• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki aile

Bu kadar ters insanlar beni gerçekten endişelendiriyor.tamam,belki eşinin ailesi çok iyi değil ama inan sen kendini ,kalbini bir gözden geçir.gelin olmak ,kv olmak değil mesele...insan olmayı becerebilmek

Tartışmak değil niyetim ama sadece içimden geleni paylaşmak istiyorum. Kendi annem de dahil çoğu erkek çocuğu olan annelerde gördüğüm bir sıkıntı bu. Annem kız kardeşlerim de dahil kayın validelerimizin bize yaptıklarına kızarken, kendisi kv olunca bunların hepsini yaptı. Maalesef. Neden bilmiyorum ama bir kayınvalide oldum kalıbına girmişti sanki, çok farklılaşmıştı. "Anne, onlar yuvalarında huzurlu, mutlu olsunlar. Gelip gelmemeleri gibi şeyleri sorun etme, karışma" dediğimizde "aman onlar yuvalarında mutlu olsunlar da, isterlerse hiç gelmesinler diyen biriydi annem, kardeşim evlenince her gün annemlere gidilmesini, neredeyse her an bıraksalar onlardan çıkmamalarını bekledi.

Nişanlılık döneminde el üstünde tutuluyor genelde gelin adayları. Onlar da evlenince hep öyle el üstünde tutulacak sanırlar. Evlendikten sonra da neredeyse her gün aramasını, ne pişirdiğine kadar hesap vermesini, her gün uğramasını beklerler. Bunlar yapılmazsa surat ve değişik psikolojik davranışlarla rahatsız oldukları belirtilir. O da yetmedi damadı dolduruşa getirmeler başlar. Oysa çiftlerin bir alışma süreci vardır. İkisi de farklı ortamlarda yetişmişlerdir sonuçta ve şimdi onları alıp bir eve koyuyoruz. Yeni yaşamlarına ve birbirlerine alışırken haliyle aralarında ufak tefek de sürtüşme olması normal. Damat anneleri her olayın içinde olmak istiyor genelde. Nedense çiftler baş başa hiç bırakılmıyor.

Yine kendi annemden örnek veriyim. Sanki onlar evlerinde açlarmış gibi, "anne yapma etme" dediğimiz halde "boğazımdan geçmiyor" deyip tencereyi kapıp oğlunun evine gidiyordu. "Ben bırakırım" dediğimde "yo ben bırakırım" deyip koştura koştura gidiyordu. Ne kadar konuşursak konuşalım annemin gözü perdelenmişti sanki, çok değişmişti. Sanki gelinle yatıyor, gelinle kalkıyordu. Evine ne alırsa onlara da alıyordu. Ve en son gelin isyanları oynadı. Bir sene bayram da dahil gelip gitmedi, aramadı sormadı. Annem de geri çekildi. Ne oldu peki? Ortada bir sürü kalp kırıklıkları oldu. Erkek kardeşimin eşinin ben saygısızlığını görmedim, kendini geri çekerken bile bunu hiç saygısını bozmadan yaptı. Şu an görüşüyorlar ama arada hep bir mesafe var.
oysa kv ler de bir zamanlar gelin idi. O günlerini unutmasalar ve şu gençleri de bir bıraksalar her şey daha güzel olacak. Gençler yardıma ihtiyaçları olduğunda zaten kendileri destek istediklerini belirtirler.

Bu da benim düşüncem. Elbet kültürel yapı da önemli ama genler de değişmiyor maalesef. Anne her yerde anne... Kayın valide olunca da yerini şaşırıyor sanırım.

her kelimesiyle kesinlikle çok iyi anlatmışsınız.

her kelimesiyle kesinlikle çok iyi anlatmışsınız.
Inan bana bunlar hepimizin yasadigi klasik sorunlar. Burada o kadar cok kayinvalide ile ilgili konu var ki. Ancak ne yapilirsa yapilsin degismiyorlar ve gordugum sey damat anne ve esi arasinda kaliyor, aradaki dengeyi de kuramiyor. Kv ben boyleyim degismem diyor. Hatta ona kalirsa yaptiklari sizin iyiliginize diye dusunuyor. Bir de kv ve gelin surtusmesinde gelin hep kaybediyor cunku damat anneyi seciyor genelde.
Kv problemi uzuuun zamandir devam eden bir problem ve henuz caresi de bulunamadi:)
Size tavsiyem esinizi bir tercih yapmaya zorlamayin sakin cunku anneyi sececektir. Uygun bir dille karsi tarafi kirmadan kv ile konusmayi deneyebilirsiniz.
Anne biliyorum ki bizim iyiligimizi dusunuyorsun. Ben de anne olacagim ama ben de artik yuvama alismak ve duzenimi oturtmak istiyorum. Benim de kendime gore islerim var. Hergun gelemem. Esim ve ben evimizde birlikte ikimiz vakit gecirelim evimize isinalim istiyorum. Bize de anlayis gosterin gibi seyler soyleyebilirsin.

