• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde kalan ukdedir, yeni gelin evi

yahu allah huzur versin
ne evler var içinde yok yok!
en lüks mobilyalar ipek halılar perdeler
ama huzur yoksa kimse anlamaz
yada amansız bi hastalık:(
allah huzur versin sağlık versin eşya dediğin neki?
mobilya mağazası gibi evler bakıyorumda bazen
eşyanın hizmetçisi olmuş insanlar...

canım o konuda kendini hiç sıkma da üzmede biz de öyle idik ilk evlendiğimiz zamanlar kendi evimize geçtiğimiz zaman en iyilerini alırız dedik iyikide öyle yapmışız çünkü aldığın şeyler evine ya oluyor ya olmuyor ayrıca taşınırken bir sürü sorun oluyor kırılıyor çiziliyor ama sonradan aldığın da ise herşey yep yeni oturuyorsun keyfine bakıyorsun... sen o arkadaşları unut gitsin önemli olan eşyalar değil içinde ki mutluluktur... güzel evin de güzel günler geçirmek dileği ile.....

sana birazcık kızabilir miyim nolur :mymeka:
ne evler var ev dört dörtlük ama içerde huzur yok
yeterki mutlu ve huzurlu ol hanende dimi :delphin:
ben 1,5 yıldır evliyim..evlilik hazırlığı denen bişey yaşamadım ben
hep yalnızdım hem evde kayınpederim oturuyordu gönül rahatlığı ile evimi yerleştiremedim
ama Allah bu zaman nasip etti .şimdi evimi yeniliyorum yerimseniben yeterki mutlu ve huzurlu ol..senin en büyük derdin bu olsun Allah başka dert vermesin sana kaydirigubbakcemile

:1hug:hep çok güzel eşyalar şahane bir evim olsun isterdim.oldudaa....sonra farkettimki istediklerim tamamdı ama mutsuz hissettim..hayatta isteyecek şeylerim bitmişti...maddi herşey boş...önemli olan evdeki huzur gerisi boşşş.

bekliyoruz canım evinin resimlerini
tamam canım, evi bir versinler, taşınalım, kesin koyarım artık nasıl olursa olsun...:dance:
sana birazcık kızabilir miyim nolur :mymeka:
ne evler var ev dört dörtlük ama içerde huzur yok
yeterki mutlu ve huzurlu ol hanende dimi :delphin:
ben 1,5 yıldır evliyim..evlilik hazırlığı denen bişey yaşamadım ben
hep yalnızdım hem evde kayınpederim oturuyordu gönül rahatlığı ile evimi yerleştiremedim
ama Allah bu zaman nasip etti .şimdi evimi yeniliyorum yerimseniben yeterki mutlu ve huzurlu ol..senin en büyük derdin bu olsun Allah başka dert vermesin sana kaydirigubbakcemile

yok canım ya, bana kızma ben herşeyin farkındayım çok şükür ama burada bile biri evinin fotosunu koyduğun da :nazar: "bazı arkadaşlar, bayılırım yeni gelin evi gezmeye diyor" o an bir içim kalıyor...zaten konuyu durumu anlatıp yeni gelin evi için biraz fikir almak biraz da yeni ev evi değiştirir mi, neler yapabilirim amaçlı, dekorasyon bölümüne açtım" ama o kadar dertlenmişim ki amacımı aşmışım galiba, konu bir derdim vara taşınmış.....kızma bana, ağlarım sonra aha da ağladım senağlamasenağlamasenağlama

ben 2,5 yıllık evliyim. 7 yıllık birlikteliğin ardından maddi ve manevi çok zor koşullarda evlendik. küçücük bi ev bulup yerleştik. oturma grubum, buzdolabım, bulaşık makinem eşimin ailesinin kullandığı eski eşyalar. beyaz eşyalar 13-14 yıllık. halı alamadık yere kilim serdir daha şirin olur diye avuttuk kendimizi. çatal bıçak setimiz falan olmadı 6'şar tane aldık; zaten bize 12 kişi gelmezki diye güldük kendi kendimize. yemek masası falan da yok bu arada. zaten ev küçük koyacak yer de yok. açılır kapanır bi masamız var ve biz o masaya 10 kişi bile sığıp kahkalar atıyoruz daracık yerde.

