- 25 Mart 2012
- 1.185
- 362
- 323
- Konu Sahibi yenieleman
Aileye mesafe koymak istemekte haklı sebeplerin olabilir ama davranışların hatalı
İkinci konu evet sen o bebeğin annesisin, herkesten önce hak sahibisin ancak insanlara torun göstermeme gibi bir lüksün olamaz, böyle bir hakkın yok, sen anne isen eşin de baba ve onlarda babaanne ve dede. Aynı zamanda onları uzak tutacağım diye kendi ailene de eziyet ediyorsun. Mesela şimdi doğumda kimseyi çağırmadığını düşün ben annenin babanın yerinde olsam ölünceye dek bakmam o torunun yüzüne. Aileler arasına bu tür messafeler koymak tehlikelidir, çocuğunun geleceği için özellikle, onu izole edilmiş, akrabalıktan uzak bir ailede büyütmen sadece evladını yalnızlaştırır ki bunun örneği benim ailemde çoktur, büyük de bir hatadır.
Mesafeyi bıçak gibi tavırlarla koymak yerine daha usullü, daha yumuşak tavırlarla koymak, eşini de incitmemeye çalışmak huzurun için daha iyi bence. Erzak poşetini götürüp kapıya koymak çok ağır ve unutulmayacak bir hakaret ,bir daha yapmayın böyle
ben kibarlıkla çok yaklaştım zaten bu yaptığım terbiyesizlikler dediğiniz şeyler sabrımın son noktası