• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki aile

Sen de amma problemlisin.
Kendi sorunlarını kendin çöz daha doğmamış çocuğu babannesine dedesine göstermemek ne demek?çocuğu sen doğuruyosun diye buna hakkın var mı sanıyosun? Biraz olgun olup düzgün bi şekilde orta yolu bulmazsan sen daha çok ağlarsın bu kafayla...

elbette değildir
ancak harala gürele işleri iyice berbat hale getirir.
bu mevzu bitmez evliliğiniz boyunca artarak devam eder.

bakın canım ben taviz vermememe rağmen evliliğimi bu seviyeye getirdiler. kayınvalidem çok zeki bir insan. bi tohum atıyor ortaya ne diyor diyorsun aylar sonra meyvesini gösteriyor şok oluyorsun. onun oyun çevirmeye insanları buna ikna etmeye vakti var ve ne yazıkki bundan zevk alıyor bu onu mutlu ediyor. ben onun oyunlarını anlayacak ve müdahale edecek kadar zeki değilim. eşim annesi ne derse ona inanıyor ikna etme olasılığım çok zor. eşimin babası aşırı alından ve her an açığımı kollayıp bunu aklına iyi not eden biri. bazen nerden nasıl alınacağına karşın beynim duyuro onlara göre hareket etmek beynimi kemiriyor artık çünkü aklınıza gelebilecek herşeye alınıyorlar. size soruyorum sizi ince ince inceleyen insanların yanında ne kadar süre dayanabilirsiniz.? bütün dertleri sorunları ben ve ailem . buna ne kadar süre kayıtsız kalabilirsiniz? bu zamana kadar sustum kafayı yedim dinimizde gücünün yetmediğinden uzak dur diye bir söz var. benim gücüm onlara yetmez allaha havale ettim ve uzak durmak benim için son çözüm

bakın canım ben taviz vermememe rağmen evliliğimi bu seviyeye getirdiler. kayınvalidem çok zeki bir insan. bi tohum atıyor ortaya ne diyor diyorsun aylar sonra meyvesini gösteriyor şok oluyorsun. onun oyun çevirmeye insanları buna ikna etmeye vakti var ve ne yazıkki bundan zevk alıyor bu onu mutlu ediyor. ben onun oyunlarını anlayacak ve müdahale edecek kadar zeki değilim. eşim annesi ne derse ona inanıyor ikna etme olasılığım çok zor. eşimin babası aşırı alından ve her an açığımı kollayıp bunu aklına iyi not eden biri. bazen nerden nasıl alınacağına karşın beynim duyuro onlara göre hareket etmek beynimi kemiriyor artık çünkü aklınıza gelebilecek herşeye alınıyorlar. size soruyorum sizi ince ince inceleyen insanların yanında ne kadar süre dayanabilirsiniz.? bütün dertleri sorunları ben ve ailem . buna ne kadar süre kayıtsız kalabilirsiniz? bu zamana kadar sustum kafayı yedim dinimizde gücünün yetmediğinden uzak dur diye bir söz var. benim gücüm onlara yetmez allaha havale ettim ve uzak durmak benim için son çözüm

sonu hayra çıksın inşallah.

kimse kimseye ailesini sil demiyor yanlış anlamışsınız
doğumda aileler yanınızda neden değil peki ne yi yanlış anlamışım pardon ?? sen aileni siliyosun zaten farkındamısın en önemli gününde yanında olamıyorlar dimi silmek değilmi bu bence sen yaptığın şeyin farkına varamamışsın daha :)) torunu göstermek istemiyorum benim ailemde göremeyecek ama üzülüyorum ailem için diyen siz değilmisiniz analyışım gayet iyidir yaptığı şeyin farkında olamyan sizsiniz

Sen de amma problemlisin.
Kendi sorunlarını kendin çöz daha doğmamış çocuğu babannesine dedesine göstermemek ne demek?çocuğu sen doğuruyosun diye buna hakkın var mı sanıyosun? Biraz olgun olup düzgün bi şekilde orta yolu bulmazsan sen daha çok ağlarsın bu kafayla...