ama ne eski eşyalarımdan gocundum ne de olmayan eşyalarımdan. çünkü ben çok mutlu evlendim. bu kadar eksiğime rağmen içimde hiçbirşey kalmadı. yeter ki evimde huzurum olsun. başımı yastığa koyduğum zaman huzurlu uyuyabiliyim. eşya olmuş olmamış, inanın ki umrumda değil. kimsenin de olmasın.

herşey bir zaman sonra parayla satın alınabilir ama ne en güzel zamanların geçirileceği gençlik ne de huzur gittikten sonra para da olsa boş gelir herşey. onun için 2 parça eşya için üzlümeye hiç değmez.

ben de çok duygulandım, içim nedense suçlulukla acıdı okuyunca yazılanları,
benim yeni gelin evim oldu, çok çaba harcamadığım, beğendiğim herşeyi aldığım, içini sadece kendim seçtim eşim bile karışmadı nerdeyse
bi de üstüne evim bile oldu, öyle senelerce hayalini falan kurmadan, yıllarca çalışıp alamadığı çoğu insanın, her gelenin hayran olduğu manzaram bile var
sonra ben bigün bebeğim olsun istedim o ay onun haberini aldım daha 4aylık hamileyken odasını aldım belki bi beşiğe bile zor sığıcak kızıma herşeyi verdim
şimdi biraz durup düşünme zamanı sanki..
arada öle bi hal alıorum ki kendimi tanıyamıorum ne kadar farkındayım değerinin orası belli değil
gözlerim görmüyo bunları, bi eşimi görüorum ben bu evde. o farkettiriyo bunları imkanlarımı, bıraksa beni anlatmasa, anlamam şükretmeye bile halim yok sanki..
umarım kendi çabalarınla kazandığın herşeyin değerini bilirsin böylesi daha güzel olmalı, mutluluklar dilerim

canım benim bende yeni evliyim.oturduğum evde küçük,ev alana kadar idare edicez artık.eşyalar üst üste bindi,oturma odam yoktu evlendikten 3 hafta sonra aldım.halı desen o hiç yok.perdeleri uyguna aldık,istediğim gibi olmadı.sonra mutfak küçük,bazen çıldıracak gibi oluyorum :bbo: Allahım şükürler olsun,huzurluyum.Allah başka dertler vermesin

bitanem evinde güle güle otur Allah sağlık huzur mutluluk versin
inanki evine gectiğinde seninde eşyaların orada şıkır şıkır çok şık görünecek üzülme sakın olurmu
sevgiler canım

canım bence sen şanslısın ilerde daha iyi şartlarda çok güzel evlerde oturabilirsin.kimsenin evi dört dörtlük olmuyo mesela bizimkiler evlendiklerinde hiç bişeyleri yokmuş çay kaşığı bile yokmuş babam 4 tane bozuk ütüyü birleştirip bi ütü yapmış ben okula başladıktan snr durumumuz biraz düzeldi ondan snr paramız oldukça yeni şeyler aldık evi dayadık döşedik hatta geçen sene kimsenin hayal bile edemiceği dubleks bi ev aldık.Uzun lafın kısası zamanla herşey olur sen sıkma tatlı canını... sevgiler..

arkadaşlar, aslında bazı şeyleri daha önceden yazacaktım ama kimsenin başını ağrıtmayım diye yazmadım....ama beterinde beteri var...öncelikle hep olumlu şeyleri görmeye çalışacağım artık...zaten önceden de öyle yapıyordum....bizim işyerinde erkek bir işarkadaşım var, eşiyle birlikte bize gelmek istedi...eşini hiç tanımıyorum.....arkadaşla da çok samimi değiliz..fazla tanımaz bizi...ben bayramdan sonra çağırmayı düşünüyordum...ama bizim üst katın tuvaleti olduğu gibi bizim tuvalete akmıştı ve kaç kere söylememize rağmen yaptırmadılar, biz yaptırmak istedik, ev sahibi onlar yaptıracak dedi...öylece kaldı hala yapılmasını bekliyoruz.kapattık orayı, kullanmıyoruz....ama beni aldı bir düşünce, herkes banyodaki tuvaleti kullanmıyor, sonuçta bu insanlar bize oturmaya gelecek ve tuvaleti kullanmak isteyecekler...banyomuzda eski, doğal olarak...dolap falan da yok..bir şekilde idare ediyoruz ama göze çok hoşta görünmüyor....ben bunu kafaya takarken bir de ne oldu? eşim banyoya girmişti.....birden içerden tangur tungur gürültü geldi, bir de baktım ki bizim lavobo kopmuş...fayanslar parçalanmış..tabi eski, çürümüş.....sonra hemen yaptırdık.....düzenledik ama ben karar verdim...artık olmayanlardan önce olanların kıymetini bileceğim....

