İçinizdeki Çocuğu Mutlu Edebildiniz Mi?

Karşışıksız seven anneler babalar değilmiş ki meğer
Evlatlarmış bunu anladım

şu cümlelerine öyle yürekten katılıyorum ki... ben ailemle 1 ay önce irtibatı kestim, böyle olmasını hiç istemezken oldu bu.. ama dün eşim "daha ne kadar uzatacaksın bu konuyu" dediğinde hayatıma bir baktım.. ailemle görüşmediğimden beri değişen hiç mi hiç bir şey yok... yahu insan en ufak bir eksiklik hissetmez mi? hayır hissetmiyorum. aksine daha bile rahatım , annemin sürekli eleştirel konuşmalarından uzaklaştığım , babamın beni çok düşündüğünü sandığım için ( ) hayatımdaki bütün sıkıntıları gizlemeye çalışmadığım için...

haa bende de bütün sorunlar hamilelikte çıktı gün yüzüne. şu zamana kadar aklımdan dahi geçirmediğim o kadar içime oturan durum varmış ki, aileme kırgınlıklarımı anlatırken kendim bile şaşıp kaldım...

Allah sağlık sıhhat uzun hayırlı ömür versin onlara... tek isteğim bu.

Aynen bağ kurulamadı. Aslında o bağ tam kurulmuş olsa dediklerine alınmayacaktın “ ne vefalı anne benim için neler çekmiş” diyecektin.

Annemde tifo olmuş 5 aylıkken halüsinasyonlar görmüş aylarca, yoksa bırakmazdım diyor gece sokaktan naptığımı bilmez halde alırlardı diyor.
İlk zamanlar benim yüzümden mi diyordum hep, ama anne olunca yok dedim kadın sadece anlatıyo.

Tabi bizdeki ilk 5 ay birlikte geçtiğinden ben belki de zamanla atlattım. Seninki kesinlikle dediğin sebepten.

Garip ama içindeki çocuğu gördüm sanki hayal ettim sen anlatırken

Ekleyeyim birde iletişim kurulmadığından böyle. Kardeşime demişki birkaç sene evvel, ağlamaktan etlerim ağrırdı özlediğimde.. bunu bana hiç söylemedi, söylese belki bu duygulara hiç girmeyecektim.

Yalnız değilsin...ama ama..benim hikayem farklı..alkol alan bi baba ve onun etkisiyle anneme bazen şiddet uygulardı...gözümüzün önünde...
Korku dolu geceler... chiLL ilk kez senin konunda, yüzleşiyorum...annemi daha çok ağlarken hatırlıyorum...şuan çok karışığım o yüzden karışık yazabilirim kusura bakmayın ne olur...

Ben dünyaya geldiğimde, kulakta işitme kaybını öğrenince annem...dünyası yıkılmış...lohusalığı hep ağlamakla geçmiş...
Annemin çocukluğu da zor geçmiş.. bağ bahçe ev işi bide hep yeğenlerine bakmış..

Annemle aramda hep bi bağ vardı beni çok severdi, hâlâ da var..
Her yıl ameliyat olurdum...en enn hatırlamak istemediğim yıllarımdı
Sonrasında zor bi ulaşımla hastane kontrollerine giderdik...beni.. beni....zorla ameliyathaneye sokarlar dı
O içimdeki çocuğu bazen öyle çok üzdüler ki...hep bi mahcup haliyle nasıl davranacağımı bilemezdim..neden mi? "Bazı akranlarım benimle dalga geçerler di"
Galiba şuan yüzleşmek ve ağlamak ağır geldi...yazımı bitirmek istiyorum..fakat korkakça kaçmak istemiyorum!!

Sanki...şuan zaman geriye akmıştı..ve ben tekrar o "içimdeki çocuk" olmuştum..
Ben sadece iki şey istedim.. babam alkol almasın ve benimle dalga geçmesinler..
Çok mu şey istedim..
Hep örtbas ediyordum çocukluğumu..aklıma geldiği anda geçiştiriyordum..
Ama ya şimdi.. herşey tüm çıplaklığıyla gözümün önünde...
"O çocuk" beni hiç bırakmadı..bende yaşadığı travmaları iyileştirmek için..kişisel gelişim kitapları okumaya başladım..tek bir kitap, olumsuz düşüncelerimi değiştirdi.

Ama anlık olarak da olsa içimde bi sızı oluyordu..
Sonra babam vefat etti...çok üzüldüm çok ağladım.

