- 25 Mart 2012
- 1.185
- 362
- 323
- Konu Sahibi yenieleman
-
Aileye mesafe koymak istemekte haklı sebeplerin olabilir ama davranışların hatalı
İkinci konu evet sen o bebeğin annesisin, herkesten önce hak sahibisin ancak insanlara torun göstermeme gibi bir lüksün olamaz, böyle bir hakkın yok, sen anne isen eşin de baba ve onlarda babaanne ve dede. Aynı zamanda onları uzak tutacağım diye kendi ailene de eziyet ediyorsun. Mesela şimdi doğumda kimseyi çağırmadığını düşün ben annenin babanın yerinde olsam ölünceye dek bakmam o torunun yüzüne. Aileler arasına bu tür messafeler koymak tehlikelidir, çocuğunun geleceği için özellikle, onu izole edilmiş, akrabalıktan uzak bir ailede büyütmen sadece evladını yalnızlaştırır ki bunun örneği benim ailemde çoktur, büyük de bir hatadır.
Mesafeyi bıçak gibi tavırlarla koymak yerine daha usullü, daha yumuşak tavırlarla koymak, eşini de incitmemeye çalışmak huzurun için daha iyi bence. Erzak poşetini götürüp kapıya koymak çok ağır ve unutulmayacak bir hakaret ,bir daha yapmayın böyle
küçük düşünsem sana burdan anlayamyacağın nasihtler veriridim ki dar görüşünüz nasihette almaz konuna yorum yapan herkes benim gibi düşünüyor farkındamısınız siz hamileyim cocuk duğuryorum eşim beni boşamaz kafasındasınız sanırım doğumda yanımda değiler diye silmek olmuyomuşne oluyomuş peki yoruma açık platformda takıntılarınızı paylaşmayın bence yada egonuzu diyim
yani kadın size ısrarla istemediğiniz halde mutfak alışverirşi yapıyor sonra da ortalıkta bunları ben doyuruyorum gibilerinden söyleniyo mu yanı ?öyle bir yazmışsınız ki hiç almadım hiç yapmadım etmedim. ben onlardan sonuna kadar ne getirdilerse aldım ama baktım ki her aldıkları şey yüzümüze vuruyırlar her aldıkları şeyde özelimize daha çok müdahale ediyorlar ondan sonra almayı kesmeye karar verdim. buda en doğal hakkım.onlsrda yardımda bulundukları için yüzümüze vurmasalardı. buna iyilik mi diyorsunuz siz?
Yorumları okumaya çalıştım ama göremedim eşin neden senin ailemden yardım istemiyor,bunun bir nedeni olmali
yani kadın size ısrarla istemediğiniz halde mutfak alışverirşi yapıyor sonra da ortalıkta bunları ben doyuruyorum gibilerinden söyleniyo mu yanı ?
hani ne gibi mudahale oluyor ?
Okurken daraldim bunaldim,evlilik herşey güllük gulistanlik olan bı müessese degildir ve asla olamaz. İki insan iki farklı karakter ve aileler. Benim için aile önemlidir ve sizin bu yaptığınız hareket net söylüyorum benim için boşanma sebebidir. Onlara gitmemi bekliyorlar bana gelmek istiyorlar ne bekliyordunuz kusura bakmayın hiç kimse size al ben büyüttum yetiştirdim artık senindir diye tapulamaz. Çok absürt içinden çıkılamaz durumlar hariç bu tavrınız gerçekten çirkin ve yine ucu sizin ailenize dokunuyor. Ayrica bu toplumda öyle bir dünya yok ailesiz olmuyor benim eşim ailesini en umursamayan insan çok mu iyiler,değiller o gitmese bile ben ziyaret ediyorum ne kaybediyorum hiç birşey.
Her hissiniz kabul kirginlik,hayalkirikligi,öfke ,kendinize ya da esinize kızgınlıkda.Ama gorusmeniz sizi haksiz cikarmayacak,ezik gostermeyecek mesafeyi korur ve maduru oynamasina izin vermezseniz bu da bir ileti olur...Gorusmeme karari almis cogu bayan 10 yillik da olsa er gec aile ile bir araya gelmek zorunda kaliyor,sonsuza dek surmeyecek bu cozum....Burada bu tip konular cok acildi ve emin olun sonuc hic degismedi...fazla önemsiyorum çünkü ben birşey yapmadığım zamanlarda bütün aileyi üzerime salıp ben bieşey yapmadım ki diye kenara çekilip izleyen bir kadın bu. neyse diyorum anlatılmaz yaşanır
neyin kafası zaten anlamadım ya neyseo kafada değilim ve olmayacağımda inşallah.
