- 25 Mart 2012
- 1.185
- 362
- 323
- Konu Sahibi yenieleman
-
Keskin sirke küpüne zarar
Bu aldığınız kararlar ile asla olumlu tek durum ve gelişme yaşayamazsınız gebelik lohusalık ve hatta evliliğiniz burnunuzdan gelir
Tamam burda okuyorum üzülüyorum kadınlar kendini ezdirmesin diyorum ama siz bambaşka birşey olmuşsunuz
Ben bile bir bayan olarak yaptıklarınızdan irrite oldum
Herşeyin bir yolu yordamı söylem biçimi vardır
Bir de eşiniz ailenizden yardım almıyor diye adama gıcık mı oluyorsunuz?
Erkek adam eş ailesinden yardım mı alır ya?
Asıl benim ailemden yardım alsa düşer gözümden ne münasebet
15 yıllık evliyim ailem bana asla yardım etmedi edemez kıyamet kopar bir hediye alacaklarında dahi ölçüyü kaçırmazlar
Maşallah herşeyi biliyor düşünüyorsunuz da bunu neden bilmiyorsunuz
Torun göstermemeye gelince ben bekarlığımda anne babamla ne sorunlar yaşadım hatta babaannem büyüttü beni ve buna rağmen eşimle konuştuk bana dedi ki çocuğumuz olduğunda geçmişi kapatıyoruz " bu anneannen bu deden yavrum diyorsun bitti!"
Çünkü o yavrunun sağlıklı gelişimi için bu gerekli
Siz yavrunuz konuşmaya başlayınca anlatırsınız artık "babaannen bana şunu yaptı deden bunu yaptı" diye
Bir de ben burda şuna şaşırıyorum hadi siz cahilsiniz anneniz nasıl yol göstermiyor? Kaldı ki cahillik değil art niyette var benim eşimin ailesinin verdiklerini kapılarına koymak ne demek? Ha o babayiğitliği yaptınız o zaman o adamı aramayacaktınız o zaman görecektim ben sizin babayiğitliğinizi !
Bir yorumunuzda da kv İÇİN " gel dedi git dedi burda yat dedi burda ye dedi dayanamadım" vs vs yazmışsınız
Bunlar dayanılmaz şeyler mi Allah aşkına bunları tolere etmek bu kadar mı zor? Bunları duymayan mı var kv den ?Bazen gidersin bazen gitmezsin bazen yemeğe kalır bazen kalmazsın bazen sözlerini duyar bazen duymazsın evlilikler böyle yürür ne sandınız ki siz? Evlenince "al oğlum senin ömür boyu ne bizz ne sülalesi onu görmeyecek mi "diyeceklerdi
Yazacak öyle çok şey var ki valla şaştım kaldım
Allah size en başta akıl sonra merhamet versin ailenize de adalet duygusu versin size izah etsinler yoksa sırf egonuz yüzünden bir yuva yıkılacak bir yavru üzülecek
Sizin gibisiyle karşılaşmamıştım neyi nasıl düşündüğünüzü vallahi çözemedim
Hele kendinizi nasıl haklı gördüğünüzü hiç çözemedim
Bir bebek doğurup eşiniz için vazgeçilmez olma hayaliniz varsa İnanın hayal kırıklığı yaşarsınız
En kısa zamanda toparlamanız dileğiyle sağlıklı Doğum sağlıklı bebek mutlu bir hayat dilerim size
bundan 3.5 ay öncesi kadar eşimle tartıştık. ikimizde ailelerimizden yardım istemeyeceğimize anlaşmamıza rağmen gecenin bir yarısı ' kızacaksın biliyorum ama annemgil şunları gönderdi bende yerleştirdim dolaba' dedi.bende ya sen götürürsün yada ben dedim o anki bakışını hiç unutmuyorum kindar ve öfkeliydi. sabaha kadar uyuyamadım sabah götürüyor musun götüreyim mi dedim baktım götürmüyor poşete topladım büyük bir kavga ettik o kapıdan çıkarsan dönüşü olmaz dedi bende çıktım annesine gittim zili çaldım kapıyı açtı önüne koydum ve gittim. ama döndüğümde eşim yoktu ve evet annesine gitmişti. karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim bi yandan da telefonla onu aradım mesajlar attım asla açmadı cevap vermedi..