çocuğu ben doğuruyorum diye değil hamile insana yaptıkları saygısızlıktan ötürü bu. ben o telefon kavgasında çocuğpumu düşürseydim bana söylesecekleri tek şey BİZ BİŞEY YAPMADIK Kİ. çünkü onların savunma tarzı budur.

doğumda aileler yanınızda neden değil peki ne yi yanlış anlamışım pardon ?? sen aileni siliyosun zaten farkındamısın en önemli gününde yanında olamıyorlar dimi silmek değilmi bu bence sen yaptığın şeyin farkına varamamışsın daha :)) torunu göstermek istemiyorum benim ailemde göremeyecek ama üzülüyorum ailem için diyen siz değilmisiniz analyışım gayet iyidir yaptığı şeyin farkında olamyan sizsiniz

aileler doğuma gelmiyor diye silmek size göre birşeyse o sizin anlayşıınız.aileler hayatımızın her alanında var bir doğuma gelemiyorlar diye silmek kavramını anlamak sizin küçük düşüncenizin eseri ;)

kin değil kırgınlık.çok büyük bir kırgınlık ve tiksinme var onlara karşı.böyle bir duyguyu ilk kez hissediyorum ömrümde. başka yerde iş bulsa gideceğiz ama yok malesef :KK43:
Ben başka şehir demedim ki , başka semte baksa bir apartmana taşının çok mu zor ? Ayrıca bakın, çocuğu göstermeme gibi bir yanlışa düşmeyin büyük kavgalar yaşarsınz eşinizle... Nasıl siz o çöp poşetini gidip anasının kapısını önüne koydunuz aynı şekilde eşiniz de sizi o şekilde baba evine koyar benden demesi... Bu tutum yanlış...

en güzel zamanınızı çöp etmeyin
ihtiyacınız olacak insanlara

eninde sonunda barışacaksınız
büyüklük sizde kalsın
ayrıca ailenizi yanınızda isteminiz görüşmek istemenizi değil ihtiyacınız olduğu için