evimizi de hala teslim alamadık ama alınca da evin herşeyine takmayacağım....Allah başka sıkıntı vermesin...ama hala gelin evi diyeduydukça içim cız ediyor....ama herkesin bütçesi kendine göre, yapacak birşey de yok....sonuçta eşim bana bu ev eski, istersen başka ev tutalım demişti, masraf olmasın diye ben bekar evine yerleşmeye razı olmuştum...bir şeyi yaparken sorumluluğunuda almış olmam gerekir, sevgiler....

Canim benim, Allah gönlüne göre versin insallah ...

Insan oglu iste, her seyim dört dörtlük olsun istiyor ... oda olur insallah,
ama seninde dedigin gibi, az ile de yasamayi ögrenmemiz lazim ...

Bende evlendim ve esim o zamanlar okuyordu, o nedenle ona fazla yüklenmek istemedim, elimde ne varsa onunla yetinmeye calistim, tabi benimde icimde bir cok ukdeler kaldi, hala da bazen icim ciz eder seninde dedigin gibi bazi yeni evleri görünce ...

Zaman gectikce ve baska nice sorunlar yasadikca, anladimki ev, araba, mal, mülk bunlarin hepsi gecici ve bos imis

Tek bos olmayan dünyada yaptigin iyilikler imis ....

arkadaşlar, aslında bazı şeyleri daha önceden yazacaktım ama kimsenin başını ağrıtmayım diye yazmadım....ama beterinde beteri var...öncelikle hep olumlu şeyleri görmeye çalışacağım artık...zaten önceden de öyle yapıyordum....bizim işyerinde erkek bir işarkadaşım var, eşiyle birlikte bize gelmek istedi...eşini hiç tanımıyorum.....arkadaşla da çok samimi değiliz..fazla tanımaz bizi...ben bayramdan sonra çağırmayı düşünüyordum...ama bizim üst katın tuvaleti olduğu gibi bizim tuvalete akmıştı ve kaç kere söylememize rağmen yaptırmadılar, biz yaptırmak istedik, ev sahibi onlar yaptıracak dedi...öylece kaldı hala yapılmasını bekliyoruz.kapattık orayı, kullanmıyoruz....ama beni aldı bir düşünce, herkes banyodaki tuvaleti kullanmıyor, sonuçta bu insanlar bize oturmaya gelecek ve tuvaleti kullanmak isteyecekler...banyomuzda eski, doğal olarak...dolap falan da yok..bir şekilde idare ediyoruz ama göze çok hoşta görünmüyor....ben bunu kafaya takarken bir de ne oldu? eşim banyoya girmişti.....birden içerden tangur tungur gürültü geldi, bir de baktım ki bizim lavobo kopmuş...fayanslar parçalanmış..tabi eski, çürümüş.....sonra hemen yaptırdık.....düzenledik ama ben karar verdim...artık olmayanlardan önce olanların kıymetini bileceğim....

evimizi de hala teslim alamadık ama alınca da evin herşeyine takmayacağım....Allah başka sıkıntı vermesin...ama hala gelin evi diyeduydukça içim cız ediyor....ama herkesin bütçesi kendine göre, yapacak birşey de yok....sonuçta eşim bana bu ev eski, istersen başka ev tutalım demişti, masraf olmasın diye ben bekar evine yerleşmeye razı olmuştum...bir şeyi yaparken sorumluluğunuda almış olmam gerekir, sevgiler....