eve geldim saatlerce ağladım. en sonunda enişteme 'gelmeyeceğim o eve' demiş. mesaj attım sen gel ben giderim.ve gittim. yüzüm gözüm şiş. aradan geçen aylara rağmen an be an hatırlıyorum her anı. 1.5 ay kaldım annemgilde. çok huzurluydum. ama için buruktu. babam annem kardeşlerim beni güldürmek için elinden gelenin fazlasını yaptılar allah bin kere razı olsun.eşimle hiç konuşmadık. her gelen kaynanan seni anlatıyor ah gelinim vah gelinim diyor iyide rol yapıyor kimse sana inanmaz dediler. bu kez bende başladım konuşmaya. kayınvalidem telefonda onlara bağırdığımı bir kaç kişiye dinletmiş. eşim aramızda olan özel şeyleri herkese anlatmış. babası da onlar gibi zaten . ben onun evinin camlarını bile sildim demiş, bir gün eve çağırdık rahatsızım yatıcam dedi yolda kardeşine giderken gördüm demiş. kısaca yalancı ilan etmiş beni. kendisi çok dürüstmüş gibi.
1.5 ay sonunda görüşmeye geldiler zaaar zooorr. babası yanında kendi gibi düşünen iki adam ve eşim. babam sordu sizi dinliyorum sorun nedir. babası başladı 'hatalı senin kızın'. bende duyuyorum yukardan bütün konuşulanları. babam a dediler ki kayınvalide ve kaynata ile görüşmem için beni zorlaması gerekiyormuş,bazı şeyler zorlamadan olmuyormuş. babamda ben kızımı böyle birşeye zorlayamam karar onundur dedi. ben kızımı bana gelsin diye bile hiç zorlamam dedi kaynatam oradan çıktı zaten sana koşa koşa geliyor koşa koşa geliyor. aşağıya inip ağzının ortasına vurmamak için kendimi zor tuttum . uzun süre konuştular. kaynatam dedi ki biz vallahide billahide birşey yapmadık. (eskiden inkar ediyorlardı şimdi yemin de ediyorlar artık)
onlar görücü usulü evlendi birbirlerini tanımasına bile fırsat verilmedi diyerek iki aileninde bizim eve gelmeyeceğine karar verildi. kızımla konuşurum yarın eşiyle buluşur kararı onlar verir dedi babam.kaynatam kapıdan çıkmadan son sözleri 'benim eşim çok iyi o vallahi billahi bişey yapmadı o iyi biri ' diyerek de çıktı. yani onların gözünde eşimin annesi melek ben ise şeytan.eşimle ertesi gün görüştük
ailenle görüşmek istemiyorum
çocuğu göstermek istemiyorum
iki aileden de yardım almak istemiyorum
aile içi sırlarımızı onlarla paylaşmanı istemiyorum dedim.
çocuk meselesinde mırınkırın etti ama bunun bir ömür sürmeyeceğini sadece zamana ihtiyacım olduğunu için soğuyunca tabiki görüştüreceğimi söyledim.ama tabiki benim ailemde görmeyecekmiş. kabul etti. eve döndük. iyiyiz. ama ailemin onlar yüzünden evime gelememesi bana çok koydu. doğumuma da eşimin ailesi gelmesin diye kendi ailemi de alamıyorum. eğer eşimin ailesine taviz verirsem devamı gelecek çok iyi biliyorum. bunca aileme ve bana çektirdikleri onlara kalsın istemiyorum. sakin bir lohusalık geçirmek istiyorum. ve eşim itiraf etti onlar kendilerini hatalı olarak görmüyorlar dedi. onları dinlersem biz boşanırız dedi. huzuru bulmuşken kaybetmek istemiyorum ama eşim bir kaç seferdir lafını ediyor.doğumdan sonrasını düşünüyorum diyor çünkü ikimizde biliyoruz ki ailesi yine onu sıkıştıracak. torun torun diyecekler . ben onların bu çocuğu görmeye hakları olduğuna asla inanmıyorum beni strese sokarken torun yoktu akıllarında. EGO vardı. ama onlar yüzünden ailemde torunlarının doğumuna şahit olamayacak torunlarını göremeyecekler. kafam çok karışık. napmalıyım bi yanda ailem diğer yanda kör cahil bir aile.ve eşim hala ailesinin hiçbir suçu olmadığına onların kötülük yapmadığına onların bu torunu görmeye haklarının olduğuna inanıyor.