Ama annemin yeri çok ayrı ne yapsam hakkını ödeyemem...Rabbim ona sağlık mutluluk versin.
Çok uzun oldu üzgünüm...

hamileyken ayni duygular icerisindrydim
normalde cok rahat basedebiliyorum anne sorunumla ama hamilrykrn gunlercr oturup cocuklugumu dusunup agladim
sanirim annelik hormonlari tavan yaptigi icin boyle cok sukur dogurdum rahatladim

ben sorunu kabulkenmekle cozdum
yapacak bisey yok bu da boyle iste deyip kabullendim durumu sorgulamiyorum cok

benimki ailemle alakali degil yada alakali mi bilmiyorum.severim ailemi onlarda beni sever yani ben oyle dusunuyorum.icimde bi yerlerde o kucuk cocuk avaz avaz bagiriyor bende yuzlesemedik hala.yuzlessemde ne degisecek diyorum cesaretim yok acikcasi.kucukken bastirilmis cok duygularim var.ezilmislik var en onemlisi beni sevdiler ama cok sevmediler galiba.abimi daha cok sevdiler.sonra vazgectim kendimden bosver olacagi yok dedim.bi sure mutluydum bu aralar yine cok aci cekiyorum.bi turlu iyilesmiyor yaralarim kac yasina geldim disardan baksan vay be ne guclu kadin dersin ama icimde korkak urkek biri var.eskiden herseyle bas edecek gucum vardi simdi yok.simdi kendimden bile bikmis durumdayim.yasim 25 ama hayattan hic bi beklentim yok bitti umut falan kalmadi.sadece kizimi mutlu etmek icin onun icin varim

herkezin vicdanı merhameti ayını degil canım yaa babannem 75 yasındaydı hala da aglardı 5 cocugu kızamıktan su ciceginden olmus diyte keske yasasalardı derdi hep annemde ordan amannnnnnnnn togumuna paramı saydın sanki derdi o zamanlar anlamıyodum ama simdi cok kızıyorum cok ayıp 75 yasında bi kadın yasayamadıgı cocukları özlüyo ama annemin umrunda degil anne olmakla anac olmak arasında cok fark var

oyle canim haklisin. Ama bakiyorsun zorunlu gibi herkesin cocugu var... Kimse dusunmuyor hazir miyim degil miyim diye...

Ah ah yazıyı okurken çocukluğum ve benm de yaşadıklarım geldi gözümün önüne benimde annem bana hamileyken dahaonce geçirdigibi kaza sebebiyle sakat kaldı bende hep bunun ezikliği ile büyüdüm sevdiğim insana seni seviyorum bile diyemedim hayata hep hırçın sinirli baktım ailemin yükü benim omuzlarıma kaldı çok küçük yaşta olmama rağmen her zaman her şeyi benden beklediler bütün fedakarlığı benden beklediler oysa ki ben çok küçük tüm omuzlarım da yük beni küçük yaşta sinir hastası etti resmen şuan ağlamak istiyorum evet ailem bana ayrım yaptı hani evlat olsan sevilmezsin sözü varya sanırım benim için söylenmiş ti çalışıp bütün paramı onlara verirdim yine ben kötü olurdum sabahtan akşama kadar okul yemek ev işi bulaşık çamaşır hepsi bendeydi yine ben kötüydüm kalabalık bir aile nin çocuğuyum kız kardeşim de erkek kardeşim de var yani tek kız da değilm tek çocuk da ama hep beni ezdiler her şeyi benden istediler içecekleri bir bardak suya kadar kalkıp içmezler benden isterlerdi sonuç evlenirken bana zerre kadar destek olmamakla birlikte beddua etti ler neymiş istemedikleri biriymiş evlendiğim kişi amaçları beni başlık parası karşılığında evlendirmek ti başkaldırdim düşman oldular diğer kızlarını çocuklarının düğün lerine eksiksiz yaptılar her konuda destek oldular hala oluyorlar şimdi ne evime geliyorlar ne de bir telefon açıyorlar neymiş beni okutmuş lar çalışıp onlara bakmam lazım mis evlenme Ye çekmisim .kısacası şuan beni hayatta tutan tek şey oğlum bu hayattan bıktım içimdeki çocuğa küstüm hayata küstüm ve bir daha barışmadim kocamda hayırsız biri her şey den nefret eder öldüm yani canım bu hayat böyle herşey den tiksiniyorum içimdeki mutsuz çocuktan bile

Yeni buldum o yöntemi ama daha çok ileri takıntılarda kullanıyorlar sanırım

Sonunda içinizdeki çocuğu mutlu edebildiniz mi?
Yada o çocuk hep mutlu muydu ?

ilkokul 5inci sinifta okumus oldugum Dogan Cuceloglu'nun Icimizdeki Cocuk kitabinda alintiladigi bir siir vardi, yabanci dilden cevirdigi. bunu paylasmak istedim seninle Chill...

Bana aldanmayın!
Yüzüm bir maskedir,
Sizi aldatmasın.

Binlerce maskem var,
Çıkarmaya korktuğum,
Ve hiçbiri ben değilim...
Olmadığımı göstermek
İkinci doğam benim.

Kim olduğumu merak ediyor musun?
Hiç merak etme...
Ben çevrendeki
Her erkek ve kadınım...
Maske takan her insanım...

