Olumlu özellikleri zaten olumlu olarak yazmanızı gerektirecek bir şey değil; yani olumlu olarak bunları olumsuza yazsanız zaten direkt boşanın derdim. Çocuğuyla ilgilenmesi zaten babalık sorumluluğudur, bu size eş olarak yapmasını gerektiren bir sorumluluk değil. Küfür etmez, aldatmaz dediğiniz şeyleri de "Çok bakımlıyım çünkü her gün dişimi fırçalarım"dan farklı görmüyorum. Bence bunların yetmediğinin siz de farkındasınız; sadece biraz kendinizi telkin etmek istiyorsunuz diye düşünüyorum.
Cimri erkek sıkıntılı. Kendi ailesini kurduğu halde kök ailesinden kopamayan erkek sıkıntılı. Hiçbir ortak paydada buluşamadığınız, arkadaşlık ve ortaklık bağınızın zayıf olduğu bir evlilik yine sıkıntılı bir evliliktir. Cinselliği evlilikte temel taş olarak görüyorum, bu zaten başlı başına evlilik bağını zayıflatan şeylerden biri.
Boşanın diyemem. Uzaktan böyle hayati bir kararı size dayatmam doğru olmaz ama ilişkinin ciddi ciddi düzgün bir aile ve çift terapisti eşliğinde çalışılması gerekir. Olmuyorsa da zorlamanın bir anlamı yok, zira dediğim gibi bağların çoğu kopmuş vaziyette.