BEN BURAYA İNSANİ BİR ŞEKİLDE FİKİR DANIŞMAK İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNDUM..KİMSEYLE TARTIŞMAYA DA NİYETİM VE İSTEĞİM YOK.TEK İSTEĞİM OLGUN İNSANLARDAN YARDIMCI OLABİLECEK YORUMLAR ALMAK İSTİŞARE ETMEK.LÜTFEN SAÇMA SAPAN MAKSADI SADECE KINAMA OLAN İNSANLAR YAZMASIN. MALUM TARTIŞMAYA GİRMEKTEN KONUM AMACINDAN UZAKLAŞIYOR.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Ne yaşanmış olursa olsun ortada minik bir bebek var ve bence iki aileninde o andan yanınızda olma torunlarını görme hakkı ver.
Ne yaşadınız kim bilir. Yardım almayın iki ailedende ama kimseyi torunundan da mahrum etmeyin derim. Son karar yine sizin ama büyüklük sizde kalsın.
Ailenizin olmaması sizi çok üzer lohusalık dönemdi bırakın gelsinler iki ailede. Mümkün olduğunca konuşmayın dinlemeyin yada he deyin geçin ikili diyologlarfa onlar bişey demedikçe zorunlu olmadıkça girmeyin. Herkes bi şekilde mutlu olabilir. Allah yardımcınız olsun. Bebeģinizi sağ sağlim kucağınıza almanızı dilerim.
Bulursun pişirirler adamıevet çok haklısınız ben o taktiği bulamadım işte.. bu yüzden kendimi salak olarak görüyorum çünkü konuştum olmadı sustum olmadı mesafe koydum vede koymadım olmadı. bu kez kapısına poşeti bıraktım terbiyesizlik oldu. yani yolum kalmadı bu yüzden diyorum o zeki ben ise salak
Bende bı kv var. Kadın bile isteye, kurgulayarak menfaati için yalan dahil olay çeviriyor. Benim üstüme yıkıyor. Ben konunun dahi bilincinde değilim. Sonunda olayı öğrenince ben ofkeleniyorum. Eşime sürekli konuşuyorum. Annesiyle konuşmasını ve insanlara karşı beni düşürdüğü durumu düzeltmesini istiyorum. O sırada kv sus pus. Olayı kabul ediyor ama açıklama, pişmanlık falan yok. Bense tam aksine eşime ,annen şöyle yaptı annen böyle dedi bunu nasıl yapar dedikçe eşim bileniyor. Annesi o ara tam tersi modda, çok ilginç bi şekilde "ben kimseye kızmıyorum, kimseye kusmuyorum, böyle kabul ederim herkesi" diye siyasetçi tarzında demogoji yapıyor. İki boyun kırıyor, ağlamaklı konusuyor. Ve sonuç, nfk dili çatallı ortalığı karıştıran gelin, kv ise olgun, cefakar, hoşgörülü mağdur yaşlı.
Diyeceğim o ki, bazen hatayı söylemek bile kusurun sende kalmasına sebep oluyor. Yapan başkası, söylediğin için sen kötü oluyorsun.
