İçimde kalan ukdedir, yeni gelin evi

Canım biz de oturduğumuz odaya 2. kanepeyi alamadık.Tek kanepeye kuş gibi diziliyoruz.Önce bozuluyodum ama şimdi çok komik geliyor.Almaya da niyetim yok.Evin çok güzel olacak eminim.Boşver gerisini.Geleceğe bak.a.s.

once huzur olsun
oda var sızde bahsetmıssın
onun ıcın kendı evıne ıstedıgın gıbı yerlesırsın ısallah yenı evde dedıgın gıbı esyalar kendını farklı gosterıyo
herkez ıster ılk bı eve gırıp kendı evı olsın sıkır sıkır ama bazen mucadele etmek gerekıyo
ve kımseyı dınleme zaten oyle yapıyomussunz
zaten bugun bı eve gecıp yerlessk bı see sonra yıne bısey bulunuyo
eksık bıtmıyo ve hergun bıseyler cıkıyo oyuzden once huzur saglık olsun evde olur esyada
hemde yenı gelın evıu gıbı
bızde resımlerını goruruz

konunun buraya tasindigindan haberim yoktu kusura bakma
ama yine de su hayatta inanki saglik olsun, huzur olsun, sevgi olsun gerisi cok bos...ozenmeni anliyorum ama kendini mutsuz etme sakın...

Allahım gönlüne göre nasip etsin herşeyi hiç üzülme annemler yeni evlendilerinde çay bardakları bile yokmuş :a015: kavanozdan çay içerlermiş çalışmışlar çabalamışlar şimdi çok şükür herşeyimiz var yatırım bile yaptılar geleceğimiz için hiç kolay olmadı ama sonunda oldu a.s.

önemli olan iç huzur tabi ki ve aşk...eşine aşıksan her sey zamanla olacaktır gerisini koyver...herkes evi yeni şıkır şıkır olsun ister tabi ama önemli olan mutlu olman...inş.kısa zamanda hallolur.

Anlattıkların bana neler hatırlattı...
Evlendiğimde eşim Trabzon'un küçük bir ilçesinde mecburi hizmetteydi. Kura çekip onun bekar evine gelin gittim. Bırak halıyı, perdeyi çamaşır makinamız, buzdolabımız hatta karyolamız yoktu. Giyeceklerimiz ya bavullarda ya da duvarlardaki askılardaydı. Yaklaşık 6 ayımız böyle geçti. Sonra eşim TUS'u kazandı. Ankaraya geldik. Bu sefer de benim nereye tayinim çıkacağını bilemediğimizden ev tutamadık. 3-4 ay da misafirhaneler süründük. Evimiz olduğunda yaklaşık 1 yıllık evliydik.Sağolsunlar ailelerimiz eşyalarımızı alıp bize borç ödetmediler ama alınanların hiç biri benim zevkime uygun değildi. Tayinler kira evleri derken...
Şimdi kendi evim var çok şükür. Herşeyini kendim seçtiğim kendi zevkime uygun bir ev. Geçmişi gülerek hatırlıyorum. Bunların hepsi tatlı anılar oldu.
Evmiş eşyaymış hepsi oluyor. Yeterki yanındaki insanla mutlu ol.
Yeni evinde huzurla sağlıkla otur inşallah..

lunetka:
Bacım, arkadaş dediğin misafirlikte "Allah mesut etsin" der...kusur aramaz. Yeni evine geçince de "Güle güle oturun derler" ama emin ol gene bi çatlak ses çıkıp ne kadar beğenip hatta kıskansalar da "ay ben olsam şunu şöyle yapardım" derler...

aynen canım, hatta evi tokiden aldık diye de bir sürü kulp takıp bizi üzmeye çalışanlar da oldu ama biz kredi çekip ev alacak güçte değiliz...15 yılda ödeyeceğiz ev parasını....niye ordan aldınız, o evler için kötü diyorlar, o kadar para verecektiniz niye buralardan almadınız, evler küçük falan deyip durdu bazı tipler....hayırlı olsun da deme, başka birşey de söyleme bari, düşüncelerini sorsam neyse....zaten herkesi duymaya kalksan yaşanmaz...

