgili, ihaneti meşru görebilmekle ilgili.
acaba tekrar yapar mı, diye düşünmüyor pek sanırım. Belki de artık sadece baba figürü olarak görüyor ve kıskanmıyor.
Eminim Elif ileride onu anlar, hesap sormaz neden kardeşim yok benim diye..Bile bile lades olabilir, katılıyorum. Ben de öyle düşünüyorum.

Ablanızın eşini kıskanmaması,sadece çocuğunun baba olarak görmesi çok doğal..
Ancak çocuk sahibi olmak için onunla nasıl aynı yatağa girecek?
Neden,nasıl boşanmıyor'u sormuyorum çünkü verdiğiniz cevaplar beni ikna edemedi..
Ancak sadece kızıma kardeş olsun diye aklı başında bir kadın sevmediği bir adamla nasıl sevişir ki?

Neden,nasıl boşanmıyor'u sormuyorum çünkü verdiğiniz cevaplar beni ikna edemedi..
Ancak sadece kızıma kardeş olsun diye aklı başında bir kadın sevmediği bir adamla nasıl sevişir ki?

aldatıldıktan sonra affedenler bir daha o adamla aynı yatağa girmemeli mi diyosun yani

Ablam bunu okuyup, hamile kalmayı kesin aklına koyarsa, yeğenimin adını lovelinya koyacağım..Şeniz
Kırılma sakın, espri yapıyorum.. Evet, bu açıdan da bakmak gerek. Ben çok fazla didiklerim konuları, bazen zorlaştırırım. Belki evet, ablamın kararı böyle formüle edilince anlamsız değil..

yok kırılmam est. :)
geleceği varsa o bebeğin yolunu kesemez kimse orası da ayrı bir mevzuu tabii...
ha kendimi yerine koyarsam ne yapardım bende kestiremiyorum... inşallah bende anne olucam ve herşeye bakışını değiştiriyor insanın bir çocuk... hamileyken veya yeni bi bebek sahibi olmuşken böyle bişey yaşamış olmak ta hiç kolay değil... o bi karar vermiş ve devam etmeyi seçmiş...
biraz da akışına bırakmak lazım sanırım... sonuçta nekadar düşünsek planlasak ta bazen önüne geçemiyoruz bazı şeylerin...
anladığım kadarıyla güçlü bi kadın ablanız... o yüzden kaldırabileceğini düşünüyo bu sorumluluğu... ki bence hayatı boyunca biçok sorumluluğu da kaldırmış birisi olarak yine kaldırabilir... ozaman bırakın bunu da yaşasın...
kimbilir zaman neler gösterir...

ya nedense erkekler illaki evliliklerinin bir döneminde ihanet ediyorlar
benim kocam asla yapmaz denecek dönemde değiliz
benimde 1 yıl olcak evleneli eşime çok güveniyorum seviyorum ama
bebek için asla acele etmiyorum o kadar güvenmeme rağmen
cesaret edemiyorum bence ablanız 1 yıl daha beklesin
çünkü çocuk gerçekten büyük sorumluluk

Bence kızı artık kendini neredeyse kurtarmış kendi işini kendi görece yaşa gelmiş.
Sırf o istiyor diye böyle bir evlilikte 2. çocuk bencede tehlikeli.
ne şartlarda nasıl bir ortamda büyüyecek.
Kendisi dr. muş çocuk psikolojisinin de ne kadar önemli olduğunu ailenin bu konuda nasıl bir faktör olduğunu daha iyi biliyordur.
Ama artık adama güveniyorum yapmaz bir daha içimde bir şüphe yok. olmayacakda diyorsa... eminse tabi bir daha anne olmak onunda hakkı. Zira adam şu durumda bile evet 2. bebeği istiyorum da dememiş.

düzgün konuş diyecek bişey yazmadım ama neyse hassassın galiba.
kadınlar kulübündeyiz hayatım.kadına kadın demekte mi ayıp oldu.

senin ablan aldatılmış bir bayan doktor işte.kusura bakma ama boşuna araya taş koyma. Ablan yeterince güçlü sanırım.
en az 3 çocuk yapsın sonra da baksın başının çaresine..

Şikayet ediyorum sizi, kusura bakmayın. Konumu kirletmenize izin vermeyeceğim..