Her hissiniz kabul kirginlik,hayalkirikligi,öfke ,kendinize ya da esinize kızgınlıkda.Ama gorusmeniz sizi haksiz cikarmayacak,ezik gostermeyecek mesafeyi korur ve maduru oynamasina izin vermezseniz bu da bir ileti olur...Gorusmeme karari almis cogu bayan 10 yillik da olsa er gec aile ile bir araya gelmek zorunda kaliyor,sonsuza dek surmeyecek bu cozum....Burada bu tip konular cok acildi ve emin olun sonuc hic degismedi...
neyin kafası zaten anlamadım ya neyse
O kadar iyi anliyorum ki sizi,buradaki cogu bayan da belki bu tür bir sinsi kv sahiptir ama madem sadece bir süre diyorsunuz bunu dogum sonu düşünün cünkü zamanlama hatalı olur.Siz lohusayken esinizle kv ile aileniz ile topluca sorun yasiyacaksiniz.iyi dusunun derim her insanin satranc bilmek zorunda oldugunu dusunurum bir sonraki hamleniz ve karsi tarafin hamlesi,sadece mantik!duygulari bir kenara birakip getirisini hesaplayin hamlenizin....hayır ben ömür boyu gibi birşey düşünmüyorum zaten sadece nefes almak istiyorum. mağduru oynamasına engel olamıyorum kenara çekilip iki gözyaşı döktüğü zaman bütün aile pervane oluyor.ya bazı şeyler bana garip geliyor onun yalan söylediğini hepsi bilmesine rağmen ne söylerse inanıyorlar ve ben bir süre sonra kendimi savunamıyorum çünkü onun uydurduğu şeyleri hatırlayamıyorum ve buda beni hatalı gösteriyor.eşime demişki eşin bana şu zaman kapıyı açmadı kapının önünde beni bıraktı demiş ama ben bunu asla yapmadım ve buna eşimi ikna etmek için çok çabaladım ama o annesinin melek olduğuna inanıyor.neden böyle şeryler yapsın ki diyor bende cevap bulamıyorum
O kadar iyi anliyorum ki sizi,buradaki cogu bayan da belki bu tür bir sinsi kv sahiptir ama madem sadece bir süre diyorsunuz bunu dogum sonu düşünün cünkü zamanlama hatalı olur.Siz lohusayken esinizle kv ile aileniz ile topluca sorun yasiyacaksiniz.iyi dusunun derim her insanin satranc bilmek zorunda oldugunu dusunurum bir sonraki hamleniz ve karsi tarafin hamlesi,sadece mantik!duygulari bir kenara birakip getirisini hesaplayin hamlenizin....
Maleesef maduriyet yasadim tecrubeliyim ama öfkem bana ve esime zarar verdi acikcasi ne yapmak istedigini anladigim gunden bu yana saka yolluda olsa mutlaka yuzune vururum.Ne yapmak istediginin farkinda oldugumu bildigi icin de artik iliskime zarar veremiyor!Sadece sabır diliyorum ama yalniz olmadiginizi bilin istiyorum bu tür sinsilikler size gore degil bunun farkindayim poseti goturup iade edisinizden bile belli ama sunu iyi bilin karsinizdakinin silahi var sizin yoksa yasama sansiniz azdir madem savasacaksiniz silahsiz yapmayin....Taktik onemlidir bu tehlikeli tiplere...iki aileyide xagirin iyi taktik olur ve hic beklemedigi!haklısınız bende buraya bu yüzden açmıştım konuyu. ama bazı insanlar sadece kınamak ve sinir bozmak için yazıyor.halbuki herkes kendi yaşadığını bilir. bazı şeyler sabrın sınırını zorlayınca insanlar farklı yollar deneybiliyor ama kınamak insanlara daha kolay geliyor
bundan 3.5 ay öncesi kadar eşimle tartıştık. ikimizde ailelerimizden yardım istemeyeceğimize anlaşmamıza rağmen gecenin bir yarısı ' kızacaksın biliyorum ama annemgil şunları gönderdi bende yerleştirdim dolaba' dedi.bende ya sen götürürsün yada ben dedim o anki bakışını hiç unutmuyorum kindar ve öfkeliydi. sabaha kadar uyuyamadım sabah götürüyor musun götüreyim mi dedim baktım götürmüyor poşete topladım büyük bir kavga ettik o kapıdan çıkarsan dönüşü olmaz dedi bende çıktım annesine gittim zili çaldım kapıyı açtı önüne koydum ve gittim. ama döndüğümde eşim yoktu ve evet annesine gitmişti. karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim bi yandan da telefonla onu aradım mesajlar attım asla açmadı cevap vermedi..