Allah can sağlığı versin gönller bir olsun çalışılır kazanılır oda olur..Herşey olur..Önenli olan diğer arkadşlarında dediği gibi mutluluk hiç bir zaman bitmrsin..Umutlar tükenmesin...Sevgi saygı sonsuz olsun....
Eğer evime gelen misafirde nerde ne eksik var diye bakmaya gelecekse hiç gelmesin daha iyi:enbuyukkk:
Bende kısmet olursa 2 yıla kadar nişanlanacağım benimde hayaller var bende yeni gelinlerin evlerini görünce imreniyorum bende öyle olsun istiyorum ama olmayınca da kendimi kocamı üzecek değilim yaaa:asigim:...

ya herkesin maddi imkanı iyi olmuyor.
ya da iyi olsa dahi iş ya da başka sebeplerden dolayı istedikleri gibi olmuyo bazı şeyler..
sana katılıyorum canım.. ben olsam benim de içimde kalırdı..
o yüzden de evlenmekte acele etmiyorum.
çalışıp, para biriktirip her şeyimle gelin olmak istiyorum..
Allah her şeyi gönlümüze göre versin inşallah.. AMİN..

herkes illa bulur bişi annemlerde 25 senenin sonunda emeklilikle bi ev aldılar eşyaları değşitirdiler. bazı akrabalar saolsun pek bi kulp taktılar hele b tanesi bir sürü şey söyledi daha onlar içerde otururken mutfaktaki yeni krem rengi halının üstünde yarım karpuz olduğu gibi devrilmişti. annem delirdi:)))) bi diğer akrabada aynısını yapmıştı yine aynı halının üstüne olduğu gibi kırmızı biber:))))) buarada sen öğretmenmisin çamaşırsuyu:)

Canım çok güzel bi konu başlığı bu kutluyorum seni. bir kadının en mutlu olduğu yer evidir. Tabiki huzurlu bi yuva herşeyden önemli ama her kadın ister evim ferah olsun, eşyalarım güzel olsun, mutfağı banyoyu yaptırıyım eve girince içim açılsın ister... Ama her istediğimiz hemen gerçekleşmez sen şu an sabrediyorsun ve muradına ermek üzeresin düşünsene Allağın izniyle hem mutlu biryuvan hemde istediğin bir evin olcak.. Bu arada benim eviminde hiç manzarası yok arka cephe hep imrenmişimdir manzaralı evlere ama çok şükür ....

Son düzenleme:
ayyyy canım benim ya başını sokacak bir evin varya o dünyanın en güzel şeyi evinde mutsun ya o dünyanın en güzel şeyi eşinle çalışıp didinip kendi hayalleriniz kurup ev sahibi olmayı kimseye minnet etmeden kimseye boyun eğmeden düşünüyorsunuz ya o dünyanın en güzel şeyi .....sen bunların kıymetini bildiğin sürece allahımda seni mükafatlandırıcaktır....sen iste çalış.....herşey olucak bakta gör......eksiklikler yerini bir bir doldurucak eskiler yerini bir bir yenileriyle alıcak.......herşey zamanla sen güzel kafanı bunlara yorma bol bol çalış ....eşinle sımsıcak......kartonpiyerde kapıda laminantta evi hoş eşyayı zengin gösteren şeyler......eşyaların daha bir şık durucak içinde basit esi dediğin şeyler şıklaşıcak .........sen sen ol mutluluğunu ağzının tadını kaçırma eşinle muhabbetiniz bol olsun bak gerisi gelicek allahın izniyle....sevgiyle kal

evet canım, rehber öğretmen ve psikolojik danışmanım....

evlendim evimde ne çaydanlık ne tabak ne bardak vardı eşimin kardeşinden geçici olarak düğün günü akşamı kaşık tabak çatal çaydanlık koyduk eve gidince onlarla idare ettik hemde 1 seneye yakın.
dünya kadar borcun içine girmişti eşim düğün yaparak. kıyamadaım aldırmadım iki tane kanepem birde yatak odam vardı halım bile yoktu tuttuğumuz ev halıfleks diye aldırmadım masrfa olmasın diye.
önemli olan eşya değildir yada evin şıkır şıkrı olması değildir. içindeki huzurdur. kendime ait evim olmuş dört dörtlük eşyam olmuş ama içinde huzurum olmamış ne yapayım dimi ama.