yorumları okumadım ama yazmak istedim. bizde sizinki kadar olmasa da benzer olaylar yaşadık. ben 32 haftalık hamileyken evi terkettim. tabi eşim yalvar yakar çocuk doğduktan sonra beni ikna etti. eve geri döndüm. lohusalıkla hiç çekilmiyorlar onu baştan söyleyeyim. zırt pırt gelirlerdi. müsaitmisin değilmisin sormazlardı. akrabaları bebek görmeğe yemekli gelirlerdi yardım bile etmezlerdi. kızımda alerji varmış sonradan öğrendik çok ağlardı uyumazdı tam uyuturdum ya zile bastıklarında uyanırdı ya gelir gelmez uyuyan çocuğu pat diye alıp uyandırırlardı şapır şupur öper sever ağlamaya başlayınca çekip giderlerdi. eşimde hiç kabahat bulmazdı hatta ben laf söyledikçe o da alakalı alakasız benim anneme laf söylerdi sizinkilerde şöyle böyle derdi ama dediklerinin hiçbirini yapmazlardı bizimkiler. sonra kızım 5 aylık oldu ve eşim boşanalım olmuyor dedi. sen bilirsin dedim. annem bizdeydi ve dışarda konuşmuştuk. eve gittim eşyalarını topladım ve koydum kapının önüne. tabi yine suçlu ben ve annem olduk neymiş annem bana napıyosun olmaz öyle şey dememişmiş. ben yine çocuğu gelip görebileceğini söyledim. gelip görüyordu. sonra anasından gazı alıp iyce delirdi. bi gece kızım acillik oldu babasıdır diye onu da çağırdım. solunumu durmak üzereymiş gittiğimizde. sabaha kadar hastanede kaldık. ben çocuğumun derdindeyken anan niye geldi dedi bana. yani aslında kendi annesinin yaptığı şeyleri kabullenemediği için acısını benim annemden çıkartmaya çalıştı hep. o dönem yapmadığını bırakmadı. çocuğu hasta arayıp sormadığı gibi bide gelip arabayı götürdü. beş kuruşsuz 3-4 vasıta değiştirip çocuğumu hastaneye götürdüğümü bilirim. sonrasında bunları anlatınca arasaydın denilip yine ben suçlu oldum. daha o kadar çok şey var ki anlatamam. ve ailesi hiçbir zaman kendilerini uçlu görmediler. hep ben ve annem suçlu olduk. inan şu an yazarken bile ağlıyorum. o 5 aylık süreçte dava da açtı ona da ses çıkartmadım. sonra baktı benden geri adım yok burnunu sürte sürte geldi eşim. ben babamı 20 yaşında kaybettim ve eksikliğini hep hissettim. kızım babasıyla ne kadar zaman geçirse kardır diye düşünüp son bir şans verdim. ve bizde ailelerle görüşmeme kararı aldık. benim annem zaten ablamların yanında onlar da şehir dışındalar. onun ailesi yakın. herkes kendi gidip gördü ailesini. tabi ben daha az görebildim uzakta oldukları için. sonra kızım 2 yaşını doldurduktan sonra lanet olun diyip ben gittim onun ailesine. sonra eşimde bizimkilere gitti. şimdi çok şükür iyiyiz ama neden biliyormusunuz ben değiştim. artık onların yaptıklarını kafama takıp kendime dert edinmiyorum. çünkü bizde sorun ben kimseye cevap bile veremem içime atarım biriktiğinde eşime patlardım o da karşılığında haksız yere bizimkilere saldırınca çileden çıkardım. hani normal bir zamanda bana bak annen böle yapıyor dese sinirlenmem annemi bile gözlemlerim ama o anda sırf benim canımı acıtıp kendi ailesinede suç bulmayınca çıldırıyordum. ki ailesinin yaptıklarını 100 kişiye sorsak 100 üde art niyetli olduklarını söyler o kadar da eminim kendimden. ama eşim ailesine toz kondurmaz hep ben art niyetliyimdir. şimdi yine bişey desem yine eskisi gibi oluruz ama benim bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor. kızım şu an 3.5 yaşında oraya gidince yalayıp yutuyorlar resmen ama bana zerre kadar inandırıcı gelmiyor. kızım büyüsün ona da anlatıcam herşeyi. vicdanı olan insanların yapmayacağı şeyler yaptılar. ama elbet huzur hakk ta hesaplaşıcaz.

Ben başka şehir demedim ki , başka semte baksa bir apartmana taşının çok mu zor ? Ayrıca bakın, çocuğu göstermeme gibi bir yanlışa düşmeyin büyük kavgalar yaşarsınz eşinizle... Nasıl siz o çöp poşetini gidip anasının kapısını önüne koydunuz aynı şekilde eşiniz de sizi o şekilde baba evine koyar benden demesi... Bu tutum yanlış...

her seçeneği değerlendiriyoruz emin olun. canım o kadar ihtiyacım yok dedim anlamadı bir yıl boyunca söyledim anlamadı kapının önüne koyunca anladı demekkki anladığı dil buymuş birde bu açıdan bakın lütfen.bazı insanlar nezaketten anlamıyor. o beni baba evine koyar da ailesi için yıktıığı yuvanın hesabı sorulmaz mı sanıyorsunuz.

Alıntiladiginiz cevaplar da zaten kararınız belli o zaman neden konu actiniz?İçinizi dökün madem...
Kayınvalidenizin cok zeki oldugunu soyluyorsunuz bence siz de zekisiniz sadece politik degilsiniz.Her hareketinde kendi egosunu tatminle sonuclanacagini dusunerek kurnazlik yapin ama bu da sizi paranoyak yapar...Bilemedim işiniz zor cunku cok fazla onemsiyor ve ciddiye aliyorsunuz....bu yuzden de kararlariniz umarim yanlis olmaz...