eve geldim saatlerce ağladım. en sonunda enişteme 'gelmeyeceğim o eve' demiş. mesaj attım sen gel ben giderim.ve gittim. yüzüm gözüm şiş. aradan geçen aylara rağmen an be an hatırlıyorum her anı. 1.5 ay kaldım annemgilde. çok huzurluydum. ama için buruktu. babam annem kardeşlerim beni güldürmek için elinden gelenin fazlasını yaptılar allah bin kere razı olsun.eşimle hiç konuşmadık. her gelen kaynanan seni anlatıyor ah gelinim vah gelinim diyor iyide rol yapıyor kimse sana inanmaz dediler. bu kez bende başladım konuşmaya. kayınvalidem telefonda onlara bağırdığımı bir kaç kişiye dinletmiş. eşim aramızda olan özel şeyleri herkese anlatmış. babası da onlar gibi zaten . ben onun evinin camlarını bile sildim demiş, bir gün eve çağırdık rahatsızım yatıcam dedi yolda kardeşine giderken gördüm demiş. kısaca yalancı ilan etmiş beni. kendisi çok dürüstmüş gibi.
1.5 ay sonunda görüşmeye geldiler zaaar zooorr. babası yanında kendi gibi düşünen iki adam ve eşim. babam sordu sizi dinliyorum sorun nedir. babası başladı 'hatalı senin kızın'. bende duyuyorum yukardan bütün konuşulanları. babam a dediler ki kayınvalide ve kaynata ile görüşmem için beni zorlaması gerekiyormuş,bazı şeyler zorlamadan olmuyormuş. babamda ben kızımı böyle birşeye zorlayamam karar onundur dedi. ben kızımı bana gelsin diye bile hiç zorlamam dedi kaynatam oradan çıktı zaten sana koşa koşa geliyor koşa koşa geliyor. aşağıya inip ağzının ortasına vurmamak için kendimi zor tuttum . uzun süre konuştular. kaynatam dedi ki biz vallahide billahide birşey yapmadık. (eskiden inkar ediyorlardı şimdi yemin de ediyorlar artık)
onlar görücü usulü evlendi birbirlerini tanımasına bile fırsat verilmedi diyerek iki aileninde bizim eve gelmeyeceğine karar verildi. kızımla konuşurum yarın eşiyle buluşur kararı onlar verir dedi babam.kaynatam kapıdan çıkmadan son sözleri 'benim eşim çok iyi o vallahi billahi bişey yapmadı o iyi biri ' diyerek de çıktı. yani onların gözünde eşimin annesi melek ben ise şeytan.eşimle ertesi gün görüştük
ailenle görüşmek istemiyorum
çocuğu göstermek istemiyorum
iki aileden de yardım almak istemiyorum
aile içi sırlarımızı onlarla paylaşmanı istemiyorum dedim.