ESKİDEN belkide kayınvalidenizle olumsuz şeyler yaşamışsınız. Bu sebeple onu takıntı haline getirmişsiniz. Ne yaparsa ne söylerse art niyet arıyorsunuz ya da davranışlarını tolere edemiyorsunuz. Emin olun eşinizin ailesine de sorsanız sizin için bin tane olumsuz şey sayar. Biz birisiyle evleniyoruz ailesine anne baba diyoruz. Onlarda sanıyorlar ki gerçekten anne babamız oldular. Çocuklarına nasıl fütursuzca davranıyorlarsa bize de öyle davranıyorlar. İşte tüm sıkıntı burdan çıkıyor. Onlar ne var ne olacak diyor bizim için önemli şeyler için. Kimse dört dörtlük değil. Ben bu konuda -arada yazdıysanız bilemiyorum tabi- hiç görüşmemek için makul bi neden göremedim.
Sorunuza gelince eğer günün birinde eşimin ailesine rest çekersem bunun tüm sonuçlarına katlanacak şekilde rest çekerim. Sizde eşinizle karşılıklı olarak böyle anlaşmışsınız burdan geri dönmeyin.
Allah sağlıcakla kucağınıza aldırsın bebeğinizi
Hamilelik dolayısıyla hormonlar sizi çok hassas, duygularınızı en uçta yaşamanıza neden oluyor. Ailelerden yardım almak istemeyişinizi anlarım fakat hamilesiniz ve iyi beslenmeniz gerekiyor. Gururunuz bebeğinizi beslemeyecek. Çocuk size sabırı da öğretecektir. Kaynananızdan hoşlanmamanızı anlarım ailesinden de aynı şekilde fakat siz nasıl ki bebeğinizin annesiyseniz onlar da babane, dedesi bunu değiştiremeyeceğiniz gibi onlardan kaçırmak çok da sizin hak sahibi olabileceğiniz birşey değil. Ne eşinizin ailesini ne de kendi ailenizi bu özel günlerden mahrum bırakmayın. Siz kendinizi mutlu eden aktivitelere yönelin. Yürüyüş yapın, film izleyin ya da sevdiğiniz bir hobi var mıdır? Bu tarz şeylerle rahatlamaya bakın. Allaha havale edin. Siz yüce kainatın yaratıcısından daha iyi bir ders veremezsiniz emin olun. O yüzden Allahım sana havale ediyorum deyin üzerinizden yükü atın. Rabbim yardımcınız olsun...
Bakın benim eşim yurtdışında görevli 6 ayda bir 15 gün izne gelir o izninde ya annesi burda olur ya biz gideriz araba ile 20 saatlik yolaanlamadığınız nokta bu işte. ben onlara gelir giderim de kalırım yatarımda. sorun onlasrın bunu devamlı ısrarla iğneleyerek istiyor olması. yani iki ayrı ev ama tek hayat istiyorlar. kusura bakmayın eşim ailemden birşey almıyor diye gıcık olmadım ben alsın almasın umrumda değil.ben ona saygı gösteriyorsam oda bana gösterecek. size kendi hayatınızda başarılar dilerim olgun insan..
Bulursun pişirirler adamıbu arada hayirli dogumlar, Rabbim saglikla huzurla yuvanda buyutmeyi nasip etsin...sanirim yeni evlisin?daha ogrenecegin cok sey var,bu özünden ödün vermek değil strateji ve hayatin her alaninda var....melegini daha fazla üzme....
Valla bana eşinizin ailesini bu denli küçümseyip hatta olayı hiç görüşmeyeceğize getirmeniz sağlıklı bir karar gibi gelmedi.. Kusura bakmayın size yardımcı olamıcam. Her işi çözdüğünüz gibi bunuda çözünbundan 3.5 ay öncesi kadar eşimle tartıştık. ikimizde ailelerimizden yardım istemeyeceğimize anlaşmamıza rağmen gecenin bir yarısı ' kızacaksın biliyorum ama annemgil şunları gönderdi bende yerleştirdim dolaba' dedi.bende ya sen götürürsün yada ben dedim o anki bakışını hiç unutmuyorum kindar ve öfkeliydi. sabaha kadar uyuyamadım sabah götürüyor musun götüreyim mi dedim baktım götürmüyor poşete topladım büyük bir kavga ettik o kapıdan çıkarsan dönüşü olmaz dedi bende çıktım annesine gittim zili çaldım kapıyı açtı önüne koydum ve gittim. ama döndüğümde eşim yoktu ve evet annesine gitmişti. karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim bi yandan da telefonla onu aradım mesajlar attım asla açmadı cevap vermedi..