Canım benım Allah baska sıkıntı vermesın ınsallah.. Benım Allah ıcın evim cok güzel,kıracıyım cunku eşimin meslegı geregı 2-3 senede bır tayın görcem..Benımde bu yuzden düğün arası cok kafamı bulandırdılar(kayınvaldemler),neymıs tayıncı ınsanmısız salon takımına ne gerek varmıs,annem kayınvaldeme ben su kadar yorgan su kadar yastık vercem 1 er tanede sen verırsın demıstı neymıs oglunun bekarlık yorganı yastıgı varmıs ne gerek varmıs,12 kısılık yemek takımı alıncaktı neymıs bız tayıncı olcagımız ıcın gelenımız gıdenımız olmazmıs,ben evı eşim tutarken görememıstım baska sehırde oturdugumuz ıcın ama kayınvaldem gelıodu arada oglunun yanına kalmaya,korıdora yolluk hole halı lazım dedi eşim,yıne neymıs kendısının evındekı eskı kullamadıgı yolluklar serılıydı zaten onlar kalsımıs tayıncıymısız yenıler kotu olurmus!!! Offf dha neler neler anlatamamm..4 aylık evlıyım ve hepsını düğün borcları bı yana yıne bız aldık eşimle.. Kayınpederımın dedıgı ıse ne gerek var oturma grubuna ben 2 sandalye 1 masayla evlendım oldu.. bana babam yapmadı zamanla sızınde olur dedı yaaaa... Durumu olmasa amenna.. Cevresı cok ıyı bılır..

Canım benım Allah baska sıkıntı vermesın ınsallah.. Benım Allah ıcın evim cok güzel,kıracıyım cunku eşimin meslegı geregı 2-3 senede bır tayın görcem..Benımde bu yuzden düğün arası cok kafamı bulandırdılar(kayınvaldemler),neymıs tayıncı ınsanmısız salon takımına ne gerek varmıs,annem kayınvaldeme ben su kadar yorgan su kadar yastık vercem 1 er tanede sen verırsın demıstı neymıs oglunun bekarlık yorganı yastıgı varmıs ne gerek varmıs,12 kısılık yemek takımı alıncaktı neymıs bız tayıncı olcagımız ıcın gelenımız gıdenımız olmazmıs,ben evı eşim tutarken görememıstım baska sehırde oturdugumuz ıcın ama kayınvaldem gelıodu arada oglunun yanına kalmaya,korıdora yolluk hole halı lazım dedi eşim,yıne neymıs kendısının evındekı eskı kullamadıgı yolluklar serılıydı zaten onlar kalsımıs tayıncıymısız yenıler kotu olurmus!!! Offf dha neler neler anlatamamm..4 aylık evlıyım ve hepsını düğün borcları bı yana yıne bız aldık eşimle.. Kayınpederımın dedıgı ıse ne gerek var oturma grubuna ben 2 sandalye 1 masayla evlendım oldu.. bana babam yapmadı zamanla sızınde olur dedı yaaaa... Durumu olmasa amenna.. Cevresı cok ıyı bılır..

öyle ya, ne yapalım..ilk evlendiğimizde biz de bazı mutfakta, koridorda eski kilimler seriliydi, yavaş yavaş aldık halılarını..hala da eski halıların olduğu odalar var, evimize çıkmayı bekliyoruz işte...o zaman bir iki perde ve halı değişecek...

öyle ya, ne yapalım..ilk evlendiğimizde biz de bazı mutfakta, koridorda eski kilimler seriliydi, yavaş yavaş aldık halılarını..hala da eski halıların olduğu odalar var, evimize çıkmayı bekliyoruz işte...o zaman bir iki perde ve halı değişecek...[/QUOT

düğün borclarımız bıtcek kısmetse surda 2 ay daha cekıcem sıkıntı..Aslında hepımız kadınız,kayınvaldelerde sonucta bır zamanlar yenı gelın oldu,yani anlamadıgım nokta nedır bu rahatlık.. Ben cocugumun basını egmemek ıcın elımden gelenı yaparım yaa.. yeter kı evınde huzurlu mutlu olsun..

öyle ya, ne yapalım..ilk evlendiğimizde biz de bazı mutfakta, koridorda eski kilimler seriliydi, yavaş yavaş aldık halılarını..hala da eski halıların olduğu odalar var, evimize çıkmayı bekliyoruz işte...o zaman bir iki perde ve halı değişecek...[/QUOT

düğün borclarımız bıtcek kısmetse surda 2 ay daha cekıcem sıkıntı..Aslında hepımız kadınız,kayınvaldelerde sonucta bır zamanlar yenı gelın oldu,yani anlamadıgım nokta nedır bu rahatlık.. Ben cocugumun basını egmemek ıcın elımden gelenı yaparım yaa.. yeter kı evınde huzurlu mutlu olsun..

benim kayınvalidemlerin gerçekten ekonomik durumları kötü....olsa yapacaklarına inanıyorum, ötesini de hiç sorgulamadım, aklımı hiç bulandırmadım.....herkesin canı sağolsun.....

Back