çocuk meselesinde mırınkırın etti ama bunun bir ömür sürmeyeceğini sadece zamana ihtiyacım olduğunu için soğuyunca tabiki görüştüreceğimi söyledim.ama tabiki benim ailemde görmeyecekmiş. kabul etti. eve döndük. iyiyiz. ama ailemin onlar yüzünden evime gelememesi bana çok koydu. doğumuma da eşimin ailesi gelmesin diye kendi ailemi de alamıyorum. eğer eşimin ailesine taviz verirsem devamı gelecek çok iyi biliyorum. bunca aileme ve bana çektirdikleri onlara kalsın istemiyorum. sakin bir lohusalık geçirmek istiyorum. ve eşim itiraf etti onlar kendilerini hatalı olarak görmüyorlar dedi. onları dinlersem biz boşanırız dedi. huzuru bulmuşken kaybetmek istemiyorum ama eşim bir kaç seferdir lafını ediyor.doğumdan sonrasını düşünüyorum diyor çünkü ikimizde biliyoruz ki ailesi yine onu sıkıştıracak. torun torun diyecekler . ben onların bu çocuğu görmeye hakları olduğuna asla inanmıyorum beni strese sokarken torun yoktu akıllarında. EGO vardı. ama onlar yüzünden ailemde torunlarının doğumuna şahit olamayacak torunlarını göremeyecekler. kafam çok karışık. napmalıyım bi yanda ailem diğer yanda kör cahil bir aile.ve eşim hala ailesinin hiçbir suçu olmadığına onların kötülük yapmadığına onların bu torunu görmeye haklarının olduğuna inanıyor.
BEN BURAYA İNSANİ BİR ŞEKİLDE FİKİR DANIŞMAK İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNDUM..KİMSEYLE TARTIŞMAYA DA NİYETİM VE İSTEĞİM YOK.TEK İSTEĞİM OLGUN İNSANLARDAN YARDIMCI OLABİLECEK YORUMLAR ALMAK İSTİŞARE ETMEK.LÜTFEN SAÇMA SAPAN MAKSADI SADECE KINAMA OLAN İNSANLAR YAZMASIN. MALUM TARTIŞMAYA GİRMEKTEN KONUM AMACINDAN UZAKLAŞIYOR.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Maleesef maduriyet yasadim tecrubeliyim ama öfkem bana ve esime zarar verdi acikcasi ne yapmak istedigini anladigim gunden bu yana saka yolluda olsa mutlaka yuzune vururum.Ne yapmak istediginin farkinda oldugumu bildigi icin de artik iliskime zarar veremiyor!Sadece sabır diliyorum ama yalniz olmadiginizi bilin istiyorum bu tür sinsilikler size gore degil bunun farkindayim poseti goturup iade edisinizden bile belli ama sunu iyi bilin karsinizdakinin silahi var sizin yoksa yasama sansiniz azdir madem savasacaksiniz silahsiz yapmayin....Taktik onemlidir bu tehlikeli tiplere...
Ne yaşanmış olursa olsun ortada minik bir bebek var ve bence iki aileninde o andan yanınızda olma torunlarını görme hakkı ver.bundan 3.5 ay öncesi kadar eşimle tartıştık. ikimizde ailelerimizden yardım istemeyeceğimize anlaşmamıza rağmen gecenin bir yarısı ' kızacaksın biliyorum ama annemgil şunları gönderdi bende yerleştirdim dolaba' dedi.bende ya sen götürürsün yada ben dedim o anki bakışını hiç unutmuyorum kindar ve öfkeliydi. sabaha kadar uyuyamadım sabah götürüyor musun götüreyim mi dedim baktım götürmüyor poşete topladım büyük bir kavga ettik o kapıdan çıkarsan dönüşü olmaz dedi bende çıktım annesine gittim zili çaldım kapıyı açtı önüne koydum ve gittim. ama döndüğümde eşim yoktu ve evet annesine gitmişti. karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim bi yandan da telefonla onu aradım mesajlar attım asla açmadı cevap vermedi..
eve geldim saatlerce ağladım. en sonunda enişteme 'gelmeyeceğim o eve' demiş. mesaj attım sen gel ben giderim.ve gittim. yüzüm gözüm şiş. aradan geçen aylara rağmen an be an hatırlıyorum her anı. 1.5 ay kaldım annemgilde. çok huzurluydum. ama için buruktu. babam annem kardeşlerim beni güldürmek için elinden gelenin fazlasını yaptılar allah bin kere razı olsun.eşimle hiç konuşmadık. her gelen kaynanan seni anlatıyor ah gelinim vah gelinim diyor iyide rol yapıyor kimse sana inanmaz dediler. bu kez bende başladım konuşmaya. kayınvalidem telefonda onlara bağırdığımı bir kaç kişiye dinletmiş. eşim aramızda olan özel şeyleri herkese anlatmış. babası da onlar gibi zaten . ben onun evinin camlarını bile sildim demiş, bir gün eve çağırdık rahatsızım yatıcam dedi yolda kardeşine giderken gördüm demiş. kısaca yalancı ilan etmiş beni. kendisi çok dürüstmüş gibi.
