iki aile

Ne kadar iğ..ç karakterde erkekler var ailesinin hatasını görmeyip karşı tarafı suçlamak ne kolay.

haklısın öyle yorumlayabilirler hatta bak cevap bile veremiyor bile dieyeceklerdir ama hem susup hem bildiğini okursan bir yerden sonra istemeselerde anlayacaklar ahh keşke en zor olanı başarıp umursamayabilsen sadece yüzlerine bakıp gülümseyip cinnet geçirtebilsen ama çook zor bunu yapabilmek

evet çok zor

konuyu okuyunca sizi çok haksız ve maalesef saygısız buldum.
ama yorumlara bakınca patlama noktanızın olduğunu anladım. yanlış yerde patlamışsınız!
iyi niyetle size yollanan birkaç parça eşyayı götürüp koymak olmamış. çok ayıp olmuş. işinize burun soktukları zaman patlasaymışsınız keşke. sana zorla bir şey yaptırmaya çalıştıklarında.
yani bir de yazık senin ailen iyi niyetliyken fatura onlara da kesilmiş. bu işin oluru var mı bilemem ama ben olsam doğumuma herkesi çağırırım. saygı çerçevesinde. eşime de derim doğum da herkes torunu görsün sevsin mahrum olmasın diye sessiz kalıyorum ama sonrasında aradaki mesafeyi herkes ailesine karşı koruyacak. yani gelip gidin ama sınırlı olsun

Anne adayısınız ve Allah size sağlıklı hayırlı evlat verir inşallah..
Ama ben anlayabilmiş değilim..
Çocuğunuz ailelerden destek görmek istemiyoruz dediği halde içinizden gelerek iki poşet götürdüğünüzde aynı tepkileri alırsanız kırılmayın..
Bugün o insanlara yaptığınız şeylerle karşılaştığınızda da şaşırmayın olur mu..
İki poşeti geçmişte de vardır eminim kırgınlıklarınız ama bu kadar büyüterek kriz haline getirdiğiniz için hiç mi üzülüp vicdan azabı çekmiyorsunuz?
Kayınpederinizin ağzının ortasına çakmak istemenizi de anlayamadım..
Yaşlı başlı adam.
Evet aileniz sizi çok şımartmış ve adam da bunu söylemiş..
Anne olduğunuzda ve evladınız büyüdüğünde anlayacaksınız belki ama iş işten geçmiş olacak..

aileler tarafindan verilen birseyi kabul etmemek karari biraz sacma olmus. tamam karsilikli almissiniz bu karari ama uyulmasi gercekten zor bir karar bu.

alip geri goturmeniz de hos olmamis bence.

mesafeli olmak bu degil ki siz daha cok yuz goz olmussunuz.

bence son aldiginiz cocugu gostermeme karari da pek saglikli degil.
esinizle konuşun dogumdan sonra aileler gelip gitsinler bence.

yani anlattiklarinizdan, siz verilenleri geri goturmeden once cok da felaket seyler yasanmadigini anladim. farkliysa bilemem.

insanlara mesafe boyle konulmaz.

Çok fazla tepki vermişsiniz bence. Aileler niye dolabınıza kadar giriyor bilmiyorum ama eşinize istemiyorum deyip çöpe atsaydınız daha iyiydi. Götürmek filan hoş olmamış.

Bence iki aile de gelip bebeği hastanede görsün madem. Mesafe olayını da abartmamak lazım. Mesafeli olmak tamam da hiçbirimiz de ağaç kovuğundan gelmiyoruz. Tabi ki anne babamız gelip gidecek. Ben eşinizin yerinde olsam çoktan boşanmıştım. Sabırlıymış.

Cevap sizin istediğiniz gibi olmayabilir ama kendi görüşüm bu yönde.

aynen katılıyorum, benim kv de lüzumsuz şeyler gönderir, söz gelimi defalarca yemediğimizi söylediğimiz halde yufka ekmek yollaması gibi. eşimin veya onun ruhu bile duymadan çöpe atarım veya dolaba koyarım, bozulur, aa bu bozulmuş der atarım. öteki türlü o kadar uzar ki bu işler, hepimiz az çok öğrenmişizdir bu işleri.

Sizde de cok hatalar var keske o dolap olayini yapmasaydiniz ne yasadiginizi bilemeyiz ama alip esyalari geri goturmek cocukluk sonucta onlar size iyilik edip yiyecek gondermisler olay cok uzamis onlar da hatalidir elbet ama bir de torunlarini gostermem ne demek dusmanlik sokmayin araya mesafe koyun olsun bitsin boyle basiniz cok agrirr

Kv nin gönderdikleri için 'daha önce konuşmuştuk kimseden bir şey almayacaktık bu seferlik böyle olsun ama bi daha alma' demek varken inatla toplayıp götürmek böyle kaosa yol açar işte.