Kesinlkle katılıorum lale ablama :delphin:
Eş değilde sadece baba olarak görse bile ki bu çok acı bişey
Nasıl dokundurtur tenine o adamı :teselli: Kolay kolay kimsenin midesi böyle bişeyi kaldırmaz bence -tatlicadiarzu-

aldatıldıktan sonra affedenler bir daha o adamla aynı yatağa girmemeli mi diyosun yani

Affetmek ayrı,eş olarak görmemek,artık sevmemek ayrı..
Madem Elif'in annesi eşini affetmiş,zaten ikinci çocuğu yapsın demiştim zaten.
Ama nasıl olsa boşanmıcam cümlesini zaten anlamadım.
Mesajın birinde de eş olarak görmediğini yazmış..
Eş olarak göremediğiniz adamla sırf kızınıza kardeş olsun diye siz olsanız sevişir misiniz? Ben açıkçası o adamla öpüşemem bile.. Bir takım nedenlerden boşanmıyorum(sebebini net değil,arkadaş açıklamamış) hatta asla boşanmıcam,ama eşimi çocuğumun babası olarak görüyorum,aşk,sevgi yok.. Neden ve nasıl sevişeyim?

Kesinlkle katılıorum lale ablama :delphin:
Eş değilde sadece baba olarak görse bile ki bu çok acı bişey
Nasıl dokundurtur tenine o adamı :teselli: Kolay kolay kimsenin midesi böyle bişeyi kaldırmaz bence -tatlicadiarzu-

Bu noktaya kendi kendimize geldik, ama dikkatinizi çekmek isterim..
"Belki sadece baba olarak görüp, kıskanmıyordur" dedim ben. Neden dedim "sürekli şüphe ile mi yaşıyor" şeklindeki bir soruya cevap olması açısından. Yani bu benim yorumum, ablamın cevabı değil.

Cinsel problemlerinden veya soğukluktan bahsetmedi, olsaydı yüzde 100 bilirdim.
"Ablam ayrılmadı, aşk mı alışkanlık mı bilmiyorum" yazmıştım en başta.
Yani ablamı enişteme bağlayan ve ne olduğunu ancak ablamın bildiği bir duygu vardır sanıyorum. Ancak Elif olmasaydı, o duyguyu kalbine gömer, gururunu ön planda tutardı, uğraşmazdı diye düşünüyorum.

Nerelere geldik, konu cinsel hayatları değil ki.. Bir dünya aile terapisi aldılar, böyle bir sıkıntısı yok ablamın. Yani "eğer kardeş yapmayacaksa, kocasıyla yatmayacak ve eğer kardeş yapacaksa 1 defaya mahsus yatacak" değil.

konuyu cinselliğe bağlayanlara söylüyorum konuyu saptırmayın lütfen üstelik evli bile değilsiniz çok anlamsız buldum

Bu noktaya kendi kendimize geldik, ama dikkatinizi çekmek isterim..
"Belki sadece baba olarak görüp, kıskanmıyordur" dedim ben. Neden dedim "sürekli şüphe ile mi yaşıyor" şeklindeki bir soruya cevap olması açısından. Yani bu benim yorumum, ablamın cevabı değil.

Cinsel problemlerinden veya soğukluktan bahsetmedi, olsaydı yüzde 100 bilirdim.
"Ablam ayrılmadı, aşk mı alışkanlık mı bilmiyorum" yazmıştım en başta.
Yani ablamı enişteme bağlayan ve ne olduğunu ancak ablamın bildiği bir duygu vardır sanıyorum. Ancak Elif olmasaydı, o duyguyu kalbine gömer, gururunu ön planda tutardı, uğraşmazdı diye düşünüyorum.

Nerelere geldik, konu cinsel hayatları değil ki.. Bir dünya aile terapisi aldılar, böyle bir sıkıntısı yok ablamın. Yani "eğer kardeş yapmayacaksa, kocasıyla yatmayacak ve eğer kardeş yapacaksa 1 defaya mahsus yatacak" değil.

Ben ilk mesajımın arkasındayım..
Ablanız yapsın 2. çocuğunu..
Hem Elif'e kardeş olarak hem de evliliğini ne olsa sürdürecekmiş herşeye rağmen..
Sizin de dediğiniz gibi ola ki enişteniz boşanmak isterse ablanız ya onu ikna edecek ya da bebelerini babasız da olsa tek başına da olsa büyütecek. Aklı başında kadın bence herşeyi göze almıştır bu kararı verirken. Karışmak doğru olmaz..

konuyu cinselliğe bağlayanlara söylüyorum konuyu saptırmayın lütfen üstelik evli bile değilsiniz çok anlamsız buldum

Nasıl yani?
Anlamsız derken?
Çocuk sahibi olmak için cinsellik yaşanmıyor mu sizin oralarda?
Bekarım diye sevişmek hakkında konuşmam yasak mıdır?
Forum kurallarında mı yazıyor yoksa reel hayatta mı?

Back