1.5 ay sonunda görüşmeye geldiler zaaar zooorr. babası yanında kendi gibi düşünen iki adam ve eşim. babam sordu sizi dinliyorum sorun nedir. babası başladı 'hatalı senin kızın'. bende duyuyorum yukardan bütün konuşulanları. babam a dediler ki kayınvalide ve kaynata ile görüşmem için beni zorlaması gerekiyormuş,bazı şeyler zorlamadan olmuyormuş. babamda ben kızımı böyle birşeye zorlayamam karar onundur dedi. ben kızımı bana gelsin diye bile hiç zorlamam dedi kaynatam oradan çıktı zaten sana koşa koşa geliyor koşa koşa geliyor. aşağıya inip ağzının ortasına vurmamak için kendimi zor tuttum . uzun süre konuştular. kaynatam dedi ki biz vallahide billahide birşey yapmadık. (eskiden inkar ediyorlardı şimdi yemin de ediyorlar artık)
onlar görücü usulü evlendi birbirlerini tanımasına bile fırsat verilmedi diyerek iki aileninde bizim eve gelmeyeceğine karar verildi. kızımla konuşurum yarın eşiyle buluşur kararı onlar verir dedi babam.kaynatam kapıdan çıkmadan son sözleri 'benim eşim çok iyi o vallahi billahi bişey yapmadı o iyi biri ' diyerek de çıktı. yani onların gözünde eşimin annesi melek ben ise şeytan.eşimle ertesi gün görüştük
ailenle görüşmek istemiyorum
çocuğu göstermek istemiyorum
iki aileden de yardım almak istemiyorum
aile içi sırlarımızı onlarla paylaşmanı istemiyorum dedim.
çocuk meselesinde mırınkırın etti ama bunun bir ömür sürmeyeceğini sadece zamana ihtiyacım olduğunu için soğuyunca tabiki görüştüreceğimi söyledim.ama tabiki benim ailemde görmeyecekmiş. kabul etti. eve döndük. iyiyiz. ama ailemin onlar yüzünden evime gelememesi bana çok koydu. doğumuma da eşimin ailesi gelmesin diye kendi ailemi de alamıyorum. eğer eşimin ailesine taviz verirsem devamı gelecek çok iyi biliyorum. bunca aileme ve bana çektirdikleri onlara kalsın istemiyorum. sakin bir lohusalık geçirmek istiyorum. ve eşim itiraf etti onlar kendilerini hatalı olarak görmüyorlar dedi. onları dinlersem biz boşanırız dedi. huzuru bulmuşken kaybetmek istemiyorum ama eşim bir kaç seferdir lafını ediyor.doğumdan sonrasını düşünüyorum diyor çünkü ikimizde biliyoruz ki ailesi yine onu sıkıştıracak. torun torun diyecekler . ben onların bu çocuğu görmeye hakları olduğuna asla inanmıyorum beni strese sokarken torun yoktu akıllarında. EGO vardı. ama onlar yüzünden ailemde torunlarının doğumuna şahit olamayacak torunlarını göremeyecekler. kafam çok karışık. napmalıyım bi yanda ailem diğer yanda kör cahil bir aile.ve eşim hala ailesinin hiçbir suçu olmadığına onların kötülük yapmadığına onların bu torunu görmeye haklarının olduğuna inanıyor.
BEN BURAYA İNSANİ BİR ŞEKİLDE FİKİR DANIŞMAK İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNDUM..KİMSEYLE TARTIŞMAYA DA NİYETİM VE İSTEĞİM YOK.TEK İSTEĞİM OLGUN İNSANLARDAN YARDIMCI OLABİLECEK YORUMLAR ALMAK İSTİŞARE ETMEK.LÜTFEN SAÇMA SAPAN MAKSADI SADECE KINAMA OLAN İNSANLAR YAZMASIN. MALUM TARTIŞMAYA GİRMEKTEN KONUM AMACINDAN UZAKLAŞIYOR.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?