iki aile

anlamadığınız nokta bu işte. ben onlara gelir giderim de kalırım yatarımda. sorun onlasrın bunu devamlı ısrarla iğneleyerek istiyor olması. yani iki ayrı ev ama tek hayat istiyorlar. kusura bakmayın eşim ailemden birşey almıyor diye gıcık olmadım ben alsın almasın umrumda değil.ben ona saygı gösteriyorsam oda bana gösterecek. size kendi hayatınızda başarılar dilerim olgun insan..

allah razı olsun inşallah kardeşim

Bende bı kv var. Kadın bile isteye, kurgulayarak menfaati için yalan dahil olay çeviriyor. Benim üstüme yıkıyor. Ben konunun dahi bilincinde değilim. Sonunda olayı öğrenince ben ofkeleniyorum. Eşime sürekli konuşuyorum. Annesiyle konuşmasını ve insanlara karşı beni düşürdüğü durumu düzeltmesini istiyorum. O sırada kv sus pus. Olayı kabul ediyor ama açıklama, pişmanlık falan yok. Bense tam aksine eşime ,annen şöyle yaptı annen böyle dedi bunu nasıl yapar dedikçe eşim bana bileniyor. Annesi o ara tam tersi modda, çok ilginç bi şekilde "ben kimseye kızmıyorum, kimseye kusmuyorum, böyle kabul ederim herkezi" diye siyasetçi tarzında demogoji yapıyor. İki boyun kırıyor, ağlamaklı konusuyor. Ve sonuç, nfk ortalığı karıştıran gelin, kv ise olgun, cefakar, hoşgörülü mağdur yaşlı. Kv nin yaptığı şeyler o saniyede unutuluyor, ben durduk yere huzur kaciran kişi oluyorum söylediklerim yüzünden.

Diyeceğim o ki, bazen hatayı söylemek bile kusurun sende kalmasına sebep oluyor. Yapan başkası, söylediğin için sen kötü oluyorsun. Aslında diliyle kabul etmese de esin de neyin ne olduğunu biliyor.

Son düzenleme:
ESKİDEN belkide kayınvalidenizle olumsuz şeyler yaşamışsınız. Bu sebeple onu takıntı haline getirmişsiniz. Ne yaparsa ne söylerse art niyet arıyorsunuz ya da davranışlarını tolere edemiyorsunuz. Emin olun eşinizin ailesine de sorsanız sizin için bin tane olumsuz şey sayar. Biz birisiyle evleniyoruz ailesine anne baba diyoruz. Onlarda sanıyorlar ki gerçekten anne babamız oldular. Çocuklarına nasıl fütursuzca davranıyorlarsa bize de öyle davranıyorlar. İşte tüm sıkıntı burdan çıkıyor. Onlar ne var ne olacak diyor bizim için önemli şeyler için. Kimse dört dörtlük değil. Ben bu konuda -arada yazdıysanız bilemiyorum tabi- hiç görüşmemek için makul bi neden göremedim.

Sorunuza gelince eğer günün birinde eşimin ailesine rest çekersem bunun tüm sonuçlarına katlanacak şekilde rest çekerim. Sizde eşinizle karşılıklı olarak böyle anlaşmışsınız burdan geri dönmeyin.
Allah sağlıcakla kucağınıza aldırsın bebeğinizi

Bulursun pişirirler adamıbu arada hayirli dogumlar, Rabbim saglikla huzurla yuvanda buyutmeyi nasip etsin...sanirim yeni evlisin?daha ogrenecegin cok sey var,bu özünden ödün vermek değil strateji ve hayatin her alaninda var....melegini daha fazla üzme....

evet çok haklısın bizde aynı moddayız.annesi hoşgörülü fedakar bense....

ama en azından size imrendiğin ufak bir noktav var kayınvalideniz pişman olmasa da olayı kabul ediyor. benim kayınvalidemin felsefesi sizinkiyle aynı ama tek farkla.benimki ya ayakağa kalkıp beni bastırarak ben bişey yapmadım ki der yada şakkkkaaaa der ve öylece afallayıp kalırım ben. 2 yıla yakındır tanıyorum kendilerini.asla hatasını kabul ettiğini görmedim.