Charles C. Fınn

Bende ayni hisleri taşıyorum sizinle.Ayni soruları bende kendime sordum ve cevap bilmiyorum karisik biraz.....

Bi önceki yorumum da kendimi anlattım size yardımcı olamadım o ruh hali içerisinde...İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz psikolojik danışma merkezleri var, lütfen en kısa zamanda 153 ten randevu alın, pişman olmayacağınızı düşünüyorum.

Bu tip tembihleri vardır evet, bahsettiğim böyle sevmek değil ki ama
Sokaktaki kedi üşüyor diyede üzülürüm ben
Bilsem ki paltosu var ona da sıkı giyin üşüme diyecek olurum

Annemin ara sıra gösterdiği ilgide
Sarılması da hatta çocuğuma olan yaklaşımları dahi hep sahte geliyor bana

Aramızdaki eksikliği o da bana sezdirmemeye çalışıyor gibi
Ama kendiside çok iyi biliyor
Haftalarca konuşmasak neden aramadın demez
Hastalık geçirsem neden haber vermedin demez
Bir sıkıntı mı anlatırsam o an telefonu caldı diye yarıda kesip gidebilir gelince ne anlatıyordun derdin neydi demez

Ablamın kaprisinden korkar iş çıkışı bile geçerken uğrar
Hasta olsun gider evine yemek yapar
Çocuğu hasta olsun hastaneye birlikte gider ilaçlarını takip eder

Bu kardeş kıskançlığı değil
Gözlem
Annem isterse içten bi annelik sergileyebiliyor demek istediğim o

Ben calisan bi anneye sahiptim ve baskalrai tarafindan büyütüldüm hep aksam eve gelirdi bu seferde yemek bulasik ugrasir bana vakit ayiramazdi canim annem tabi cocuk aklimla aglardim bi duruma ama bana hep insan bu dunyada cocuklarindan cok kimseyi sevemez derdi kendi annesini bile..ama ben bunu anlamazdim cunku o benim annemdi ve ben onu herkesten cok seviyodum taki anne olana kadar iste ozaman anladm annem hakliydi.Sorunuzun cevabina geliyim su siralar icimden cikardigim cocugu mutlu etmeye calisiyorum valla icimdeki annesiz buyuyen cocukta artik daha anlayisli..

Evlat ayrımı yapıyor yani Yazık böyle annelere.

oyle canim haklisin. Ama bakiyorsun zorunlu gibi herkesin cocugu var... Kimse dusunmuyor hazir miyim degil miyim diye...
valla kafam rahat degilse yapmam soran uyuz g,b, sürekli ısrar edenede sanane benim yatak odamdan derim hatta diyenlerin coguda akraba fesatlıklarından ben biraz fazla geziyorum diye otur evinde cocuk yap zihniyetindeler diyenlerin hepside kocasındna izinsiz markete gidemeyen üst üste cocuk yapan kaynana kaynata sürekli bayram seyren birlkte olan tipler ulan sen ne anlarsn benim hayatımdam lafımı sokuyorum cekiliyorum cenara

zaten sunu anladım cocugu ya ilk yıllar yapıysosun cahillinden cünkü esine karsı o kadar dolu degilsin acaba degisirmi acaba söylemi olur 5 seneden sonra rahatada alısıyosun ohhh misss

bizim de 5 yil oldu, etraf artik cocugumuzun olmadigini dusunuyor bence, zira soran kalmadi

bizim de 5 yil oldu, etraf artik cocugumuzun olmadigini dusunuyor bence, zira soran kalmadi
valla sen kendini olmuyo diye tatmin et diyorum ben o fesatlara ben biliyorum ya kimseye kendimi ispatmalak zorunda degilim diyrym sende öyle de cekinme böyle tipler susarsan daha cok üstüne biner ki olmayada bilir ben sana ille su doktora gittik ayy söylemis vah böyleymis diye anlatırmıyım hic zaten fesatsın utanmasan pankart asıcan cocugu yokmus diye hiccccccccc üzülme senin ne istedigin önemi benim 8 sene olucak esimle ilgili kafam rahat degil bu yuzden yapmıyorum cünkü kimseye söylemek zortunda degilim bosss verrrrrrrrrrrrr takma sende

Ben annesini seven insanlara şaşırıyorum.
Aa, annesini sevebiliyor diyorum.

Yıllarca çok merhamet ettim, affetmeye çalıştım; bazen sustum bazen Allah aşkına ben de bir insanım dedim.

Daha dün eşimle bunu konuştuk.
Geçmişin öfkesinden kurtulamıyorum çünkü hala daha değişmedi tavırları.
Ben ne bedenen ne ruhen yanında değilim ama o sadece trip atıyor hala, hala en değerlisi kendisi.

Bana da o kadar emek vermiştir ama ben nankörümdür filan işte.

Bilmem, belki zamanla unutuluyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…