çocuğunuzu göstermeme konusunda da aynı inadı güdüyorsun ve yine aynı sorunu yaşayacaksınız.

Hep aynı sorunlar senin inadın yüzünden tekrarlanacak.

Daha ılımlı daha umursamaz ol inat etme. İki aile de doğumdan sonra torunlarını görmeye gelsin. Doğru olan bu zaten.

İnsanların gözüne soka soka onlara olan kinini gösterme. Kartlar açık oynama.

Kvnin gönderdiklerini istemiyorsan o şekilde geri göndermek yerine çöpe atardın bozulmuştu kurtlanmıştı yanlışla devirdim döküldü falan deyip yine atabilirdin.

Bu gösterdiğin tepkiler yaptığın inat sana zarar yenieleman

Ahh ahh ben seni anlıyorum anlatmak istediğin elma armutla 2 poşet eşya aldıklarında senin üzerinde hak sahibi olduklarını düşünüyorlar bi tane de bende var öyle kaynana hep verir erzak felan istemesem de eşim için kabul ediyorum alıp kapıya koyman yanlış olmuş onun yerine ataydın çöpe uyarsaydın anne alma pis oldu çöpe attım ben zaten yiyeceğimiz kadar alıyoruz diye haklıyken haksız olmuşsun torun mevzusu da resmen karmakarışık iyi düşün insan annesini ister yanında bu kaynanalar ne kadar meraklı gelinlere burnunu sokmaya bi rahat bırakın bırakın da kendileri ayaklarının üstünde dursun özgürce yaşasın bu hayat mi yani dün hayatına giren kadın senin annenle gorusturmeyecek kadar söz sahibi saçma sapan türk adetleri

Evladinizi sagsalim kucaginiza almaniz dilegiyle konunuza yorum yapmiycam arkadaslarin cogunun yorumu objektif zaten ama dikkatimi ceken cok fevri ve keskin bir tarzınız var evet aileler arasi buyuk kucuk tartismalar olabilir zamanlada kismen toparlanabilir ama sizin kapiya poset goturmek bebegi gostermemek gibi davranışlarıniz cok keskin iste bu tarz davranışların onarimi zamanla cok zor olur belki hamilelik belkide yasadiklarinizdan yada hicbiri karakteriniz onu bilemem arkadaşlar objektif olarak yorum yapmis kismen sizi kismen kayinvalidenizi hakli gormusler buda onlarin fikri kabullenmelisiniz siz zaten buraya dogru bakis objektif yorumlar icin konu acmadinizmi bayanlarda onu yapmaya calisiyor.Belkide hamilelik stresindendir Allah yardimciniz olsun

O posetleri kapiya koymak yerine eşine bi daha istemedigini ve şu an getirdiklerini de agzina sürmeyecegini kullanmayacagini soyleseydin eşin mesaji yine alirdi .biraz daha sakin ol bu sekilde kendinde zarar gorursun

kayın pederinin ağzına cakma durumunun hamillelik kaynaklı olduğunu düşünmüyorum da bu tip insanara haksız olduğunu yada yanlış olduğunu anlatamazsınız hani polemiğe girsen seviye epey bir düşecek beli zaten neyse hani söylenecek daha cok şey varda neyse :))

Sizde hep bana rabbena diyenlerdensiniz hep benim ailem mükemmel,süper ötesi...
onlar cahil tu kaka dersen evliliğin hep böyle sıkıntılı olur.
Senin ailen nasıl kıymetlisi
Eşinin aileside kıymetli bunu asla unutma.
Umarım bir gün evladınız da size aynısını yapmaz gerçi evlat yapmaz ama eşi aynı sizin gibi davranabilir.

Bu romanı yazdıranlar sürekli kötülük yapıyorlardı .Siz hep iyilik mi yapıyordunuz? Etki tepki olayı olmasın o ?

Esinizin ailesinden yardim almak istememe karariniz ne ? Onemli olan soru bu. Evlatlarina birseyler almak yapmak haklari normal şartlarda tabi siz oncesinde baska seyler yasadiysaniz bilemem..
Esimin ailesi un, bulgur, vs memleketten bir suru sey yolluyorlar ben mutlu olup tesekkur ediyorum neticede zahmet edip bizi dusunuyorlar.
Herseye ragmen aileler ile gorusmeme fikri dogru gelmedi bana bir araya gelip sorunlarinizi cozun torunlarini sevmek onlarinda hakki. Cok sık gorusmesenizde küslük olmasin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…