en güzel zamanınızı çöp etmeyin
ihtiyacınız olacak insanlara

eninde sonunda barışacaksınız
büyüklük sizde kalsın
ayrıca ailenizi yanınızda isteminiz görüşmek istemenizi değil ihtiyacınız olduğu için

canım geçen yılda babası burnumdan getirdi telefonu açtı bağırdı çağırdı mubarek ramazan. gittim bayramda elini öptüm .ama baktım bunlarda bu alışkanlık yaptı daha çok azdılar bu yüzden büyüklük hakedene yapılır :( ama yinede iyi yorumuunz için teşekkürler

bundan 3.5 ay öncesi kadar eşimle tartıştık. ikimizde ailelerimizden yardım istemeyeceğimize anlaşmamıza rağmen gecenin bir yarısı ' kızacaksın biliyorum ama annemgil şunları gönderdi bende yerleştirdim dolaba' dedi.bende ya sen götürürsün yada ben dedim o anki bakışını hiç unutmuyorum kindar ve öfkeliydi. sabaha kadar uyuyamadım sabah götürüyor musun götüreyim mi dedim baktım götürmüyor poşete topladım büyük bir kavga ettik o kapıdan çıkarsan dönüşü olmaz dedi bende çıktım annesine gittim zili çaldım kapıyı açtı önüne koydum ve gittim. ama döndüğümde eşim yoktu ve evet annesine gitmişti. karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim bi yandan da telefonla onu aradım mesajlar attım asla açmadı cevap vermedi..

eve geldim saatlerce ağladım. en sonunda enişteme 'gelmeyeceğim o eve' demiş. mesaj attım sen gel ben giderim.ve gittim. yüzüm gözüm şiş. aradan geçen aylara rağmen an be an hatırlıyorum her anı. 1.5 ay kaldım annemgilde. çok huzurluydum. ama için buruktu. babam annem kardeşlerim beni güldürmek için elinden gelenin fazlasını yaptılar allah bin kere razı olsun.eşimle hiç konuşmadık. her gelen kaynanan seni anlatıyor ah gelinim vah gelinim diyor iyide rol yapıyor kimse sana inanmaz dediler. bu kez bende başladım konuşmaya. kayınvalidem telefonda onlara bağırdığımı bir kaç kişiye dinletmiş. eşim aramızda olan özel şeyleri herkese anlatmış. babası da onlar gibi zaten . ben onun evinin camlarını bile sildim demiş, bir gün eve çağırdık rahatsızım yatıcam dedi yolda kardeşine giderken gördüm demiş. kısaca yalancı ilan etmiş beni. kendisi çok dürüstmüş gibi.
1.5 ay sonunda görüşmeye geldiler zaaar zooorr. babası yanında kendi gibi düşünen iki adam ve eşim. babam sordu sizi dinliyorum sorun nedir. babası başladı 'hatalı senin kızın'. bende duyuyorum yukardan bütün konuşulanları. babam a dediler ki kayınvalide ve kaynata ile görüşmem için beni zorlaması gerekiyormuş,bazı şeyler zorlamadan olmuyormuş. babamda ben kızımı böyle birşeye zorlayamam karar onundur dedi. ben kızımı bana gelsin diye bile hiç zorlamam dedi kaynatam oradan çıktı zaten sana koşa koşa geliyor koşa koşa geliyor. aşağıya inip ağzının ortasına vurmamak için kendimi zor tuttum . uzun süre konuştular. kaynatam dedi ki biz vallahide billahide birşey yapmadık. (eskiden inkar ediyorlardı şimdi yemin de ediyorlar artık)