allah şükür eşyalarım tam evim düzgün öyle çok şıkır şıkır olmasada sade ve düzenli bir evim var.
üzülme allah herşeyin kolaylığını verir. herşeyin güzeli senin olsun içindeki huzur ile birlikte arkadaşım.

yeni evin hayirli olsun canim hic canini üzme her sey zamanla alinir her sey düzene girer inan yeterki mutlu ol canim saraylarda olupda mutsuz olacana az esyan olsun mutlu ol yeter
sana kendimi anlatim canim esimin ailesi yurt disinda olunca dügünden sonra türkiyede hic bir sey su bardagi bile almadilar cünkü yurt disina gidecez orda her sey alinmis güyaaaaa aaa gelin geldim eve bir geldim sok oldum yatak bile yok eski esimin bekar yatginda yattik tek kisilikti 5 yil cevreden her sey denildi üstelik kaynanamda öyle yumusak biri deyil ha ayrildik tek kisilik yatakla hemde türkiyeden kayin babamin üstüne 3 katli ev alindi kredisi bizim üstümüze evde inanin hic bir sey yok üstelik oglum dünyaya gelmistik calistik cabaladik her seyimiz oldu esya neki insanin üstüne yük oldugunu seneler gecince anliyor arkadaslarin bence iyi insanlar deyil arkadas senin iyinde kötünde varinda yogunda yaninda olandir esimle cok mutluyduk aza kanat edemiyen cogu bulamaz yani benim gelin evim olmadi olanlarda isallah huzurla otururlar

Canım benim yaa çok iyi anlıyorum seni ben birçok şeyimi evlenirken yeni yeni aldım ev kendimizin çok şükür ama küçük taşınmak istiyorum sıkıldım artık tıkış tıkış yaşamakdan ama benimde içimde kalmıştır evlenip düzgün bir eve girmek GELİN EVİ demişsin ya evlenmeden önce aileler yardım eder ev düzenlenir teizlenir yıllarca sandıkda bekleyen çeyizler çıkarılıp artık kullanmak üzere yerlerini bulurrrsenağlama ama benim kimsem ama hiç kimsem bir eksiğin varmı? yardıma ihtiyacın var mı diye sormadı bile aylarca evin tadilatı bitmedi diye bir odanın içinde yaşadım daha neler neler 5 ay buzdolabı almadık mesela balkona koyuyordum yemekleri :)
Neyse ama eşimle huzurum Allaha şükür yerinde :Saruboceq::Saruboceq:
Buna şükrediyorum ama zamanla yapıcam inşallah istediğim gibi:1closedeyes:
Allah sanada çok güzel bir ev verir tam zevkine göre döşersin bizde resimlerine bakarız:1rolleyes:

Son düzenleme:
canım yazdıklarını okurken kendimi gördüm..bende yaklaşık 2 yıllık evliyim bende aynen senin gibi eşimin bekarlık evine geldim,salon takımım yok,oturma odamda iki yeni kanepem ve bir tv var sadece birde yatak odası almıştı eşim,ayrı şehirlerde aşadığımız için dğün öncesi mobilya aldırmadım,kendim beğenim istedim,önümüzdeki yaz inşallah bizde evimize çıkıcaz o yüzden bu eve bişi alınsında istemiyorum açıkçası,bazen bende burdaki ev fotolarına bakıp niye benimde yok dediğimde oluyo ama,inan akşam olupta o çok sevdiğin eşin gelip sana gülümsediğinde,huzurla mutlulukla ekmeğini bölüşüp yediğinde,huzurla yatağına uzanıp sevdiğin insanın varlığını hissettiğinde ne eşya derdin kalıyo ne ev:))) eşim çok istedi bu sene mobilya alalım diye ancak ben yeni evime geçmeden ne mobilya,ne perde hiç bişi almak istemedim bu eve...bizim birde izmirde var evimiz oranın eşyaları yeni,adam dünya para harcadı zaten 2 sene ben dişimi sıkıp oturmuşum çokmu..benden önce eşyalarını tamamlayanlar eskiitiğinde ben hevesle yeni ve daha modern alıcam mobilyalarımı diyorum,onun düşüncesi hayali bile güzel...ay ne çok yazdım...ama mutluluğun,huzurun,sağlığın inan bunlar dünyanın eşyasına bedel tatlım..herşey gönlünce olur umarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…