eve geldim saatlerce ağladım. en sonunda enişteme 'gelmeyeceğim o eve' demiş. mesaj attım sen gel ben giderim.ve gittim. yüzüm gözüm şiş. aradan geçen aylara rağmen an be an hatırlıyorum her anı. 1.5 ay kaldım annemgilde. çok huzurluydum. ama için buruktu. babam annem kardeşlerim beni güldürmek için elinden gelenin fazlasını yaptılar allah bin kere razı olsun.eşimle hiç konuşmadık. her gelen kaynanan seni anlatıyor ah gelinim vah gelinim diyor iyide rol yapıyor kimse sana inanmaz dediler. bu kez bende başladım konuşmaya. kayınvalidem telefonda onlara bağırdığımı bir kaç kişiye dinletmiş. eşim aramızda olan özel şeyleri herkese anlatmış. babası da onlar gibi zaten . ben onun evinin camlarını bile sildim demiş, bir gün eve çağırdık rahatsızım yatıcam dedi yolda kardeşine giderken gördüm demiş. kısaca yalancı ilan etmiş beni. kendisi çok dürüstmüş gibi.
1.5 ay sonunda görüşmeye geldiler zaaar zooorr. babası yanında kendi gibi düşünen iki adam ve eşim. babam sordu sizi dinliyorum sorun nedir. babası başladı 'hatalı senin kızın'. bende duyuyorum yukardan bütün konuşulanları. babam a dediler ki kayınvalide ve kaynata ile görüşmem için beni zorlaması gerekiyormuş,bazı şeyler zorlamadan olmuyormuş. babamda ben kızımı böyle birşeye zorlayamam karar onundur dedi. ben kızımı bana gelsin diye bile hiç zorlamam dedi kaynatam oradan çıktı zaten sana koşa koşa geliyor koşa koşa geliyor. aşağıya inip ağzının ortasına vurmamak için kendimi zor tuttum . uzun süre konuştular. kaynatam dedi ki biz vallahide billahide birşey yapmadık. (eskiden inkar ediyorlardı şimdi yemin de ediyorlar artık)
onlar görücü usulü evlendi birbirlerini tanımasına bile fırsat verilmedi diyerek iki aileninde bizim eve gelmeyeceğine karar verildi. kızımla konuşurum yarın eşiyle buluşur kararı onlar verir dedi babam.kaynatam kapıdan çıkmadan son sözleri 'benim eşim çok iyi o vallahi billahi bişey yapmadı o iyi biri ' diyerek de çıktı. yani onların gözünde eşimin annesi melek ben ise şeytan.eşimle ertesi gün görüştük
çocuk meselesinde mırınkırın etti ama bunun bir ömür sürmeyeceğini sadece zamana ihtiyacım olduğunu için soğuyunca tabiki görüştüreceğimi söyledim.ama tabiki benim ailemde görmeyecekmiş. kabul etti. eve döndük. iyiyiz. ama ailemin onlar yüzünden evime gelememesi bana çok koydu. doğumuma da eşimin ailesi gelmesin diye kendi ailemi de alamıyorum. eğer eşimin ailesine taviz verirsem devamı gelecek çok iyi biliyorum. bunca aileme ve bana çektirdikleri onlara kalsın istemiyorum. sakin bir lohusalık geçirmek istiyorum. ve eşim itiraf etti onlar kendilerini hatalı olarak görmüyorlar dedi. onları dinlersem biz boşanırız dedi. huzuru bulmuşken kaybetmek istemiyorum ama eşim bir kaç seferdir lafını ediyor.doğumdan sonrasını düşünüyorum diyor çünkü ikimizde biliyoruz ki ailesi yine onu sıkıştıracak. torun torun diyecekler . ben onların bu çocuğu görmeye hakları olduğuna asla inanmıyorum beni strese sokarken torun yoktu akıllarında. EGO vardı. ama onlar yüzünden ailemde torunlarının doğumuna şahit olamayacak torunlarını göremeyecekler. kafam çok karışık. napmalıyım bi yanda ailem diğer yanda kör cahil bir aile.ve eşim hala ailesinin hiçbir suçu olmadığına onların kötülük yapmadığına onların bu torunu görmeye haklarının olduğuna inanıyor.