onlar görücü usulü evlendi birbirlerini tanımasına bile fırsat verilmedi diyerek iki aileninde bizim eve gelmeyeceğine karar verildi. kızımla konuşurum yarın eşiyle buluşur kararı onlar verir dedi babam.kaynatam kapıdan çıkmadan son sözleri 'benim eşim çok iyi o vallahi billahi bişey yapmadı o iyi biri ' diyerek de çıktı. yani onların gözünde eşimin annesi melek ben ise şeytan.eşimle ertesi gün görüştük
ailenle görüşmek istemiyorum
çocuğu göstermek istemiyorum
iki aileden de yardım almak istemiyorum
aile içi sırlarımızı onlarla paylaşmanı istemiyorum dedim.
çocuk meselesinde mırınkırın etti ama bunun bir ömür sürmeyeceğini sadece zamana ihtiyacım olduğunu için soğuyunca tabiki görüştüreceğimi söyledim.ama tabiki benim ailemde görmeyecekmiş. kabul etti. eve döndük. iyiyiz. ama ailemin onlar yüzünden evime gelememesi bana çok koydu. doğumuma da eşimin ailesi gelmesin diye kendi ailemi de alamıyorum. eğer eşimin ailesine taviz verirsem devamı gelecek çok iyi biliyorum. bunca aileme ve bana çektirdikleri onlara kalsın istemiyorum. sakin bir lohusalık geçirmek istiyorum. ve eşim itiraf etti onlar kendilerini hatalı olarak görmüyorlar dedi. onları dinlersem biz boşanırız dedi. huzuru bulmuşken kaybetmek istemiyorum ama eşim bir kaç seferdir lafını ediyor.doğumdan sonrasını düşünüyorum diyor çünkü ikimizde biliyoruz ki ailesi yine onu sıkıştıracak. torun torun diyecekler . ben onların bu çocuğu görmeye hakları olduğuna asla inanmıyorum beni strese sokarken torun yoktu akıllarında. EGO vardı. ama onlar yüzünden ailemde torunlarının doğumuna şahit olamayacak torunlarını göremeyecekler. kafam çok karışık. napmalıyım bi yanda ailem diğer yanda kör cahil bir aile. :KK43: ve eşim hala ailesinin hiçbir suçu olmadığına onların kötülük yapmadığına onların bu torunu görmeye haklarının olduğuna inanıyor.

Aileye mesafe koymak istemekte haklı sebeplerin olabilir ama davranışların hatalı
İkinci konu evet sen o bebeğin annesisin, herkesten önce hak sahibisin ancak insanlara torun göstermeme gibi bir lüksün olamaz, böyle bir hakkın yok, sen anne isen eşin de baba ve onlarda babaanne ve dede. Aynı zamanda onları uzak tutacağım diye kendi ailene de eziyet ediyorsun. Mesela şimdi doğumda kimseyi çağırmadığını düşün ben annenin babanın yerinde olsam ölünceye dek bakmam o torunun yüzüne. Aileler arasına bu tür messafeler koymak tehlikelidir, çocuğunun geleceği için özellikle, onu izole edilmiş, akrabalıktan uzak bir ailede büyütmen sadece evladını yalnızlaştırır ki bunun örneği benim ailemde çoktur, büyük de bir hatadır.
Mesafeyi bıçak gibi tavırlarla koymak yerine daha usullü, daha yumuşak tavırlarla koymak, eşini de incitmemeye çalışmak huzurun için daha iyi bence. Erzak poşetini götürüp kapıya koymak çok ağır ve unutulmayacak bir hakaret ,bir daha yapmayın böyle

sonuna kadar siz HAKSIZSINIZ !!
ailelerden yardım almama kararı kendi ayaklarınız üstünde durma kararı çok güzel
ama bu kadar da olmaz ki, bir kaç poşet mutfak malzemesi getirdi diye bu yardım sayılmaz ki
anneler yapar bunu , benım annem mesela kışlık salça falan yapar bir kaç kavanoz verir, kaynanam da öle bir kaç bir şey verir, evlerine gittiğimizde hani bahçeden meyve falan topladıysa verir bunlar yardım değil bana göre ikram
yani bir anne çocuguna iki kuruşluk bir şey veremeyecek mi ?

siz kendinizi düşünün çocugunuz evlenmiş bir poşet elma portakal ne bileyim başka bir şey veremeyecek misiniz , yok damat alıp kapınıza getirse önünüze atsa senden bir şey istemiyoruz diye kırılmaz mısınız?