Inan bana bunlar hepimizin yasadigi klasik sorunlar. Burada o kadar cok kayinvalide ile ilgili konu var ki. Ancak ne yapilirsa yapilsin degismiyorlar ve gordugum sey damat anne ve esi arasinda kaliyor, aradaki dengeyi de kuramiyor. Kv ben boyleyim degismem diyor. Hatta ona kalirsa yaptiklari sizin iyiliginize diye dusunuyor. Bir de kv ve gelin surtusmesinde gelin hep kaybediyor cunku damat anneyi seciyor genelde.
Kv problemi uzuuun zamandir devam eden bir problem ve henuz caresi de bulunamadi:)
Size tavsiyem esinizi bir tercih yapmaya zorlamayin sakin cunku anneyi sececektir. Uygun bir dille karsi tarafi kirmadan kv ile konusmayi deneyebilirsiniz.
Anne biliyorum ki bizim iyiligimizi dusunuyorsun. Ben de anne olacagim ama ben de artik yuvama alismak ve duzenimi oturtmak istiyorum. Benim de kendime gore islerim var. Hergun gelemem. Esim ve ben evimizde birlikte ikimiz vakit gecirelim evimize isinalim istiyorum. Bize de anlayis gosterin gibi seyler soyleyebilirsin.

iletişim bu yüzden önemli her seferinde söylerim. konuşmakla iletişim kuramıyoruz bir k.v. ve k.p. ile. çünkü zorla veya isteyerek yaptığınız şeyler onlar için önemli değil. onların istekleri doğru veya yanlış ''yapmak zorundasınız '' onların gözünde. bu yüzden bu konuşmayı ailem (kimi zamanda ben) defalarca onlarla yapmasına rağmen her seferinde de tamam demelerine karşın bugün bu konumdayız. bazı insanlar bin kere anlatsanızda anlamaz. buradaki insanlar cahil deyince kızıyor ama ben onu onları küçük görmek vs gibi bir niyetle değil dışardan baktığınızda medeniyetli dediğiniz ama içine girdiğinizde cahillik akan insanlar olduğu için söylüyorum ama tabi herkes anlamak istediği gibi anlıyor. biz ailecek onlarla konuşa konuşa bir yere varamadığımız için konuşmayı kesmekle çare bulduk. keşke konuşularak bir yol olabilse ama eşim bile denedi 1 gün sürdü konuşmamın etkisi dedi.sadece 1 gün. insan ister istemez yok artık diyor çaresiz kalıyor

iletişim bu yüzden önemli her seferinde söylerim. konuşmakla iletişim kuramıyoruz bir k.v. ve k.p. ile. çünkü zorla veya isteyerek yaptığınız şeyler onlar için önemli değil. onların istekleri doğru veya yanlış ''yapmak zorundasınız '' onların gözünde. bu yüzden bu konuşmayı ailem (kimi zamanda ben) defalarca onlarla yapmasına rağmen her seferinde de tamam demelerine karşın bugün bu konumdayız. bazı insanlar bin kere anlatsanızda anlamaz. buradaki insanlar cahil deyince kızıyor ama ben onu onları küçük görmek vs gibi bir niyetle değil dışardan baktığınızda medeniyetli dediğiniz ama içine girdiğinizde cahillik akan insanlar olduğu için söylüyorum ama tabi herkes anlamak istediği gibi anlıyor. biz ailecek onlarla konuşa konuşa bir yere varamadığımız için konuşmayı kesmekle çare bulduk. keşke konuşularak bir yol olabilse ama eşim bile denedi 1 gün sürdü konuşmamın etkisi dedi.sadece 1 gün. insan ister istemez yok artık diyor çaresiz kalıyor
Araya mesafe koymaktan başka çareniz kalmamış ama onlarla görüşmemekle eşiniz sizi de ailenizle cezalandırmış sanki: "madem benim ailemle görüşülmeyecek, seninkilerle de görüşülmesin" hesabına dönmüş.

Araya mesafe koymaktan başka çareniz kalmamış ama onlarla görüşmemekle eşiniz sizi de ailenizle cezalandırmış sanki: "madem benim ailemle görüşülmeyecek, seninkilerle de görüşülmesin" hesabına dönmüş.

herkes kendi ailesiyle görüşüyor buluşuyor vs vs vs. birbirimizin aileleriyle irtibatımız yok sadece. ama evet dediğiniz gibi olmuş oluyor ne yazıkki

Back