Hamilelik dolayısıyla hormonlar sizi çok hassas, duygularınızı en uçta yaşamanıza neden oluyor. Ailelerden yardım almak istemeyişinizi anlarım fakat hamilesiniz ve iyi beslenmeniz gerekiyor. Gururunuz bebeğinizi beslemeyecek. Çocuk size sabırı da öğretecektir. Kaynananızdan hoşlanmamanızı anlarım ailesinden de aynı şekilde fakat siz nasıl ki bebeğinizin annesiyseniz onlar da babane, dedesi bunu değiştiremeyeceğiniz gibi onlardan kaçırmak çok da sizin hak sahibi olabileceğiniz birşey değil. Ne eşinizin ailesini ne de kendi ailenizi bu özel günlerden mahrum bırakmayın. Siz kendinizi mutlu eden aktivitelere yönelin. Yürüyüş yapın, film izleyin ya da sevdiğiniz bir hobi var mıdır? Bu tarz şeylerle rahatlamaya bakın. Allaha havale edin. Siz yüce kainatın yaratıcısından daha iyi bir ders veremezsiniz emin olun. O yüzden Allahım sana havale ediyorum deyin üzerinizden yükü atın. Rabbim yardımcınız olsun...

evet karşılıklı olarak anlaştık o şartla birleşmeyi kabul ettik çünkü ailesi bize çok zarar veriyordu. bizim tek kavga konuumz onlardı ne yazıkki. hayır asla kimse dörtdörtlük değildir ama insanlar kendini eleştirebilirse hatalarını değiştirmeye adım atabilir. ben onları asla eleştiremem yasak. kabul etmiyorlar iması bile yasak. evet beni ben sormadan zaten birçok hatamı sayabiliyorlar sıkıntı yok. takıntı haline getirdiğimi zannediyordum ama insanlara beni öyle bir anlatmış ki ben onun beni takıntı yaptığını düşünüyorum artık. çünkü beni mutsuz edince mutlu oluyordu ama şuan bana bişey yapamadığı için yıkılmış drumda ve insanlarla tartışmaya sataşmaya başlamış. bir çok kişi kavgaya hazır halde onu beklediklerini sabırlarını çok zorladığını söyledi kayınvalidem için.

canım ben çok sosyal bir insandım evlendiğimden beri beni bir kafese koydular BİZ BİZ BİZ diye dört bir yandan sıkıştırdılar. bu yüzden kafayı yedğimi düşünüyorum zaten. bütün hobilerim sıfıra indi yeniden doğrulmaya çalışıyorum inşallah. allaha havale ettim ama onların çenesi hiç susmuyor ki sakin olmaya çalışıyorum ama olmuyor.

Bakın benim eşim yurtdışında görevli 6 ayda bir 15 gün izne gelir o izninde ya annesi burda olur ya biz gideriz araba ile 20 saatlik yola
Siz yerimde olsanız katliam yapardınız o zaman
Ama ben diyorum ki beni ve kızlarımı nasıl özlüyorsa annesini de özlüyor onu görmek istemesi beni sevmediği anlamına gelmez ki
Eşim olmadığı halde her sene gider 1 ay kalırım kayınvalidemde
Çünkü kızlarım aile sülale kavramını tanıyarak yaşayarak büyümeli
Kayınvalidem senede en az üç ayı 24 saat bil fiil yan yana geçiriyor olmamıza rağmen yine çağırır yine çağırıyor demek ki seviyor dedim sevinirim art niyet aramak hiçaklıma gelmedi sizi sevmese neden yanında istesin ki?
Bakış açınızı değiştirin kimseye bilenmeyin pozitif olun olumlu yaklaşın geçmişi unutun önyargılarımızdan kurtulun
"Eşim ailemden birşey almıyor diye gıcık olmadım alsın almasın ama ben ona saygı gösteriyorsam o da bana saygı gösterecek " yazmışsınız bakın sizin kafanız çok karışık anlaşılan ki şu cümlelerde bile kendinizle çelişiyorsunuz
Saygı beklediğiniz durum ailenizin size yardım ettiğinde eşimizin bunu kabul edip ses etmemesi mi? İşte benim kast ettiğimde budur ! Bu yanlış ! Bu erkeğin izzeti nefsine dokunur ! "Ne münasebet ben ölmüş müyüm ki karımın ailesi evime yardım getirecek "der adam yani ! doğru olanı budur siz bunu nasıl anlamazsınız? Veya anneniz olsun bunu size nasıl anlatmaz?
Ama erkeğin evi geçindirme yükümlülüğü vardır onun ailesi yardım eder etmelidir
Bunu bir düşünün olur mu

1 yılı yeni geçti evliliğim. inşallah sağlıkla doğsun bebeğim oda herşeyi benimle yaşadı rabbim yardım etsin inşallah

Valla bana eşinizin ailesini bu denli küçümseyip hatta olayı hiç görüşmeyeceğize getirmeniz sağlıklı bir karar gibi gelmedi.. Kusura bakmayın size yardımcı olamıcam. Her işi çözdüğünüz gibi bunuda çözün

Ben tamamen seni haklı buldum bazı insanlar asla anlamıyorlar ve katil bile olsalar öldürdükleri kişiyi suçlayacak kadar benciller maalesef kafana takma duyma demek çok kolay ama sürekli başına kakılması övünülmesi vs çok yıpratır tahmin ediyorum keşke birşey alıp lafını ettiklerinde almasaydınız diyebilseydin onların davranışını onlara yapsan nasıl olur tamamen aynı taktik ben naaptım ki almasaydınız yapmasaydınız vs vs tabiki olmasa daha iyi ama bazı insanlara ya aynı şeyi yapıp anlamasını sağlayacaksın ya da pasif direniş yapacaksın tek kelime cevap vermeyip bildiğini okuyacaksın tepki gösterdikleri zamanda ben ne yaptım ki diyip daha beter sinir edeceksin