valla ben kaynana düşmanıyım ama burdaki kadına acıdım ben , cok ayıp kapısına öylece bırakmak

Alıntiladiginiz cevaplar da zaten kararınız belli o zaman neden konu actiniz?İçinizi dökün madem...
Kayınvalidenizin cok zeki oldugunu soyluyorsunuz bence siz de zekisiniz sadece politik degilsiniz.Her hareketinde kendi egosunu tatminle sonuclanacagini dusunerek kurnazlik yapin ama bu da sizi paranoyak yapar...Bilemedim işiniz zor cunku cok fazla onemsiyor ve ciddiye aliyorsunuz....bu yuzden de kararlariniz umarim yanlis olmaz...

fazla önemsiyorum çünkü ben birşey yapmadığım zamanlarda bütün aileyi üzerime salıp ben bieşey yapmadım ki diye kenara çekilip izleyen bir kadın bu. neyse diyorum anlatılmaz yaşanır

her seçeneği değerlendiriyoruz emin olun. canım o kadar ihtiyacım yok dedim anlamadı bir yıl boyunca söyledim anlamadı kapının önüne koyunca anladı demekkki anladığı dil buymuş birde bu açıdan bakın lütfen.bazı insanlar nezaketten anlamıyor. o beni baba evine koyar da ailesi için yıktıığı yuvanın hesabı sorulmaz mı sanıyorsunuz.
Dediğim gibi size değil oğluna gönderiyor.... Biraz daha ılımlı olmaya bakın eşiniz de sizin gibi düşünüyorsa ilerleyen zamanlarda sorun olmayacaktır.

sonuna kadar siz HAKSIZSINIZ !!
ailelerden yardım almama kararı kendi ayaklarınız üstünde durma kararı çok güzel
ama bu kadar da olmaz ki, bir kaç poşet mutfak malzemesi getirdi diye bu yardım sayılmaz ki
anneler yapar bunu , benım annem mesela kışlık salça falan yapar bir kaç kavanoz verir, kaynanam da öle bir kaç bir şey verir, evlerine gittiğimizde hani bahçeden meyve falan topladıysa verir bunlar yardım değil bana göre ikram
yani bir anne çocuguna iki kuruşluk bir şey veremeyecek mi ?

siz kendinizi düşünün çocugunuz evlenmiş bir poşet elma portakal ne bileyim başka bir şey veremeyecek misiniz , yok damat alıp kapınıza getirse önünüze atsa senden bir şey istemiyoruz diye kırılmaz mısınız?

valla ben kaynana düşmanıyım ama burdaki kadına acıdım ben , cok ayıp kapısına öylece bırakmak

öyle bir yazmışsınız ki hiç almadım hiç yapmadım etmedim. ben onlardan sonuna kadar ne getirdilerse aldım ama baktım ki her aldıkları şey yüzümüze vuruyırlar her aldıkları şeyde özelimize daha çok müdahale ediyorlar ondan sonra almayı kesmeye karar verdim. buda en doğal hakkım.onlsrda yardımda bulundukları için yüzümüze vurmasalardı. buna iyilik mi diyorsunuz siz?

aileler doğuma gelmiyor diye silmek size göre birşeyse o sizin anlayşıınız.aileler hayatımızın her alanında var bir doğuma gelemiyorlar diye silmek kavramını anlamak sizin küçük düşüncenizin eseri :KK66:
küçük düşünsem sana burdan anlayamyacağın nasihtler veriridim ki dar görüşünüz nasihette almaz konuna yorum yapan herkes benim gibi düşünüyor farkındamısınız siz hamileyim cocuk duğuryorum eşim beni boşamaz kafasındasınız sanırım doğumda yanımda değiler diye silmek olmuyomuş :KK50: ne oluyomuş peki :KK14::KK14::KK14:yoruma açık platformda takıntılarınızı paylaşmayın bence yada egonuzu diyim :KK14:o_O

Yorumları okumaya çalıştım ama göremedim eşin neden senin ailemden yardım istemiyor,bunun bir nedeni olmali

Back