- 25 Mart 2012
- 1.185
- 362
- 323
- Konu Sahibi yenieleman
-
Herkes yaşadığını bilir.kızgın,kırgın olabilirsiniz.Ama mutlu olmak için uyguladiğiniz yöntem çok yanlış.Yardım kabul etmeyebilirsiniz, sizin tercihinizdir.ama dolaba koyulacak 3,5 parça şeyin lafını etmek,geri götürmek çok abartılı olmuş.evladiniz doğduğunda bebeği göstermezseniz eşinizin mutluluğu hep yarım kalacak.bunu da size yansıtacaktır.sizin aileniz gelip,eşinizin ailesi gelmezse aranızdaki anlaşmaya siz uymamış olacaksınız.elbetteki bunun vurgusunu da size yapar.Bebeğinizle güzel bir başlangıç yapabilmek adına her iki aileyide beraber çağırın.ve geçmişteki konuları tekrar açmayın.aranizdaki mesafeyi muhafaza edin.eşinize çok sık gelmesinler diye şart koşarak değilde,bebeğinizi mutlu bir ailede büyütmek istediğinizi,ailesinin bebeği görmeye hakkı olduğunu ama çok sık görüşurseniz aranızdaki mesafeyi muhafaza edememiyeceğinizi,eski günlere dönmek istemediğinizi anlatın.aradaki dengeyi bulmasını ondan rica edin.kısacasi saygılı ve mesafeli olun.
çok ilginç ve garip bir kişiliksiniz hamile olduğunuz için ağır konuşmayacağım.
önemli değil nitekim evladım erkek benimde gelinim olacak kınarsam başıma gelebilir.teşekkür ederim için rahatladı.
Ne yapmaya çalıştığınızı da anlayamadım? Altı üstü iki üç parça eşyadan yaygara cıkaran siz, kayınpederiniz eve geldiğinde yok aşagıya inip ağzını burnunu kırmak istedim diyen siz ve aileler görüşmesin isteyen siz ama onun ailesi yuzunden sizin ailenizin evinize gelmemesi sizin için büyük sorun. Çocuğu göstermemeler falan bunlar çok çocukca davranışlar. Vallahi ne diyeyim etrafınızdakilere bol bol sabır diliyorum.
önemli değil nitekim evladım erkek benimde gelinim olacak kınarsam başıma gelebilir.
Canım benim çok gençsin tecrübesizsin İnan ki bu yazdıklarının çoğu tolere edilebilir şeyler ama birpeki canım haklı olduğun noktalar var ailesi yardımda edebilir ama iğneden ipliğe değildir bu değil mi.? yada sağ elin verdiğini sol el bilmemeli öyle değil mi? eşim kömür arayacak babasına söyler o yapar.arabası vizeye girecek kardeşi araştırır o yapar. iş arar annesine söyler annesiyle konuşur görüşürler eşimi kaale almazlar bile. kiramızı biz öderiz ama otomatik ödemesi babasındadır. ne kadar maaaş aldığını hesaplarlar ben işe girecek oldum aylık şu kadar alacaksınız e bizede yardım edersiniz dedi annesi -ki babası 4.5 milyar maaş alır bizim alacağımız toplan 2-2.5 olacaktı ancak işe giremedim ona da bir ayrı üzülür annesi . çünkü o maaşla ona araba almamızı düşünüyormuş. pasta yaparım dolabımı açar neden yaptın der çamaşır yıkarım neden yıkadın der evdeyim neden evdesin der. hamileyim derim adet tarihi ben zaten kontrol ediyordum der. daha hamile değilken ne isim koayacağıma çoktaaan karar vermiştir. vs vs. bumudur ailesinden alacağı yardım? bu kadar ince ince evime yuvama girecek kadar alacağı yardımı almasın. babası bana açık açık dedi herşeyinize ben koşturuyorum bırakırım ne haliniz varsa görün derim dedi bumudur ailesinin yardımı? 30 yaşında adam çocuk gibi her fırsatta fırça yemesi midir ailesinin yardımı? çünkü neden? bize yardım ediyorlarmış bu yüzden hakları varmış.. diğer mesleye gelince hiç bir zaman ailene gitme demedim ona.gitmem de demedim.her fırsatta gittik.yeri geldi kendi aileme aynı ilçede bir ay gidemedim ama onlara her hafta gittim. gitsin de asla gitme demem. bizde de aile önemli bir kavramdır. ama biz bir aile kurduk. sabahın körü utanmadan arıyorlar yeni evliyiz komşular evime gelmekten çekinir bunlar gece olur gitmezler. evime bir hafta çapıramayayım (insanız müsait olamayabiliriz değil mi) babası hemen alınır eğer çağırmazsam bir daha gelmez. annemle özel bir an geçirmem onlara için harikulade bir yanlıştır. annem bunları bana anlattı ve bu yüzden de bir yardımda bulunmadılar bulunmak istedikleri zamanda eşimin gönül rızası olursa ancak yaptılar. ama anlamatamadığım karşı tarafın asla hiçbirşeyle memnun olmaması ve doyumsuz olmaları
canım geçen yılda babası burnumdan getirdi telefonu açtı bağırdı çağırdı mubarek ramazan. gittim bayramda elini öptüm .ama baktım bunlarda bu alışkanlık yaptı daha çok azdılar bu yüzden büyüklük hakedene yapılırama yinede iyi yorumuunz için teşekkürler
teşekkür ederim.bende aynı sabrı kendim için diliyorum. bir kızı kendi babasından kıskanmak oldukça doğru bir davranış benim onun ağzını kırmak istemem yanlış bir davranış
teşekkür ederim.bende aynı sabrı kendim için diliyorum. bir kızı kendi babasından kıskanmak oldukça doğru bir davranış benim onun ağzını kırmak istemem yanlış bir davranış
hamilelerin duası kesin kabul olur yargısını 2017 başında kırdık diye biliyorum ,konuları okurken geçmişi araştırmak gibi gayelerimiz olmak zorunda değil ha 6. hislerimde kuvvetli değil müneccim değilim yani ,bu mesajdan sonrası da polemiğe girer zannımca..hoşçakalınhaklısınız.o zaman şöyle diyeyim allah benim kayınvalidem ve kaynanam gibi bir gelin size nasip etsin inşallah.sabretmek zorunda kalmazsınız (!)