BEN BURAYA İNSANİ BİR ŞEKİLDE FİKİR DANIŞMAK İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNDUM..KİMSEYLE TARTIŞMAYA DA NİYETİM VE İSTEĞİM YOK.TEK İSTEĞİM OLGUN İNSANLARDAN YARDIMCI OLABİLECEK YORUMLAR ALMAK İSTİŞARE ETMEK.LÜTFEN SAÇMA SAPAN MAKSADI SADECE KINAMA OLAN İNSANLAR YAZMASIN. MALUM TARTIŞMAYA GİRMEKTEN KONUM AMACINDAN UZAKLAŞIYOR.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Geri dönmekle çok büyük hata yapmışsınız.bundan 3.5 ay öncesi kadar eşimle tartıştık. ikimizde ailelerimizden yardım istemeyeceğimize anlaşmamıza rağmen gecenin bir yarısı ' kızacaksın biliyorum ama annemgil şunları gönderdi bende yerleştirdim dolaba' dedi.bende ya sen götürürsün yada ben dedim o anki bakışını hiç unutmuyorum kindar ve öfkeliydi. sabaha kadar uyuyamadım sabah götürüyor musun götüreyim mi dedim baktım götürmüyor poşete topladım büyük bir kavga ettik o kapıdan çıkarsan dönüşü olmaz dedi bende çıktım annesine gittim zili çaldım kapıyı açtı önüne koydum ve gittim. ama döndüğümde eşim yoktu ve evet annesine gitmişti. karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim bi yandan da telefonla onu aradım mesajlar attım asla açmadı cevap vermedi..
Bakın benim eşim yurtdışında görevli 6 ayda bir 15 gün izne gelir o izninde ya annesi burda olur ya biz gideriz araba ile 20 saatlik yola
Siz yerimde olsanız katliam yapardınız o zaman
Ama ben diyorum ki beni ve kızlarımı nasıl özlüyorsa annesini de özlüyor onu görmek istemesi beni sevmediği anlamına gelmez ki
Eşim olmadığı halde her sene gider 1 ay kalırım kayınvalidemde
Çünkü kızlarım aile sülale kavramını tanıyarak yaşayarak büyümeli
Kayınvalidem senede en az üç ayı 24 saat bil fiil yan yana geçiriyor olmamıza rağmen yine çağırır yine çağırıyor demek ki seviyor dedim sevinirim art niyet aramak hiçaklıma gelmedi sizi sevmese neden yanında istesin ki?
Bakış açınızı değiştirin kimseye bilenmeyin pozitif olun olumlu yaklaşın geçmişi unutun önyargılarımızdan kurtulun
"Eşim ailemden birşey almıyor diye gıcık olmadım alsın almasın ama ben ona saygı gösteriyorsam o da bana saygı gösterecek " yazmışsınız bakın sizin kafanız çok karışık anlaşılan ki şu cümlelerde bile kendinizle çelişiyorsunuz
Saygı beklediğiniz durum ailenizin size yardım ettiğinde eşimizin bunu kabul edip ses etmemesi mi? İşte benim kast ettiğimde budur ! Bu yanlış ! Bu erkeğin izzeti nefsine dokunur ! "Ne münasebet ben ölmüş müyüm ki karımın ailesi evime yardım getirecek "der adam yani ! doğru olanı budur siz bunu nasıl anlamazsınız? Veya anneniz olsun bunu size nasıl anlatmaz?
Ama erkeğin evi geçindirme yükümlülüğü vardır onun ailesi yardım eder etmelidir
Bunu bir düşünün olur mu
Geri dönmekle çok büyük hata yapmışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?