Geri dönmekle çok büyük hata yapmışsınız.

peki canım haklı olduğun noktalar var ailesi yardımda edebilir ama iğneden ipliğe değildir bu değil mi.? yada sağ elin verdiğini sol el bilmemeli öyle değil mi? eşim kömür arayacak babasına söyler o yapar.arabası vizeye girecek kardeşi araştırır o yapar. iş arar annesine söyler annesiyle konuşur görüşürler eşimi kaale almazlar bile. kiramızı biz öderiz ama otomatik ödemesi babasındadır. ne kadar maaaş aldığını hesaplarlar ben işe girecek oldum aylık şu kadar alacaksınız e bizede yardım edersiniz dedi annesi -ki babası 4.5 milyar maaş alır bizim alacağımız toplan 2-2.5 olacaktı ancak işe giremedim ona da bir ayrı üzülür annesi . çünkü o maaşla ona araba almamızı düşünüyormuş. pasta yaparım dolabımı açar neden yaptın der çamaşır yıkarım neden yıkadın der evdeyim neden evdesin der. hamileyim derim adet tarihi ben zaten kontrol ediyordum der. daha hamile değilken ne isim koayacağıma çoktaaan karar vermiştir. vs vs. bumudur ailesinden alacağı yardım? bu kadar ince ince evime yuvama girecek kadar alacağı yardımı almasın. babası bana açık açık dedi herşeyinize ben koşturuyorum bırakırım ne haliniz varsa görün derim dedi bumudur ailesinin yardımı? 30 yaşında adam çocuk gibi her fırsatta fırça yemesi midir ailesinin yardımı? çünkü neden? bize yardım ediyorlarmış bu yüzden hakları varmış.. diğer mesleye gelince hiç bir zaman ailene gitme demedim ona.gitmem de demedim.her fırsatta gittik.yeri geldi kendi aileme aynı ilçede bir ay gidemedim ama onlara her hafta gittim. gitsin de asla gitme demem. bizde de aile önemli bir kavramdır. ama biz bir aile kurduk. sabahın körü utanmadan arıyorlar yeni evliyiz komşular evime gelmekten çekinir bunlar gece olur gitmezler. evime bir hafta çapıramayayım (insanız müsait olamayabiliriz değil mi) babası hemen alınır eğer çağırmazsam bir daha gelmez. annemle özel bir an geçirmem onlara için harikulade bir yanlıştır. annem bunları bana anlattı ve bu yüzden de bir yardımda bulunmadılar bulunmak istedikleri zamanda eşimin gönül rızası olursa ancak yaptılar. ama anlamatamadığım karşı tarafın asla hiçbirşeyle memnun olmaması ve doyumsuz olmaları

Ne yapmaya çalıştığınızı da anlayamadım? Altı üstü iki üç parça eşyadan yaygara cıkaran siz, kayınpederiniz eve geldiğinde yok aşagıya inip ağzını burnunu kırmak istedim diyen siz ve aileler görüşmesin isteyen siz ama onun ailesi yuzunden sizin ailenizin evinize gelmemesi sizin için büyük sorun. Çocuğu göstermemeler falan bunlar çok çocukca davranışlar. Vallahi ne diyeyim etrafınızdakilere bol bol sabır diliyorum.

Herkes yaşadığını bilir.kızgın,kırgın olabilirsiniz.Ama mutlu olmak için uyguladiğiniz yöntem çok yanlış.Yardım kabul etmeyebilirsiniz, sizin tercihinizdir.ama dolaba koyulacak 3,5 parça şeyin lafını etmek,geri götürmek çok abartılı olmuş.evladiniz doğduğunda bebeği göstermezseniz eşinizin mutluluğu hep yarım kalacak.bunu da size yansıtacaktır.sizin aileniz gelip,eşinizin ailesi gelmezse aranızdaki anlaşmaya siz uymamış olacaksınız.elbetteki bunun vurgusunu da size yapar.Bebeğinizle güzel bir başlangıç yapabilmek adına her iki aileyide beraber çağırın.ve geçmişteki konuları tekrar açmayın.aranizdaki mesafeyi muhafaza edin.eşinize çok sık gelmesinler diye şart koşarak değilde,bebeğinizi mutlu bir ailede büyütmek istediğinizi,ailesinin bebeği görmeye hakkı olduğunu ama çok sık görüşurseniz aranızdaki mesafeyi muhafaza edememiyeceğinizi,eski günlere dönmek istemediğinizi anlatın.aradaki dengeyi bulmasını ondan rica edin.kısacasi saygılı ve mesafeli olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…