Ben tamamen seni haklı buldum bazı insanlar asla anlamıyorlar ve katil bile olsalar öldürdükleri kişiyi suçlayacak kadar benciller maalesef kafana takma duyma demek çok kolay ama sürekli başına kakılması övünülmesi vs çok yıpratır tahmin ediyorum keşke birşey alıp lafını ettiklerinde almasaydınız diyebilseydin onların davranışını onlara yapsan nasıl olur tamamen aynı taktik ben naaptım ki almasaydınız yapmasaydınız vs vs tabiki olmasa daha iyi ama bazı insanlara ya aynı şeyi yapıp anlamasını sağlayacaksın ya da pasif direniş yapacaksın tek kelime cevap vermeyip bildiğini okuyacaksın tepki gösterdikleri zamanda ben ne yaptım ki diyip daha beter sinir edeceksin
hamilelerin duası kesin kabul olur yargısını 2017 başında kırdık diye biliyorum ,konuları okurken geçmişi araştırmak gibi gayelerimiz olmak zorunda değil ha 6. hislerimde kuvvetli değil müneccim değilim yani ,bu mesajdan sonrası da polemiğe girer zannımca..hoşçakalın
Erzağı götürerek hata falan etmemişsin laftan anlamıycak kendinde hata bulmayacak insanlar oldukları o kadar belli ki yazdıklarından Allah sabır versin böyle bir aileye napılır bilemedim
Evlilik çok zor ve anlayışsız bir aile ile daha da zor. Eşiniz de henüz ailesine nasil davranması gerektiğini bilmediği için hatalar yapmalarına izin vermiş. Sizi anlıyorum bu sorunların içinden nasil çıkacağınızı da bilemediğinizden kendi doğrularınızla çabalıyorsunuz ama olayın içindeyken insan çok hata yapıyor. Bence bir uzmandan eşinizle birlikte yardım almalısınız. Kendi başınıza sadece sorunları daha da büyütürsünüz. Çünkü tamamen farklı düşünen insanlarla bu stres içinde mücadele etmek imkansız sadece hata yaparsınız.
Evlilik çok zor ve anlayışsız bir aile ile daha da zor. Eşiniz de henüz ailesine nasil davranması gerektiğini bilmediği için hatalar yapmalarına izin vermiş. Sizi anlıyorum bu sorunların içinden nasil çıkacağınızı da bilemediğinizden kendi doğrularınızla çabalıyorsunuz ama olayın içindeyken insan çok hata yapıyor. Bence bir uzmandan eşinizle birlikte yardım almalısınız. Kendi başınıza sadece sorunları daha da büyütürsünüz. Çünkü tamamen farklı düşünen insanlarla bu stres içinde mücadele etmek imkansız sadece hata yaparsınız.
o zaman sus arkadaşım sadece sus misal benim kayınvalidem aşırı sabit fikirlidir kendini kes yinede fikri değişmez baktım değişmiyor ağzımı açıp tek yorum yapmam en başından beri artık öğrendi celebrianın hoşuna gitmedi diyor çünkü tepkisizlik çoğu zaman fazlasıyla işe yarıyor hem cevap verip suçlu durumuna düşmüyorsun,hem karşı tarafa savunma hakkı vermiyorsun,hem kullanabilecekleri koz çıkmıyor ağzından,hem de kendini sinir etmiyorsuncanım eşim onlara hiçbirşekilde birşey söylememe izin vermiyor ki.yoksa ben bu kadar dolmazdım. alınırlar darılırlar kırılırlar incinirler diyor .ben yaptığım terbiyesizlikleri hiçbir zaman savunmadım ama dediğim gibi her yolu denedim
o zaman sus arkadaşım sadece sus misal benim kayınvalidem aşırı sabit fikirlidir kendini kes yinede fikri değişmez baktım değişmiyor ağzımı açıp tek yorum yapmam en başından beri artık öğrendi celebrianın hoşuna gitmedi diyor çünkü tepkisizlik çoğu zaman fazlasıyla işe yarıyor hem cevap verip suçlu durumuna düşmüyorsun,hem karşı tarafa savunma hakkı vermiyorsun,hem kullanabilecekleri koz çıkmıyor ağzından,hem de kendini sinir etmiyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?